Moze go ktos o to spytał na wieczorku pożegnalny... aaa nie... czekaj...
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1706720 [quote]#post1706705 ... Przecież my mamy takiego sponsora któremu trzeba płacić za to, że gramy w koszulkach z ich logo....[/quote]
Dróżdż miał dwa lata na to, żeby znaleźć innego sponsora na koszulki zamiast Comarchu oraz na nazwę stadionu.[/quote]
Pewnie bo sponsorzy się zabijają żeby znaleźć się na koszulce Cracovii.
Walą drzwiami i oknami..
Przestańmy udawać że jest normalnie. Mamy nowego właściciela o którym w zasadzie nic nie wiemy, żadnej konferencji prasowej, uspokojenia nastrojów nic. Dodatkowo jakaś dziwna sprawa z tym cichym kącikiem, niespodziewane odejście prezesa o którym na jakimś mitycznym spotkaniu następczyni dziwne rzeczy mówiła. Nigdy nie byłem za tym żeby panikować, ale mam naprawdę bardzo złe przeczucia. ja coś czuję że klub zostanie wyciśnięty jak cytryna i zostanie w zasadzie baza kibicowska. Ten płatek to CH a nie właściciel
- Edytowany
@Pasiak04#8325 Dróżdż o Mikkelu mówił już w grudniu. A to że nie Tobie - no trudno....
Co do Twoich wynurzeń właścicielskich - Cracovię sprzedał Comarch SA, którego większościowym udziałowcem był i nadal jest Chamonix Investments Poland Sp. z o.o. (ok. 42,21%) - to podmiot kontrolowany przez fundusz CVC Capital Partners.
Gdyby liczyć głosy, to istotnie ponad 50% głosów to rodzina Profesora ale tylko Ela nie była zainteresowana sprzedanie swoich udziałów w Pasach - stąd obecna struktura właścicielska Cracovii. Dzieci Profesora sprzedały swoje udziały.
Co do Cichego Kącika - prawda choć niecała - nie podałeś kwoty transakcji.
Co do Wierzynka - prawda - Ela jest jego właścicielką od 2001 roku (czyli z czasów przed Cracovią Filipiaków),
Co do wypowiedzi - spotkanie z kibicami było. Nie byłeś? Widocznie uznano że nie ma potrzeby Cię zapraszać.
Zapewne konferencja prasowa będzie po obozie.
- Edytowany
[quote]#post1706720 [quote]#post1706705 ... Przecież my mamy takiego sponsora któremu trzeba płacić za to, że gramy w koszulkach z ich logo....[/quote]
Dróżdż miał dwa lata na to, żeby znaleźć innego sponsora na koszulki zamiast Comarchu oraz na nazwę stadionu.[/quote]
Ja nie byłem zwolennikiem MD. Jakoś zespoły w 2 lidze z mniejszych miast niż Kraków potrafią znaleźć sponsora.
[b]Edycja z 19.01.2026 o godz. 11:10 (scalono posty)[/b]
@eredin#77
To faktycznie straszne bzdury. Idź z chcem się umówić na kawkę, może Ci jakieś rewelacje jeszcze sprzeda jak te, że kije hokejowe po 3k kupował
[quote]#post1706700 Wszyscy mówią że źle się u nas dzieje.[/quote]
A może komuś pasuje, że tak mówią?
[quote]#post1706719 ... Tylko mecz ligowy za 2 tygodnie, a nic w tej sprawie nie słychać :-(...[/quote]
To prawda, zarówno my, jak trener chcielibyśmy, żeby ten suspens się skończył. Ale Gambal dawał do zrozumienia, że tak właśnie będzie i że trzeba jeszcze trochę cierpliwości.
- Edytowany
[quote]#post1706740 [quote]#post1706700 Wszyscy mówią że źle się u nas dzieje.[/quote]
„A może komuś pasuje, że tak mówią?”
Nie bawmy się w kibiców gts którzy wszędzie widzieli spisek, a red flagow było sporo jak meresinki, Ly vanna i ogólnie konfident misiek itd
Mamy realny problem i nie zachowujemy się jak klub idący na wysokie miejsca, a pozycję startową mamy nienajgorsza przecież, ale też nie na tyle bezpieczna aby być pewnym utrzymania.
Była pokazówka z kolacją, aneks dla Madejskiego który nie miał wybitnych wymagań bo nie ma prawa ich mieć i to w zasadzie tyle.
A ja chcę wiedzieć jako kibic któremu na sercu leży dobro klubu co dalej, jaki jest pomysł na klub i jego funkcjonowanie. Takie uniki przed mediami i opinia publiczna robił JT i było jak było
Ale 3 mln za Oskara to śmieszna kwota jeżeli by miał dojść do skutku transfer....
[quote]#post1706727 ... Pewnie bo sponsorzy się zabijają żeby znaleźć się na koszulce Cracovii.Walą drzwiami i oknami.....[/quote]
Po to został u nas zatrudniony żeby znalazł tych sponsorów, tymczasem w kasie pusto.
Nie znalazł, nie wykonał zadania, to się z nim pożegnano, proste jak drut. Będzie szukała następna osoba, może jej się uda czego serdecznie życzę.
Nikt nie ma pisanego u nas dożywocia.
to tez prawda, Drozdz zasadniczo wydawal pieniadze ktore mial w klubie a nie znajdowal dla klubu. predzej czy pozniej to byla droga do katastrofy, zwlaszcza w perspektywie wycofana sie Comarchu, raczej blizszej niz dalszej.
[quote]#post1706747 Ale 3 mln za Oskara to śmieszna kwota jeżeli by miał dojść do skutku transfer....[/quote]
nie jest pytanie czy śmieszna tylko [b][h2]CO CIĘ TO OBCHODZI???[/h2][/b]
co z tymi pieniędzmi się stanie? Weźmiesz sobie? kupisz se coś? curva ! nikt z Was ich nie zobaczy a drużyna NIE ZOSTANIE WZMOCNIONA. bo w klubie NIE MA ŻADNEGO PLANU ODNIESIENIA SPORTOWEGO SUKCESU.
KIEDY to do Was dotrze?
[quote]#post1706750 [quote]#post1706747 Ale 3 mln za Oskara to śmieszna kwota jeżeli by miał dojść do skutku transfer....[/quote]
co z tymi pieniędzmi się stanie? Weźmiesz sobie? kupisz se coś? curva ! nikt z Was ich nie zobaczy a drużyna NIE ZOSTANIE WZMOCNIONA. bo w klubie NIE MA ŻADNEGO PLANU ODNIESIENIA SPORTOWEGO SUKCESU.
KIEDY to do Was dotrze?[/quote]
Nie po prostu nie wolno wyrazić swojego zdania ? Mnie obchodzi co się dzieje ciebie nie musi
a jak sprzedadzą go za 25 milionów to będzie wtedy dobrze?
wytłumacz nam jak różnica w cenie wpłynie na wyniki sportowe drużyny.
wzywam wszystkich do pobudki i zapraszam do HP
[quote]#post1706750 [quote]#post1706747 Ale 3 mln za Oskara to śmieszna kwota jeżeli by miał dojść do skutku transfer....[/quote]
KIEDY to do Was dotrze?[/quote]
Co Was obchodzi ta Cracovia?
Ani pieniędzy z transferów sobie nie weźmiecie ,nic za te pieniądze nie kupicie ...(zupełnie nie daleko sobie brali).
Sukcesu już tyle lat nie było .
Rzecznik milczy , na szczęście jeden wszechwiedzący ogłosił czym można się interesować ,a czym nie
- Edytowany
a dyskutuj sobie o czym chcesz tylko potem nie zgrywaj zaskoczonego albo nie wyrażaj zdenerwowania na rzeczywistość. jesteśmy zwykłym ligowym średniakiem, którego każdy ma doopie i który nie liczy się w sportowej rywalizacji w tym kraju, nie ma takiego celu ani ambicji. tyle
Ja myślę, że SaNt0 za bardzo się jednak - mówiąc kolokwialnie - spłakał i transfery będą.
Ale to będą transfery trochę inne, bo nie Dróżdżowe, a Platkowe. Pytanie tylko, jaką rolę w tym będzie miał Gambal i czy w ogóle tych piłkarzy zaakceptuje trener Elsner.
W trakcie dość newralgicznego okresu, jakim jest trudniejsze, zimowe okienko rozpierd*alamy funkcjonujący pion i zmieniamy dostawcę towaru. Odzież używana nadal będzie wpływać do naszego lumpeksu, tylko po prostu w kontenerach z innego kierunku.
Tak ja to widzę, tak czytam te strzępki wiadomości.
Więc może nie wyrwiemy już drugiego Hasicia, ale kolejnego Aleksicia - tak.
Być może po kilku ruchach rozczytamy, z jakimi to topowymi agencjami współpracuje nasz nowy właściciel.
Ktoś mi napisał, że racjonalizuję, ale wolę to robić, niż jojczeć jak baba na Kleparzu.
Całe życie jeździliśmy po okolicznych wioskach ,nie byliśmy nawet średniakiem , pieniędzy nie było nawet na wodę mineralną i wtedy się interesowaliśmy .
Przetrwaliśmy dwie wojny światowe ,komunę ,wszystkich hochsztaplerów w latach 90tych ,przetrwamy też Platka.
I dalej będziemy się interesować 😉
no to macie nadzieję, na którą czekaliście! co prawda to nie wywiad Elki ale nasz niezawodny Rafi, kolporter dobrych informacji! Co prawda nie ma bunkrów ale też jest zajebiście! Nie będzie Hasiców ale będą Aleksice! Lecę po karnet żeby oglądnąć to cudo!
Jak samodzielny był Dróżdż to widać , po tym , że już go w klubie nie ma .
Santo ty w każdym temacie związany z klubem wypowiadas się negatywnie, może zrób se urlop od pisania tak będzie chyba najlepiej dla kazdego
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (37 użytkowników)
zerox1906, Goście (36)