Pisałem że przespano moment transferu za co pewien pan zaczął jakieś memy wywoływać Michał oddał chyba za dużo dla klubu by nie mieć w niego wiary że się odbuduje i będzie wartością dodaną
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1691853 i nie skakał do transferu jak inni[/quote]
Że co, nie żartuj nawet!
Właśnie to on pierwszy wyrywał się do transferu, wielokrotnie o tym wspominając w mediach.
Wystarczy sobie wygoglować.
- Edytowany
[quote]#post1691861 [quote]#post1691853 i nie skakał do transferu jak inni[/quote]
Że co, nie żartuj nawet!
Właśnie to on pierwszy wyrywał się do transferu, wielokrotnie o tym wspominając w mediach.
Wystarczy sobie wygoglować.[/quote]
Wydawało mi się że dlatego dostał podwyżkę na antenie Canal plus bo był lojalny itp może słabo pamiętam
[b]Edycja z 09.09.2025 o godz. 13:50 (scalono posty)[/b]
https://gazetakrakowska.pl/janusz-filipiak-prezes-cracovii-bedzie-podwyzka-dla-rakoczego/ar/c2-17919721
- Edytowany
Dostał podwyżkę bo się wyróżniał na boisku a Filipiak na fali medialnego zainteresowania miał gest. Czasem po prostu kogoś lubiał, jak Budzińskiego.
prosze o linki z wywiadami Michał że chce już za granicę bo może coś przegapiłem
[quote]#post1691850 teraz ma kontuzje[/quote]
Znowu? Dopiero co się wyleczył i grał w sparingu.
- Edytowany
Paulo dajesz
[b]Edycja z 09.09.2025 o godz. 14:03 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1691868 [quote]#post1691850 teraz ma kontuzje[/quote]
Znowu? Dopiero co się wyleczył i grał w sparingu.[/quote]
bo teraz skonczył leczenie był ten temat na konferencjach prasowych ogłądasz??
To pisz, że miał a nie że ma, bo ludzie się martwią.
nie znam oficjalnych info na ten temat ale redaktorzy pytali na ten temat i podobno miał być jakoś teraz do dyspozycji
[quote]#post1691867 prosze o linki z wywiadami Michał że chce już za granicę bo może coś przegapiłem[/quote]
Przegapiłeś
- Edytowany
[quote]#post1691873 [quote]#post1691867 prosze o linki z wywiadami Michał że chce już za granicę bo może coś przegapiłem[/quote]
Przegapiłeś[/quote]
link
[b]Edycja z 09.09.2025 o godz. 14:55 (scalono posty)[/b]
nie potrzeba mi wypocin tylko konkety
- Edytowany
[quote]#post1691867 prosze o linki z wywiadami Michał że chce już za granicę bo może coś przegapiłem[/quote]
Szkoda mi czasu ale proszę bardzo, wystarczy czy sam sobie znajdziesz więcej?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-09/rrraaakuuu-png-34283367.png[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-09/rakiii-png-10402577.png[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-09/raaaakii2-png-75817921.png[/img]
[b]Edycja z 09.09.2025 o godz. 15:21 (scalono posty)[/b]
Tutaj gdybyś nie zauważył, to podkreśliłem nawet datę...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-09/rrraaakkkoocczyyy123-png-62874120.png[/img]
[quote]#post1691816 [quote]#post1691809 [quote]#post1691797 A ja uważam że będzie pociecha z Zahiroleslama on wszedł na 2 minuty kiedy cała drużyna się cofnęła do obrony, ale poczekajmy na ofensywę oraz stałe fragmenty z nim w roli głównej[/quote]
Obyś miał rację. W sparingu z Polonią Bytom niewiele pokazał … :-(
Fakt ściągnięcia Gabriela - mimo kłopotów ze zdrowem - pokazuje że nawet wiara trenera ma swoje granice[/quote]
Niewykluczone, że Charpenier został ściągnięty byśmy nie zostali na lodzie po sprzedaży Stojilkovicia. I uprzedzam ataki - nie, nie jestem księgowym, nie chcę sprzedaży Filipa, ale tak chyba działają kluby Platka.[/quote]
Tak leszeczku, może tak być, ale to jest właśnie normą w 95% normalnych klubów. Tylko nielicznych stać na to by sobie budować, mówiąc nikogo nie oddam, takie Barcelony, PSG czy inne Reale - trochę nam do tego poziomu brakuje. Większość klubów zajmuje wyższą bądź niższą pozycję w łańcuchu pokarmowym wciąż oddając zawodników i sprowadzając w ich miejsce następców. Dlatego tak bardzo wzrosły w liczących się klubach nakłady na skauting. Tu mogę wyrazić swoją radość bo choć razem z 90% Forowiczów cieszę się z najlepszego za mojego życia okienka, jeszcze bardziej cieszy mnie, że nie jest to wyskok ale efekt zmian i przemyślanej polityki. Wiem że już teraz są przygotowywane ruchy na okienko zimowe i przyszłoroczne letnie, wiem że w "notesach" rosną listy, shortlisty itp a gracze na nich rzeczywiście są w jakiś sposób (w taki na jaki nas stać) monitorowani.
Z tego wynika, że w końcu klub zaczął działać jak klub w pełni profesjo0nalny . Na to czekaliśmy i z tego bardzo się cieszymy .Tak trzymać .
🇭🇷 B. Sutalo 2,5 mln €
🇫🇷 B. Traoré 2 mln €
🇨🇬 G. Charpentier 1.3 mln €
🇦🇹 D. Kameri 1 mln €
🇨🇭 F. Stojilkovic 900k €
🇺🇸 K. Zahiroleslam 800k €
🇷🇸 M. Aleksić 700k €
🇵🇱 M. Praszelik 700k €
🇵🇱 M. Klich 600k €
🇵🇱 D. Pila 500k €
🇵🇱 M. Skoczylas 325k €
= 11,325 mln €
~ 48 mln PLN
I śp. Profesor miał rację, są (były) miliony.
A teraz druga prawda, trzeba jeszcze je umieć (chcieć) wydawać.
Wszystkie dokonane transfery wydają się "miażdżące" w sensie pozytywnym ale w sumie to faktycznie mało wiemy o każdym zawodniku. Wszystko zweryfikuje liga ale wierzę mocno, że będziemy w bardzo pozytywnym "szoku".
[quote]#post1691917 🇭🇷 B. Sutalo 2,5 mln €
🇫🇷 B. Traoré 2 mln €
🇨🇬 G. Charpentier 1.3 mln €
🇦🇹 D. Kameri 1 mln €
🇨🇭 F. Stojilkovic 900k €
🇺🇸 K. Zahiroleslam 800k €
🇷🇸 M. Aleksić 700k €
🇵🇱 M. Praszelik 700k €
🇵🇱 M. Klich 600k €
🇵🇱 D. Pila 500k €
🇵🇱 M. Skoczylas 325k €
= 11,325 mln €
~ 48 mln PLN[/quote]
Polski zaciąg na papierze najtańszy...
Spokojnie inne drużyny też mocno zaiwestowały w wzocnienia.
Naprawdę nasza Liga będzie "Świecić Gwiazdami" z topowych Lig
- Edytowany
[quote]#post1691727 I jestem spokojniejszy o mecz w PP z Łęczną[/quote]
Dokładnie, myślę że z tą głębią składu absolutnie nie ma odpuszczania Pucharu Polski - to wciaż b dobry sposób na gre w el. do LE i jak dla mnie wciaż bardziej prestiżowy niż 4 i 5 te miejsce w lidze.
To, że to najlepsze okno odkąd pamiętam (zacząłem przygodę na trybunach od 8-1 ze Szczakowianką) to oczywiste, ale mnie najbardziej cieszy właśnie głębia składu która daje spokój nie tylko w wypadku pauz / kontuzji ale tez daje "margines błędu" przy transferach który jest nieunikniony. Daje też czas niektórym zawodnikom, a to że niektórzy go potrzebują pokazuje np Minczew - po poprzednim sezonie w ogóle w niego nie wierzyłem, a w tym ma szanse być naprawdę solidnym jokerem albo zastępca i to zarówno na lewej 10tce jak i na szpicy.
To też pokazuje, że struktury i dobry HR robią różnice - w końcu mamy S K A U T I N G a nie słynne "transfery z dyskietek" 😜
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)