Zastanawiam się czy był sens ściągać 2 napastników do Filipa . Bo w takim razie jeden będzie grał ogony.. trza było skrzydłowego zamiast Kaveha wziąć np.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1691735 Ale nie tylko my mamy mocne okienko. Można powoli już podsumowywać że za plecami "wielkiej czwórki" utworzyła się "trójka pretendentów" czyli my, widzew i pogoń. Te 7 zespołów powalczy o 5 premiowanych miejsc.[/quote]
Pisałem w innym wątku też o tym. 5 miejsc w pucharach, 2 miejsca w eliminacjach Ligi Mistrzów, szansa na kolejne awanse w rankigu UEFA (10 miejsce i Mistrz Polski wchodzi bezpośrednio do fazy ligowej LM = ogromna kasa). Do Twojej listy 7 klubów dodałbym jeszcze Koronę i Motor, bo możliwości mają.
I jeszcze zawsze nieobliczalne Zabrze i mamy większą część Ekstraklasy.
Dobrze, o to chodziło.
Takiej ofensywy nie pamiętam od czasu jak nam śp. Janusz kupił Proszowiankę.
Grube, grube okno.
Brawa dla pionu sportowego, bo ruchy naprawdę ciekawe.
Czy wszyscy odpalą? Pewnie nie, ale jak dobrze że nie ściągamy na kilogramy jakichś randomów ze Spartaków Subotica czy innych Rużomberoków.
Teraz dać czas i brać pod uwagę to, co jest faktem niezaprzeczalnym, nigdy w eklapie nie było tylu - przynajmniej w teorii - jakościowych transferów. Liga będzie "ciekawsza", ale też i trudniejsza, trzeba mieć to z tyłu głowy.
Natomiast po raz pierwszy od dawna, naprawdę dawna, można rzeczywiście mieć konkretne oczekiwania dotyczące wyników na koniec sezonu, bo - teoretycznie - będą ku temu środki (grajki).
Swoją drogą, transfer Charpentiera wskazuje, że chyba kolega Kaveh nie zrobił nadzwyczajnego wrażenia na trenerze ;)
Dobrze, że te letnie transfery już za Elsnera w Cracovii i że dostał piłkarzy o takim profilu, na jakim mu zależało. Teraz tylko zdrowie, mocny doping, w miarę uczciwi sędziowie, odrobina szczęścia i właśnie trenerski nos do meczowych układanek. Wierzę, że Elsner wyciśnie maksimum z tego, co ma.
o kurwa, dzieje sie
za ból, za krew, Cracovii nadszedł czas..
Pomijając tłuste koty czyli Klicha i Stolijkovica, po kim sobie najwięcej obiecujecie? Kto będzie czarnym koniem okienka?
[quote]#post1691733 No i co najwazniejsze - przychodzi z najlepszego wloskiego klubu :)[/quote]
O tak. Jak na codzień nie gustuję w włoskiej piłce, tak Parma to klub, który jest bliski memu sercu. Brolin, Veron, Crespo, Zola, Balbo, Chiesa, Baggio, Taffarel, Thuram, Asprilla, by tylko ich wymienić. Kawał tego czasu od tych tłustych lat spędzili w niższych ligach, ale znów są tam, gdzie ich miejsce, w Serie A.
[quote]#post1691749 Pomijając tłuste koty czyli Klicha i Stolijkovica, po kim sobie najwięcej obiecujecie? Kto będzie czarnym koniem okienka?[/quote]
Ja bym powiedział Milan Aleksic. Z tych migawek, które widziałem z jego akcjami chlop ma to "coś"z piłką przy nodze... spryt, dobra kiwka, podanie prostopadle, kąsliwy strzał z dystansu....
Ps. Jedyne co mnie martwi... to podobna opinie miałem o Kamerim 😀 i na razie sie srogo zawiodłem choc przyznam, że jakis postep u niego widze ale na razie jest przepaść między tym czego oczekiwałem, a to co chłopina na razie gra.
[quote]#post1691749 Pomijając tłuste koty czyli Klicha i Stolijkovica, po kim sobie najwięcej obiecujecie? Kto będzie czarnym koniem okienka?[/quote]
Traore. W PP złamie Rodado. Psy spadną do 2-ligi, my podium, a ja skasuję ponad 100k za kuponiki sezonowe.👹 Diabeł mi świadkiem.
- Edytowany
[quote]#post1691756
Ja bym powiedział Milan Aleksic. Z tych migawek, które widziałem z jego akcjami chlop ma to "coś"z piłką przy nodze... spryt, dobra kiwka, podanie prostopadle, kąsliwy strzał z dystansu....
Ps. Jedyne co mnie martwi... to podobna opinie miałem o Kamerim 😀 i na razie sie srogo zawiodłem choc przyznam, że jakis postep u niego widze ale na razie jest przepaść między tym czego oczekiwałem, a to co chłopina na razie gra.[/quote]
Obaj mieli ten sam problem - nie byli siłowo przygotowani do walki w swoich ligach. Obyśmy zrobili z nich dobry użytek.
[quote]#post1691757 Traore. W PP złamie Rodado. Psy spadną do 2-ligi, my podium, a ja skasuję ponad 100k za kuponiki sezonowe.👹 Diabeł mi świadkiem.[/quote]
I tego sobie i Państwu życzymy.
Ciekawe czy rzeczywiście interesowaliśmy się tym Brahimi i tym Węgrem.
Jeśli tak to który był na liście nasz nowy zawodnik
Ogólnie ciekawe których gości z listy sciagliśmy, jeśli chodzi o wszystkich nowych zawodników i jaki superkot się wysypał na ostatniej prostej i jak brzmi jego nazwisko;))
Mnie się wydaje, że Kameri pod koniec rundy to już będzie inny Kameri niż teraz. Wolno, bo wolno, ale jednak się wprowadza. Chyba taki typ ludzki, że potrzebuje trochę czasu. Linia obrony, łącznie z wewnątrzklubowym transferem Wójcika, wygląda po przyjściu Sutalo i Traore na bardzo mocną. Otwierają się przez to różne opcje na prawej stronie, w tym z Kakabadze i ewentualnie Piłą grającymi trochę wyżej (pod nieobecność Hasicia - po jego powrocie prawa strona też optymalna). Na lewej Perković wchodzi w buty Olafa na wahadle. Środek po odejściu Sokołowskiego i Atanasova też zupełnie inny niż w zeszłym roku. Stolijkovic na razie lepszy od Kallmana - nie ma na niego szybkich obrońców i oby tak zostało. Ławka też się robi mocna - już nie można będzie grać Janasikiem (ale też nie trzeba będzie kimś podobnym). Niektórzy, jak Biedrzycki, już raczej bliżej rezerw niż pierwszej drużyny. Ogólnie - nie ma powodu do braku optymizmu.
Kurde trochę mi ten nowy nabytek przypomina niemieckiego dzika, który wiemy jak skończył xD
[quote]#post1691763 Kurde trochę mi ten nowy nabytek przypomina niemieckiego dzika, który wiemy jak skończył xD[/quote]
przy ogrodniku nie jeden żle skończył zobacz na kadre
[quote]#post1691763 Kurde trochę mi ten nowy nabytek przypomina niemieckiego dzika, który wiemy jak skończył xD[/quote]
Eee chyba lekka przesada... dzik miał bebzon jak Ryszard Kalisz z czasów "najlepszej" formy.
- Edytowany
[quote]#post1691741 [quote]#post1691735 Ale nie tylko my mamy mocne okienko. Można powoli już podsumowywać że za plecami "wielkiej czwórki" utworzyła się "trójka pretendentów" czyli my, widzew i pogoń. Te 7 zespołów powalczy o 5 premiowanych miejsc.[/quote]
Pisałem w innym wątku też o tym. 5 miejsc w pucharach, 2 miejsca w eliminacjach Ligi Mistrzów, szansa na kolejne awanse w rankigu UEFA (10 miejsce i Mistrz Polski wchodzi bezpośrednio do fazy ligowej LM = ogromna kasa). Do Twojej listy 7 klubów dodałbym jeszcze Koronę i Motor, bo możliwości mają.[/quote]
Dlatego dobrze żeby gts został jeszcze przynajmniej rok w pierwszej lidze. Już teraz czołówka odjedzie, ale jak nie wrócą za rok to nie będą mieli jak się zamieszać o cokolwiek innego niż walka o spadek. Czego sobie i wam życzę.
- Edytowany
[quote]#post1691761 Ciekawe czy rzeczywiście interesowaliśmy się tym Brahimi i tym Węgrem.
Jeśli tak to który był na liście nasz nowy zawodnik [/quote]
Węgrem interesowaliśmy się na bank bo Gambal to potwierdził. Wydaje mi się, że mógł być wyżej na liście niż Charpentier.
Oglądałem na yt live serwisu meczyki i tam powiedzieli że Cracovia płaci wysokie pensje zawodnikom i ma piąty budżet płacowy w ekstraklasie , piszę to jako ciekawostkę
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (27 użytkowników)
zerox1906, Goście (26)