‼️ Niestety… to już drugie zgłoszenie w ostatnim czasie. Tym razem znaleziony został rywal podejrzanego, który nie sprostał jego strzałom. Wszystko wydarzyło się błyskawicznie – podejrzany poruszał się z taką prędkością, że monitoring zarejestrował jedynie rozmytą sylwetkę w fazie sprintu.
Świadkowie twierdzą, że jeden z obrońców próbował „rozpoznać z bliska” jego intencje, wchodząc fizycznie w kontakt – ale po zderzeniu z jego siłą, został natychmiast przetransportowany na murawę. 👀💪
Podejrzany zaatakował prawą nogą, ale monitoring wykazał, że równie groźny jest z lewej – dwunożny, szybki, waleczny, nieustannie wywiera presję. Często nie odpuszcza aż do końca akcji, doprowadzając rywali do granic frustracji. 🧐
Z poprzednich obserwacji wiadomo, że lubi operować na granicy spalonego, a kiedy tylko dostanie piłkę, robi się niebezpiecznie. Wciąż nie wiemy, ilu jeszcze obrońców spotka jego pressing – ale jedno jest pewne: to nie był przypadek. 🕵️♂️
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-06/image-png-88554079.png[/img]
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Mam nadzieję że przy nowym trenerze wzmocnieniami bedą Rakoczy, Knap i Atanasov.
Ale nadal mamy tylko jednego bramkarza Madejskiego i to jest problem.
Ravas w bramce to osłabienie drużyny.
Hrosso wczoraj pokazał że jeszcze jego czas nie minął. /przez 20minut./
Po tej detektywistycznej grafice wygląda że to ten szwajcar.
Dziś na kolację szwajcarski ser🧀
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-06/image-png-46773896.png[/img]
- Edytowany
Stulejkovic 😉
- Edytowany
Bardzo miło nam poinformować, że do drużyny Pasów na zasadzie transferu definitywnego dołączył Filip Stojilković, który w rundzie wioseennej występował w barwach OFK Belgrad, gdzie przebywał na wypożyczeniu z niemieckiego SV Darmstadt 98. 24-letni napastnik podpisał z Cracovią kontrakt obowiązujący do końca czerwca 2028 roku, z opcją przedłużenia o kolejny sezon.
Filip w sezonie 2024/2025 regularnie występował na serbskich boiskach, zbierając cenne minuty i potwierdzając swoją skuteczność. Wcześniej reprezentował barwy m.in. 1. FC Kaiserslautern, Darmstadt 98, FC Sion oraz FC Aarau. Na poziomie profesjonalnym rozegrał już ponad 100 spotkań ligowych, a na swoim koncie ma również występy w młodzieżowych reprezentacjach Szwajcarii, w tym w drużynie U-21.
Stojilković to nowoczesny napastnik – silny, pracowity i skuteczny. Potrafi odnaleźć się zarówno w polu karnym, jak i w grze kombinacyjnej. Trenerzy cenią go za pressing, inteligencję boiskową i umiejętność wykorzystywania nawet najmniejszych okazji bramkowych.
Filip, witamy w Cracovii i życzymy Ci wielu goli oraz sukcesów w biało-czerwonych barwach!
https://cracovia.pl/aktualnosci/cracovia/filip-stojilkovic-pilkarzem-cracovii/
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-06/image-png-64631915.png[/img]
Tu jest napastnik kot do wzięcia:
http://www.90minut.pl/news/337/news3378714-Assad-Al-Hamlawi-opuscil-zgrupowanie-Slaska.html
[quote]#post1679901 Najlepszy tutaj jest hype na Maigarda,zawodnika wzglednie bezbarwnego,ktory tylko duzo biega i niewiele poza tym. Ciekawe czemu nikt takiego "kozaka" nie chce wykupic z Cracovii? Skoro jest taki zajebisty to powinno byc kilka ofert na stole. Prawda jest taka ze to jest typowy sredniak nawet na nasza lige[/quote]
My chyba inne mecze oglądamy... Serio, nie widzisz, że gość jest na boisku wszędzie i przez niego idą wszystkie nasze akcje i dzięki temu coś się w ogóle dzieje w ofensywie? Że jako jedyny w tej buraczanej lidze autentycznie jest zagrożeniem z dystansu? Że nie gra do boku i na alibi tylko pcha akcje do przodu? Jemu jest potrzebny dobry DP do pomocy, żeby mógł się skupić na ofensywie, a takiego na razie nie mamy. Al-Ammari ma na to zadatki bo według mnie wie o co chodzi w przerywaniu akcji rywali tylko może ogólnie poziomem nie dorasta... Moim zdaniem to najbardziej wartościowy gracz w minionym sezonie, kropka.
[quote]#post1679967 Tu jest napastnik kot do wzięcia:
http://www.90minut.pl/news/337/news3378714-Assad-Al-Hamlawi-opuscil-zgrupowanie-Slaska.html[/quote]
Samowolnie opuścił zgrupowanie swojego klubu, do tej pory też go chciałem u nas ale po tym co zrobił to oby jak najdalej od nas.
[quote]#post1679954 Ja bym absolutnie nie pozbywał się van Burena, jak będzie zdrowy i w pełni sił to nawet jako zmiennik może dużo wnieść, ma trochę jakości piłkarskiej[/quote]
Obstawiam, że ma bardzo wysoki kontrakt jak na zmiennika. On i Ravas out i to jak najszybciej. Madejski pewnie zarabia mniej to do rywalizacji może zostać.
Na wczoraj jeszcze jeden napastnik i min. jeden ofensywny pomocnik.
I pyk!
Gosc całkiem niedawno kupiony przez słynny Darmastdt 98 za dwie bańki €.
Tamtejszy skauting jak wiadomo rzadko się myli :)
- Edytowany
[quote]#post1679973 I pyk!
Gosc całkiem niedawno kupiony przez słynny Darmastdt 98 za dwie bańki €.
Tamtejszy skauting jak wiadomo rzadko się myli :)[/quote]
I co z tego, jednak teraz się pomylili skoro nie grał u nich nawet w 2 bundeslidze, i sprzedali nam go dużo taniej niż sami zapłacili(mówi się o 0,5mln euro a poza tym wątpie by nasi dali więcej). W Niemczech też się mylą z transferami, ale skoro już do nas przyszedł to należy dac mu szansę może ci którzy nie są zachwyceni tym ruchem w tym ja, się mylą
Ja jestem zachwycony tym transferem i zaraz to uczczę kilkoma piwkami na Rynku😀
[quote]#post1679950 Myślę, że każdy tu zagląda kilka razy dziennie w oczekiwaniu na transfery, jednak musimy znać swoje miejsce w szeregu.[/quote]
[quote]3. Jesteśmy 2 albo 3 wyborem dla większości potencjalnych grajków i pewnie, jak co roku, będzie wiele ruchów last minute. Jak piłkarze nie będą mieć już innych opcji.[/quote]
Nie no, normalnie mnie pokręci (żeby nie pisać wulgarnie)
20 lat filipiakowszczyzny zrobiło swoje. Biedni my jesteśmy, najważniejsze jest trwanie. NIby chcielibyśmy, ale w sumie komu to potrzebne?
A w takiej Koronie nie wiedzo, że są trzeciego wyboru.
I jak trzeba, to potrafią zawodnika przekonać, mocniejszego rywala przebić, żeby konkretnego zawodnika sprowadzić, a nie jakieś odrzuty.
Zobaczymy na koniec sezonu kto będzie wyżej. Ci co kupują na kilogramy w pierwszym tygodniu czy My.
Kto poza Arką kupuje na kilogramy?
- Edytowany
@janczer#558
A kogo takiego w koronie ściągnięto e tym okienku, jedynym ciekawym którego bym chciał u nas jest ten słoweniec Svetlin oprócz niego z ciekawszych jest ten bułgar na prawą obronę jeśli się nie mylę ale według nie kakabadze mnie jest gorszy i mamy też Piłę, ten drugi bułgar Nikolov to jest zagadka strzeli 10 bramek ale w bardzo słabej lidze bułgarskiej, jak nie byłem entuzjastą ściągania do nas stojilkovica tak uważam go za co najmniej klasę lepszego, no i ściągnęli jeszcze dwóch Polaków z 1 ligi ale tu się też okaże czy się sprawdzą
@janczer#558
Żabole np.
@rev_krk#1625 Madejski? Po co? Chyba do rezerw
@pasy95#12815 no i wymieniłeś trzech zawodników, że jeden bardzo dobry, drugi generalnie całkiem ok (ale u nas ta pozycja dość mocno obsadzona) i trzeci też nienajgorszy, ale nasz twoim zdaniem lepszy. Do tego dwóch młodych Polaków z niższych lig - może któryś odpali. No to chyba całkiem niezłe zakupy?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (27 użytkowników)
Goście (27)