[quote]#post1679822 Zamiast robić transfery do klubu, nowych wartościowych zawodników...to my robimy transfery w drugą stronę i się pozbywamy kluczowych zawodników. Na ten moment nie wygląda to za dobrze...[/quote]
żeby sprowadzić kogoś, trzeba zrobić miejsce oraz mieć kasę na transfer i pensję;
gdyby Rózga i Ghita zostali, to za rok byłaby afera, że odchodzą za free jak teraz Kallman;
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Jeszcze Hasic do odejścia, sądzę że ktos sypnie groszem pod koniec lata. Na ten moment 8 transferów koniecznych.
[quote]#post1679827 [quote]#post1679733 [quote]#post1679730 [quote]#post1679656 Każdy lojalnie będzie patrzył jesli w miejscu x ma 2 tys a w innym 10tys moze dostac... pierdolenie...hipokryci...sami każdy bez wyjatku pójdziecie za kasa nawet lucyferowi kutasem krecic za 3 czy 4 razy lepsze pieniądze a innym będziecie jakies lokalności wypominac....[/quote]
Mów za siebie, myślę że miłość w piłce nadal istnieje. Jest jej mało ale istnieje. Wszystko kwestia dogadania. Spójrz na de Rossiego czy tottiego. Teraz Rodado. Nie porównuj 2 k do 10 bo za 2 nie przeżyjesz. Nie takimi kwotami tam operują. Jakbym był młody i dostał w klubie z 40 k i go kochał of małego to bym został mimo że klub b dawałby 55k. Bo ciągle można żyć na poziomie. Alegoria miłości jest również rogal DDL który tak kochał rap że nie chciał na nim zarabiać gdy mógł. A że jesteś materialistą nie moja wina. Ja cenie coś więcej niż pieniądz. Za 20 k gówna bym nie zjadł tak jak i za milion czy dwa. Sądząc po twojej wypowiedzi Ty pewnie z przyjemnością poprosił byś dokładkę.pozdrawiam[/quote]
Pisanie oTottim czy de Rossim czy Lamoardzie czy Gerrardzie jest śmieszne bo oni zarabiali w swoich klubach kolosalne pieniądze które spokojnie im pozwalały na życie w luksusie i zapewnienie sobie godnego życia na starość... zarabiali w milionach euro...
a u nas placi sie grosze... wiec proszę nie dawaj przykładów typu De Rossi czy Totti.. bo tyle co Totti zarabial w Romie dawal porównywalnie wtedy real chca go do siebie ściągnąć...
Dla Twojej wiedzy... Rodado....120tys miesięcznie... dziękuję dobranoc...przeliczeniu sam na euro wtedy zrozumiesz ile zarabiał i nie musiał się stąd ruszać....[/quote]
Daj linka do zarobków rodado na poziomie 150 k miesięcznie bo bujdy niezłe opowiadasz
Jarosław Królewski: możemy zapłacić 50 tysięcy
Nie tak dawno Jarosław Królewski zadeklarował, że Wisła Kraków może zapłacić piłkarzowi pensję na poziomie 50 tysięcy złotych. Nie są to małe pieniądze, ale marzy mi się czas, w którym 50 tysięcy złotych to jest średnia zarobków piłkarzy Wisły Kraków, a nie dochód tych dwóch najlepszych.[/quote]
Rodado jest opłacany przez prywatnego sponsora.. ja nie pisze o 150 jak ty napisales tylko o 120... a wiem o tej kwocie nie z artykułu tylko od kogoś kto działa w ubeckim klubie..
[/quote]
.. a wiem o tej kwocie nie z artykułu tylko od kogoś kto [b]działa w ubeckim klubie[/b]..[/quote]
"Wiarygodność 1 w skali 1 do 10" ;) ;)
[quote]#post1679823 Lubiłem Ghite , Kallmana i Rózgę , ale my potrzebujemy zdecydowanie lepszych zawodników od nich żeby powalczyć o coś konkretnego .
Jestem spokojny że tacy właśnie zawodnicy się w Cracovii niedługo pojawią .[/quote]
Bardzo ciekawa teza, zgadzam sie,ze potrzebujemy lepszych, zeby walczyc o cos, tylko nie klei sie tu jedno, skoro oni byli najlepszymi zawodnikami w swoich formacjach/na swoich pozycjach, to co myslec o ich kolegach z druzyny, ktorzy tu pozostali? Nalezaloby chyba konsekwentnie stwierdzic, ze ci sa do odpalenia w pierwszej kolejnosci. A
A odnosnie wiary,ze pojawia sie lepsi, to gratuluje, wypada tylko pozazdroscic.
dokładnie,
aż dziwne, że Hannover nie wziął tych lepszych, którzy przyjdą do nas 😂
Ghita i Rózga najlepsi w swoich formacjach ?
Nie róbmy sobie żartów ☺️
Nie kojarzę meczu, żeby Ghita wziął ciężar bronienia na siebie , zawsze w tej obronie grał na alibi i poza golami samobójczymi niczym nie rzucał się w oczy w obronie.
Rózga to melodia przyszłości , trzema ostatnimi meczami sezonu pokazał , że potrafi grać w piłkę i tyle.
Wszyscy po troszę macie rację. Aby kupować musimy sprzedawać. Nie sprzedajemy „gorszych” bo nie jesteśmy dużym graczem. Sprzedajemy tych na których jest popyt. Nienawidzę frazy o miejscu w szeregu, ale w skali Europy potentatem nie jesteśmy; ani pod względem ligi, ani płac. Musimy to sprytnie i z głową balansować. Niekiedy się udaje, niekiedy nie. Życie marzeniami o Cracovii jako o ścisłej europejskiej czołówce jest fajne i chwalebne, ale na razie finansowo jesteśmy może gdzieś w ogonie 2 Bundesligi albo niżej.
Cały mykes polega na tym, by wyrwać na rynku dobrą okazję a nie szrot, a jeszcze mieć na takie coś budżet. A okazja, jak definicja wskazuje, nie jest czymś co leży na ulicy i czeka aż się to podniesie między zakończeniem sezonu a rozpoczęciem przygotowań. Ale i tak myślę, że będzie dobrze.
@Cracoscu#42611
Akurat Ghita według mnie był naszym najlepszym obrońcą w bronieniu był jednym z lepszych i trzeba też wziąć pod uwagę że chyba jako jedyny ze ŚO potrafił zagrać bardzo fajne długie piłki i nieźle podawał tylko w zimie przyszli do nas henrikson i Perković (ten drugi wchodził do gry po długiej kontuzji i w przyszłości moim zdaniem będzie lepszy od Ghity,), a co do Rózgi jego szkoda głównie przez to jaki miał potencjał, i to nie sprzedaży tylko tego że tak tanio go sprzedano( kontrakt z nim trzeba było przedłużać jeszcze za nim zaczął grać regularnie,bo było wiadomo że potencjał miał ogromny) ale jego wpływ na grę w poprzednim sezonie nie był aż taki duży jak Ghity w obronie, Rózga robił dużo wiatru ale liczb nie miał, w przeciwieństwie do grających na podobnych pozycjach hasicia i kalmana
Rzeczywiscie,oni tacy slabi a wziely ich duzo lepsze druzyny. Pewnie tam maja slaby skauting i sie strasznie pomylili wybierajac nie tych co trzeba. Nasz skauting ich po prostu oszukal bo ukryl tych duzo lepszych,ktorych lada moment tu sprowadzi.
Nic tylko polajkować profile Hanoweru i czytać wątki o transferach :)
Napewno Hannover96 jest dużo lepszy od Cracovii😂😂😂.O tym austriackim klubie nie wspominając .
No i wiadomo skautingi takich klubów jak np. legendarny Hannover96, czy reszty zagranicznych klubów którzy w ostatnich latach wydali dziesiątki miliony euro na młodych polskich piłkarzy głównie z Lecha nie mogą sie pomylić.
Tylko w tej Cracovii sami amatorzy pracują, którzy na niczym się nie znają .
H96 zrobił w tym okienku 12 transferów IN.
W sumie szkoda odpowiadac na te glupoty,ktore w zderzeniu z faktami nie wytrzymuja proby. Niech zatem bedzie ze oni sa gorsi i wyciagneli szrot z tej druzyny,szrot ktory byl wyceniany na ponad 1/4 wartosci druzyny.teraz czas na slabych Hasica i Kakabadze,wtedy juz droga do sukcesow otwarta jak tylko skauting i rzesza dyrektorow wylowia same perelki,najlepiej takie co nie graja regularnie lub sa po kontuzji
- Edytowany
Ja tylko przypomnę, że dzisiaj nasza ekstraklasowa drużyna grała w drugiej połowie przez długi czas w dziesiątkę, bo nie było na ławce żadnego zdrowego zawodnika...
Na obóz pojedzie część osób z łapanki, żeby można było rozegrać chociaż jakąś wewnętrzną gierkę.
Hasic to idealny zawodnik dla drużyny walczącej o środek tabeli . Raz zagra super by w następnym meczu być najgorszym na boisku. Ten piłkarz tak ma, ale oczywiście tutaj przeczytamy , że on musi grać , bo w każdym momencie może pokazać ten swój ,,błysk”. I zwykle na ten błysk trzeba czekać kilkaset minut.
@MakuKSC#9484 daj już spokój. Przy Kallmanie okazało się jakie stawki ma H96, a jakie są w Polsce. Jak ktoś nie chce grać w Pasach to wymusi odejście. I nic na to nie poradzić. Virgil już rok temu nie chciał przedłużyć kontraktu, a rozmowy były w tym samym czasie co z Otarem. Tak samo Hoskonen. Z niewolnika nie ma zawodnika - były i u nas takie przypadki i skończyły się marnie.....
[quote]#post1679836 [quote]#post1679823 Lubiłem Ghite , Kallmana i Rózgę , ale my potrzebujemy zdecydowanie lepszych zawodników od nich żeby powalczyć o coś konkretnego .
Jestem spokojny że tacy właśnie zawodnicy się w Cracovii niedługo pojawią .[/quote]
Bardzo ciekawa teza, zgadzam sie,ze potrzebujemy lepszych, zeby walczyc o cos, tylko nie klei sie tu jedno, skoro oni byli najlepszymi zawodnikami w swoich formacjach/na swoich pozycjach, to co myslec o ich kolegach z druzyny, ktorzy tu pozostali? Nalezaloby chyba konsekwentnie stwierdzic, ze ci sa do odpalenia w pierwszej kolejnosci. A
A odnosnie wiary,ze pojawia sie lepsi, to gratuluje, wypada tylko pozazdroscic.[/quote]
Pytanie czy Ghita i Rózga by chętnie zostali w roli zmienników. Jakoś mi się nie wydaje.
Jest pierwszy garnitur i drugi. Podnosimy jakość pierwszego mając cały czas zmienników. Na utrzymywanie dwóch pierwszych raczej nam kasy nie starczy.
W jaki sposob podnosimy jakosc tego garnituru na razie pozbywajac sie wyrozniajacych sie grajkow?
Zakładam że za nich przyjdą przynajmniej takiej samej klasy (z opcją na zarobek) albo i lepsi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)