a w tamtym sezonie też nie mielismy dopasowywuje sie taktyke do graczy ......do arsenału jaki posiadasz dobry trener tak ustawia by wykożystać takich graczy jakich ma a nie na odwrót taktyka a potem niech sie martwia
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1635161 a w tamtym sezonie też nie mielismy dopasowywuje sie taktyke do graczy ......do arsenału jaki posiadasz dobry trener tak ustawia by wykożystać takich graczy jakich ma a nie na odwrót taktyka a potem niech sie martwia[/quote]
I jakie mieliśmy wyniki?
To jest oczywiste że dopasowuje się taktykę do gry i dzięki temu wygrano np. z Rakowem, jagiellonią czy Górnikiem, z zespołami grającymi ofensywną piłke ale grając już z taką puszczą każda górna piłka padała łupem puszczy, oni zbierali każdą piłke w środku
Ani ja ani ty nie jesteśmy trenerami ale dla mnie logiczne że jeśli są takie potrzeby jak piszesz to już dawno by ktoś taki był nie siedzisz w głowie trenera i nie znasz jego wizja to tylko gadanie kogo trzeba kogo kupić itp raków bez napastnika zdobywał mistrzostwo a sądzisz że oni by sobie nie mogli pozwolić na dobry zakup skoro tyle miesięcy kogoś takiego nie ściągamy to może trener ma inną wizję niż ty....
wg mnie mamy na papierze najmocniejszy skład od ery PP. Mamy zawodników którzy ogarniają, ale jakoś ich potencjał nie jest wykorzystany. Serio, skład mamy bankowo top 8 ligi, może nawet top 6. Jest sie kim bić, ale ja nie widzę tego aby nasz obecny trener udźwignął role pierwszego trenera na tym etapie. Niby młody trener i spodziewałem się swieżości i nowych pomysłów. Po 3 kolejkach widzę Ulatowskiego/Kafarskiego po liftingu. To nie ma prawa zadziałać.
Nawet na top 3, jak nie majstra, sami zajebisci wirtuozi pilki, co mecz z nieszablonowymi zagraniami, pilki przez dwie linie, przyjecia kierunkowe, dryblingi, strzaly z dystansu, klepki na malej przestrzenii, no po prostu mamy zajebisty sklad, tylko jakos nie idzie.
Tak tak, mamy taką pakę że nie możemy wymienić trzech podań na połowie przeciwnika... Ludzie lodu. W 3 meczach przez 270 minut oddaliśmy 5 strzałów na bramkę rywala
[quote]#post1635210 Nawet na top 3, jak nie majstra, sami zajebisci wirtuozi pilki, co mecz z nieszablonowymi zagraniami, pilki przez dwie linie, przyjecia kierunkowe, dryblingi, strzaly z dystansu, klepki na malej przestrzenii, no po prostu mamy zajebisty sklad, tylko jakos nie idzie.[/quote]
ciężko to obiektywnie ocenić, dlatego podkreślam, że jest to moja subiektywna ocena. Ja widzę zjazd jakościowy teoretycznie dobrych zawodników. Wydaje mi się, że mają znacznie większy potencjał od tego co prezentują od dłuższego już czasu na boisku. I brakuje kogoś kto z nich ten potencjał wyciągnie.
Na papierze mocniejszą ekipę ma warszawa, czestochowa, białystok, Lech i Pogoń. Reszta potencjałem jest spokojnie w zasięgu.
i jeszcze ten papier który wyraźnie coś sugeruje.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/image-2-png-76001451.png[/img]
Przypomni ktoś jaki cel wyznaczył prezes drużynie przed sezonem? Muszę sobie kontekst tych rozkminek odświeżyć.
chyba top 8
Top 8 :D
Dobra. Odnosnie trenera Kroczka, tak jak kiedys napisalem wypowiem sie pod koniec sierpnia. Ale jak tak czytam w ogromnej wiekszosci te bzdury co tu sa wypisywane po poszczegolnych meczach to az ziemniaki w piwnicy gnija. Nie, nie mamy skladu personalnego na top 8. Przypomne ze w ubieglym sezonie do przedostatniej kolejki drzelismy o utrzymanie. To ze przyszlo kilku zagranicznych i kilku polskich nonameow nic tu nie zmienia. Reprezentant Iraku nas nie zbawi, Holender po 30 tez raczej nie. Ravas bardzo dobry transfer jak na nasze mozliwosci i poki co jedynie on sie broni, ale trudno od niego wymagac strzelania goli. Dlugo, dlugo nie bylo transferow, smieszkowalem sobie z zacnego opa i #CracoviaodNowa, czyli "restaurant under new management". Pozniej przyszli zagraniczni i wszyscy w ekstazie, wiec mysle sobie moze rzeczywiscie wszyscy maja racje, a to ja sie myle.
Na ta chwile mamy 4 pkty w 3 meczach, co daje srednia pozwalajaca spokojnie myslec o utrzymaniu (chociaz oczywiscie probka jest zbyt mala). Ale rownie dobrze tych punktow moglo byc 0 lub 1. Wynik zdecydowanie ponad stan, ale za niedlugo moze przyjsc korekta... Tu nie brakuje 1 czy 2 zawodnikow, a tak okolo polowy skladu i to jakosciowych zawodnikow, a nie takich co musza sie aklimatyzowac czy uczyc ligi. Jak na boisko wchodzi dobry grajek, to od razu to widac, a nie trzeba sie zastanawiac czy odpali po 12, czy dopiero 24 kolejce. A ze w klubowym budzecie sa widocznie pilniejsze wydatki, no to na jakosciowe transfery raczej nie ma co liczyc, no chyba ze udaloby sie jakiegos frajera znalezc co za Rakoczego by te 2.5mln € wylozyl. Ale slabo to widze, najpierw chyba jakiegos magika co mu dobry filmik zmontuje trzeba w klubie zatrudnic...
Ludzie mamy 6 miejsce pod wzgledem wyceny kadry 6. 15 baniek euro, Jaga 5 miejsce - 17 baniek, widzew 13 - 10 baniek. Kalman, Van Buren, Bosniak, Arab, Rakoczy, Knap, Atanasov, Bochnak, Maigard, Biedrzycki, Rozgi, Kakabadze czy Sokolowski no juz nie przesadzajmy. Popatrzcie troche na inne druzyny. Obiektywnie dla mnie, mamy sklad na miejsca 11-6. Nie wierze, że sie z tego nie da czegos ulepic. Ostatnio to juz sobie myslalem nawet ze przydalby im sie Stawowy na miesiac.
[quote]#post1635245 Ludzie mamy 6 miejsce pod wzgledem wyceny kadry 6. 15 baniek euro, Jaga 5 miejsce - 17 baniek, widzew 13 - 10 baniek. Kalman, Van Buren, Bosniak, Arab, Rakoczy, Knap, Atanasov, Bochnak, Maigard, Biedrzycki, Rozgi, Kakabadze czy Sokolowski no juz nie przesadzajmy. Popatrzcie troche na inne druzyny. Obiektywnie dla mnie, mamy sklad na miejsca 11-6. Nie wierze, że sie z tego nie da czegos ulepic. Ostatnio to juz sobie myslalem nawet ze przydalby im sie Stawowy na miesiac. [/quote]
Ludzie wycena na Transfermarkt nic nie znaczy
[quote]#post1635260 [quote]#post1635245 Ludzie mamy 6 miejsce pod wzgledem wyceny kadry 6. 15 baniek euro, Jaga 5 miejsce - 17 baniek, widzew 13 - 10 baniek. Kalman, Van Buren, Bosniak, Arab, Rakoczy, Knap, Atanasov, Bochnak, Maigard, Biedrzycki, Rozgi, Kakabadze czy Sokolowski no juz nie przesadzajmy. Popatrzcie troche na inne druzyny. Obiektywnie dla mnie, mamy sklad na miejsca 11-6. Nie wierze, że sie z tego nie da czegos ulepic. Ostatnio to juz sobie myslalem nawet ze przydalby im sie Stawowy na miesiac. [/quote]
Ludzie wycena na Transfermarkt nic nie znaczy[/quote]
oczywiście że znaczy, przecież nikt tego nie czyta 1:1, ale chyba nie ma w tym przypadku że ostatnie 4 miejsca zajmuje Motor, GKS, Puszcza, Radomiak, a pierwsze 4 Legia, Lech, Raków Śląsk?
[quote]
Ludzie wycena na Transfermarkt nic nie znaczy[/quote]
Pewnie, że nic nie znaczy. Nie to co opinia grubasa ze skyboxa, ta jest wiążąca dla forumowej społeczności 😂
Kadra na 9 miejsce bez problemu
A te wyceny z Transfermarkta nie uwzględniają przypadkiem długości kontraktu?
Nie ma się co czarować skład jest na 9-10 miejsce każde wyższe będzie sukcesem a niższe wielką porażką. O pudle możemy pomarzyć lub iść na Reymonta tam dużo różnych ras.
Przyzwyczajeni jesteśmy że w e klapie tylko trwamy ....po prostu nic nowego
Może dożyjemy kiedyś mistrzostwa chodź raz...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)