[quote]#post1629399 Kiedyś na dziewionie "występował" Bartek Dudzic i takiego płaczu nie było. [/quote]
GTSowi bramkę strzelil? Strzelił.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1629391 Nesta, zdodziłbym się z Twoim zdaniem gdybyśmy mieli godnego zastępcę za każdego odchodzącego.
Tymczasem proponujesz pozbycie się ostatniego napastnika nie mając na jego miejce NIKOGO. I to jest słaby punkt Twego wywodu.[/quote]
fajnie leszeczku jak bys doczytal zdanie '' Jezeli znajda nastepstwo dla Kallmana to nic go nie powstrzyma przed odejsciem ''
a to czy bedzie dobre zastepstwo czy nie to najlepsza wrozka Ci nie powie.
Ciao.
[quote]#post1629402 ... fajnie leszeczku jak bys doczytal zdanie '' Jezeli znajda nastepstwo dla Kallmana to nic go nie powstrzyma przed odejsciem ''...[/quote]
To zdanie pominąłem przez grzeczność.
gdyż my nie mamy zastępcy (jakiegokolwiek, już nie poruszam kwestii czy się sprawdzi) za Makucha, który odszedł, a Ty się zastanawiasz nad znalezieniem zastępcy za Kallmana, który jeszcze jest naszym graczem. Znajdźmy więc zastępstwo za Makucha, a potem poszukajmy kogoś za Kallmana, "by nic go nie powstrzymywało". Ja uważam, że jego "powstrzymuje przed odejściem" tylko decyzja prezesa, więc raczej powinieneś napisać "nic nie powstrzyma prezesa przed sprzedażą Kallmana. Ale rozumiem, że to był skrót myślowy.
Reasumując: gdy pojawią się u nas 2 sztuki napastników to możemy się pozbyć drugiej sztuki, którą jeszcze mamy. Co do oceny jakości Kallmana, to się z Tobą diametralnie różnię, gdyż uważam, że jest to jeden z lepszych napadziorów w tej lidze. Owszem, o innych parametrach niż podióm klasyfikacji króla strzelców, ale najlepiej skrojony pod naszą obecną (stan na poprzedni sezon) taktykę. Nie jestem pewien czy taki Exposito wypadłby w Cracovii lepiej od Kallmana.
Spoko szanuje Twoje zdanie,
Natomiast ja na zastepstwo Makucha widze Rózge. (Bochnak jest alternatywą dla Rózgi)
Bo wlasnie na pozycje bocznego skrzydłowego brany byl pod uwage Makuch.
Czekam teraz tylko na napastnika środkowego ( alternatywa dla Kalamana ) ktory licze ze juz zawita do nas w tym tygodniu wedlug info.
My to mamy same alternatywy dla alternatyw i uważam, że jeden klasyczny napastnik w składzie to za mało.
Bochnak to nie piłkarz
[quote]#post1629406 Spoko szanuje Twoje zdanie,
Natomiast ja na zastepstwo Makucha widze Rózge. (Bochnak jest alternatywą dla Rózgi)
Czekam teraz tylko na napastnika środkowego ( alternatywa dla Kalamana ) ktory licze ze juz zawita do nas w tym tygodniu wedlug info.
[/quote]
To już tylko skrzydłowy bramkarz i jedziemy z tą ligą
[quote]#post1629406 Spoko szanuje Twoje zdanie,
[/quote]
co do Rózgi się zgadzam Rakoczy traci status mlodziezowca to bedzie musial grac inny mlodziezowiec np. Rózga(mamy jeszcze biedrzyckiego i Burka) więc bardzo prawdopodobne że ktoś z dwójki Rakoczy, Makuch stracił by miejsce w składzie
Cabrera owszem miał 14 goli, ale 6 z karnych(tak wiem, karnego trzeba wykorzystać) czyli z gry miał o jednego gola mniej niż Kallman.
[quote]#post1629411 Cabrera owszem miał 14 goli, ale 6 z karnych(tak wiem, karnego trzeba wykorzystać) czyli z gry miał o jednego gola mniej niż Kallman.[/quote]
Cabrera 60
Meczow w ekstraklasie i 30 goli
Kallman 67 meczow 15 goli.
😏
[quote]#post1629412 [quote]#post1629411 Cabrera owszem miał 14 goli, ale 6 z karnych(tak wiem, karnego trzeba wykorzystać) czyli z gry miał o jednego gola mniej niż Kallman.[/quote]
Cabrera 60
😏[/quote]
tyle że Kallman wiecej asystuje to jest po prostu inny typ napastnika, bardziej pracuje dla zespołu
[quote]#post1629412 [quote]#post1629411 Cabrera owszem miał 14 goli, ale 6 z karnych(tak wiem, karnego trzeba wykorzystać) czyli z gry miał o jednego gola mniej niż Kallman.[/quote]
Cabrera 60
😏[/quote]
Tylko jakie lokaty w tabeli miała za Cabrery Cracovia?
to temat o transferach Cabrera wraca..............hmmm
[quote]#post1629421 to temat o transferach Cabrera wraca..............hmmm[/quote]
Póki nie ma Hoska to się nie liczy
- Edytowany
[quote]#post1629422 [quote]#post1629421 to temat o transferach Cabrera wraca..............hmmm[/quote]
Póki nie ma Hoska to się nie liczy[/quote]
przecież już mamy Hoska tylko z Finlandii czyli Hoskonena
Może ten tajemniczy zawodnik z euro który chce do nas dołączyć i się urlopuje to Ravas, tylko to by pewnie było zbyt drogie
https://x.com/mlsnetwork/status/1811082209668874461?t=8cV79Id3ANgVa51EKZ_GQQ&s=19
- Edytowany
Ale wujowo to białe cuś wygląda...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/gsjbq7hwiaaxjee-jpeg-50415869.jpeg[/img]
My serio zawodnika z pola kontraktujemy jako bramkarza czy to tylko grafika taka?
Ale mnie wwiśla powiedzonko "z niewolnika nie ma zawodnika". Ja wiem.... kasa, kasa i jeszcze raz kasa.
Ale co to wisła ma znaczyć?! Piłkarzyk czytać nie umie? Nie wie co podpisywał? Ma zap....ć w każdym meczu, a nie zgrywać pokrzywdzonego czołokopacza. A nie chce grać? To do IV ligi plus porządna kara finansowa za nienależyte wykonywanie obowiązków.
Eh, gdybym tak miał kasy jak lodu, to bym żadnego zawodnika nigdzie nie puszczał zanim nie wypełni kontraktu.
Obudzili się curva (Makuch, Kallman, wpr i cwks) za 5 12-ta.
PS. Coraz bardziej też mnie wwiśla ten wpr. Nowa legiunia, shit.
Znajomy prezesa z Widzewa? :)
[quote]#post1629425 Ale wujowo to białe cuś wygląda...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/gsjbq7hwiaaxjee-jpeg-50415869.jpeg[/img]
My serio zawodnika z pola kontraktujemy jako bramkarza czy to tylko grafika taka?[/quote]
Przecież to Słowacki bramkarz.
A rzeczywiście ma rekawice, teraz widzę. Zauważyłbym je pewnie jakby nie to białe cholerstwo za nimi.
[quote]#post1629433 A rzeczywiście ma rekawice, teraz widzę. Zauważyłbym je pewnie jakby nie to białe cholerstwo za nimi.[/quote]
Przecież gościu grał w zeszłym sezonie w Widzewie i był przynajmniej na początku sezonu jednym z lepszych bramkarzy w lidze.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!