[quote]#post1523348 [quote]#post1523154 Jeśli by Lech wygrał PP i zdobył mistrza to do pucharów awansuje 4 zespół z ekstraklasy?[/quote] Jest jeszcze opcja ze Raków zajmie miejsca1-3 i zdobędzie puchar to 4 miejsce również da puchary.
[/quote]
Pamiętajmy jednak kto powiedział, że "chlebuś jest w lidze"
Ja się już na puchary nie nastawiam. Co nie zmienia tego, że każde miejsce wyżej w tabeli cieszyć mnie będzie ogromnie.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Rivaldinho do MLS?
https://www.onlinegambling.com/news/exclusive-is-rivaldinho-on-his-way-to-the-mls-the-son-of-former-ballon-dor-winner-rivaldo-is-talking-to-two-clubs/
Chyba filmik zadziałał :D
posty szurów, że MLS to gówno za
3
2
1
...
[quote]#post1523379 [quote]#post1523348 [quote]#post1523154 Jeśli by Lech wygrał PP i zdobył mistrza to do pucharów awansuje 4 zespół z ekstraklasy?[/quote] Jest jeszcze opcja ze Raków zajmie miejsca1-3 i zdobędzie puchar to 4 miejsce również da puchary.
[/quote]
Pamiętajmy jednak kto powiedział, że "chlebuś jest w lidze"
Ja się już na puchary nie nastawiam. Co nie zmienia tego, że każde miejsce wyżej w tabeli cieszyć mnie będzie ogromnie.[/quote]
Ja pierdole jakby normalnie jakims psem z gts-u byl
no chuj, powiedzial "se" tak co nie znaczy ze mial cos zlego na mysli, tylko odniosl sie do owczesnych szans Cracovii w pucharach!!!!!!!
I juz daj chlopu swiety spokuj, niech pracuje na chwale Wielkiej Cracovii i przestan sie przypierdalac o jakies malo znaczace i zapewne wyrwane z kontekstu stwierdzenie
[quote]#post1523401 ... Ja pierdole jakby normalnie jakims psem z gts-u bylno chuj, powiedzial "se" tak co nie znaczy ze mial cos zlego na mysli, tylko odniosl sie do owczesnych szans Cracovii w pucharach!!!!!!!I juz daj chlopu swiety spokuj, niech pracuje na chwale Wielkiej Cracovii i przestan sie przypierdalac o jakies malo znaczace i zapewne wyrwane z kontekstu stwierdzenie...[/quote]
Tak, wypowiedź jest wyrwana z takiego kontekstu, że przegraliśmy ze Shkendiją Tetovo.
I ja się tego nie czepiam. Chłop wyraźnie i zgodnie z prawdą stwierdził, że nie mamy szans na pokazanie się w Europie. I ja się nawet z tym zgadzam, dlatego napisałem, że już nie podniecam się walką o udział w europejskich pucharach. Nie rozumiem co Cię tak zdenerwowało
Bo Twoj post zabrzmial z pogarda i dwuznacznoscia jakby Zielinski mial nie wkladac calych swoich sil, umiejetnosci i charyzmy do zdobycia jak najlepszego miejsca w tabeli na koniec sezonu
Poza tym przegralismy na tamten czas z druzyna o znacznie wiekszym budzecie. wiekszym doswiadczeniu na poziomie pucharow i ze znacznie lepiej wyszkolonymi technicznie zawodnikami
No ale my teraz kibicujemy Rivaldinho w zdobyciu lukratywnego kontraktu w MLS i na tym się skupmy. To by była piękna sprawa.
[quote]#post1523400 posty szurów, że MLS to gówno za
3
2
1
...[/quote]
MLS to gowno 😂😂😂
Cecaric bylby tam gwiazdom, in the box lub na skrzydle
taki news to jest wiadomość dnia ...
Pasiasty Boże dopomóż ...
niech się uda ...
MLS to liga dla emerytow z brzuszkiem.
[quote]#post1523422 MLS to liga dla emerytow z brzuszkiem.[/quote]
się z 10 lat nie zerkało za Ocean nie? ; )
[quote]#post1523423 [quote]#post1523422 MLS to liga dla emerytow z brzuszkiem.[/quote]
się z 10 lat nie zerkało za Ocean nie? ; )[/quote]
Prawie nigdy nie ogladalem tego czegos, tylko urywki. Tam bramki regularnie strzela niejaki Kacper Przybylko. Figure it out.
a taki Frankowski przez Chicago Fire trafił do Lens....
Niech sie w Lens nim zachwycaja, niech strace
też tego nie oglądam nie przesadzajmy, nie mam takiego pięknego życia by wszystko śledzić. ale stwierdzenie, że to liga dla emerytów jest nieaktualne od dobrych kilku lat. średnia wieku w tej lidze to około 25 w tym momencie. kupują zawodników młodych i w średnim wieku by ich sprzedawać do Europy. MLS stał się jakby ostatnim punktem weryfikującym dla zawodników z doopy jak nasza liga przed transferem do czegoś poważniejszego.
No ale róbcie co chcecie z tym info, jeśli ma Wam być lepiej, że rzekomy ogórek nie robi fajnego kroku do lepszej ligi to możecie tak myśleć. To też dobra podkładka pod to jakby się okazało, że tam pójdzie i będzie strzelał :)
Dawno nie ogladalem, bo jak piszesz, nie mamy 4 rownoleglych zyc - gwiazdy to z reguly emeryci lub wiekowsi gracze, ale to z natury tej ligi - podobnie jak NBA, NFL, MLB masz salary cap, placisz paru gwiazdom rozsadna kase coby chcieli tam sobie pograc a calosc druzyny ma okreslony salary cap i wszyscy sa rowni - nie ma zadnych ruskich czy szejkow co se kupia sukces.
Dobry przedsionek do czegos powazniejszego, dla obu Ameryk oraz jak widac tez dla naszych leszczy.
Zawsze dalo sie to ogladac, radosny futbol z tego co pamietam.
tam nie ma już takich gwiazd. Ostatnią był Zlatan, którego trudno uznawać za emeryta ze względu na to co wyprawia. Obecnie największą gwiazdą MLS jest Vela. Spokojnie by mógł dalej grać w la liga czy w Anglii. 30 lat ma chyba gość.
Bardzo się cieszę, że Riva być może tam pójdzie. U nas pożytek z niego żaden, nie wiem czy prawda ale podobno kasuje sporo co miesiąc.
Może okaże się że tam odżyje i będzie ładował brame za bramą - jak mu życzę jak najlepiej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Niewidoczni (1), Goście (2)