SaNtO, na dychę wskakuje Alva, Rivaldinho na szpice, a na 8 Pelle
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Potrzeba na gwalt 6.
Obecnie moim zdaniem najlepiej wyglądałoby 4-4-2. Niemczycki - Rapa, Dytiatiew, Jablonsky/Helik, Pestka/Siplak - Hanca, Loshaj, Pelle, Wdowiak - Rivaldinho, Alvarez.
Tak btw... Ktoś kuma reguły wyceny transfermarktu?
Nie, żeby spędzalo mi to sen z powiek, ale jestem ciekawy, czy jest jakiś system/algorytm? Jasne, że wiek ma znaczenie, ale czy tylko mi się nie zgadzają pewne liczby? Nie kumam spadków wartości po życiowych sezonach w lepszych/niegorszych/porównywach ligach/klubach.
Ja bym mimo wszystko powalczył o Fiolica. Chłopak z meczu na mecz był coraz lepszy. Żeby nie skończyło sie ze pójdzie gdzie indziej i po roku lub 2 wezmą go do Jakiejś Borussii za n milionów euro.
On ma coś z piłkarskiego magika.
Lopez fajny, gracz wspominał go bede z sympatią, ale wydaje się, ze 'musi odejść ktoś, żeby przyszedł ktoś ' i nie ma co wiecej płakać.
Najbardziej z tego wszystkiego szkoda mi Gola. Juz to gdzieś wcześniej pisałem, ze z niego za pare dukatów pewnie dało sie zrobic grającego asystenta trenera i lidera drużyny, nauczyciela dla Luskow i Rakoczych. A efekt jest taki ze nie dość ze kolejna afera i smród na koncie zarządu, to Jeszcze mamy dziurę. Niby trio Loshaj, Fiolic, Pelle wygrało puchar... ale czy oni sa gwarantem opanwanego środka pola - a takim w większości meczów był Janek - nie wiem. Szczególnie jeśli z tego trio pozostanie dwóch.
Dimun jest ekstra rezerwowym w meczach w których prowadzimy. Ale żeby grać od stanu 0:0 z mocna ekipą to już bym sie bał. Podobnie przy niekorzystnym wyniku - wpuscilbym na boisko kogoś innego
[quote='frik' pid='1444356' dateline='1597265226']
[/quote]
Czy zdajesz sobie sprawę, że by osiągać sukcesy trzeba mieć więcej niż fajną pierwszą 11? To też do Iana uderzam. Nawet fajna 11 bez zmienników jest nic nie warta bo nie ma rywalizacji nie ma spinki. Ok 11 jest fajna.
Loshaj Pelle
Wdowiak Alvarez Hanca
Rivaldinho
Na szpicy może grać albo Alvarez albo Rivaldinho
Na 10 Alvarez Pelle Rakoczy Thiago
Problem mamy z ósemka. Najlepsze rozwiązanie to Loshaj Pelle ale nie ma tu rywalizacji. Ta samo na skrzydłach. Tam trzeba dwa mocne transfery żeby trener miał ból głowy i żeby nikt nie czuł się pewny swojego. Żeby przez cały tydzień walczyli na treningu o skład.
Jak Ian pyta kogo na ławkę to ogarnia mnie pusty śmiech. Panie szanowny.. kogo? Najsłabszego w danym tygodniu. A niech na ławce usiądzie nawet Hanka z Alvarezem i Pelle jeśli w ich miejsce mają zagrać lepiej dysponowani Drygas, Fiolic i dajmy na to Novikovas. A co to za problem? A co z młodymi? A goowno. Będą lepsi to zagrają oni. Jak nie będą to wypieprzyc z klubu bo są w takim wypadku zbędni. Młodzieżowy bramkarz robi nam całą robotę
[quote='SaNtO' pid='1444365' dateline='1597267903']
[/quote]
Czy zdajesz sobie sprawę, że by osiągać sukcesy trzeba mieć więcej niż fajną pierwszą 11? To też do Iana uderzam. Nawet fajna 11 bez zmienników jest nic nie warta bo nie ma rywalizacji nie ma spinki. Ok 11 jest fajna.
Loshaj Pelle
Wdowiak Alvarez Hanca
Rivaldinho
Problem mamy z ósemka. Najlepsze rozwiązanie to Loshaj Pelle ale nie ma tu rywalizacji. Ta samo na skrzydłach. Tam trzeba dwa mocne transfery żeby trener miał ból głowy i żeby nikt nie czuł się pewny swojego. Żeby przez cały tydzień walczyli na treningu o skład.
Jak Ian pyta kogo na ławkę to ogarnia mnie pusty śmiech. Panie szanowny.. kogo? Najsłabszego w danym tygodniu. A niech na ławce usiądzie nawet Hanka z Alvarezem i Pelle jeśli w ich miejsce mają zagrać lepiej dysponowani Drygas, Fiolic i dajmy na to Novikovas. A co to za problem? A co z młodymi? A goowno. Będą lepsi to zagrają oni. Jak nie będą to wypieprzyc z klubu bo są w takim wypadku zbędni. Młodzieżowy bramkarz robi nam całą robotę
[/quote]
Jesteś defetystą :)
[quote='del_piero' pid='1444358' dateline='1597266611']
Potrzeba na gwalt 6.
[/quote]
Przecie jest Milan :D
Defetysta a niby dlaczego? Bo wiem że ligi nie wygrywa się pierwszą 11 tylko trzeba mieć 15 gości do grania ?
Potrzebny Furman do trzymania lejców tego wzmocnionego wozu.
Gola w formie by trzeba do tego składu, ale to już przeszłość. Sprawdzić młodego Arka Barana i może nawet minus pięć punktów nie będzie straszne
SaNtO... Piętnastu mamy. Myślę, że MP tym nie wygramy, braknie nam 5 punktów.
- Edytowany
Na dziś:
1. Pescovic
2. Hrosso
3. Pestka
4. Siplak
5. Helik
6. Jablonsky
7. Dytiatev
8. Marquez
9. Rupa
10. Diego
11. Gardawski
12. Lusiusz
13. Loshai
14. Pelle
15. Hanca
16. Pik
17. Kanach
18. Wdowiak
19. Dimun
20. Rakoczy
21. Thiago
22. Rivaldinho
23. Alvarez
24.. Vestenicki
25. ? Piszczek
Jeszcze kilku nasti "kotów" doskoczy... Źle to nie wygląda na dziś.
[quote='SaNtO' pid='1444365' dateline='1597267903']
[/quote]
Loshaj Pelle
Wdowiak Alvarez Hanca
Rivaldinho
[/quote]
Pełna zgoda. Ja na miejscu MP szukałbym ŚP i Skrzydłowego przez duże S.
Fiolic......brac nawet na banke ojro
- Edytowany
Najlepsze wedlug mnie rozwiazanie to mlodziezowiec w bramce... Ponoc Niemczycki u nas rocznik 1999 czyli mlodziezowiec przez rok jak sie nie myle...
Pisalem jak i kilka osob niedawno o bramkarzu Stali Rzeszow Wiktorze Kaczorowskim.
https://www.transfermarkt.pl/wiktor-kaczorowski/profil/spieler/570595
Ogladalem w sumie 4 mecze Stali i ten mlody zrobil na mnie niesamowite wrazenie... Uwazam ze mega talent i tylko 18lat...
Warto by bylo zainteresowac sie nim ..kontrakt ma do konca zblizajacego sie sezonu takze tez pewnie kokosow za niego nie trzeba by placic...
[quote='del_piero' pid='1444358' dateline='1597266611']
Potrzeba na gwalt 6.
[/quote]
Na gwałt to nie, ale do rozgrywania od tylu i robienia porządku w środku pola tak .
To KLUCZOWA pozycja, wolałbym kogoś do środka jeśli mielibyśmy wybierać . Ile znaczy „6” pokazuje Gol, Covilo . Bez nich gra siadła
Nie mam pojęcia co Wy macie z tym Furmanem. Chłop z sianem w głowie wchodzący w buty trenera ma niby być dobrym kandydatem do współpracy z Probierzem?
[quote='KruszynaKSC' pid='1444395' dateline='1597298392']
Najlepsze wedlug mnie rozwiazanie to mlodziezowiec w bramce... Ponoc Niemczycki u nas rocznik 1999 czyli mlodziezowiec przez rok jak sie nie myle...
Pisalem jak i kilka osob niedawno o bramkarzu Stali Rzeszow Wiktorze Kaczorowskim.
https://www.transfermarkt.pl/wiktor-kaczorowski/profil/spieler/570595
Ogladalem w sumie 4 mecze Stali i ten mlody zrobil na mnie niesamowite wrazenie... Uwazam ze mega talent i tylko 18lat...
Warto by bylo zainteresowac sie nim ..kontrakt ma do konca zblizajacego sie sezonu takze tez pewnie kokosow za niego nie trzeba by placic...
[/quote]
Dobry bramkarz, tylko trochę elektryczny - chociaż to może być ze względu na wiek. Napewno nie do pierwszego składu na dzień dzisiejszy.
I Stal ma bardzo poukładane finanse, bardzo pozytywnego sponsora czy właściciela, obawiam się , patrząc na podejście naszego zarządu, że mogliby młodemu zaproponować lepsze warunki niż my ::)
[quote="PrzemoWZG" pid='1444227' dateline='1597238721']
Mnie osobiście tylko razi brak transferów bo na mistrza podjazdu nie mamy .. Jak to jest ***** ze mając taki budżet my nie potrafimy sciagnac kilku dobrych zawodników tylko ciągle węża mają w kieszeni.. gts nawet ściągnął zawodników sensownych a my jak zwykle.. To co jest ku*wa grane? Tylko ze to pierdo.lenie powtarza się co runde i nic z tego nie wynika a ludzie odchodzą od kibicowania Comarchovii.. Nie obrażam naszego Klubu tylko te łajzy co rządzą nim..
[/quote]
Jest i mój ulubieniec. Brak transferów powiadasz. Ściągamy dwie potencjalne gwiazdy czyli Alvareza i Rivaldinho, którzy strzelali sporo w ligach silniejszych od naszej a dodatkowo dwóch obrońców do rywalizacji w mocnej już przecież formacji, pisze się o sprowadzeniu utalentowanego bramkarza a do końca okienka bardzo daleko ale ciągle ten wąż w kieszeni, nie to co gts, Ci to na wszystko mają. Śmieszą mnie takie wpisy niezmiernie a dziwnym trafem zawsze przoduje w nich PrzemoWZG. Z ciekawości muszę prześledzić kiedyś stosunek jego normalnych wpisów do napierdalania na wszystko i wszystkich wokół. Może to być fascynująca lektura.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Polan77, Goście (3)