Tak patrze na dwa najpopularniejsze watki tj
"TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd..."
oraz " U NASZYCH RYWALI....(prywatne "pogaduchy" będą kasowane) część II" i naszła mnie refleksja.
W zasadzie to nawet odkryłem pewną zależność, (potomni mogą to prawo nazwać moim imieniem).
Otóż brzmi ona;
Czym człowiek starszy tym bardziej skąpy, co jest dziwne bo mu coraz mniej życia zostało!
Sprawa nie dotyczy tylko Filipiaka , ale praktycznie wszystkich....
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Więcej oczekuje od a
Alvareza niż Lopeza. Przecież przychodził jako szrot. Janek Gol to Janek Gol ale wiosna była słabiutka. Derby to był sabotaż z jego strony. Parę męczy pokazało ze świat się kręci bez niego. Ale jednak szkoda. Jesienią i wiosna GTS też sprowadzał prze kotów i skończyli blisko dna i ze sporymi stratami finansowymi. Jak sietniok nie zepsuje a Probierz mu nie ulegnie to liczę na Fiolicia, kontrakt dla Paestki i że 2 solidnych zawodników.
- Edytowany
Pewnie budżet na transfery zmalał, bo jakoś nie wierzę, że Gol łatwo odpuścił kasę i to jak go potraktowano, i po prostu sobie rozwiązali kontrakt, stawiam, że klub pewnie coś tam mu sypnął, żeby pozbyć się problemu.
[quote='Matthias89' pid='1443125' dateline='1596731113']
Pewnie budżet na transfery zmalał, bo jakoś nie wierzę, że Gol łatwo odpuścił kasę i to jak go potraktowano, i po prostu sobie rozwiązali kontrakt, stawiam, że klub pewnie coś tam mu sypnął, żeby pozbyć się problemu.
[/quote]
pewnie dostał 3 pensje albo 6 do przodu. Weź pod uwagę ze Gol ma swoje lata i to ostatni moemnt był na zmianę klubu .
[quote='Rakietowy Traktor' pid='1443120' dateline='1596729356']
nawet bankrut tej jeb.. gts się potrafi wzmocnić, a u nas tracimy 2 ważnych zawodników , a robimy sobie jakieś kosmetyczne uzupełnienia.
[/quote]
Alvarez > Lopes
Marquez > Datkovic
Gol - i tak nie grał. Ale liczę, że przyjdzie lepszy zawodnik od niego.
Generalnie utrzymać skład + 2 wzmocnienia i można śmiało walczyć o top8 i obronę PP (przy farcie).
[quote='VelVet' pid='1443128' dateline='1596731882']
nawet bankrut tej jeb.. gts się potrafi wzmocnić, a u nas tracimy 2 ważnych zawodników , a robimy sobie jakieś kosmetyczne uzupełnienia.
[/quote]
Alvarez > Lopes
Marquez > Datkovic
Generalnie utrzymać skład + 2 wzmocnienia i można śmiało walczyć o top8 i obronę PP (przy farcie).
[/quote]
Z tym składem ugranie coś więcej niż utrzymanie to tylko na farcie / PP też ugraliśmy na farcie 2 minuty była by d,,,pa /
- Edytowany
[quote="VelVet" pid='1443128' dateline='1596731882']
[/quote]
Alvarez > Lopes
Marquez > Datkovic
[/quote]
Dzis losowanie totka to podaj liczby...
Jak mozesz kogos porownywac skoro na oczy nie widziales nawet w treningu w nowych zespolach? Z kuli wrozysz??
[quote='gargamel9998' pid='1443104' dateline='1596723453']
Moim zdaniem zamiast tej 2 lepiej byloby wzmocnic sie Michałem [b]SKÓRASIEM[/b] z Lecha. Chlopak zarowno PO jak i ŚO, w Rakowie gral bardzo przyzwoicie. W Lechu jest rezerwowym.
[/quote]
Muszę sprostować ten fragment. Skóraś jest PP i nie grywał u nas na obronie. Na ten moment jest rezerwowym. Sytuacja może ulec zmianie w przypadku odejścia Jóźwiaka i nie pozyskania bocznego pomocnika. Tak czy inaczej mamy deficyt bocznych pomocników i śmiem twierdzić, że nie ma opcji wypożyczenia Skórasia. O transferze definitywnym nie mówiąc.
Mogę zareklamować Amarala, Muhara, Klupsia ?
[b]Po odejściu Janusza Gola potrzebujemy absolutnie doświadczonego defensywnego pomocnika.
[/b] wiadomo przecież, że Dimun to gość który nie odpalił już od kilku lat i cofa się w rozwoju.
Przy naszym sposobie grania idealny kandydat to [b]Dominik Furman
[/b]ale czy profesor jest w stanie przekonać go finansowo do gry w Cracovii?
[i],,,jest dobrze, ale nie beznadziejnie...[/i]
Duży można napisać złych rzeczy o Dimunie, zwłaszcza jak się go nie lubi (jak 80% wypowiadających się tutaj na jego temat) Ale napisać, że się cofa w rozwoju to jest:
- po pierwsze kłamstwo
- po drugie zaprzeczenie tego co się o nim pisało wcześniej. (jak ma się cofać w rozwoju ktoś kto nigdy nie potrafił grać w piłkę)
Nie będzie żadnego Furmana, choć to było to i już moglibyśmy zamykać okienko.
Gardawski i Marquez to dla mnie transfery na plus, jeśli nikt z tyłu nie ubędzie to komfort tu mamy.
Fajnie by było utrzymać wszystkich czołowych i dorzucić kogoś lepszego od Lopesa i pokroju Gola (vide Furman), ale zobaczymy. Słabsi IMO nie jesteśmy, ale kołderka o metr za krótka.
[quote='leszeczek' pid='1443139' dateline='1596736245']
Duży można napisać złych rzeczy o Dimunie, zwłaszcza jak się go nie lubi (jak 80% wypowiadających się tutaj na jego temat) Ale napisać, że się cofa w rozwoju to jest:
- po pierwsze kłamstwo
- po drugie zaprzeczenie tego co się o nim pisało wcześniej. (jak ma się cofać w rozwoju ktoś kto nigdy nie potrafił grać w piłkę)
[/quote]
Był moment na początku pracy w Cracovii Probierza, że Dimun miał kilka naprawdę dobrych występów - ale potem był już tylko zjazd w dół (czyli zaczął cofać się w rozwoju). Jeżeli ktoś myśli, że ten chłopina - do którego nie mam nic osobistego - nagle odpali i pomoże nam w walce o LE i MP to jest naiwny, albo pracuje z nim na co dzień i widzi drzemiące w nim ukryte możliwości, ja tego nie dostrzegłem przez kilka lat z wysokości trybun. Poza bieganiem i walecznością, on nie ma w zasadzie żadnych walorów czysto piłkarskich - a na pozycji "6" trzeba takie posiadać. Jeśli nie pozyskamy w miejsce Gola wartościowego defensywnego pomocnika to mamy wyrwę w środku pola. Bo Lucek to jeszcze junior, chyba że dalej produkujemy piłkarzy netto...
3Lvis z tobą to jest dopiero polemika .Pisze że oddano Lopeza za 12 % wartości wg transferkakt .Uważam to za celowe dzialanie na szkodę klubu.W tej transakcji to klub miał wszystkie atuty w zimie czyli 1,5 roczny kontrakt z piłkarzem .
Twoja polemika jak by ,,sprzedali Lopesa za 500 tyś euro to też bym był nie zadowolony bo nie za 2 mln euro ''To jest absolutny hit absurdu .Miałbym domagać się 2 mln euro za gościa co wycena jest 600 tyś euro i ma prawie 30 lat ?Za tą kwotę co piszesz czyli 500 tyś euro to mój wpis byłby pochwalny .Napisał bym wprost to dobra robota i majstersztyk Tabisza i Probierza .Bierzesz gościa bez odstępnego dajesz mu za podpis i premie menagerską .Niech to będzie nawet 200 tyś euro razem .Po roku wyjmujesz 500 tyś euro .Musiał bym być ciężko chory by nie pochwalić takiego dealu .
Tu w naszym przypadku kwota jest tak żenująca że nie ma co chwalić .Nic tu nie zmienia Alvarez .Ponowie pytanie sprzedasz mi swoje mieszkanie za 12 % wartości bo dostaniesz drugie od babki za free?.
Naki co do Fiolica to z każdym meczem lepszy .Weź pod uwagę aklimatyzacje ,przerwę na Covid wybijająca całkowicie z treningów i rytmu meczowego .Rozkręcał się powoli ale z każdym meczem po prostu lepszy .Na skrzydle jak był próbowany nie sprawdzał się ale wstawienie go do środka pola to strzał w 10 .Ma świetną technikę ,bardzo dużo widzi ,fantastyczna lewa noga ,młody wiek i ogromny już bagaż doświadczenia w dobrych ligach .Wszystko przemawia ku temu że pomoże nam sportowo i sprzedamy go maks do 2 lat z ogromną przebitką .Tu nie ma się co zastanawiać tylko trzeba jak brakuje 250 tyś euro dołożyć 150 tyś i myśle ze go wyrwiemy .
Na teraz skład nie jest wzmnocniony .Przypomnę wam definicje wzmocnienia .To dojście do drużyny bardzo dobrego piłkarza przy utrzymaniu najlepszych .Można mówić o wzmocnieniu też jak wymianiamy najslabsze ogniwa na te bardzo dobre .
W naszym wykonaniu mamy wymianę nie wzmocnienie .Bardzo dobry Alvarez za najlepszego strzelca drużyny Lopesa.
Nowy stoper za Datkovica .Czy lepszy tu mam wątpliwości ..Za najlepszego zawodnika większości sezonu czyli profesora Gola -nikt .Nie liczę tu Kanacha czy Serafina bo to nie ta para butów .
Na teraz wartość dodana to ...Gardawski ale słyszymy że Pestka ma odejść .Nie trzeba tu chyba dyskutować który z nich jest lepszy i bardziej perspektywiczny ?.
Przy stracie Fiolica i Gola mamy bilans transferowy -2
Jak się dało za Mihalika kosmiczne pieniądze to Fiolic przy tym to jakieś grosze.
Fiolic jest wart swojej ceny i trzeba nie mieć wyobraźni by tego nie widzieć. Jeśli nie wykupimy go to znaczy, że Filipczak nie ma kasy.
To znaczy ze poszła pożyczka do Comparchu
Zgadzam sie z DSS.
Tragedii ze składem nie ma, chociaż pilnie trzeba szukać kogoś za Janka Gola. Pełna zgoda, ze wygraliśmy bez niego jakieś mecze. Sezon jest jednak długi i raz, ze trzeba mieć więcej wariantów, dwa doświadczenie i umiejętności Gola były BEZCENNE. Przypomnę mecz w Bytowie, którego byśmy nie wygrali, gdyby nie wszedł pod koniec.
(Nie chcę przenosić afery z jednego wątku do drugiego, ale...) wk.urwia mnie , ze zamiast, żeby nawet tworząc komin płacowy i robiąc wyjątek od ustalonych reguł, mieć na boisku asystenta trenera który jest fundamentem całej drużyny to wolimy to spartolic tylko po.to żeby moje było mojsze i żeby zaoszczędzić nawet kosztem smrodu w mediach. Nie wiem co było w Tychach... ale mam wrażenie, ze przypomina sie Węgrzyn i Wierzynek. To ten sam przypadek. Zamiast żeby stworzyć swojego człowieka - skałę w szatni, lepiej go zgnoic i zeslac do rezerw. Zamiast lidera i asystenta jest ciężar na liście płac. Ale skoro już go nie ma, to... ( koniec wrzutki o aferze)
trzeba bezwzględnie uzupełnić skład w tej formacji. Dimun nie będzie Edgarem Davidsem, ale moim zdaniem rezerwowym jest dobrym. Wejdzie na 20 minut i zagra na tyle solidnie, ze pomoże utrzymac wybik. O Fiolica bym walczył bo widać bylo ze on z meczu na mecz był coraz lepszy. Najbardziej sie wk... jak sie okaże, ze sciagnie go Lech lub 7egia, a on za sezon bedzie kosztował nie 400k tylko 5m. On ma chyba 20 lat. To trochę jak gra na giełdzie, trzeba podjąć ryzyko.nawet jeśli nie zwróci się wielokrotnie odchodząc, to na pewno zarobi pare złotych dla klubu pewna i dobra grą - tego jestem akurat pewny.
Chyba rozmylem swoja wypowiedź. Zmierzając do sedna - widać, ze świat bez Gola istnieje, bez Rafy pewnie też > Alvarez + Vestenicky/Piszczek. Ale o ile bylibyśmy mocniejsi mając ich wszystkich razem. To jedno. Drugie, to ... skład nie wygląda moze źle, ale kołderka znów staje sie krótka a co gorsze, boje sie ze nie wzmacniając się będziemy słabsi niż rywale którzy sie wzmocnią, cos na zasadzie kto nie idzie do przodu, ten sie cofa.
spokojnie pewnie chcą by Fiolic kontrakt rozwiązał i wtedy go przyjmią z otwartymi rękami i ogłoszą jaki to zrobili transfer ;)
- Edytowany
Transfery lubią ciszę więc tu akurat dobrze. Co roku zastępujemy "piłkarzy" szrotem. Zastanawiam się kiedy następuje magiczna przemiana.
Fiolicia szkoda, ale może nie wszystko przesądzone
Lopesa też szkoda, jednak jeśli woli ległe to szerokość
Myślę, że w tym sezonie Loshaj odpali i mimo wszystko widzę miejsce dla Piszczka, szczególnie na podmeczonego rywala.
Tak na marginesie, to chyba o czymś świadczy, że super kota Cabrery w ległej nie chcieli a do wyciągnięcia był "za drobne"... Trzeba wierzyć, że przyjdą lepsi.
[quote="yarassch" pid='1443133' dateline='1596734810']
[quote='gargamel9998' pid='1443104' dateline='1596723453']
Moim zdaniem zamiast tej 2 lepiej byloby wzmocnic sie Michałem [b]SKÓRASIEM[/b] z Lecha. Chlopak zarowno PO jak i ŚO, w Rakowie gral bardzo przyzwoicie. W Lechu jest rezerwowym.
[/quote]
Muszę sprostować ten fragment. Skóraś jest PP i nie grywał u nas na obronie. Na ten moment jest rezerwowym. Sytuacja może ulec zmianie w przypadku odejścia Jóźwiaka i nie pozyskania bocznego pomocnika. Tak czy inaczej mamy deficyt bocznych pomocników i śmiem twierdzić, że nie ma opcji wypożyczenia Skórasia. O transferze definitywnym nie mówiąc.
Mogę zareklamować Amarala, Muhara, Klupsia ?
[/quote]
Skóraś najczęściej w Rakowie grał na wahadle i prawej obronie. Do Lecha został ściągnięty awaryjnie w związku z niepewną sytuacją z Gumnym, Butką (nie wiadomo czy by przyszedł, mówiło się że ma kontuzję) i Czerwińskim. Wtedy zostalibyśmy z jednym prawym obrońcą czyli Kamińskim, który nim nie był... Skóraś miał w razie czego ratować tą stronę bo miał małe przetarcie w Rakowie. Co do tego, że jest pomocnikiem to pełna zgoda :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (20 użytkowników)
Goście (20)