[quote='squier strat' pid='1440943' dateline='1595806186']
Żyd w klasycznie przyśpieszonym filmiku
[/quote]
Cecaric nawet na filmiku dobrze nie wyglądał.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Szrot z promocji.
- Edytowany
Jak dla mnie wzmocnienia powinny być na poziomie: Kalmar/Furman do środka nie patrze tutaj pod w stronę pozycji i statusu bardziej lub mniej defensywnego/ofensywnego - zwyczajnie trzeba kogoś z charakterem. Obrona także potrzebuję stabilizacji - Petrasek/Tudor ?
Pójde o krok dalej bo uważam, że Flavio w naszym przypadku na np. jeden sezon z Alvarezem to byłby strzał w 10.
ps. ten Pan też byłby świetny: https://www.transfermarkt.com/zvonimir-kozulj/profil/spieler/194205
Wiem, że zaraz usłyszę - to nie realne itd. bo to ekstraklasa, pieniądze, nie do wyjęcia... G prawda panowie. Tylko transfery na takim poziomie zagwarantują nam progres i spokój który będzie owocował w postaci dobrze zakończonego sezonu. Jakościowi gracze dają gwarancję odpowiedniego poziomu a nie wiecznego czekania aż się ktoś zaaklimatyzuję i będąc w komforcie nie grając nic zacznie cokolwiek pokazywać.
Poziom gracza przekłada sie na poziom teamu.
Thiago, Loshaj, Fiolic są tego dobitnym przykładem - to piłkarze którzy dopiero pod koniec sezonu zaczęli cokolwiek grać lekko maskując wstyd jaki zagwarantowali nam przez serię porażek i poziom który reprezentowali.
Widzę bardzo niepokojącą tendencję do tego aby cieszyć się z odpowiedniego poziomu zespołu po wygranym PP i to jest ogromny błąd bo każdy rozsądny człowiek powinien popatrzyć wtedy na statystyki meczów z końca rundy zimowej i całej rundy wiosennej która była tragiczna.
Widzę standardy wśród kibiców powielają się co okienko - sinusoida oparta na wypatrzonej ocenie przez pryzmat PP zapominając o tym co działo się w lidze i w zespole przez ostatnie miesiące. Ludzie pobudka!!!!
Kolejka chętnych ustawiła się po Mateusza Młyńskiego.
„Jeszcze w trakcie sezonu informowaliśmy, że popularny "Młynek" otrzymał ofertę z Legii Warszawa i Jagiellonii Białystok. Do walki o młodego zawodnika włączyły się także: Zagłębie Lubin, Cracovia oraz Wisła Kraków. Do transferu może mogłoby i dojść już wcześniej, ale Mateusz ma ważny kontrakt w gdyńskim klubie do końca przyszłego sezonu, dlatego negocjacje się przedłużają.”
Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
Jira napisał:
"[b]Widzę bardzo niepokojącą tendencję do tego aby cieszyć się z odpowiedniego poziomu zespołu po wygranym PP[/b] i to jest ogromny błąd bo każdy rozsądny człowiek powinien popatrzyć wtedy na statystyki meczów z końca rundy zimowej i całej rundy wiosennej która była tragiczna."
Ja bym rozumiał, że ta tendencja byłaby niepokojąca po [b]pięknie przegranym[/b] finale. Ale po wygranym?
Chciałem przypomnieć, że piłka nożna to - wbrew wielu pozorom - dalej jest sport, że tu są równania z wieloma niewiadomymi, że zawodnicy 'odpalają' w właściwym momencie, za późno lub wcale. W tej chwili wygląda, że mamy zespół na przyzwoitym poziomie, a zobaczymy jak z Alvarezem będą grali z Legią w najsilniejszym składzie. Pobudka? Człowieku, osiągnęliśmy największy sukces od 1948 roku, a ty dalej swoje?
[quote="docent" pid='1440977' dateline='1595838358']
Jira napisał:
"[b]Widzę bardzo niepokojącą tendencję do tego aby cieszyć się z odpowiedniego poziomu zespołu po wygranym PP[/b] i to jest ogromny błąd bo każdy rozsądny człowiek powinien popatrzyć wtedy na statystyki meczów z końca rundy zimowej i całej rundy wiosennej która była tragiczna."
Ja bym rozumiał, że ta tendencja byłaby niepokojąca po [b]pięknie przegranym[/b] finale. Ale po wygranym?
Chciałem przypomnieć, że piłka nożna to - wbrew wielu pozorom - dalej jest sport, że tu są równania z wieloma niewiadomymi, że zawodnicy 'odpalają' w właściwym momencie, za późno lub wcale. W tej chwili wygląda, że mamy zespół na przyzwoitym poziomie, a zobaczymy jak z Alvarezem będą grali z Legią w najsilniejszym składzie. Pobudka? Człowieku, osiągnęliśmy największy sukces od 1948 roku, a ty dalej swoje?
[/quote]
Jira ma rację w tym sensie, żeby PP nie zamazał nam rzeczywistości, czyli że jest sporo braków, które należy próbować zniwelować.
Jednym słowem, wzmocnienia są niezbędne.
- Edytowany
Największym wzmocnieniem na najbliższą rundę będzie brak osłabień.
Nie ma czasu na negocjacje, przygotowania i zgrywanie z zespołem. Kilka kontraktów kończy się za rok więc spodziewam się 1-2 transferów out. Ważne żeby wydarzyły się one pod koniec okienka (30 września) a nie teraz.
W związku z tym priorytet to wykupienie Fiolicia. W dalszej kolejności ŚO.
- Edytowany
[quote="wojtas90" pid='1440985' dateline='1595841690']
Największym wzmocnieniem na[font=Arial Black] najbliższą rundę będzie brak osłabień[/font].
[font=Arial Black]Nie ma czasu na negocjacje[/font], przygotowania i zgrywanie z zespołem. Kilka kontraktów kończy się za rok więc spodziewam się 1-2 transferów out. Ważne żeby wydarzyły się one[font=Arial Black] pod koniec okienka (30 września) [/font]a nie teraz.
W związku z tym priorytet to wykupienie Fiolicia. W dalszej kolejności ŚO.
[/quote]
Taka bzdura troche z tym utrzymaniem kadry... miales juz taka akcje w zimie ze najwiekszym wzmocnieniem bedzie brak odejsc... wrozono ze kazdy sie oslabia ze kazdy sprzedaje a ze najwiekszym naszym transferem bedzie utrzymanie skladu... i co z tego wyszlo?? wlidze konczymy na 7 miejscu ze strata 16 punktow !!!!16!!! punktow straty do lidera i 13 do drugiego miejsca... Zaczynajac wiosenna runde mielismy 2 punkty straty do lidera... takze nie wiem czy to bylo takie wzmocnienie jak wiekszosc pisala....
Co do ostatnich dwoch pogrubionych Twoich wpisow... Okienko jest dlugie... ma 2 miesiace... zamyka sie ono 2 pazdziernika w tym roku....Takze i czasu na negocjacje jest calkiem sporo... Mimo tego ze sie liga zacznie w sierpniu to transfery mozna jeszcze dlugo i negocjowac i przerpowadzac...a im blizej konca okienka tym zawodnik tanszy chyba ze bedziemy na dnie tabeli to idzie to w druga strone... wtedy sa drozsi bo nie chca przyjsc a czyms trzeba skusic :)
To ja może doprecyzuję :)
Oczekuję transferów pod koniec września.
W najbliższych 3-4 tygodniach uważam, że ważniejsze żeby nikt nie odszedł niż żeby ktoś przyszedł.
[quote='Kajak' pid='1440929' dateline='1595799735']
Najbardziej prawdopodobni są Cecaric i Rubio i wygraj tu Ligę Europy , ale próbować trzeba.
[/quote]
Cecarić w składzie jest w stanie rozregulować koordynację KAŻDEGO przeciwnika poprzez zaskoczenie niezbornością i niekontrolowanymi podrygami wszystkich kończyn, a nawet tułowia, a i przy okazji zdezorientować partnerów z własnego zespołu, kibiców, sędziów, komentatorów i obsługę stadionu Z takiego chaosu wszystko może się urodzić, szczególnie dla nas, bo drużyna Cracovii szybciej się otrząśnie jako bardziej doświadczona w temacie.
Kovacević niestety już opada bo podpisał kontrakt z mistrzem Węgier Ferencvárosi TC
[quote='timez' pid='1441047' dateline='1595860630']
Kovacević niestety już opada bo podpisał kontrakt z mistrzem Węgier Ferencvárosi TC
[/quote]
pozostaje walczyć o Petraska :)
[quote='rex' pid='1440979' dateline='1595839282']
[quote='docent' pid='1440977' dateline='1595838358']
Jira napisał:
[/quote]
Jira ma rację w tym sensie, żeby PP nie zamazał nam rzeczywistości, czyli że jest sporo braków, które należy próbować zniwelować.
Jednym słowem, wzmocnienia są niezbędne.
[/quote]
Właśnie . I jeśli chcemy zaistnieć w czołówce ligi nie można dopuścić do powtórki z tegorocznej wiosny .
Jeżeli mamy coś powalczyć w najbliższym czasie to bym na miejscu Sknerusa przedłużył umowę z Probierzem.
Został mu chyba rok, a w tych warunkach raczej nie myśli długofalowo, i mu raczej obojętne np. czy Pestka odejdzie czy nie.....
[quote='Kajak' pid='1441106' dateline='1595870917']
Jeżeli mamy coś powalczyć w najbliższym czasie to bym na miejscu Sknerusa przedłużył umowę z Probierzem.
Został mu chyba rok, a w tych warunkach raczej nie myśli długofalowo, i mu raczej obojętne np. czy Pestka odejdzie czy nie.....
[/quote]
O to bym się nie martwił, jak Profesor będzie chciał, żeby trener został, to zostanie. Nigdzie nie będzie miał lepiej.
Dobra z tego co mówi Profesor w rozmowie z Wilkowiczem będą transfery na bogato :) jak co roku
[quote='Rafi' pid='1440940' dateline='1595803107']
Żyd-prze-kot. Byle kto nie dźwiga dychy. Byle kto nie ładuje takich bramek.
Wiadomo, kompilacja YT to tylko udane zagrania, do tego podpicowane, ale zobaczcie że ma fajne przyjęcie ze zwodem, dobrze uwalnia się spod krycia, widzę w nim taką ofensywną zuchwałość.
Zamiast Vestenickiego, Piszczka, czy też Rubio - BRAĆ! :P
[/quote]
Z calym szacunkiem, ale Piszczek, to jest "gorsza" wersja Rafy
Co do Vestenicky'ego - to jest napadzior "typu Inzaghi" - on jest niewidzoczy, ale w odpowiednich momentach, dostawic noge
Ja osobiscie wole Polakow, im ich wiecej, ty lepiej
[quote='del_piero' pid='1441114' dateline='1595876072']
Dobra z tego co mówi Profesor w rozmowie z Wilkowiczem będą transfery na bogato :) jak co roku
[/quote]
maile już przyszły :D
Pamiętajcie o złotym motto Janusza ..ogoń nie może wywijać psem '':) Tyczy się to kopaczy i menagerów zapewne .
Miliony a transfery czy transfery na bogato to już znamy ale bezcenna nauka o ogonie co psem nie może wywijać to jest absolutny hit !!!
Ten cytat powinien znaleść się na oprawie jako złota myśl Janusza :) ..
[quote='del_piero' pid='1441114' dateline='1595876072']
[/quote]
Czytam ten wywiad i nie widzę tam nic o transferach na bogato. Raczej "będziemy pracować", czyli coś co każdy prezes klubu powie (oprócz bankrutów).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)