[quote='zejniov' pid='1440737' dateline='1595708239']
[quote='squier strat' pid='1440735' dateline='1595707912']
[quote='Kajak' pid='1440732' dateline='1595707012']
Czekajcie ja chyba coś źle kombinuję:
Ma nie być transferów, bo nie będzie mi tu ogon psem wywijał, a za to stracimy pół drużyny.
Dojdą ujemne punkty i walczymy znowu o mistrza ?
[/quote]
jasne, mistrza drugiej ósemki
[/quote]
w przyszłym sezonie nie podziału na grupy: mistrzowską i spadkową. A nuż się uda.... podium :) :) :)
[/quote]
No kolego, przy mniejszej liczbie meczy, ciężej będzie odrobić ujemne punkty, jeżeli w ogóle takie będą a niestety na to się zapowiada.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Gdyby nie było tak mało czasu, to odejście Lopesa należałoby traktować jako wzmocnienie.
Dostaliśmy 6mln zł za sam puchar Polski.
Raków: kładziemy 3-4 mln na stół i zabieramy Petraska i Tudora. Problem stopera i zmiennika dla Rapy ,albo jego zastępcy załatwiony.
Potem jedziemy do Gliwic : myślę,że koło 500tys euro za Czerwińskiego Jakuba powinno wystarczyć.
Następnie przemieszczamy się do Gdyni,gdzie czeka na nas Nalepa.
W drodze powrotnej można jeszcze zahaczyc o Zabrze i wziąć murzyna na DP i Jirkę na skrzydło.
Jak mi Janusz udostępni środki to mogę to ogarnąć ;)
Rzrabiaka zmiennik dla Rapy już w klubie jest -Gardawski .Potrzeba 2 stoperow ,młodzieżowca ,środkowego pomocnika za Gola i skrzydłowego bo mamy póki co parę Wdówka i Hanca oraz Thiago .
Rachunek jest prosty za free Kovacevic stoper Korony i młodzieżowiec Szelągowski .Petrasek pełna zgoda tylko trzeba by głęboko do kieszeni sięgnąć
Jirtka swietna opcja tyle że wykup Zabrze miał na poziomie 600 tyś euro .Z Zabrza to mi się obaj Grecy bardzo podobali .Jeden to boczny obrońca drugi napastnik (pomocnik .).
Mając jednak te pieniądze dał bym tyle ile trzeba kontraktu i premi za podpis by grał u nas Felix z Piasta .
Gardawski może zagrać na lewej i na prawej. Zakładam,że będzie zmiennikiem Siplaka i /lub Rupy.
W ostateczności też na boku pomocy przy defensywnym ustawieniu.
Kovacevic faktycznie dobry typ. Do niego Petrasek i Dytiatiev ławka. (Zakładam,że Helik odejdzie a Jablonsky może nie zagrać u nas).
Szelagowski też dobry pomysł .
Co do zagranicznych kierunków to może Pelle albo Hanca mają kogoś do polecenia? Ten kierunek mi się podoba
- Edytowany
Pełna zgoda kierunek jest po prostu świetny .Co do Pelle i rynku holenderskiego to wyszkolenie techniczne jest tam na bardzo wysokim poziomie .Zobacz zachowanie Pelle przy golu na 1-1 .Jaki sposób przyjęcia piłki w punkt i jaki kunszt tego strzału (tak jak by to strzelał w gierce na treningu zero emocji tylko zimna krew i bramkarzowi przyszło tylko wyciągać z siatki piłkę )
Obecność w składzie Pelle nie jednego młodego holendra mogło by skusić by przyjść rozwinąć się pokazać i odejść jako gotopwy zawodnik do dużo lepszej ligi .Twierdze że regularna gra w fizycznej ekstraklasie bardzo Pelle rozwija .
Co do kierunku rumuńskiego tak -jak widać 3 na 3 się sprawdza bo lshaj to też ten kierunek .
Kovacevic mimo spadku Korony był topowum graczem ligi .Ma 26 lat więc idealny wiek dla stopera .To mógłby by być szef obrony na lata .
Co do kontraktów koniecznie trzeba przedłużyć teraz z Pestką bo został rok .Za wczasu myśleć o Wdówce i Pelle oraz zatrymać Lopesa .Nawet jak nie uda się nam zatrzymac Pestki to lepiej przedłużyć i rozmawiać mając atuty w ręce czyli nie zapłacisz tyle ile trzeba nie kupisz Kamila .
Za sam puchar dostaliśmy 3 mln a drugie 3 mln to premia za awans do pucharów .Tam też za samą grę nawet jak byśmy odpadli to dodatkowe 2-3 mln jest pewne .Tyle że do wyrównania są rozrabiaka pensje obcięte na Covid i preemia za puchar .Tak słyszałem że to plus minus ok 4 mln do wypłaty (tabisz się pewnie zapłacze ) .
Zobaczymy co nam wpadnie .W zimie kluby angielskiej 1 ligi wykładały 6 mln zł za Helika .Myśle że 8 mln i klub pewnie się pochyli nad tym .
- Edytowany
Co do młodzieżowca, przy braku wzmocnień z zewnątrz na obstawiam grę Pikiem na prawym skrzydle i Hancą w środku. Albo powtórzę się, Majchrowiczem w bramce. Albo Pieńczakiem na stoperze. Albo...
Jeśli kara się potwierdzi i będzie to 5 ujemnych, to sezon przy wzmocnieniach będzie do wygrania. Zgadzam się w zasadzie z Potterem co pozycji. Jeśli nikt konkretny oprócz Gola nie ubedzie to stoper i DP priorytet. Warto też zachować Fiolica.
Widzę, że sezon na fantazje znowu się zaczyna. Zejdźcie na ziemię wasze życzenia są niczym dla Filipiaka i jego mitycznych mylionów. Tym bardziej, że zdobyli PP więc takim składem to można jeszcze hoho. Pozdrawiam
[quote='potter' pid='1440784' dateline='1595754049']
Rachunek jest prosty za free Kovacevic stoper Korony i młodzieżowiec Szelągowski .
[/quote]
Bośniak podobno w Rosji,a cena za młodego to już pewnie kosmos.
Potter, co do Czerwińskiego pełna zgoda. Natomiast do Zabrza w pierwszej kolejności powinniśmy wpaść z walizką pieniędzy po Jimeneza, aktualnie jest to najlepszy ofensywny pomocnik w lidze - zakładając że Felix odejdzie z Ekstraklasy.
[quote='k531' pid='1440801' dateline='1595758476']
Tym bardziej, że zdobyli PP więc takim składem to można jeszcze hoho. Pozdrawiam
[/quote]
albo ciut słabszym (tańszym)
[quote='rozrabiaka' pid='1440782' dateline='1595753164']
Potem jedziemy do Gliwic : myślę,że koło 500tys euro za Czerwińskiego Jakuba powinno wystarczyć.
[/quote]
Czytałem ostatnio jakiś wywiad z Czerwińskim, on się przymierza do wyjazdu zagranicznego.
[quote='Pasiasty92' pid='1440819' dateline='1595762399']
Potter, co do Czerwińskiego pełna zgoda. Natomiast do Zabrza w pierwszej kolejności powinniśmy wpaść z walizką pieniędzy po Jimeneza, aktualnie jest to najlepszy ofensywny pomocnik w lidze - zakładając że Felix odejdzie z Ekstraklasy.
[/quote]
Jimeneza.Chudegi i Wiśniewskiego.W hurcie może będzie taniej.. :)
Na Czerwińskiego jesteśmy za biedni, a stoperzy to dla nas największy priorytet. Pestka odejdzie, Helik też, nad Davidem czarne chmury, obronę mamy wtedy w rozsypce. Z przodu się jakoś ogarnie, Loshaj, Fiolić i Thiago się docierają, Jest Alvarez, Rafa, Wdówka, Pelle, Hanca, są młodzi Rakoczy, Pik. Marzył by mi się taki lis jak Angulo czy Gytkier, albo Jimenez lub Felix, ale to nie tu są największe dziury. I nie czarujmy się -5 oczek, to jest cholernie dużo, tym bardziej że lampucera ma się dobrze i nic nie wskazuje na to, że będzie tam lepiej, tfu, gorzej, to znaczy dla nich gorzej, więc lepiej.
Nie ma sensu podniecać się w miarę młodymi, wyróżniającymi się graczami z esa., oni idą za granicę. My też rozpatrujemy odejście Helika czy Pestki tylko jako wyjazd na zachód. Dlaczego taki Czerwiński miałby do nas przyjść? To jest bicie piany, a potem hejt na Generała, Tabisza i dolę garbatą. Jak będzie kara ujemnych punktów to ja bym grał Rakoczym, Pikiem czy Pitułą albo innym młodym swoim czy tam sprowadzonym, bardziej odważnie, i skupił się na PP.
W naszej rzeczywistości większe nadzieje na klasowego gracza dają młode wilczki jak transfer super grajka o ugruntowanej renomie. Najcenniejsi w Warszawie w minionym sezonie to Karbownik, Majecki, Niezgoda, to tacy jak oni finansują resztę kadry i wygrywają MP. , na dwóch ostatnich lamucera zarobiła 11,5 milionów euro, to nasz 1,5 roczny budżet, dopiero wtedy, jak sie operuje ok 100 bańkami/rok można montować skład z Gwiliów , Jimenezów, Felixów, Petraszków, Śliszów, Kante, Jędzów, Wszołków czy Mladenowiców, taki skład kosztuje, a Czerwiński, Wiśniewski, Puchacz czy Moder są i tak poza zasięgiem każdego polskiego klubu, tak jak Helik, Pestka czy wcześniej Kapustka i Piątek.
Dobrym tropem jest wyłapywanie takich gości jak Alvarez, Pelle, Hanca, Lopes i tego bym się trzymał.
Przecież wiadomo, że Filipiak nikogo nie kupi. To już nawet do mnie dotarło, ale:
Po pierwsze jesteśmy w Pucharach więc może jakiś z kartą na ręce się zdecyduje
Po drugie po co dwie niespełna doby po historycznym sukcesie zatruwać sobie dzień negatywnym myśleniem, celebrujmy !!! :)
Czekam z nie niecierpliwością na wywiad profesora ze mamy pieniądze na transfery
[quote='morata' pid='1440851' dateline='1595774672']
Czekam z nie niecierpliwością na wywiad profesora ze mamy pieniądze na transfery
[/quote]
To se Stary czekaj a jak tomecki zauważył nam pozwól jeszcze choć kilka dni pocieszyć się historycznym PUCHAREM POLSKI.
ok?
ps: Blues ma racje . Część z nas zatraciła umiejetność cieszenia się.
Guy Melamed. Co powiecie o tym? :)
[quote='focus' pid='1440864' dateline='1595781620']
Guy Melamed. Co powiecie o tym? :)
[/quote]
Ja odpowiem szczerze w swoim imieniu
Wolalbym zdecydowanie Polakow (nawet mlodych wracajacych z zagranicy tj. Kapi, Kurzawa, Bogusz)..
Ale niech bedzie
PS. To jest moje SUBIEKTYWNE zdanie (ponawiam)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)