Potter chodzi po prostu o to, że Piast nie zrobił takich świetnych transferów super zawodników, którzy od razu odpalali. Valencia potrzebował sezonu więc nie nazywajmy szrotem Loshaja. Zobaczymy co czas pokaże. Felix był w praktyce dobrym transferem ale przyszedł z 3 ligi hiszpańskiej gdzie Zorilla miał lepsze statystyki, więc dlatego ich porównuję.
Lopes zmarnował jakieś sytuacje ale nie było aż tak jak piszesz. Każdy napastnik potrzebuje kilku sytuacji żeby strzelić gola, a Lopes ma ich niewiele w porównaniu z Kante, Niezgodą, Buksą czy Gytkjaerem. To nie jest jego wina, tylko taktyki Probierza. W całym sezonie zmarnował może ze 3 setki, ale kibice często nazywają setkami sytuacje, z których gole rzadko padają. Przykładu nie trzeba daleko szukać - sytuacja Rafy po podaniu Pelle. Podanie wyrzucające w bok, ostry kąt, goniący obrońca i dobrze ustawiony bramkarz, ale słyszę, że Rafa zmarnował setkę, a Pelle świetnie podał.
Nadal nie mamy skrzydeł, a pomoc jest uzależniona od formy Gola i to jest duży problem. W taktyce Stawowego Rafa biłby się z Gytkjaerem o tytuł najlepszego strzelca, ale tracilibyśmy więcej goli. Probierz gra taką taktyką bo nie mamy skrzydeł i klasowego OP.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Pamiętacie jakie było napierdalando na Piątka, ile on setek zmarnował? Też jest słaby?
- Edytowany
Daj już spokoj nie kompromituj się Miszczu2007 .Tylko w meczach z Łks zmarnował Lopes 4 setki .3 w meczu u nas trafiając z metra w bramkarza i 2 inne równie dobre plus pudło po dośrodkowaniu z boku w Łodzi na pustą bramkę .Jak nazwac 3 pudla z Dac w tym 2 w Dunajskiej Stredzie z gatunku takich co miał czas zapytać bramkarza gdzie chcesz bym strzelił .Górnik Zabrze mega pudło przy 1-1 .Było tego dużo .O wiele za dużo .
Zresztą wszędzie mial to samo -chwalili go za gre za harówkę w obronie ale wspólny mianownik nieskuteczny .Od 14 meczy ma 2 gole .Napastnika rozlicza się z goli .Dużym uproszczeniem jest twierdzenie że to wina slabej linii pomocy .Cabrera miał lepszą pomoc ?Miał pół sytuacji w Zabrzu ,Kielcach i z zimną krwią wykańczał .Piłka go szukala w polu karnym .To był napastnik który potrafił strzelać z niczego .
Czyja to wina Miszczu że skrzydeł nie ma ?.Kosmici winni czy skrajne sknerostwo i centusiostwo zarządu ?Kto bez przerwy bredzi o ,,szerokiej ''kadrze ?Kto dał przyzwolenie na idiotyczne ruchy z odstrzeleniem takich zawodników jak Wójcicki ,Covilo ,Dąbrowski ,Javi ,Cabrera ?Komu przeszkadzał w drużynie Filip Piszczek ?.
Wreszczie kto tylko wk.... kibiców śmiesznymi banerami tu gra się o najwyższe cele porozwieszanymi w mieście pomimo transferow rodem z tandety ?
Napluto nam bezczelnie w twarz i wielu klakierów do tej pory uważa że ,,deszcz pada ''.
Ale o co chodzi? Że niby Filipiak ślęczy w Szwajcarii na kompie i z transfermarktu wybiera naszej guardioli zawodników mając ustawiony filtr na "piłkarze do 100tys.eu" ? A nasza bidna guardiola musi przez to klecić drużynę z przypadkowych kulawych, ślepych, głuchoniemych i syfilityków których dostaje bo musi pod groźbą ogolenia brody? Już mi się z tej całej szopki śmiać chce k. J. Mać.
To proste i skoro nie rozumiesz to wytłumaczę.
Filipiak to skąpiec. Nie chcę dawać na transfery. Probierz jest jego słupem. Niby prezes i niby ma kartę kredytową tylko nie podano mu do niej pinu.
Transfery mają być za darmo. Jak trzeba wydać to się Probierz musi nakombinowac z mailami. Potem obiecać że wykopie tych co najlepiej zarabiają. Przychodzi jeden odchodzi trzech w tym jeden kozak. 300 tysi na Loshaja? Ok ale Piszczek out. Chcesz Pelle? Ok ale w zamian chcę Hiszpanów out.
Jak zgadzam się z Miszczem co do oceny Rafy - bo gość nie ma z czego strzelać - tak śmieje się z postawienia sprawy jakoby Probierz szył z tego co ma. Jest rzekomym prezeskiem do spraw sportowych i wolną rękę. Nikt mu nie bronił chyba ściągnąć skrzydłowych. No chyba że jednak tańczy jak mu Filipiak zagra?
Druga rzecz to Rafa nie jest też killerem. Statystyki o tym świadczą od lat. Nie zrobi też sam czegoś z niczego. Nie jest hiszpanem tylko Portugalczykiem.
P.s. Zorilla to kozak.
[quote='leszuła' pid='1426844' dateline='1583795522']
Ale o co chodzi? Że niby Filipiak ślęczy w Szwajcarii na kompie i z transfermarktu wybiera naszej guardioli zawodników mając ustawiony filtr na "piłkarze do 100tys.eu" ?
[/quote]
Nie szanowny Panie.
Pan profesor Filipiak [s]ślęczy[/s] zarządza Cracovią bez mala 17 lat i w ramach swej niczym nie skrępowanej plenipotencji zatrudnia przeróżny wachlarz pracowników. Myślę, że przez te wszystkie lata zebrało się ich parę setek.
No w każdym razie na tyle sporo, by móc oddzielić ziarna od plew i by dobrać nareszcie taki zespół, który zagwarantuje jakiś efekt.
Oczywiście wspominam li tylko o efekcie sportowym, bo tylko na taki ukierunkowana jest działalność klubu sportowego (inne cele, np finansowy, są jedynie drogą do osiągnięcia celu zasadniczego, a nie celem samym w sobie).
A jaki jest ten efekt?
Już mi się z tej całej szopki śmiać chce k. J. Mać.
[/quote]
- Edytowany
Ja akurat w swoich przekonaniach ostatnio zmieniłem zdanie o Rafie, faktycznie gość pracuje i widzę w jego grze pozytywy, jest mało skuteczny wręcz bym powiedział, że od 14 kolejki strzelić dwa gole to dramat ale skoro nie ma możliwości gry ze spokojną głową z przodu tylko sam musi próbować wracać się po piłkę bo nie ma mu kto rozegrać tłumaczy brak jego skuteczności - jest słabszy od Cabrery bo Cabrera nie dość że potrafił się cofnąć to jeszcze dobrze się zastawić i wykończyć - Rafa niestety tak skuteczny nie jest.
Nadal będę bronił tezy o konieczności zatrudnienia dobrego napastnika bo teraz mamy tylko jednego - Vestenicki to dramat a taka sytuacja nigdy nie powinna mieć miejsca, że zostajemy z jednym grającym napastnikiem.
Oczywiście reszty transferów nawet nie będę komentował bo mówiłem już wielokrotnie co o nich sądzę.
Ps. Po muszę się zgodzić z Santo i Potterem, Probierz faktycznie widać zaakceptował rolę jaką przygotował mu Janusz, gościa z frontu który niby zarządza i robi wszystko a tak naprawdę jest jak jest. Widać to gołym okiem Probierz poleciał na kasę - a to ogólnie próba oszukania wizji kibica po protestach - aby wyglądało, żeby wyszło na ich! A będzie po naszemu.
Niestety pobierz przez to jest nie ruszenia.
[quote='potter' pid='1426838' dateline='1583790695']
Daj już spokoj nie kompromituj się Miszczu2007 .Tylko w meczach z Łks zmarnował Lopes 4 setki .3 w meczu u nas trafiając z metra w bramkarza i 2 inne równie dobre plus pudło po dośrodkowaniu z boku w Łodzi na pustą bramkę .Jak nazwac 3 pudla z Dac w tym 2 w Dunajskiej Stredzie z gatunku takich co miał czas zapytać bramkarza gdzie chcesz bym strzelił .Górnik Zabrze mega pudło przy 1-1 .Było tego dużo .O wiele za dużo .
Zresztą wszędzie mial to samo -chwalili go za gre za harówkę w obronie ale wspólny mianownik nieskuteczny .Od 14 meczy ma 2 gole .Napastnika rozlicza się z goli .Dużym uproszczeniem jest twierdzenie że to wina slabej linii pomocy .Cabrera miał lepszą pomoc ?Miał pół sytuacji w Zabrzu ,Kielcach i z zimną krwią wykańczał .Piłka go szukala w polu karnym .To był napastnik który potrafił strzelać z niczego .
Czyja to wina Miszczu że skrzydeł nie ma ?.Kosmici winni czy skrajne sknerostwo i centusiostwo zarządu ?Kto bez przerwy bredzi o ,,szerokiej ''kadrze ?Kto dał przyzwolenie na idiotyczne ruchy z odstrzeleniem takich zawodników jak Wójcicki ,Covilo ,Dąbrowski ,Javi ,Cabrera ?Komu przeszkadzał w drużynie Filip Piszczek ?.
Wreszczie kto tylko wk.... kibiców śmiesznymi banerami tu gra się o najwyższe cele porozwieszanymi w mieście pomimo transferow rodem z tandety ?
Napluto nam bezczelnie w twarz i wielu klakierów do tej pory uważa że ,,deszcz pada ''.
[/quote]
Słuchaj Potter, ja cię już czasem czytać nie mogę. Wykazujesz cechy osobowości dwubiegunowej, raz tak, a raz tak. Jest nawet taka jednostka chorobowa w psychiatrii a nazywa się [size=small]ona [/size]chorobą afektywną dwubiegunową-czyli CHAD albo inaczej psychozą maniakalno-depresyjną. Chory ma zaburzenia osobowości polegające na tym, że raz jest w okresie tzw. manii a raz w depresji. Mania to rodzaj psychozy, którą cechuje nadmierny optymizm, a depresja to wszyscy wiedzą. Chory tak się rzuca z emocjami od ściany do ściany, czyli raz jest w okresie manii a raz w depresji i to bardzo ciężkiej.
Oczywiście Potter ja cię o to nie posądzam, ale na Boga, przestań już o tych klakierach gadać. Bo to, że ktoś ma własne zdanie i stara się go tak jak Miszczu przedstawić, używając przy tym bardzo logicznego rozumowania, nie oznacza, że jest klakierem albo fanem zarządu. Daj sobie już z tymi epitetami spokój
[quote='prestidigitatorRioletto' pid='1426848' dateline='1583805631']
Ale o co chodzi? Że niby Filipiak ślęczy w Szwajcarii na kompie i z transfermarktu wybiera naszej guardioli zawodników mając ustawiony filtr na "piłkarze do 100tys.eu" ?
[/quote]
Nie szanowny Panie.
Pan profesor Filipiak [s]ślęczy[/s] zarządza Cracovią bez mala 17 lat i w ramach swej niczym nie skrępowanej plenipotencji zatrudnia przeróżny wachlarz pracowników. Myślę, że przez te wszystkie lata zebrało się ich parę setek.
No w każdym razie na tyle sporo, by móc oddzielić ziarna od plew i by dobrać nareszcie taki zespół, który zagwarantuje jakiś efekt.
Oczywiście wspominam li tylko o efekcie sportowym, bo tylko na taki ukierunkowana jest działalność klubu sportowego (inne cele, np finansowy, są jedynie drogą do osiągnięcia celu zasadniczego, a nie celem samym w sobie).
A jaki jest ten efekt?
Już mi się z tej całej szopki śmiać chce k. J. Mać.
[/quote]
[/quote]
Może jednak nigdy nie nauczy się poruszać w świecie sportu ze swadą, skoro nigdy nie był sportowcem. A być może kopiuje wzorce z biznesu do sportu bezrefleksyjnie, a te tam się nie sprawdzają.
Słuchaj Zbigniewie T -nie martw się o moje zdrowie .Ja oceniam fakty nie mity ,legendy ,bajki i kukułcze opowieści Zarządu . Mam zdanie odmienne i wysyłam ciebie do lekarza .Z twoich objawów klinicznych wywodzi się bowiem brak realnego spojrzenia na rzeczywistość i mania wielkości .Jak Zarząd opowie ci bajeczkę to łykasz jak Pelikan rybę .Podejrzewam u ciebie klakierstwo na życzenie i pierwsze objawy schizofrenii .Może przypomnialeś sobie stare czasy pzpr i klaskania na życzenie ?
Jednym z objawów choroby to mania nieomylności (czasem pewnie wydaje się że jesteś Napoleonem albo jakąś inna postacią historyczną rodem z PRL ).
Być może to powrót do polityki Stoszka Cioska tak na ciebie podziałał ?.
Jak zarządza Cracovią sportowo Filipiak widzimy od 17 lat .Po prostu gorzej się już nie da .Pion sportowy w osobie Jakuba i jego giermka zarzadza tym tematem od lat robiąc z naszego klubu pośmiewisko .W gablotach pusto a tacy jak ty klaszczą .
Co do Rafy Lopesa .Doceniam jego pracowitość ,grę w defensywie natomiast nie daje zespołowi tylu goli ile powinien .Liczba marnowanych sytuacji jest ogromna .Być może lekarstwem była by gra na 2 napastników wtedy może zgrać drugiemu zaliczyć asystę .Jest wtedy też łatwiej bo obrońcy muszą kryć 2 .W opcji z zawodnikiem pokroju Cabrery to pewnie był by to zabójczy duet .Jeden pracuś harujący jak wół skupiający na siebie obrońcow a drugi wykańczający to co dostanie z zimną krwią .
Oczywiście winie też pomoc bo przypomnijcie sobie jak to funkconowało za Zielińskiego .6-7 sytuacji kreowali praktycznie mecz mecz (szczęgólnie u siebie ).Nie ma skrzydeł więc uszczelniają nam środek pola i miotamy się jak ryba w sieci .Kreujemy 1-2 akcje na mecz .
[quote='SaNtO' pid='1426847' dateline='1583799785']
To proste i skoro nie rozumiesz to wytłumaczę.
Filipiak to skąpiec. Nie chcę dawać na transfery. Probierz jest jego słupem. Niby prezes i niby ma kartę kredytową tylko nie podano mu do niej pinu.
Transfery mają być za darmo. Jak trzeba wydać to się Probierz musi nakombinowac z mailami. Potem obiecać że wykopie tych co najlepiej zarabiają. Przychodzi jeden odchodzi trzech w tym jeden kozak. 300 tysi na Loshaja? Ok ale Piszczek out. Chcesz Pelle? Ok ale w zamian chcę Hiszpanów out.
Jak zgadzam się z Miszczem co do oceny Rafy - bo gość nie ma z czego strzelać - tak śmieje się z postawienia sprawy jakoby Probierz szył z tego co ma. Jest rzekomym prezeskiem do spraw sportowych i wolną rękę. Nikt mu nie bronił chyba ściągnąć skrzydłowych. No chyba że jednak tańczy jak mu Filipiak zagra?
Druga rzecz to Rafa nie jest też killerem. Statystyki o tym świadczą od lat. Nie zrobi też sam czegoś z niczego. Nie jest hiszpanem tylko Portugalczykiem.
P.s. Zorilla to kozak.
[/quote]
A czy ja mogę ci coś wytłumaczyć tak jak ty tłumaczysz innym. Czy ty wiesz co to jest budżet ? Słowo zapewne znasz ale może na tym się kończy twoja wiedza. Więc tak po chłopsku ci wytłumaczę aby nie być posądzony o mentorstwo. Budżet to jest określona pula pieniędzy w ramach, której można się poruszać z wydatkami. Należy przy tym odróżnić budżet państwa i jego wydatki od budżetu klubu sportowego czy nawet budżetu domowego. Bo budżet państwa najczęściej nie jest sztywny i jego ograniczenia zawsze można obejść dodrukowując trochę pieniędzy czyli inaczej okradając innych stąd postępująca z roku na rok inflacja. Budżet klubu, gdy chce się stosować pewne zasady ekonomii, jest sztywny, tj. nie można wydać więcej niż się posiada!!. Jeśli się to zrobi to te wydatki przekraczające budżet stanowią deficyt i należy je zrównoważyć na bieżąco lub w przyszłym okresie.Jeśli się tego nie zrobi, to się kończy tak jak wiele klubów skończyło a ostatnio choćby Lechia GD.
Filipiak nie może tak po prostu dać czy nie dać, bo klub posiada osobowość prawną i jest innym podmiotem z punktu widzenia kodeksu handlowego.Jeśli faktycznie zapragnąłby dać, to może to zrobić tylko w formie aktu prawnego czyli umowy pożyczki. Będąc osobą, która jest przyzwyczajona do określonych standardów, jakie panują w poważnym biznesie, być może nie może się przełamać i działać tak jak np. gts, który wszelkie ograniczenia tym zakresie ma za nic, stosując choćby nagminnie praktykę TPO, czyli finansowaniu zawodników przez osoby trzecie, spoza klubu. PZPN, mimo, że ta praktyka jest niedozwolona, zamyka oczy na to zjawisko, i niejako firmuje naruszenie prawa, zwłaszcza przez bankruta zza miedzy.
To z takich źródeł bankrut ma pieniądze na zawodników i ich kontrakty. Niestety prawo w tym zakresie nie jest respektowane i egzekwowane, stąd taki burdel w piłce krajowej panuje, że można mieć długi i nie mieć w klubie kasy na nic a szczególnie dla swoich wierzycieli, ale można na zawodników i wysokie kontrakty. To jest gra nie fair, ale banda bankrutów z gts, która nagminnie łamie prawo, najwięcej się domaga ukarania nas za korupcję.
Podsumowując to wszystko, to aby mieć więcej kasy na zawodników i ich kontrakty, należałoby po prostu zwiększyć budżet klubu, ale na to konieczna jest zgoda Comarchu a dokładniej, walnego zgromadzenia akcjonariuszy spółki akcyjnej.
Oczywiście wola głównego akcjonariusza ma w tej materii zasadnicze znaczenie, on musi chcieć przede wszystkim ale to automatycznie nie oznacza też, że ta wola wystarczy.
Santo, skoro jesteś pewien swojej wiedzy, to może byś tak wyłożył coś swojej kasy na grajków ? :D
- Edytowany
[quote='ZbigniewT' pid='1426871' dateline='1583827283']
Podsumowując to wszystko, to aby mieć więcej kasy na zawodników i ich kontrakty, należałoby po prostu zwiększyć budżet klubu, ale na to konieczna jest zgoda Comarchu a dokładniej, walnego zgromadzenia akcjonariuszy spółki akcyjnej.
[/quote]
Można też poszukać alternatywnych sponsorów, czego Filipiak od 17 lat nie robi (zatrudniony dział marketingu nie wychyla nosa poza Twittera). Wygląda więc na to, że Prezesowi klubu sportowego nie zależy na zwiększaniu budżetu i kontraktowaniu lepszych zawodników, a co za tym idzie osiągania lepszych wyników sportowych.
[quote='Rock' pid='1426872' dateline='1583827413']
[/quote]
[b]Można też poszukać alternatywnych sponsorów[/b], czego Filipiak od 17 lat nie robi (zatrudniony dział marketingu nie wychyla nosa poza Twittera). Wygląda więc na to, że Prezesowi klubu sportowego nie zależy na zwiększaniu budżetu i kontraktowaniu lepszych zawodników, a co za tym idzie osiągania lepszych wyników sportowych.
[/quote]
Między innymi Bruk-Bet sondował możliwość "wejścia" do klubu (ponoć prywatnie K.Witkowski kibicuje Cracovii), ale Filipiak nie był zainteresowany...
- Edytowany
[quote='potter' pid='1426864' dateline='1583825810']
Słuchaj Zbigniewie T -nie martw się o moje zdrowie .Ja oceniam fakty nie mity ,legendy ,bajki i kukułcze opowieści Zarządu . Mam zdanie odmienne i wysyłam ciebie do lekarza .Z twoich objawów klinicznych wywodzi się bowiem brak realnego spojrzenia na rzeczywistość i mania wielkości .Jak Zarząd opowie ci bajeczkę to łykasz jak Pelikan rybę .Podejrzewam u ciebie klakierstwo na życzenie i pierwsze objawy schizofrenii .Może przypomnialeś sobie stare czasy pzpr i klaskania na życzenie ?
Jednym z objawów choroby to mania nieomylności (czasem pewnie wydaje się że jesteś Napoleonem albo jakąś inna postacią historyczną rodem z PRL ).
Być może to powrót do polityki Stoszka Cioska tak na ciebie podziałał ?.
Jak zarządza Cracovią sportowo Filipiak widzimy od 17 lat .Po prostu gorzej się już nie da .Pion sportowy w osobie Jakuba i jego giermka zarzadza tym tematem od lat robiąc z naszego klubu pośmiewisko .W gablotach pusto a tacy jak ty klaszczą .
Co do Rafy Lopesa .Doceniam jego pracowitość ,grę w defensywie natomiast nie daje zespołowi tylu goli ile powinien .Liczba marnowanych sytuacji jest ogromna .Być może lekarstwem była by gra na 2 napastników wtedy może zgrać drugiemu zaliczyć asystę .Jest wtedy też łatwiej bo obrońcy muszą kryć 2 .W opcji z zawodnikiem pokroju Cabrery to pewnie był by to zabójczy duet .Jeden pracuś harujący jak wół skupiający na siebie obrońcow a drugi wykańczający to co dostanie z zimną krwią .
Oczywiście winie też pomoc bo przypomnijcie sobie jak to funkconowało za Zielińskiego .6-7 sytuacji kreowali praktycznie mecz mecz (szczęgólnie u siebie ).Nie ma skrzydeł więc uszczelniają nam środek pola i miotamy się jak ryba w sieci .Kreujemy 1-2 akcje na mecz .
[/quote]
Potter , ja cie tylko poprosiłem grzecznie o to, abyś zaprzestał posądzania innych o rzeczy, których nie dokonali, a ty w odpowiedzi wylałeś falę hejtu na mnie. Posądziłeś mnie o PZPR, a ja pochodzę z rodziny o tradycjach niepodległościowych, która ucierpiała od władzy ludowej i nigdy do pzpr nie należałem.
Nie napisałem przecież nic złego na ciebie, tj, że jesteś chory, tylko, że nie jesteś stabilny emocjonalnie a ty w odpowiedzi nazwałeś mnie schizofrenikiem, u którego można zauważyć brak realnego spojrzenia na rzeczywistość.
Wiesz co Potter, co można w takiej sytuacji powiedzieć- sprawdzam.
Chciałbym zobaczyć twoje życiowe dokonania i wiedziałbym, czy ty jesteś pragmatykiem czy tylko bajkopisarzem i konfabulantem.
Bo jeśli twój życiowy dorobek jest skromny albo go w ogóle nie ma( i nie mam tu na myśli tylko biznesu), to zachowaj powściągliwość w ocenie innych, bo nie posiadając go, dajesz dowód na to, że sam żyjesz w świecie iluzji a twoje opinie są tylko pustosłowiem.
- Edytowany
[/quote]
Można też poszukać alternatywnych sponsorów, czego Filipiak od 17 lat nie robi (zatrudniony dział marketingu nie wychyla nosa poza Twittera). Wygląda więc na to, że Prezesowi klubu sportowego nie zależy na zwiększaniu budżetu i kontraktowaniu lepszych zawodników, a co za tym idzie osiągania lepszych wyników sportowych.
[/quote]
Zbysiu, wydrukuj, opraw i powieś na ścianie post rocka
z tym biedakiem niczego nie osiągniemy
[quote='squier strat' pid='1426875' dateline='1583829097']
[/quote]
[/quote]
Zbysiu, wydrukuj, opraw i powieś na ścianie post rocka
z tym biedakiem niczego nie osiągniemy
[/quote]
Czytałeś dokładnie co napisałem? chyba nie skoro każesz mi coś drukować i w ramki oprawiać :D . Przypominam zatem, ze to ja napisałem o tym, ze aby mięć kasę na zawodników, to należałoby zwiększyć budżet, zastrzegając jednocześnie, że tego trzeba tez chcieć !!
Skoro budżet jest średni jak na warunki ekstraklasy, bo nie oszukujmy się J.Filipiak też nie jest krezusem jak na warunki Polski ( druga pięćdziesiątka), to należałoby poszukać innych źródeł finansowania. I co w tym odkrywczego znalazłeś?
Ale sprawa nie jest taka prosta. Wpuszczając innych do finansowania to chyba tylko takich, co chcą się za stosunkowo nie dużą kasę poreklamować ale wpływu na klub mieć nie będą. Tacy sponsorzy to wiele kwotowo [size=small]nie dadzą[/size][size=small] [/size][size=small], ( ok. mln max. dwa na rok) chyba, że było by ich wielu ale to dalej nie taka kasa o jaką nam chodzi. Natomiast duży sponsor, wykładający duże pieniądze, będzie chciał coś w zamian, czyli musi mieć wpływ na decyzje, jakie w klubie zapadają.[/size]
A to po pierwsze- rodzi paraliż decyzyjny w klubie i kłótnie patrz. Leśny i Mioduski
dwa- nie jest w ogóle łatwo o sponsora w sporcie, czego przykładem nich będzie gts, który mając daleko większy zasięg niż my( w sensie choćby kibicowskim i wpływu z biletów a także medialności) takiego sponsora szuka już o paru dobrych lat i znalazł tylko Vannę Le
Zbaczajac z tematu biedy I sknerostwa Filipiaka, warto przyjrzec sie grubaskowi z Korony. Mial kiedys trafic do nas,ale mial za duzo tkanki tluszczowej I nie bylby w stanie odnalezc sie w naszej taktyce opartej na konsekwentnej obronie bezbramkowego remisu. Niemniej jednak ten ow Forsell potrafi cos, czego nie potrafi nikt w naszej kadrze, mianowicie uderzyc z dystansu tak(obojetnie ktora noga),ze bramkarz druzyny przeciwnej nie jest w stanie pilki zlapac, tylko musi ja wypluc. Fajnie byloby miec taka "wyrzezbiona I wysuszona" wersje Forsella w druzynie, moze bysmy cos wiecej strzelali.
Filipiak (...) w formie aktu prawnego czyli umowy pożyczki.
[/quote]
O, to, to. [b]Umowa pożyczki[/b], wszyscy już zapomnieli. Nasz pan prezes stosownymi aktami pożyczek wzbogaca budżet... swojej firmy.
Niedługo będzie opublikowane kolejne sprawozdanie zarządu MKS, zobaczymy kto kogo bardziej ubogaca.
- Edytowany
[quote='sterby' pid='1426905' dateline='1583838105']
Filipiak (...) w formie aktu prawnego czyli umowy pożyczki.
[/quote]
O, to, to. [b]Umowa pożyczki[/b], wszyscy już zapomnieli. Nasz pan prezes stosownymi aktami pożyczek wzbogaca budżet... swojej firmy.
Niedługo będzie opublikowane kolejne sprawozdanie zarządu MKS, zobaczymy kto kogo bardziej ubogaca.
[/quote]
Sam jestem ciekawy, bo tamte pożyczki były w czasie, gdy jeszcze nie była rozpoczęta budowa ośrodka, a kasa był a na kontach klubu. Teraz to takich pożyczek nie powinno już być, bo Raczna kosztuje.
Jak się dowiesz pierwszy, to mam nadzieję, że wiedzą się podzielisz :) ..
Zaczekajcie zaczekajcie. Od lat na forum funkcjonuje mit i tym, że Filipiak daje pieniądze na Cracovię.
Czy doszliśmy w końcu do momentu w którym chociaż forumowicze zauważyli, że Filipiak nie daje na Cracovię z własnych pieniędzy? Że nigdy nie wyciągnął z kieszeni, nie położył na stół i nie powiedział: "no to macie tu ode mnie bańkę na Felixa, idź Michał i se go kup"?
Jak w końcu większość to przyzna to będziemy na najlepszej drodze do dyskusji na temat funkcjonowania klubu
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!