Panowie,
Problem polega na tym, że klub nie ma dobrych skautów - bo nawet przy tej nędzy jaką oferujemy, to można trafić czasem na dobrego. Ciekawy jestem kto ogląda np.z Cracovii wszystkie mecze I i II ligi Polskiej ? Strzelam z niemal 99% pewnością, że nikt. A potem słyszymy, że w Polsce nie ma żadnych wartościowych zawodników. A potem wszyscy są zdziwieniu, że jakiś klub z Włoch czy z Anglii kupuje 16 letniego piłkarza z Polski...którego nikt nie zna.
Mój dobry przyjaciel, który był na stążu trzy razy w Hamburgu SV zawsze mi powtarzał na czym polega róznića między piłkarzami w Bundeslidze a takiej Polskiej Ekstralasie - pierwszym apektem jakie biorą pod uwagę tamtejsi trenerzy - to parametry motyryczne / jak nie jest szybki, a bejecznie dobry technicznie to nawet się nim nie zaiteresują. I tu jest największa różnica - od 16 roku życia zaczynają wyczynowo trenować pod kątem motorycznym i fizycznym młodzież na zachodzie i dlatego często można spoktakć w dobrej lidze zawodników co mają 19-20 lat i już są liderami zespołu. U nas tego nie ma. Nie trenuje się tak ciężko i intensywnie. W praktyce każda drużyna seniorska pracuje jak normalni ludzie po 8 godzin dziennie. O 8 rano każdy się melduje w klubie i mają zajęcia do 16-18. I tak codziennie. W polsce spotykają się raz dziennie na dwie godziny treningu i do domu...dlatego póżniej nie jesteśmy wstanie nawiązać rywalizacji z drużynami w pucharach, bo przeważnie odstajemy fizycznie. Każda grupa młodzieżowa w sztabie treneskim posiada specjalistę od przygotowania fizycznego, ditetetyka i pszychologa. U nas wszystko się kończy i zaczyna na pierwszym trenerze.
U nas jest nadal daleko od profesjonalizmu. I wszystko jest wynikiem przypadku raczej niż przemyślanej polityki.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Miszczu jesteś? Dalej myślisz, że transfery są ok, klub jest na właściwych torach, zespół jest dobrze przygotowany i moje wręcz nawoływanie o transfery od początku było na miarę trolla i debila?
Jak też wywołam klakierów Janusza do tablicy .Dalej problemem sa Jira i krytykanci ?Dalej uważacie że zrobiliśmy dobre tranfsery ?
Z tego co się dowiedzialem dziś Alvarez do nas nie przychodzi latem .Jest na niego kupiec z bundesligi i komarkowija jest dogadana na deal .
Kładą za niego ok 2 mln euro .Skasują chętnie i dostaniemy za to wyroby piłkarzopodobne .
Serio transferów Wam dziś brakowało na boisku?
[quote='potter' pid='1425127' dateline='1583273958']
Jak też wywołam klakierów Janusza do tablicy .Dalej problemem sa Jira i krytykanci ?Dalej uważacie że zrobiliśmy dobre tranfsery ?
Z tego co się dowiedzialem dziś Alvarez do nas nie przychodzi latem .Jest na niego kupiec z bundesligi i komarkowija jest dogadana na deal .
Kładą za niego ok 2 mln euro .Skasują chętnie i dostaniemy za to wyroby piłkarzopodobne .
[/quote]
będzie na pożyczki do comarchu
a tak serio, mogłem się z każdym założyć, że nie będzie Alvareza w Cracovii, nigdy.
chociażby z tego powodu, że chłop nastawił się na puchary, a na tę chwilę nie zanosi się na nie
Rock - a czego według ciebie brakło? Moim zdaniem właśnie jakości, konkurencji, umiejętności i pewności siebie. Taka dałyby dobre transfery a nie jeden skład na którym próbuje się eksperymentować - Ci gracze podczas serii zwycięstw osiągnęli max który już nie wróci, gramy zespołem który ofensywne od 14 kolejki strzelił 4 gole.
Osłabiliśmy napad, wydaliśmy kasę na jakiś szrot z Kosowa.
To jest skandal i sabotaż.
- Edytowany
przejebaliśmy największą szanse na mistrza w ostatnich latach sknerstwem Filipiaka i idiotycznymi decyzjami łysej pały, po sezonie wyprzedaż, ujemne punkty i następnym razem w okolicach podium zakręcimy się może (przy dobrych wiatrach) za 10 lat.
Jak nam dojebia ujemne punkty, to bedzie dopiero zrzadzenie losu, gts bankrut w przyszlym sezonie w gornej osemce,a my liderujemy w dolnej.
JIRA, tu nie chodzi tylko o transfery, ty popatrz co te grajki graja u tego wuefisty, on ich pozbawil radosci z pilki, oduczyl ich grac. Fornalik z tego skladu by zrobil druzyne, jak on Rymaniaka robi na "man of the match". Wczesniej u niego Konczkowski gral tak(a drewno jakich malo) ze Rupa/Rapa/Rapi moglby sie uczyc.
Potter i Jira, dajcie spokój, dobrze wiecie że nowi piłkarze muszą się zaaklimatyzowac w nowym klubie. Bądźcie troszkę wyrozumiali. Wiem że w innych klubach nowi gracze smigaja od samego początku ale my nie jesteśmy inni!!! Nie wierzycie Januszowi i Probierzowi? Przecież mówią że sprowadzili koty więc tak musi być! DO WSZYSTKICH SLEPYCH FORUMOWICZOW, NIE MAM WKURWA NA MECZ, MAM WKURW NA WAS BO WŁAŚNIE PRZEZ TAKICH DEKLI DALEJ BĘDZIE BYLEJAKOSC, ZARZAD MOZE WAM NAPLUC W TWARZ A POWIECIE ZE TO DESZCZ.
Uwaga zdradzam sekret. Derby (i ostatnie 2 mecze) przepieprzył Probierz. I zrobiłby to również mając Alvareza w składzie ponieważ on nie cierpi piłki nożnej. Jest jej mordercą i radość mu sprawia obdzieranie z marzeń piłkarzy i kibiców.
Taki z niego filozof.
[quote='octop' pid='1425143' dateline='1583274366']
przejebaliśmy największą szanse na mistrza w ostatnich latach sknerstwem Filipiaka i idiotycznymi decyzjami łysej pały, po sezonie wyprzedaż, ujemne punkty i następnym razem w okolicach podium zakręcimy się może (przy dobrych wiatrach) za 10 lat.
[/quote]
Po prostu Filipiak nie lubi stawiać wszystkiego na jedną kartę - nie mam mu tego za złe, ale też żałuję szansy na mistrzostwo. A wyprzedaży nie będzie, chociaż zmiany na pewno.
[quote='JIRA' pid='1425118' dateline='1583273570']
Miszczu jesteś? Dalej myślisz, że transfery są ok, klub jest na właściwych torach, zespół jest dobrze przygotowany i moje wręcz nawoływanie o transfery od początku było na miarę trolla i debila?
[/quote]
Tu masz odpowiedź. Nie będę pisał 2 razy tego samego, a powinieneś przeczytać.
https://www.cracovia.krakow.pl/temat-25-kolejka-cracovia-gts-wt-3-03-godzina-20-30?pid=1425227#pid1425227
Tym składem osobowym to powinniśmy ich stuknąć u siebie na luzie, bez żadnego Alvereza.
Ale dyzma uczy ich grać w przeszkadzonego.
Najpierw obrzydzic, a pózniej uderzyć.Jaki ja naiwny bylem popierając ten anty futbol.
- Edytowany
żarko żeby obrzydzić a następnie uderzyć musisz mieć wykonawcow .Czyli z jeden strony przecinaków a z drugiej kilku bardzo kreatywnych zawodników do kontry i co najważniesze skutecznych .W rundzie jesiennej braki było widac jak na dłoni .Ba debil by nie zauważył że drużyna gra bez napastnika ,skrzydłowego i bez kreatywnego środkowego pomocnika .
Efekt skandalicznych transferów ?Drużyna nie tylko nie mocniejsza ale słabsza .Ja się pytam jak można było pozbywac się Filipa Piszczka a zostawiać w kadrze Vestenickiego ?Czy Loshaj jest lepszym piłkarzem od Cecarica ?Na początku myślalem wymieniamy lepsze za gorsze .Teraz myślę odwrotnie lepszy zawodnik jest w Koronie a u nas karykatura sabotaż za którego zapłaciliśmy 300 tyś euro .
Efekt slaby personalnie zespół bez zmiennikow z dziećmi na ławie jeszcze oslabiono .Jak pozbywaliśmy się Cabrery ile to było głosow że przychodzi lepszy napastnik ba 20 goli było pewne .Kolego Karwin pamiętasz swój post o tym ?Dalej uważasz że ten ,,napastnik ''nas zbawi i strzeli tyle goli ?.Ja nie wymagam 20 niech 15 strzeli .Strzeli te 15 ale za ....2 sezony .Tylko nie pisz że walczy i dużo biega bo to nie lekkoatletyka tylko napastnik odpowiadający za zdobywanie bramek .Albo ktoś to potrafi robić i jest napastnikiem albo jest popierdułką i karykaturą napastnika .To wyrób tak jak z czekoladą -masz te dobre ale masz te czekoldopodobne .Nie chce się pastwić nad nim więc nie podam haniebnego licznika minut ile już jest bez gola .
gts kupował w zimie byle kogo, my kupiliśmy byle co.
Wiadomo czemu nie wzielismy Ramireza albo Felixa?
Kupilibysmy Messiego, to by na lawce siedzial, bo sie w obrone nie angazuje oraz nie potrafi zagrac prostego schematu pt. wrzutka Rupiego ze skrzydla.
[quote="del_piero" pid='1425300' dateline='1583309592']
[/quote]
Wiadomo.
[quote='del_piero' pid='1425300' dateline='1583309592']
[/quote]
Bo liczą się słupki, nie będziemy przepłacać, bo agenci chcą za dużo, bo nikt do Polskiej ligi nie chce przyjść... przecież Janusz mówił wiele razy a kibic Cracovii kupi wszystko.
potter... skąd info o Alvarezie? (mam podobne przeczucia ale to raczej osobiste przemyślenia)
- Edytowany
BREAKING NEWS: Alvarezowej teściowej wczoraj coś łupnęło w krzyżu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)