[quote='janczer' pid='1420868' dateline='1581429811']
[quote='eredin' pid='1420867' dateline='1581429532']
Ile dostał Piszczek?
[/quote]
Ale w sprawie Piszczka nikt nie był zainteresowany jego zawieszaniem.
A tutaj - kto ma interes, żeby Jablonskiego obronić?
A żeby Cracovii dowalić, to się paru znajdzie w PZPN-ie...
Dlatego - jakby go zawiesili Czesi, to został by za swoje.
Jeżeli będzie to robić PZPN - to nie dostanie za swoje, tylko za Cracovię :(
[/quote]
Jeśli sprawa trafi do UEFA, to podaje się przykład Piszczka per analogiam i pyta o wykładnię prawną. Zapewniam Cię że w UEFA nawet nie wiedzą jakim klubem jest Cracovia.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
JIRA Mordo Ty moja! :)
Jak to "dobrze" że czasem coś złego dzieje się około Cracovii, bo można by o Tobie zapomnieć.
Ja jednak [s]wierzę[/s], nie... ja WIEM, że wkrótce o Tobie zapomnimy!
Jakby co pretensje do dr.Alzheimera :)
[quote='Bob666' pid='1420851' dateline='1581425822']
[quote='U leszeczek' pid='1420845' dateline='1581425145']
[quote='Bob666' pid='1420833' dateline='1581423231']
z drugiej strony Błoń wzięli 5 i i oni zrobili im różnicę...
[/quote]
Gdyby na druga stronę błoń wzięli dowolnych 5 zawodników z nasze kadry to "zrobiliby im różnicę"
[/quote]
Uważasz, że te nasze „wzmocnienia” są trafione - ok. Ja uważam inaczej.
[/quote]
Daj im zagrać więcej niż 40min a zobaczymy czy Niewypał czy jednak strzał w 10
[quote="leszeczek" pid='1420870' dateline='1581430941']
Ja myślę, że zawiesić go może rodzima federacja i FIFA. PZPN nie ma nic do gadania. Choć z drugiej PZPN mógł zawiesić Suvorova, ale wtedy "przewina" była w Polsce.
Jak to jest? Proszę o info od zorientowanych, a nie takich co im się wydaje.
[/quote]
Dziwne by było gdyby PZPN nie mógł zawiesić piłkarza w Polsce za jakieś przewinienia popełnione tutaj więc masz rację. Oczywiście gdyby został ukarany przez federację czeską to PZPN musi się dostosować i zakazać takiemu piłkarzowi gry we wszystkich rozgrywkach przez siebie organizowanych.. Gdyby wyraził zgodę na grę mogliby trafić od UEFA czy FIFA (sam nie wiem kto w tej kwestii jest nadrzędny).
[quote='konserwa' pid='1420892' dateline='1581436330']
Jak to "dobrze" że czasem coś złego dzieje się około Cracovii, bo można by o Tobie zapomnieć.
[/quote]
Kolego :) ja zwyczajnie rozliczam klub z zapowiedzi - mówiono o tym, że w tym tygodniu wyjaśni się sprawa napastnika, sam trener mówił o potencjalnym nowym nabytku ostatnio na konferencji.
Obiektywnie powiedz - byłeś zadowolony z naszego napadu w meczu z Arka? Byłeś zadowolony z tego co pokazał np. Rafa? ja nie.
Nigdzie nie napisałem, że jest tragedia itd. jest dobrze ale póki co nie wygląda to idealnie ponieważ:
1) Czarna mafia zagina na nas parola na meczach,
2) PZPN próbuje nas zdołować akcjami typu kary,
3) Przeciwnicy mimo wszystko są aktywniejsi i robią ciekawe transfery teraz popatrz betony, legła (Pekhart to wzmocnienie moim zdaniem)
4) U nas brak Datko, niewiadoma z Davidem....
Dużo wypadkowych.
- Edytowany
[quote='JIRA' pid='1420943' dateline='1581487634']
[/quote]
Kolego :) ja zwyczajnie rozliczam klub z zapowiedzi - mówiono o tym, że w tym tygodniu wyjaśni się sprawa napastnika, sam trener mówił o potencjalnym nowym nabytku ostatnio na konferencji.
Obiektywnie powiedz - byłeś zadowolony z naszego napadu w meczu z Arka? Byłeś zadowolony z tego co pokazał np. Rafa? ja nie.
Nigdzie nie napisałem, że jest tragedia itd. jest dobrze ale póki co nie wygląda to idealnie ponieważ:
3) Przeciwnicy mimo wszystko są aktywniejsi i robią ciekawe transfery teraz popatrz betony, legła (Pekhart to wzmocnienie moim zdaniem)
Dużo wypadkowych.
[/quote]
A co klub może na to poradzić, że czarna mafia zagina na nas parol, że PZPN próbuje nas zdołować akcjami typu kary, że Datko jest chory, że David ma kłopoty.
[size=small]Co do meczu z Arką- Czy ty żyjesz w matrixie i nie wiesz, że są i dobre i słabsze występy i nie można niczego powiedzieć po jednym i pierwszym meczu. [/size]
Wiem, że każdy powód jest dobry dla ciebie aby naparzać na klub ...ale:
Co do transferów należy się trochę wstrzymać, bo po jednym meczu oceny są całkowicie niewiarygodne.
Probierz mówił, że będą się starali o pozyskanie kogoś, ale nie powiedział,, że już pozyskali, więc poczekaj i nie przebieraj nogami, aby się już do czegoś przypierdzielić.
Zawsze się uaktywniasz jak coś się dzieje nie za bardzo pozytywnego wokół klubu- teraz kłopoty z Davidem i PZPN.
Przypominam ci i o tym zawsze pamiętaj, że prawdziwego przyjaciela poznaje się w biedzie, więc ty w chwilach, gdy klub ma jakiekolwiek problemy powinieneś go wspierać swoją postawą a nie na odwrót, czyli uaktywniać się i napierdalać gdy coś idzie nie tak!! :@ Wrogów zewnętrznych nam nie brakuje, więc ty do nich dodatkowo nie dołączaj...
Jest takie stwierdzenie, że nie ważne jak się zaczyna ale jak się kończy więc radzę trochę cierpliwości
Jira, każdy ma świadomość braków, ale na razie trenera bronią wyniki. Pudło bardzo realne, więc o co chodzi?
[quote='JIRA' pid='1420943' dateline='1581487634']
[/quote]
[b]Obiektywnie powiedz - byłeś zadowolony z naszego napadu w meczu z Arka? Byłeś zadowolony z tego co pokazał np. Rafa? ja nie.[/b]
Dużo wypadkowych.
[/quote]
Jak można być niezadowolonym z tego, co pokazał Rafa? Chłop tyle fauli wymusił na obrońcach Arki w bardzo trudnych dla nas momentach, że nie zauważając tego, z całym szacunkiem, trzeba być do niego uprzedzonym bądź nie znać się na piłce. Dla mnie bardzo dobry występ, a to że nie miał sytuacji to nie jest przecież jego wina. Skończyły się czasy, gdy napastnika rozlicza się tylko z bramek.
Występ Rafy był znakomity nawet. To, że koledzy mu nie stworzyli żadnej sytuacji bramkowej to akurat absolutnie nie jego wina
Halo co z tym transferem, miała być niespodzianka, miał być spadek z krzesła, miał być Hiszpan. Gdzie ten transfer??
Jak ktoś narzeka na ekstraklapę niech sobie oglądnie filmik z Urugwaju.
https://twitter.com/i/status/1227382460784238592
[quote='sterby' pid='1421072' dateline='1581575571']
Jak ktoś narzeka na ekstraklapę niech sobie oglądnie filmik z Urugwaju.
https://twitter.com/i/status/1227382460784238592
[/quote]
No , niezłe jajca a ten spadający puchar jak nic przywodzi mi na myśl spadające "towarzystwo" .
Cibicki w wywiadzie dla SuperExpressu
- Co przekonało cię do gry w Pogoni?
- Styl gry, który lubię. Nie ma grania długich piłek, ale jest gra kombinacyjna. Przy takiej taktyce czuję się bardzo dobrze. Ponadto rozmawiałem kilka razy z Kostą Runjaiciem, który dużo o mnie wiedział. Zdołał mnie przekonać błyskawicznie, choć[b] miałem propozycję od innych klubów, w tym od Cracovii[/b].
https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/pawel-cibicki-po-udanym-debiucie-w-ekstraklasie-w-polsce-duzo-sie-fauluje-aa-2Xp1-qjpP-QiR2.html
W sumie... szkoda
Tak, szkoda czasu na tego buca.
Mówił też że decyzja była poparta wnikliwa obserwacja gry Pogoni w jednym meczu w Tv... temat był już opisywany tutaj.
Był ::Dn w swojej wypowiedzi powiedział wszystko o sobie ::D
Dobra, znowu zaczynam się irytować na słowa bez pokrycia.
Kurde gdzie tu profesjonalizm? zapowiada się na konfach transfery, Frank i osoby blisko klubu w tym pismaki z różnych gazet (zapewne po słowach trenera) mówili o transferach, miało w tym tygodniu wyjaśnić się co z Alvarezem, miał być jakiś napastnik a tu znowu kiszka.
Frank ogłosił tylko na twitterze jak pisali chłopaki w poście Davida, że kara została odwołana i ludzie cieszą się jak z transferu i zaczynają urabiać to właśnie do takiej formy - a prawda jest taka, nie ma oficjalnego info tylko jakieś pierdy z weszło i słowa Franka, że David będzie grał.
Mecz z Arka pokazał siłe naszej ofensywy/napadu i środka pola oraz faktycznie umiejętności Loshaja (są kiepskie bo nic nie pokazał - pewnie zaraz usłyszę, że potrzebuję aklimatyzacji bo to ekstraklapa itd - to dla zwolenników tej teorii napiszę - czy Hanca potrzebował aklimatyzacji? wjechał do zespołu z miejsca i grał dobrze więc to nie są argumenty do dyskusji - LOSHAJ MIAŁ BYĆ WZMOCNIENIEM!). Rozumiem, że tutaj podnoszę temat środka pola i Loshaja a zacząłem od napastnika i ofensywy ale cała sytuacja jest ściśle powiązana ponieważ dobry napastnik potrafi absorbować obonę i pomocników do tego stopnia, że daje to możliwość kreowania gry dla środka pola i skrzydeł o wykończeniu akcji juz nie mówię.
Ktoś już pisał, chyba potter o tym, że Rafa w Gdynii zagrał wręcz perfekcyjnie tylko nie miał mu kto dogrywać - tutaj podam przykład Cabrery innego typu napastnika o którym piszę wyżej - absorbującego który mimo tego, że środek nie gra tak jak powinien potrafił strzelać - Rafa to napastnik a nie strzela od ładnych paru gier a końcówkę zeszłej rundy miał słabą/na sparingach też nic nie strzelał(TO JEST NAPASTNIK!) i tutaj też nie biorę za argument ilości bramek które ma - bo przestał strzelać.
Teraz kolejne pytanie - co z Vestenickim, czemu nie grał w Gdynii przecież jednogłośnie mówiliście, że to duże wzmocnienie, że został, powinien grać itd - jakoś szansy nie dostał i trener męczył Rafę - konkluzja tego taka, że gdyby faktycznie było tak jak mówicie, przy świadomości Probierza, że Rafa i w sparingach nie strzelał i pod koniec ostatniej rundy dalej traktuję Veste jako rezerwowego.
Kolejna sprawa Datko - czemu nie ma oficjalnego komunikatu o jego zdrowiu? klub dowiedział się o tym wczoraj? czemu nie ma konkretnego ruchu aby zastąpić tego gracza?
David - pismaki zaginają nad nim parol pisząc do Czechów i pytaja o ukaranie - myślicie, że pogra? Gdzie są ruchy aby się ubezpieczyć w tym temacie? nie ma, jest balans typu "może się uda" a finalnie zostaniemy z koniecznością gry na środku obrony przez Dimuna.
Teraz brednie o braku możliwości ściągania dobrych graczy do zespołu - popatrzcie na betonów, Pekhart, jaga... uważacie, że to złe transfery?... pewnie tak Karvn zaraz napisze, że to drewno reszta forum także - a prawda jest taka - gdyby kilku z tych graczy przyszło do Pasów to słyszałbym o spadaniu z krzesła od wielu w tym wielkich krytykantów.
Dla podsumowania - Piszczek poszedł, Vestenicki nadal nie jest piłkarzem pierwszego wyboru tylko będzie miał rolę zastępstwa i będzie wpychany do zespołu na zaś, Jablo i Datko dwie wielkie niewiadome, Rafa nie strzela nie od wczoraj a temat Alvareza i nowego gracza o którym gadał sam trener na konfie ostatnio cisza i zamiatamy pod dywan - czekajmy dalej.
Mi mecz w Gdynii się nie podobał, graliśmy średnio - bardzo średnio i wygraliśmy fartem, nie przemawia do mnie mówienie o tym co powinni gwizdać czarnii bo z nimi nie wygramy a tylko będzie ciężej bo pzpn będzie próbował nas uwalić.
Jeszcze kilka pytań do znawców i obrońców filozofii czekania na sukcesy:
1) W przypadku odjęcia Cracovii punktów w przyszłym sezonie myślicie, że Alvarez przyjdzie z taką łatwością do naszego zespołu?
2) Czy w przypadku odjęcia punktów mamy szansę na mistrza w przyszłym sezonie? (moim zdaniem nie - WIĘC KURDĘ JANUSZ TERAZ JEST JEDYNA OKAZJA ABY COŚ UGRAĆ A U NAS CIĄGLE SIĘ CZEKA NA SUKCES).
A ten znowu swoje. Identyczny mechanizm jak w przypadku zwolenników teorii spiskowych i wrednych teściowych. Najpierw teza, przy której hiperbola to eufemizm, a potem dorabianie na siłę wytłumaczeń, które potwierdzałyby ten punkt widzenia. Tak robią ludzie krótkowzroczni, którzy nie potrafią dostrzec szerszego kontekstu.
Ściana tekstu i zero argumentów. Loshaj słaby po jednym meczu? Szrot Peckhart był niedawno źródłem obaw kibiców Cracovii, bo pismaki łączyli go z klubem, a teraz nagle stał się świetnym zawodnikiem bo przyszedł do Legii? Odejście Niezgody i kilku ważnych zawodników to nic takiego, bo Peckhart przyszedł. I Cholewiak :D Nie wiem czy to bardziej śmieszne czy żałosne, bo jedno z drugim przeplata się w Twoich postach.
Mi wystraczy, że Folic to kocur. Jeszcze jakby Probierz ustawił tak taktykę by nie musiał grać Pele to byłbym zadowolony
- Edytowany
JIRA: Dobra, znowu zaczynam się irytować na słowa bez pokrycia
To, że ty się irytujesz to pikuś, ale ważne jest to, że irytujesz tym co piszesz większość tutaj obecnych.
Nic nie piszesz nowego, tylko powtarzasz w kółko to samo.
Wyszukujesz to co ostatnio nie poszło tak jak trzeba i to nie koniecznie z winy klubu, po to tylko aby walić w klub jak w bęben.
Czy ty widzisz jakieś pozytywy w tym co się dzieje w Cracovii. Póki co mamy wicelidera i przypomnij nam kiedy taka sytuacja była ostatnio!
Chciałbyś aby klub wydawał komunikaty ile kto będzie chorował, czy będzie grał a może jeszcze ma podawać komunikat o składzie z tygodniowym wyprzedzeniem. Czy ty jesteś normalny i piszesz to na poważnie czy twoim zadaniem jest tylko wywoływanie zamętu?
Jak piszesz, że chcesz aby grał ten albo tamten to się zastanawiam czego jeszcze był sobie życzył aby cię ukontentować?
Może będziesz tutaj na forum ustalał skład dla Probierza przed każdym meczem a Filipiaka opierdzielał za transfery
Ja rozumie troskę o klub ale nie w takiej formie jak to robisz.
Czy nie rozumiesz, że nawet bardzo grube transfery nie są gwarancja osiągnięcia celów, bo często konkurencja odpala wówczas pozasportowe argumenty, takie jak ostatnio aby nam życie uprzykrzyć.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!