Dimun całkiem nieźle wyglądał na stoperze w ostatnim sparingu.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='Miszczu2007' pid='1417880' dateline='1580227214']
@Rafi...
Ale co, mamy lizać po jajach jakichś frajerów żeby dobrze pisali o Cracovii? Większość osobników w środowisku dziennikarskim to wyjątkowe szuje, a to przekłada się na negatywny stosunek trybun wobec tych ludzi.
[/quote]
Normalnie Green Street Hooligans!
Dobrze, że my jesteśmy czyści jak łza i szlachetni, jak Zawisza Czarny. Teksty przyśpiewek konsultujemy z prof. Miodkiem, nasze kominiarki szyją z organicznej bawełny, a rakietnice w derbach miały atest P-Poż :D
Nie wnikam jak to u Ciebie z tym lizaniem po jajach, ale w cywilizowanym świecie można też dobre relacje międzyludzkie budować na różne inne sposoby.
Założę się, że pod tym płaszczykiem z napinki, byłoby Ci jednak miło, gdybyś czytał codziennie o Cracovii miłe rzeczy, napisane przez obiektywnych, ale przychylnych nam dziennikarzy. Je-baniem na lewo i prawo takiej otoczki nie uzyskamy.
- Edytowany
[quote='gusto' pid='1417882' dateline='1580228043']
Tu też wrzucę. Miejsce dla Rubio w sercu i sygnaturce, nie wiedziałem na którą pozycję go wstawić.
[img]https://pbs.twimg.com/media/EPYVTWzWsAABK91?format=jpg&name=medium[/img]
[/quote]
Skoro Kolega sugeruje, że mamy dwie równorzędne jedenastki to ja proponuję byśmy w przyszłym sezonie zgłosili do ekstraklasy również rezerwę Cracovii. Wtedy mielibyśmy dwie drużyny w najwyższej klasie. [b]A pamiętajmy, że już w 1910 roku Cracovia miała kilkanaście drużyn rezerwowych w pełni wyposażonych w koszulki i buty piłkarskie co na tamte czasy było kosztowne(dlatego wisła tak bardzo chciała wtedy zostać naszą rezerwą).[/b]
A w ogóle najlepiej żeby ekstraklasa składała się z takich drużyn:
Cracovia,
Cracovia II,
Cracovia III,
Cracovia IV,
Cracovia V,
Cracovia VI,
Cracovia VII,
Cracovia VIII,
Cracovia IX,
Cracovia X,
Cracovia XI,
Cracovia XII,
Cracovia XIII,
Cracovia XIV,
Cracovia XV,
Cracovia XVI.
A czołówka pierwszej ligi z Cracovii XVII, Cracovii XVIII, Cracovii XIX i Cracovii XX.
[b]Wówczas mielibyśmy zagwarantowane, że zawsze mistrzostwo Polski zdobywałaby Cracovia, a na miejsce tych Cracovii, które spadły wchodziłyby do ekstraklasy również Cracovie ![/b]
A Cracovia X w okręgówce ?
- Edytowany
[quote='Fabian_wolf' pid='1417894' dateline='1580231954']
A Cracovia X w okręgówce ?
[/quote]
Nie, w okręgówce grałyby cwks i gts będąc na przedostatnim i ostatnim miejscu bo wyżej nad nimi byłyby: Cracovia DCCCI, Cracovia DCCCII, Cracovia DCCCIII, Cracovia DCCCIV.....
[quote='Rafi' pid='1417891' dateline='1580231164']
[quote='Miszczu2007' pid='1417880' dateline='1580227214']
@Rafi...
Ale co, mamy lizać po jajach jakichś frajerów żeby dobrze pisali o Cracovii? Większość osobników w środowisku dziennikarskim to wyjątkowe szuje, a to przekłada się na negatywny stosunek trybun wobec tych ludzi.
[/quote]
Normalnie Green Street Hooligans!
Dobrze, że my jesteśmy czyści jak łza i szlachetni, jak Zawisza Czarny. Teksty przyśpiewek konsultujemy z prof. Miodkiem, nasze kominiarki szyją z organicznej bawełny, a rakietnice w derbach miały atest P-Poż :D
Nie wnikam jak to u Ciebie z tym lizaniem po jajach, ale w cywilizowanym świecie można też dobre relacje międzyludzkie budować na różne inne sposoby.
Założę się, że pod tym płaszczykiem z napinki, byłoby Ci jednak miło, gdybyś czytał codziennie o Cracovii miłe rzeczy, napisane przez obiektywnych, ale przychylnych nam dziennikarzy. Je-baniem na lewo i prawo takiej otoczki nie uzyskamy.
[/quote]
Lizać po jajcach = spoufalać się z szumowinami, którymi jest bardzo duża część dziennikarzy. Z takimi ludźmi nie ma normalnych relacji. Albo liżesz mu pałę, albo jesteś jego wrogiem i dlatego Cracovia ma problem z takimi osobnikami jak np Kmita. Obiektywni dziennikarze piszą miłe rzeczy i dlatego nie są obrażani przez trybuny. Wolę słuchać komentarza Jagody, który komentatorem i fachowcem jest żadnym niż naszego byłego piłkarza, który był związany ze wszystkimi krakowskimi klubami, a liże du.pę Legii.
Piszesz tak jakby źli kibice Cracovii atakowali biednych obiektywnych dziennikarzy i nie rozumiem po co napisałeś o tych eko kominiarkach itd. Kmita to jest Kmita, a Białoński to jest Białoński. Co ma do tego odwet na zomo w rocznicę pamiętnych wydarzeń? Po co teraz do tego wracasz?
Pamiętam Kmitę jeszcze z czasów kiedy pisał na tym forum i od początku pisałem, że to frajer. Czemu Green Street Hooligans? Przecież nikt mu tu nie grozi.
Ten Kmita to w końcu Pasiak czy homoniewiadomo? Wiem ze niektórym podpadł i ogólnie się strasznie popisywał ale jak to nasz to wiecie ..
Ja tam staram się mieć do ludzi stosunek pozytywny. Ale Kmita mnie na TT zbanował, nawet nie wiem za co, więc jakoś trudno mi mieć do niego pozytywny stosunek. Zwyczajnie dla mnie nie istnieje.
Maciek Kmita to pasiak!
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
- Edytowany
napastnik Assan Ceesay wypożyczony z FC Zurich do VFL Osnanbruck...
ciekawa informacja ;)
[quote='morata' pid='1417901' dateline='1580237642']
Ten Kmita to w końcu Pasiak czy homoniewiadomo? Wiem ze niektórym podpadł i ogólnie się strasznie popisywał ale jak to nasz to wiecie ..
[/quote]
Kmita przez wiele lat pisał tutaj na forum jako speedy gonzalez, mknący lopez, żwawy ramirez i inne kombinacje których nie pamiętam. Później dostał bana. Nie wiem czy wciąż pisze ale pewnie czyta.
Można powiedzieć, że jego jedyną zaletą jest bycie pasiakiem.
Na tt Wołosik donosi że na wypożyczenie mają się udać Filip Piszczek oraz Rubio
Czyli to o czym pisałem , a po czym jeden użytkownik forum zwyzywał mi ojca ;)
To nie temat o dziennikarzynach tylko o transferach .Pojawiło się nazwisko hiszpana z nikąd bez statystyk o wycenie 250 tyś euro .Jak to ma być pilkarz ,,robiący ''różnice to włączam opcje sprawdzam .
Dziwny to dla mnie transfer bo płacimy odstępne za nieznanego nikomu goscia bez liczb.Co prawda pewnie więcej jak 50 tyś euro nie płacimy bo kontrakt do czerwca 2020
.W tej lidze to powinien mieć średnio 1 na mecz (czyli albo asystę albo gol ).Jego liczby są bardzo kiepskie .
Jedynie co mnie wstrzymuje przed napisaniem że podtarto dupę szkłem i napluto kibicom w oczy to 3 rzeczy .
1.sporo hiszpanów co trafiało do ekstraklasy też nie miało liczb .U nas te liczby robili .
2.wyszkolenie techniczne i mobilność .Na filmiku to widać ale główną rekomendacją są dla mnie mecze od u-17 do u-20 Hiszpanii .Tam by się dostać do kadry młodzieżowej trzeba mieć bardzo wysoki poziom .Wszystkie ich reprezentacje są bardzo mocne .Wprawdzie to było już jakiś czas temu jak grał ale
technikę ,motorykę ,kiwkę 1 na 1 albo się ma od młodego albo nie .W wieku seniora elementarnych braków się już nie da nadrobić .
3.Bustos musiał to mieć bo do kadry u-17 czy kolejnych nie powołują w Hiszpanii ogórków .
Dlatego wstrzymuje się z oceną .Jak przyjdzie Bustos i Alvarez(już teraz ) okienko uznam za udane .2 mocne transfery Alvarez i Loshaj i 2 ,,pobożne ''życzenia Bustos i Thiago .Licze że 1 z nich odpali .Brak Alvareza to wystawiam bardzo niską ocenę (jak dla ucznia tępego wyjątkowo- obciązającego nauczyciela za to że się na niego ,,uwziął '')
Pamiętam jak na Wielickiej pierwszy raz pojawił się Darek Guzik aby prosić Marka Pieniążka o akredytację dla Sportowych Faktów. Minęło 15 lat i nie pamiętam, żeby mu ktoś złe słowo powiedział.
- Edytowany
Imaz przychodząc do gts był wyceniany na transfermarkt na 300 tysięcy euro, a Valencia wcześniej zanim przyszedł do Piasta miał za sobą 65 meczów w przeróżnych ligach hiszpańskich notując przy tym gola i cztery asysty. Jak widać, żadne liczby niczego nie gwarantują. Na pewno nie jest to transfer na spadanie z krzesła, gwarantujący jakość od kopa, ale nie spisujmy gościa na straty tylko poczekajmy aż zobaczymy go na boisku i tyle, w pełni zgadzam się z Potterem.
Skoro grał w reprezentacji w Hiszpanii to musi mieć jakiś talent. Poczekamy na ligę.
Piszą na tt: Alvarez i hiszpański skrzydłowy już od lutego w Cracovii. Uhuuuu :)
podeslesz link do tt ??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)