5mln złotych za Helika, to według mnie mało, bo ile to wyjdzie w Euro 1,2euro? Jak dla mnie to jest wart więcej, nie wiem czemu mielibyśmy sprzedawać zawodników po takich promocyjnych cenach za granicę. Ale klub może się na taką ofertę skusić.
A co do Pellego, to ja się go nie czepiam. Uważam, że jak na naszą ligę niezły zawodnik, nie porównuję go z Hernandezem, bo wydaje mi się, że to kompletnie inny profil zawodnika. Natomiast po prostu uważam, że jakiejś świetnej rundy nie miał. Były mecze w jego wykonaniu słabe, na ogół grał przeciętnie/solidnie, ale bez jakiegoś większego błysku. Na pewno jest to przydatny zawodnik i mam nadzieję, że jeszcze się rozwinie u nas i na wiosnę pokaże jeszcze więcej. W tym co napisałem o nim wcześniej, chodziło mi o to, że nie wyobrażam sobie, by w lecie odszedł grając to co grał do tej pory, bo na kolana na razie nie rzuca, niezły zawodnik, ale brakuje jeszcze tego czegoś, by zainteresowały się nim kluby zagraniczne.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Patrząc na stawki to 5 mln zł mogą sobie wsadzić
[quote='squier strat' pid='1417083' dateline='1579766442']
Filipiak rzuci się na te pięć baniek jak szczerbaty na suchary, zakład?
[/quote]
I tu się kolego mylisz.Filipiak słysząc tą propozycję parsknął śmiechem.
A kto tu mówi o zł?
- Edytowany
No to jak wpadnie zaraz, albo w lipcu 5-10 baniek funtów ? euro ? złotych ? czy kolumbijskich pesos :D , to dawać na wczoraj PRZEKOTA, albo DWÓCH na skrzydła........
[quote='Mr.Crowley' pid='1417087' dateline='1579769615']
A kto tu mówi o zł?
[/quote]
Jakby to było euro to sam mogę Michała odwieść na Balice .
[quote='morata' pid='1417091' dateline='1579772167']
A kto tu mówi o zł?
[/quote]
Jakby to było euro to sam mogę Michała odwieść na Balice .
[/quote]
I co potem? Do kasy klubu wpadnie 5 mln euro i dalej się będziemy rozglądać wyłącznie za zawodnikami z kartą na ręku albo przeciętniakami za 300 tys euro.
No umówmy sie, za 5 mln EURO Filipiak by nawet Tabisza do samolotu wstawili.
[quote='Rock' pid='1417100' dateline='1579775600']
No umówmy sie, za 5 mln EURO Filipiak by nawet Tabisza do samolotu wstawili.
[/quote]
To trza potwierdzić informacje i robić zrzutkę :D
[quote='morata' pid='1417091' dateline='1579772167']
A kto tu mówi o zł?
[/quote]
Jakby to było euro to sam mogę Michała odwie[b]ś[/b]ć na Balice .
[/quote]
Ja chciałbym Ciebie odwieść od chęci odwie[b]zi[/b]enia Michała na Balice
Leszczku to tylko słownik w ugryzionym jabłku... jak ktoś ma większe dłonie to złe się pisze na telefonie posty...
Meritum ,
Helik ma 24 lata , najmłodszy nie jest mimo ze to obrońca . Jest po dwóch naprawdę ciężkich kontuzjach , a na to patrzą tez zagranica .
Opcje są dwie . Zagra super rundę i wtedy się go sprzeda komuś z mls za 5 mln $, albo zostanie do końca kontaktu i odejdzie za darmo za 1,5 roku . Na ten moment niech chłopak nie przebiera nogami tylko zaliczy naprawdę udana rundę , jak ktoś za niego da 1.2 mln euro to nie będzie traktowany poważnie i późnej wróci po roku . Bolek już zaczyna mącić jak z Budzinksim
Podobnie jak wy uważaja Filipiak z Viceprezesem Probierzem .Propozycja opiewająca na ponad 5 mln zł została odrzucona
.Cenią w klubie Helika sporo wyżej a że nie jest to jeden klub co chce piłkarza stawka rośnie .Na miejscu Filipiaka poniżej 3 mln euro plus bonusy (0,5 mln euro )i 10 % od następnego transferu nie zasiadał by do stołu .Bo co to sa za pieniądze ?Nawet dla klubów 1 ligi Angielskiej ta kwota jest po prostu śmieszna .Przypomnę chcieliśmy kiedyś zupełnie nieznanego piłkarza z Hiszpani Sainz kupić .Pojawił się Leeds położył 3 mln funtów na stole i pozamiatał .
Kluby najwyższej klasy z samych praw telewizyjnych mają ponad 100 mln funtów na sezon (pisze o tych najsłabszych ) .Prawie 3 mld funtów wynosi kontrakt to sobie podzielcie przez 24 .
Każdy jest na sprzedaż za odpowiednią cenę .Najważniejsza kwestia planujemy sprzedaż to następca powinien być zaklepany (a najlepiej jakby pojawił się przed odejściem piłkarza w klubie ).Oczywiście nie musze pisać następca podobnej klasy sportowej albo lepszy .
A co to jest 3 miliony. Przestańmy sprzedawać substytuty piłkarzy za kilka złotych. Niech zawodnik zrobi medal, pogra w pucharach, zakręci się koło reprezentacji i niech odchodzi za 10 jako kozak.
Byle kto rzuci 2,3 bańki i każdy sprzedaje piłkarzyka. Nawet nie piłkarza. Półprodukt. Stwórzmy w końcu drużynę i sprzedajmy kozaków za dyszkę. Wtedy to rozumiem. Ale tylko wtedy gdy część wydanej kasy zainwestujemy w nowych piłkarzy. Nikogo nie kupiliśmy, zadnego kocura za kasę z Klicha, Kapustki i Piatka. NI KO GO
Jeżeli znowu mamy nikogo nie kupić to niech Helik gra do końca kontraktu i odejdzie za darmo. Wolę to niż rozczarowanie
Nikogo nie kupiliśmy bo mieliśmy Hernandeza i Cabrerę. :D
Co to za "kot" jest w drodze do nas?
filemon, choć niektórzy mówią o bonifacym
[quote='rozrabiaka' pid='1417125' dateline='1579789721']
Co to za "kot" jest w drodze do nas?
[/quote]
czarny, no a jaki ? ;)
CIBICKI: Ja wiedziałem, że nie zostanę w Den Haag. To nie było dla mnie, nie poszło tak, jak oczekiwałem. Tak naprawdę miałem propozycje z innych polskich klubów.
Na pewno z Cracovii.
CIBICKI: Tak, tak. Ale o Cracovii nie wiedziałem za dużo, nie oglądałem jej meczów. Trochę to trwało, musiałem się zdecydować. Powiedziałem menedżerowi, że nie wiem. Jak mi powiedział o Pogoni, to zaświeciła się lampka. W domu oglądaliśmy kiedyś z ojcem mecz, grała właśnie Pogoń. Wyleciało mi z głowy z kim, wygrali chyba 2:0. I bardzo dobrze wypadli, dlatego ich zapamiętałem. I wtedy powiedziałem: biorę to. Rozmawiałem z trenerem, to było dla mnie ważne, że wiedział, kim jestem. Ja też go poznałem – jak trenuje, jak chce grać, gdzie mnie widzi
Nie jesteśmy klubem pierwszego wyboru...
i w tym przypadku dobrze że nie byliśmy klubem pierwszego wyboru...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)