https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1217365373101780994
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='focus' pid='1415518' dateline='1579077290']
No to za chwilę oficjalnie
[/quote]
1 czy więcej osób podpisze?
Ten kosowianin pewny?
Kmita pisze, że Loshaj jest już na Wielickiej:
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/864238/transfery-pko-ekstraklasa-florian-loshaj-zagra-w-cracovii
https://mobile.twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1217371674011750401
I że tak naprawdę Kosowianinem jest tylko z miejsca urodzenia, bo wychował się w Belgii i uczył się ABC piłkarskiego w renomowanej akademii Genk. Próbował sił w Belgii i Holandii, ale przebił się dopiero w Rumunii.
@Rock pobudka! :)
[quote='Diabel' pid='1415528' dateline='1579079248']
@Rock pobudka! :)
[/quote]
No i po grzybkach... ;)
Ja założyłem nowy temat, bo Rock miał założyć przekotowi;)
- Edytowany
[quote='docent' pid='1415525' dateline='1579079192']
I że tak naprawdę Kosowianinem jest tylko z miejsca urodzenia, bo wychował się w Belgii i uczył się ABC piłkarskiego w renomowanej akademii Genk. Próbował sił w Belgii i Holandii, ale przebił się dopiero w Rumunii.
[/quote]
Ale czuje się chyba Albańczykiem, o czym świadczą jego cieszynki.
kiedy transfer przekotow?
To na dziś tyle czy ktoś jeszcze?
- Edytowany
[quote='bastardKSC' pid='1415532' dateline='1579079360']
Ja założyłem nowy temat, bo ROck miał założyć przekotowi temat.
[/quote]
Oby chłop nie musiał powstrzymać się od pisania przez kilka lat jak chce trzymać ten 10 tysięczny post na przekota ;)
- Edytowany
[/quote]
No to wyłączyłeś Rocka na jakiś czas. Ładnie to tak? Taki perfidny ban;) Czym Ci Rock podpadł?
- Edytowany
[quote='octop' pid='1415534' dateline='1579079465']
[/quote]
Ale czuję się chyba Albańczykiem, o czym świadczą jego cieszynki.
[/quote]
Ale, że Ty się octop czujesz Albańczykiem to bym się nie spodziewał. Od dawna tak masz?
[/quote]
[/quote]
Jego obywatelstwo i cieszynki są całkowicie nieistotne. Ważne, żeby dobrze grał. I tylko za to powinien być rozliczany.
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1415540' dateline='1579079699']
[/quote]
[/quote]
Ale, że Ty się octop czujesz Albańczykiem to bym się nie spodziewał. Od dawna tak masz?
[/quote]
Autokorekta na telefonie chyba mnie uważa za Albańczyka.
Na wstępie małe przeprosiny dla Focusa .Myślałem w pewnym momencie że stacił ,,czujność ''i ma informacje nie z pierwszej ręki . Ma z pierwszej ręki i dużo wcześniej jak dany temat wypłynie .
Co do transferu wydaje się solidnym wzmocnieniem co nie zmienia faktu że skrzydłowych jak nie było tak nie ma .Focus gdzie skrzydłowi ?
Skoro już jesteś ,,szarą eminencją FOCUSIE ''to pora byś pogadał tu i tam wtrącając swoje 3 grosze . Najważniejsza dla nas formacja do wzmocnienia skrzydła potrzebuje przynajmniej 1 klasowego zawodnika .Forum a szczególnie expert Santo rozliczy cię z realizacji :).Nie wytrzesz nam d....szkłem .
[quote='focus' pid='1415518' dateline='1579077290']
No to za chwilę oficjalnie
[/quote]
To został skrzydłowy i napastnik ?
Podobno koszt 300.000 euro, nie wiem ile w tym prawdy ale dla mnie to przekot nie jest, gość do rotacji i wcale nie wzmocnienie na już.
Uważam, ze do rotacji powinniśmy dawać młodych piłkarzy, a nie kogoś takiego - dla mnie to nie jest zmocnienie, połowa miesiąca prognozowana przez Janusza mija i mamy tylko Alvareza za pół roku (czyli nie mamy) i tego kogoś.....
Wygląda na szrocicho, ale w sumie nie raz było tak, ze przychodził ktoś nieoczywisty i zaskakiwał (Siplak, ale po czasie, wcześniej Kosanović czy Straus). Tak więc wstrzymajcie swoje konie, z nas nikt go nie widział, a ufam, że wiceprezes do spraw sportowych i trener wiedzą, kogo biorą :D
[quote='leszeczek' pid='1415539' dateline='1579079592']
[/quote]
No to wyłączyłeś Rocka na jakiś czas. Ładnie to tak? Taki perfidny ban;) Czym Ci Rock podpadł?
[/quote]
Jak nie będzie przekota to nie pretensje do mnie , tylko do Janusza ;)
Heh, Janusz wie, jak sobie radzić z napierdalaczami :P
Moja opinia? Co mogę powiedzieć o zawodniku, którego nigdy nie widziałem w akcji? Co ktokolwiek z Was może powiedzieć? Nic. Okaże się w praniu. Cieszy to, że jest w miarę młody i że zapłaciliśmy za transfer. Zapłacenie za kogoś to dla mnie krok do przodu. Pewnie, że można kozaka za darmo trafić ale zapłacenie za kogoś (nie zawsze to oczywiste) zwiększa prawdopodobieństwo, że to ktoś niezły. Bo go cenią. Oznacza to też, że Filipiak zacznie w końcu płacić. Miła odmiana.
Oglądałem filmiki. Trudno się do czegoś przyczepić. Nie ma jak Alvarez na filmiku pudeł do pustaka, oznacza to dla mnie, że było dość materiału by zrobić filmik. To już coś. Z tego co widziałem to rozgrywa kozacko. Z Golem mogą stworzyć parę kocurów.
Problem w tym, że to gracz środka pola. Dobrze, że uzupełniono tą formację ale pilne potrzeby mamy na innych pozycjach. Czekam na skrzydłowych.
Podsumowując. Ten transfer ma szansę mnie zadowolić ale nie będę klaskał jak swego czasu Ian za transfery póki ktoś nie kopnie piłki.
Jednak musial PKSem jechac ze zamiast wczoraj dopiero dzis oglosili ;)
Boisko zweryfikuje co potrafi....Moze cieli koszty podrozy bo w Rumunii placili mu tylko 2500ojro.... ;)
Potter od podcierania dooopy szklem to ty jestes etatowcem i nie wymiguj sie...Bo to Twoja rola ;)
A tak na powaznie....Ciekawe czy ogladali go wczesniej czy kupiony z filmikow YouTuba??
Czekamy T.R
Taras Romanczuk ;)
Nie oceniam zawodnika, oceniam transfer. W świetle tego, że mamy trzech DP to zakup czwartego, przy wakatach na innych newralgicznych pozycjach, oceniam jako inwestycje. 300 tys. euro to nie jest dużo, a nóż widelec da się go szybko upchnąć za 600 tys. Elegancka stopa zwrotu.
Nie bardzo wierzę w to, że trener zrobi z niego playmakera, skrzydłowego lub napastnika. Do tej pory wtłaczanie zawodników na inne pozycje niż te do których się kiedyś przyuczyli wychodzi bardzo średnio.
Na razie wygląda na to, że w transferowym wyścigu ślimaków wygrywamy o mgnienie ślimaczego rogu.
[quote='focus' pid='1415559' dateline='1579080709']
Czekamy T.R
[/quote]
O! jedzie kocur obwodnicą!
Czekamy T.R
[/quote]
Kolejny el szrotejro ? :D
- Edytowany
[quote='ancymon' pid='1415564' dateline='1579081111']
Czekamy T.R
[/quote]
O! jedzie kocur obwodnicą!
[/quote]
Bedzie opoznienie .... Odpoczywa na Kryspinowie bo sie zmeczyl ;)
[img]http://st15.static.bikestats.pl/userimages,20180827,248855,250206,orig.jpg[/img]
a po co nam Romańczuk? jest Gol, Lusiusz, Dimun, Loshaj
A ja się ciesze. Stylem moze przypominac takiego Zielinskiego :) co do K[size=small]osowa to też to są Albanczycy ale z Kosowa, sa tez z Macedoni i Grecji itd To sa Balkany tego nie pojmiecie[/size]
[quote='Nesta' pid='1415571' dateline='1579081719']
Thiago Rodrigues . z Sandecji
[/quote]
I to jest wlasnie transfer jakiego oczekujemy, mlodzi Polacy wyszperani w nizszych ligach.
[quote='Nesta' pid='1415571' dateline='1579081719']
Thiago Rodrigues . z Sandecji
[/quote]
Bądźmy poważni.
Strona 997 to musi być jakiś kocur!!!!
[quote='sterby' pid='1415562' dateline='1579081028']
Nie oceniam zawodnika, oceniam transfer.[b] W świetle tego, że mamy trzech DP to zakup czwartego[/b], przy wakatach na innych newralgicznych pozycjach, oceniam jako inwestycje. 300 tys. euro to nie jest dużo, a nóż widelec da się go szybko upchnąć za 600 tys. Elegancka stopa zwrotu.
[b]Nie bardzo wierzę w to, że trener zrobi z niego playmakera,[/b] skrzydłowego lub napastnika. Do tej pory wtłaczanie zawodników na inne pozycje niż te do których się kiedyś przyuczyli wychodzi bardzo średnio.
Na razie wygląda na to, że w transferowym wyścigu ślimaków wygrywamy o mgnienie ślimaczego rogu.
[/quote]
Mówiąc szczerze - jak lubię Dimuna - ostatnio jego forma miała spore wahania i mówiąc wprost, nie zachwycał. Jeżeli gra się o najwyższe cele, nie może być sentymentów, Probierz akurat pod tym względem jest bardzo obiektywny - nie ma synków, których holuje się za wszelką cenę.
Skrzydłowego lub napastnika pewnie z niego trener nie zrobi, playmakera - dlaczego nie? Koledzy mówią, że dobrze czyta grę i rozrzuca piłki do przodu. Za dawnych dobrych czasów Górskiego było na boisku miejsce i dla Deyny i dla Kasperczaka, obaj potrafili dograć genialną piłkę, przy czym Kasperczak bardziej harował w odbiorze a Deyna był de facto podwieszonym napastnikiem.
Ten ruch może oznaczać kilka wariantów:
1. Loshaj gra w parze z Golem (na LO Pestka), Hanca na LP lub PP, Pelle jako podwieszony napastnik;
2. Gol w parze z Luckiem, Loshaj jako podwieszony napastnik.
Prawda jest taka, że potrzebny był rywal do miejsca w składzie dla Pellego i być może to właśnie jest ten. Alvarez byłby wtedy godnym rywalem dla Lopesa (jest jeszcze na szpicę Tomas V. i Rubio).
No imamy komfort, że wchodzacy z ławki nie jest zapchajdziurą, tylko godnym konkurentem.
[quote='Les' pid='1415583' dateline='1579082296']
Strona 997 to musi być jakiś kocur!!!!
[/quote]
Bardziej chyba psiur :D
Pnowie spokojnie mamy duzo meczow do rozegrania jest jeszcze puchar polski , potrzebujemy poszerzyc kadre nawet zawodnikami ktorzy odrazu moga sie nie wydawac na gwiazdy.
T.R Tarasiewicz Ryszard ?
No to spadliśmy z krzeseł jak co pół roku, obiecanki cacanki, a głupiemu radość.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)