Jak Franek Tedu tak twierdzi, to tak będzie.
Wiem Kim jesteś J-23 :)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Ja sobie spokojnie poczekam na kolejny rachunek za gaz, jak wtedy nie bedzie transferow i punktow, to na bank bede wkurwiony.
[quote='gargamel9998' pid='1415391' dateline='1579014482']
1. ŚO lub DP - Tomasz Hołota (obecnie grajacy w Zaglebiu Sosnowiec; wczesniej w m.in Polonii W-wa; Slasku czy Pogoni)
2. Takiego napadziora juz mamy - Rafa Lopes
[/quote]
Ad. 2, Jeden to za mało, musi być co najmniej dwóch. Sezon jest długi i wyczerpujący. Poza tym, gdzie Lopezowi do Abbotta :D . Nam trzeba prawdziwego kołka.
- Edytowany
Nie zauważyłem ale być może tak było, że ktoś zastępował brak transferów radością z przedłużenia kontraktów.
Jeżeli jednak o mnie chodzi, to spierałem się z tymi, co nie zauważają widocznych zmian w działalności klubu i twierdzą że jest jak zawsze. Ja się z tym nie zgadzam.
Muszę jeszcze raz podkreślić.
1. Przedłużenie kontraktów z najważniejszymi zawodnikami a nie szybka ich sprzedaż - zmiana na plus
2. Zakontraktowanie jak by nie było niezłego zawodnika od lipca - zmiana na plus, świadczy o patrzeniu w pewnym horyzoncie czasowym a nie tylko "dzisiaj"
3. Kontraktujemy zawodników z jakiś sensownych lig, do gry, takich co chcą cos jeszcze osiągnąć - zmiana na plus, bo zbyt często byli tacy do odcinania kuponów i czekania na emeryturę piłkarską. Już pomijam przypadkowość nazwisk
4. Ostra praca na treningach nie jest oczywiście niczym nadzwyczajnym, jednak co trenowali ostro, zawarło się w moich słowach, że będziemy inaczej trochę grali.
5. Mieliśmy czekać do obozu a nie jojczeć przedwcześnie.
By nie było tak kolorowo, dalej uważam, że dobry zawodnik w wieku juniora musi kosztować. Żyłowanie Cracovii w tej materii w porównaniu do innych klubów będzie się kończyło tym, ze najlepsze kąski do nas nie trafią.
Teraz czekam na reprezentanta swojego kraju w temacie transferu.
[quote='MakuKSC' pid='1415394' dateline='1579015172']
[quote='docent' pid='1415389' dateline='1579014004']
Kto to jest Hołota (pomijając ładnie brzmiące nazwisko)?
[/quote]
My wszyscy na tym forum i trybunach.
[/quote]
"...[color=#000000][size=x-small][font=Tahoma]To hołota mówią o nas tak, [/font][/size][/color][color=#000000][size=x-small][font=Tahoma]Kto z nas przegrał to pokaże czas..."[/font][/size][/color]
"1. Przedłużenie kontraktów z najważniejszymi zawodnikami a nie szybka ich sprzedaż - zmiana na plus"
Ian a od kiedy przedluzenie kontraktu wyklucza sprzedaz zawodnika??
Poczekajmy do nastepnego okienka i jak pojawia sie propozycje za niektorych zawodnikow....
[quote='KruszynaKSC' pid='1415410' dateline='1579025439']
"1. Przedłużenie kontraktów z najważniejszymi zawodnikami a nie [u]szybka[/u] ich sprzedaż - zmiana na plus"
Poczekajmy do nastepnego okienka i jak pojawia sie propozycje za niektorych zawodnikow....
[/quote]
Tu jest słowo klucz Kruszyno.
:D
- Edytowany
Przedluzenie kontraktu jest forma podbicia stawki za zawodnika, niczym wiecej. To kwestia dyktowania warunkow, chociaz jak pokazaly pewne przypadki, do sadu FIFA to nam wcale nie spieszno jako klub:)
Za TT - piszą o pomocniku
https[url=https://twitter.com/CracoviaTt/status/1217142228101013506?s=19]://twitter.com/CracoviaTt/status/1217142228101013506?s=19[/url]
- Edytowany
[quote='KruszynaKSC' pid='1415410' dateline='1579025439']
"1. Przedłużenie kontraktów z najważniejszymi zawodnikami a nie szybka ich sprzedaż - zmiana na plus"
[/quote]
Nieprzedłużenie kontraktu wymusza w pewnym sensie sprzedaż, bo się kończy kontrakt, ergo - sprzedajemy bo musimy, inaczej za pół roku pójdzie za darmo, ( ja tam nie wiem, myślę po wpisach, że tu jest bardzo dużo bogatych i beztroskich bombusiów, którzy nie liczą się z żadnym wydatkiem, ale ja liczę pieniądze), długi kontrakt nie stawia nas pod ścianą, owszem, możemy sprzedać, ale nie musimy.
Każdy zawodnik z Cracovii jest na sprzedaż, jest to normalna procedura. Kluby na całym świecie z tego żyją. Natomiast chodzi o taka politykę, by odchodzący zawodnik miał pełnowartościowego zmiennika, który dusił się na ławce. Taki Siplak będzie do odejścia ale skok jakościowy Pestki powoduje, że nie mamy bólu głowy. Jak przychodzą zawodnicy, to ktoś musi odejść, kadra ma ramy. Wciąż dla niektórych ważniejsze jest jakieś nowe nazwisko z transferu niż zawodnik szkolony w Cracovii jak Rakoczy. Musi się to ładnie wszystko zgrywać i to też jest zadanie sztabu.
Jeżeli teraz pozyskamy 2-3 nazwiska, to jestem przekonany, że ktoś po sezonie zostanie dobrze sprzedany. Normalka. Jest pytanie, czy będzie chciał odejść mając w perspektywie walkę np. o LM ;)
- Edytowany
Dobra lewa noga
[quote='focus' pid='1415417' dateline='1579027453']
Dobra lewa noga
[/quote]
Kapi? :)
Dobra lewa noga
[/quote]
FC reprezentant LT ?
[quote='Kubus21' pid='1415419' dateline='1579027894']
Dobra lewa noga
[/quote]
FC reprezentant LT ?
[/quote]
Ja bym typował jeszcze bardziej wschodni kierunek
Emocje jak przy układaniu paneli :D
Rivaldo?
Dobra lewa noga
[/quote]
Ale prawą ma? :huh:
Już się nie mogę doczekać ilu uzna, że to będzie objawienie, a ilu, że szrot. Nie spodziewam się opinii wyważonych;)
[quote='Kamaz' pid='1415420' dateline='1579028132']
[quote='Kubus21' pid='1415419' dateline='1579027894']
Dobra lewa noga
[/quote]
FC reprezentant LT ?
[/quote]
Ja bym typował jeszcze bardziej wschodni kierunek
[/quote]
Kazach??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)