[quote='potter' pid='1413816' dateline='1578044123']
Santo tu akurat strzalasz sobie w stopę .Procent trafionych transferów Probierza jest bardzo wysoki .A jak rozpatrzymy na tle poprzedników czy duetu (pionu sportowego tabisz ,bałdys to jest kosmos ).Oczywiście że apetyt rośnie w miare jedzenia ale nigdzie tak nie ma że 100 % jest trafionych transferów.
U Probierza też takie sa -Zenjov ,Drewniak ,Serafin ,Danek ,Cecaric.Michalik,Serderov i pewnie jeszcze coś znajdziemy .Ale po drugiej stronie mamy Gola ,Cabrere ,Javi ,Dytiatiew ,Datkovic ,Jablonsky ,Hanca .Pelle ,Lopez ,Piszczek ,Siplak i pewnie to nie wszyscy .
Oby zawsze udało się zachować takż skuteczność i procent trafione /pudła jak teraz .
[/quote]
Gol, Cabrera, Javi to są zawodnicy o których każdy wiedział, że to kozaki. Nie trzeba być łowcą talentów by ich kupić i by się sprawdzili. Nie znam tematu pozostałych wymienionych.
Czepami się tych którimi się Probierz chwalił. Zenjov miał być w jego notesiku od dłuższego czasu i chciał go ściągnąć jeszcze w Białymstoku. Cecarica zauważył na obozie i potem go obserwował. To wiemy na pewno. To jego dwa strzały z notesu. Jak wyszło wszyscy widzimy
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
SaNtO, nie każdy transfer OGLĄDANY, PRZEŚWIETLANY się sprawdzi. Nie ma na to szans, bo nie mamy do czynienia z rzeczą tylko z człowiekiem.
Na jego grę wpływa wiele czynników i żaden klub na świecie, nie trafił w 100% transferami. Dotyczy to zawodników mega drogich ale i tych tańszych.
Czasem lepiej będzie grał zawodni z IV ligi (oczywiście, po jakimś czasie) niż ten zakupiony za ileś tam dutków.
To jest bardziej skomplikowane niż Ty twierdzisz w swoim naparzaniu ;)
Jest tyle nazwisk na rynku, że szok. Tak sprawdzałem przed chwilą. Taki Rafał Kurzawa, wypożyczony z Francji do Danii z opcja pierwokupu. Gdy grał w Ekstraklasie, to był nie do wyjęcia, teraz jest do odkupienia. Tylko nie wiem, co na to ci z Dani, jak to wygląda w przypadku wypożyczenia.
Jest paru graczy na wschodzie, nawet gts kogoś tam szuka. Trzeba szukać a jak oni będą grali w Cracovii? Nikt nie wie i nikt nie da gwarancji.
Kurzawa to nie jest piłkarz. Mówiłem to zAWsze
Ja oczywiście nie żyję w świecie fantazji. Nie znam sie na zawodnikach, z instatów i innych. Nie oglądam statystyk i nie kupuje z youtuba. Dlatego zawsze proponuje sprawdzonych zawodników z ekstraklasy. Bo ich znam. Gdybym ich oglądał jeszcze dokładniej niż w tv to bym wiedział o nich wszystko. A to dużo nie kosztuje. To są dla mnie sprawdzone transfery. Dlatego zawsze do nich zachęcam.
Skoro szukamy ofensywnego pomocnika z perspektywa rozwoju, to może on by pasował.
https://www.transfermarkt.pl/blend-baftiu/profil/spieler/458365
ale szczelne te gabinety prezeskie u Nas ;)
Javi do Łksu???
Kłopot w tym SaNtO, że Ty czy ja możemy sobie kupić serdelka a nie zatrudnić piłkarza. Ja chcę jeździć nowym jaguarem, ale jak kupuję samochód to rozmawiam, dyskutuję, zastanawiam się w istniejących realiach.
Nie wiem który zawodnik z ligi rodzimej by nam na tyle poziom podniósł, byśmy MIELI SZANSĘ pokopać w EUROPIE. Bo ja mam takie marzenia a droga oczywiście wiedzie przez sukcesy w Ekstraklasie. Gdyby te wszystkie mocne nazwiska były tak rewelacyjne, byśmy nie odpadali w rundach wstępnych pucharów.
Realia są inne. My możemy wyszperać, trafić, zwał jak zwał, jednego dwóch maks w tym poprzebieranym rynku zawodników, którzy podniosą jakość do gry w Europie. Czasem nawet o jednego trudno. Dlatego budowa drużyny w oparciu o takie nazwiska, by dały jakość po zakończeniu sezonu w Polsce a rozpoczęciu w Europie musi trwać. Ja to rozumiem, bo nie stać nas na zawodników po prostu drogich.
Jeżeli ktoś daje za przykład Słowację, Chorwację, że gdzieś tam drużyny grają w z pewnym powodzeniem w pucharach, to musi wiedzieć, ze tam od lat działał pewien system szkolenia, którego w Polsce nie było.
Teraz Boniek znowu naparza, że będzie 18 drużyn, bo wtedy będą grały juniorki w drużynach środka tabeli. ten pomysł popiera Probierz. Ja się jednak zapytam, a kibic to będzie chciał oglądać? Niekoniecznie wybór szkolenie czy emocje kibica, jest prostym wyborem. To jest bardziej skomplikowane niż klepanie w klawiaturę.
Niech Probierz szuka, niech będą fajne nazwiska ale...
Dzisiaj Serdak na tt podał przykład Legii, która się przejechała na transferach. Przekopiuje
"Legia ma odwieczny problem z piłkarzami z niezłymi klubami w CV. Lista niewypałów na szybko: Agra, Aleksandrov, Ismael Blanco, Chima Chukwu, Hildeberto, Langil, Mauricio, Medeiros, Nacho Novo, Necid, Obradović, Ohayon, Quazaishvili, Sadiku, Salinas, Trickovski."
Z ilu byśmy klaskali, gdyby ogłosili taki transfer wtedy do Cracovii?
Spokojnie czekam, bo nasi coś szykują ;)
Fedor Cernych opuszcza kacapowata lige.... Oby oby!!!! Grajek ponad przecietny w naszej lidze!
Probierz go zna na wylot, więc może to będzie dobre zakończenie dzisiejszego dnia
[quote='KruszynaKSC' pid='1413843' dateline='1578065682']
Fedor Cernych opuszcza kacapowata lige.... Oby oby!!!! Grajek ponad przecietny w naszej lidze!
[/quote]
Coś mi się wydaje że możesz mieć rację :).
[quote='gusto' pid='1413799' dateline='1578022663']
Może małe typowanko. Dzielimy zawodników na trzy kategorie - przekot, uzupełnienie i szrot od Webbera.
Ja obstawiam 1 przekota na skrzydło i 2 uzupełnienia.
Ewentualnie piszcie, jaka kombinacja was zadowoli.
[/quote]
Zapomniałeś o muszkieterach ? :)
Goście już są zapewne wybrani, teraz kwestia rozmów :)
Jesli Cernych no to daje zielone swiatlo
Spadłbym z krzesła
Frank tedu(kumaty, czyli pewnie ktoś z wewnątrz) na tt pisze, że w ciągu 48 h będzie jakieś info.
Będzie info, że za 5 tygodni :P
[quote='sterby' pid='1413858' dateline='1578078464']
Spadłbym z krzesła
[/quote]
Krzesła już dawno wywieziono.
Siedzimy po turecku, na dywanie, z ochraniaczem na zębach.
I słusznie, bo im bliżej gruntu, tym mentalnie stabilniej do tego podchodzimy (nie, to nie żaden sarkazm).
Śniegi spadły to Magik powrócił na forum :)
Fajne są mocarstwowe plany, i nawet Probierz jest zupełnie dobrym fachowcem, ale nie należy zapominać że za skromne dotacje Comarchowe za wiele nie zwojujemy.
I tu apel do prezesa naszego Klubu ,weź się do roboty ba ja za ciebie tych mylionów nie zarobię,!
[quote='octop' pid='1413861' dateline='1578079206']
Frank tedu(kumaty, czyli pewnie ktoś z wewnątrz) na tt pisze, że w ciągu 48 h będzie jakieś info.
[/quote]
Jakieś info to jest już i teraz :)
Godzinkę temu na Dworcu Głównym widziano wysiadającego z Leo ekspresu tego zawodnika: :) :) :)
[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f5/Jan_Ho%C5%A1ek_20180901.jpg/360px-Jan_Ho%C5%A1ek_20180901.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!