Zaraz będzie: "Ale przecież Javi..." Darmowy cyrk.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Jak to mówią "kto czyta te posty w cyrku się nie śmieje".
Potter daj spokój z tymi pomówieniami bo nikt z Nas nie wie a jak na prawdę wyjdzie, że ktoś mąci tu na zlecenie to go zbanujemy ale nie "wydaje mi się" jak sporo zgłoszeń od forumowiczów w sprawie niektórych piszących. Nie wiemy, po prostu.
A nikomu nie przyszło do głowy, że oprócz tego co napisał Ian może po prostu za te lata dali mu odejść a nie trzymali na siłę jak teraz Lech Gumnego bo wart więcej niż dają? Oczywiście to inne sytuacje ale Dąbrowski mógł zasłużyć by pozwolili mu odejść nie żądając zaporowej ceny i liczę, że tak właśnie było co pokazałoby ludzką twarz zarządu o ile jest.
Ja mogę tylko potwierdzić przewidywania Pottera. Też uważam, ba jestem pewien, że za rok żegnamy się z Golem. Przyjdzie zimą nowy DP, ja uważam że słabszy nawet od Damiana ale pewnie część się będzie nim jarać. Gol okaże się nagle za stary i pożegnamy się bez tak zwanego żalu znajdując na to tysiąc wymówek.
Airam chciał 100 koła. Javi mógłby dostać tyle samo. W skali roku to mamy ile? 2,5 bańki? Czy to dużo? Ile jest do podniesienia w lidze? Odpowiedzmy sobie sami. Czy transfery na bogato i wynik czy cerowanie potarganej szmaty i jakoś to będzie?
Wszyscy gracie w lidze księgowego więc on ceruje a Wy mówicie dawaj jakoś to będzie. Jak się obudzicie to dajcie znać
[quote='koziołek' pid='1397660' dateline='1567616717']
ludzką twarz zarządu o ile jest.
[/quote]
No właśnie Koziołku, nie dyskutujmy o zjawiskach paranormalnych ;)
Santo, wszystkie polskie kluby tną koszty i dokonują transferów z klubu. Taka nasza polska rzeczywistość.
Mnie osobiście najbardziej szkoda Damiana. Dobry, defensywny pomocnik, potrafiący grać do przodu.
Odpinam tematy z transferami z i do klubu. Jak będzie potrzeba dajcie znać to się przypnie znowu a przed nowym okienkiem na pewno :)
[quote='cichociemny' pid='1397615' dateline='1567591529']
[quote='Miszczu2007' pid='1397564' dateline='1567540212']
Co z tego, że skończył się kontrakt? Co z tego, że Javi sam spowodował tą sytuację? To trzeba go zastąpić, a do tego wzmocnić zespół, a być może dało się temu zapobiec wcześniej. Damian był w słabszej formie, ale to zbyt wartościowy zawodnik żeby pozbywać się go z tego powodu. [b]Do wszystkiego dorobisz jakieś wytłumaczenie, byle poprzeć działania klubu[/b].
[/quote]
A Ty do wszystkiego się przyczepisz by działania naszego, było nie było, klubu skrytykować.
[/quote]
Mylisz się i odwracasz kota ogonem. Czasem chwalę, a czasem krytykuję. Możesz sobie przeszukać posty i znajdziesz co pisałem wcześniej o Damianie, Budziku, Javim i Cabrerze oraz priorytecie wzmocnienia skrzydeł. Teraz krytykuję klub za to co zrobił i czego nie zrobił, ale chwalę za piłkarzy, których ściągnięto w tym okienku. Trzeba widzieć więcej płaszczyzn, a są tu tacy, którzy chwalą każde działanie klubu, bez względu na to co zrobi.
@ian thorpe
Moim zdaniem właśnie traktujesz transfery matematycznie. Uważasz, że transfery są dobre, bo Pelle jest lepszy niż Javi. Pominąłeś, że Dąbrowski i Gol byli najlepszą parą DP w lidze, a Javi i Cabrera dobrze się rozumieli i uzupełniali i to było głównym czynnikiem dającym nam 4 miejsce na koniec. Równie ważna była formacja obrony. Nie wzmocniono skrzydeł, które były głównym priorytetem. Oddano trzech kluczowych zawodników i jednego dobrego zmiennika, który mógł zastąpić Javiego bez straty dla jakości gry. W dodatku dwóch z nich było ostatnimi (jeszcze oprócz Wdowiaka) związanymi z Pasami. Trio Dąbrowski-Gol-Javi (Budziński) dawali nam dobry środek pola, który potrafił grać kombinacyjnie i dawać dobre prostopadłe piłki. Teraz mamy jedyny wariant taki jak z Lechem, co może prowadzić do porażek ze słabymi ŁKSikami i odczytania naszej gry przez rywali i powstanie prostej kontrtaktyki. Wystarczy zagrać jak Śląsk lub ŁKS, a do tego jeszcze dojdą pauzy z powodu kartek, kontuzje, słabsza forma kluczowych zawodników i znajdziemy się w ciężkiej sytuacji.
Brawo Santo twój POST TO POST ROKU .Celny i w punkt .Od 15 lat pozwalacie Filipiakowi cerować to ceruje .Wychodzi z tego stary obdarty łach i trudno liczyć by wygrał ligę . Gablota od 15 lat jest pusta i robione jest wszystko by było tak dalej .Za waszą zgodą szanowni koledzy Ian ,Eredin i kilku innych .
Nawet Ian zaczął grę nie w sukcesy sportowe tylko argument Pelle -Javi to jest to że prawdopodobnie na Pelle dobrze zarobimy a na Javim nie .
Co nam przyjdzie z tego jak nawet pojawi się MC i położy 200 mln euro za piłkarza .Będzie w klubie lepiej czy będzie lepiej Filipiakowi i komarkowji ?
Patrząc sportowo Pelle i Javi to bardzo dobrzy piłkarze i w interesie Cracovii było pozostawienie ich obu .Rywalizacja wychodzi tylko na dobre są kartki ,są kontuzje .Już mamy 2 a ledwie 6 kolejek .Masz pewność że będą zdrowi? .Kim zastąpisz Ian Pelle .I zapytam z kim ma rywalizować ten zawodnik na treningach?
To samo pytanie do Iana i kolegów zadam w kwestii realnej konkurencji dla Hanki i Rapy ? Cecaric stanowi konkurencje ?Diego dla Rapy ?To musi chłop solidnie trenować by ogarniać 2 skrzydła na raz .
Patrząc na kadrę wniosek jest jeden .Za mało mamy klasowych piłkarzy którzy mogą zmienić losy meczu wchodząc z ławki .O ile w defensywie jest spokój to w ofensywie jedyny taki piłkarz to Piszczek .Reszta odstaje a na pozycji środkowego pomocnika hula wiatr .Pelle i .......Można dać tam Hance ale wtedy osłabiamy skrzydło .
Najbardziej jednak boli że w wprawie Gola gracie z zarządem i godzicie się na jego odejście kosztem znacznie słabszego piłkarza Korony K..Ba szukacie jeszcze alibi że wiekowy itd .Większej bzdury trudno było wymyśleć .
Niestety kibice Cracovii stali się korporacyjnymi comarchowskimi kibicami o takich marzył Filipiak.Derby nie są najważniejsze ten czy tamten zawodnik nie istotny ten co przyszedł jest lepszy od tego co "odszedł" zaufanie do zarządu i słuchanie tego co mówi Probierz a tego normalnie nie da się słuchać i oczekiwanie na Rączną jakby miało to Cracovię zbawić...Smutne to że daliśmy się tak "wymienić".
Oho,to sie potter wypucowal co to za ekstra transfer nas czeka w zimie,a nie mialem pojecia. Zawodnik typu "runda zycia",no ale przeciez mlody i mozna go jeszcze "wytrenowac" jak Cecarica.
Co do Gola to pewnie jest jak piszecie, że jest następny do zwolnienia. Ja się wcale temu nie dziwie bo oprócz tego, że ma pewnie najwyższy kontrakt (wg mnie adekwatny do prezentowanego poziomu sportowego) to lata swoje też ma i niestety [size=small]tego[/size][size=small] nie przeskoczy. Jego forma będzie z czasem spadać. Chodź życzę mu by na tak wysokim poziomie jaki teraz prezentuje grał jak najdłużej.[/size]
Na jego miejsce w tym okienku był przymierzany Marko Vejinović co nawet w ostatnim wywiadzie na weszło potwierdził Wojtek Pertkiewicz. Czyli następny konkretny ruch a nie lepienie składu przeciętniakiem byle tylko zejść z kontraktu. Tylko My mając Gola nie byliśmy na musiku tak jak Arka.
Maku to nazwisko się pojawiło 2 razy już na forum (słabo czytasz )..
Co do Gola od nas zalezy wiele .Jak damy cichą zgodę na zamianę lepszego na dużo słabszego to chętnie zejdą z kosztów .
Ani jedna złotówka wydawana na kontrakt Gola nie jest zmarnowana .Zawodnik dla nas bezcenny i topowy .Najgorsze że już teraz cześć kibiców kupuje bajkę że nie daje rady fizycznie .
Vejinovic nie był za Gola do nas przymierzany .Byłby on nie było by Pelle w Cracovii.
Walas spokojnie na tym poziomie co teraz Gol pogra jeszcze 2 sezony .Jego pobyt w klubie to nie tylko korzyść sportowa na boisku ale również na treningach .Ma Lucek czy Dimun się od kogo uczyć na każdym treningu .
Kurcze, prawie codziennie gadam z Ian'em o Cracovii i sam mu wręczałem legitymację z numerem 2 Klubu Napierdalacza, a tu Potter co raz częściej imputuje, że Ian jest agentem zarządu, niczym Martin Bormann u Hitlera.
Kurde rozpracowali nas ;)
potterze, o ile się zgadzam, że Gol jest wart pieniędzy na niego wydawanych, to pisząc "cześć kibiców kupuje bajkę że nie daje rady fizycznie" zachowujesz się jakbyś nie widział, że gdy przyjdzie zagrać 3 mecze w tydzień (koniec poprzedniego sezonu) to Janusz jest innym zawodnikiem, a "spokojnie na tym poziomie co teraz Gol pogra jeszcze 2 sezony" wyrażasz swoje życzenie, które może, ale nie musi być prawdą, bo fakt, że zagranie 3 meczy w tydzień go przerasta raczej nie napawa optymizmem w kontekście utrzymania tak wysokiego poziomu jak obecnie do 36 roku życia (rocznik 1985).
Życzę januszowi jak najlepiej. Doceniam jego wartość, ale biologii nie oszukamy. Potrzebujemy dla niego zmiennika, bo nie wyobrażam sobie by zagrał na wysokim poziomie wszystkie najbliższe 3 mecze które rozegramy w przeciągu tygodnia (a ostatni z nich będzie bardzo ważny z powodu atmosfery wokół trenera i drużyny) i mam nadzieję, że w meczu z Jagiellonią zagra na jego pozycji ktoś inny, tylko kto? I tutaj może się odbić czkawka sprzedaż Dąbrowskiego, ale powiedzmy sobie szczerze, trzymanie zawodnika w składzie, aby rozegrał około 4 meczów w sezonie mija się z celem. Możemy pisać, że warto mieć po dwóch wartościowych zawodników na jedną pozycję i pewnie byśmy Damiana nie oddali, gdybyśmy załapali się do grupy w LE, ale w zasadzie żadnego grającego na 1,5 frontu (liga i PP) zespołu nie stać na tak szeroką kadrę i nawet Legia starała się odchudzić skład z końcem okienka, a zobaczymy na koniec roku na jakiej stracie zamkną sezon.
Ja rozumiem kibiców, którzy chcą silnej drużyny i piszą, że strona finansowa to nie ich problem. Ale klub od finansowego aspektu funkcjonowania abstrahować nie może.
[quote='potter' pid='1397675' dateline='1567633129']
Od 15 lat pozwalacie Filipiakowi cerować to ceruje .Wychodzi z tego stary obdarty łach i trudno liczyć by wygrał ligę . Gablota od 15 lat jest pusta i robione jest wszystko by było tak dalej .Za waszą zgodą szanowni koledzy
[/quote]
Ja Panie kolego pamiętam jak w pucharze Polski "Wielka Cracovia" dostała bęcki i odpadła z z tegoż pucharu za sprawą Pasternik Ochojno
Teraz [b]pykamy takie Legie[/b] gramy w Pucharach europejskich - mam nadzieje że już na stałe z lepszym rezultatem
W zawiązku z powyższym nie będę czepiał się rządzących.
Wiadomo ,że chce się więcej ale bez wpadania w histerię że jest beznadziejnie - bo nie jest.
Rozumie wywieranie mobilizującej presji poprzez "wbijanie delikatnie szpileczki"
Ale nie na zasadzie Huzia na Józia
Nie w tych okolicznościach przyrody bo nie jest pięknie ale ładnie jest..;)
Co do wytrzymałości Janusza Gola i jego zaangażowania polecam analizę na C+. Świetnie pokazano w jednej z akcji jaki przebiegł dystans i jaki ma przegląd pola. Też jestem zdania, że pogra jeszcze solidnie dwa sezony na poziomie "ekstraklapy".
Czasami ma tylko lekko irytujące niepotrzebne kiwki.
- Edytowany
[quote='TOM76' pid='1397690' dateline='1567672036']
Co do wytrzymałości Janusza Gola i jego zaangażowania polecam analizę na C+. Świetnie pokazano w jednej z akcji jaki przebiegł dystans i jaki ma przegląd pola. Też jestem zdania, że pogra jeszcze solidnie dwa sezony na poziomie "ekstraklapy".
Czasami ma tylko lekko irytujące niepotrzebne kiwki.
[/quote]
Jeśli jest tak jak piszesz, to czym tłumaczysz słabszą grę pod koniec poprzedniego sezonu, gdy przyszło zagęszczenie meczów? Ja nie twierdzę, że Janusz mało biega i nie ma świetnego przeglądu pola. Tylko uważam, że gdy przychodzi mu grać co 3 dni to znacznie obniża loty.
Prawda jest taka, że żaden zawodnik nie utrzyma cały sezon wysokiej formy. Może akurat miał obniżkę? Nie wiem. Od tego jest sztab szkoleniowy, przecież robią testy i mam nadzieje monitorują formę zawodników.
Czy akurat granie co trzy dni miało wpływ na jego formę , czy też zbiegło się to w czasie ciężko powiedzieć.
Tak naprawdę do tylko nasza liga a nie Serie A czy Bundesliga.
Powrocil nalogowiec leszeczek:) Moze po prostu jego gra byla na tyle dobra,ze wyrazniej bylo widac spadek formy niz u innych, ktorzy wypadali blado caly czas. Moze partnerzy grali taka kiche, ze on nie mial z kim grac,a ze wczesniej byl najlepszy na boisku, to i jak widac po wpisach, wymagania wobec niego wzrosly.
Nawet już Gol niedobry? [size=small]Ręce opadają.. [/size]
Ciekawe który polski piłkarz zagra 3 mecze w tydzień na równym poziomie? Gol swoje lata ma, ale grę w Cracovii robi on.
Ciekawe jakby się zgodził przyszły sezon grac za darmo, czy by tez był na wylocie. Nie mowie żeby przedłużać kontrakt na nie wiadomo ile, ale na rok spokojnie można.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)