po 4 meczach mamy 4 miejsce w tabeli i jaka cisza na forum :)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Snilo mi sie,ze kupilismy jakiegos zagranicznego zawodnika. Pamietam tylko,ze byl wzglednie wysoki i z kierunku zachodniego.
Na tt z konferencji cos pisza o jakims Góralczyku ze z nami trenuje? Ktos cos?
- Edytowany
90minut.pl pokazuje czterech Góralczyków, z czego jeden ma 45 lat.
Z pozostałych tylko jeden może coś rokować na przyszłość, ze względu na wiek i dotychczasowy klub :)
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=35205
Ale czy to ten?
Góral czyj i Ziemnik oni się nadają tylko z tych młodych
- Edytowany
Ze słów trenera wynikało, że to jeden z naszych juniorów, który został dołączony do kadry pierwszego zespołu.
Ian Thorpe w innym wątku napisał, że jest to jedno z tegorocznych wzmocnień - [color=#000000][size=small]stoper Jakub Góralczyk GKS Tychy.[/size][/color]
Nie wyobrażam sobie by Cracovia cały sezon miała grać bez ofensywnego pomocnika.
Kiedyś tak zrobił Stefan Majewski - pozbył się Gizy i zaczął grać ośmioma defensywnymi pomocnikami i obrońcami z zaledwie jednym napastnikiem Moskałą. Ba! Nawet obrońcę Wiśniewskiego wystawiał do ofensywy. Wyglądało to żałośnie, a drużyna wylądowała na ostatnim miejscu w tabeli.
Musi być ktoś kto zorganizuje akcje ofensywne, odda strzał z dystansu i uporządkuje grę drugiej linii. Inaczej ciągle będziemy przegrywać grę o środek pola i dawać się spychać do głębokiej defensywy.
Pelle spełnia role 10 , choć dla mnie bardziej to podwieszona 9 . Ktoś taki w drużynie musi być , mam na myśli 10 . A jak nie 10 to kreatywna 8 , taki Vejinovic właśnie . A przed nim i Golem próbować Rakoczego , mam nadzieje ze Probierz nie zmarnuje tego talentu . Gość przypomina mi Kapustke
Niestety po przedmeczowej konferencji MP z dziś, mam wrażenie, że ten Pan już nad niczym nie panuje. Nie wie co się dzieje z Mihalikiem i Vestenyckim. Nie wie dlaczego Rubio nie gra...i generalnie nic nie wie. I jeszcze opierdziela innych trenerów, że mówią otwarcie, że nic nie gramy i trudno powiedzieć jaki ma pomysł na grę zespół Cracovii....Ostatni mecz z Koroną pokazał jaki mamy problem z kreacją gry do przodu. I najbradziej mnie niepokoi kiepskie przygotowanie motoryczne Luciusza i Strózika. Zero szybkości i gry jeden na jeden. Wystraczy, że Gol złapie uraz i cała gra legnie w gruzach. Bez konkretnych wzmocnień nic nie ugramy w lidze.
Ja niestety do takiego wniosku doszedłem jak się posrało z Hernandezem, od tego momentu równia pochyła. Zawsze był aroganckim chamem, wszyscy źli on jeden dobry i wspaniały, jak w ogóle ma ktoś czelność zwracać mu uwagę, zadawać inne pytania niż ustalono. Wszyscy(z wyjątkiem kilku osób z forum) widzą że jest ogromna dziura w linii pomocy, i jak kolega wyżej wspomniał wypadnie Gol to powodzenia nam życzę
[quote='naki' pid='1394207' dateline='1565967809']
Niestety po przedmeczowej konferencji MP z dziś, mam wrażenie, że ten Pan już nad niczym nie panuje. Nie wie co się dzieje z Mihalikiem i Vestenyckim. Nie wie dlaczego Rubio nie gra...i generalnie nic nie wie. I jeszcze opierdziela innych trenerów, że mówią otwarcie, że nic nie gramy i trudno powiedzieć jaki ma pomysł na grę zespół Cracovii....Ostatni mecz z Koroną pokazał jaki mamy problem z kreacją gry do przodu. I najbradziej mnie niepokoi kiepskie przygotowanie motoryczne Luciusza i Strózika. Zero szybkości i gry jeden na jeden. Wystraczy, że Gol złapie uraz i cała gra legnie w gruzach. Bez konkretnych wzmocnień nic nie ugramy w lidze.
[/quote]
Wszystko spoko dopóki Axe nie wklei transkrypcji jego wypowiedzi, wtedy dopiero widać ten chaos myśli
Z chaosu tez cos kiedys powstalo,wiec badzmy dobrej mysli:)
Pelle ma obiecany skład w zasadzie , Hernanderz się wkurwil o to i zarobki przede wszystkim i zaczął tupać nogami jak duże dziecko , ale minął miesiąc i ... właśnie . Pomoc z b dobrej zrobiła się przeciętna , jak wyłącza Lopesa to będzie kiepsko z graniem . Skrzydłowi idealni na kontrę max . Dziwi mnie optymizm niektórych , zwłaszcza ze Airam i Javi roboli grę a ich już nie ma .
A ja już do znudzenia powtarzam jak można grać bez ofensywnego pomocnika?!
gts niestety strzelił dziś dwie bramki po asystach Savicevica czyli ofensywnego pomocnika.
My takiego nie mamy...I Probierz nie widzi, że jest potrzebny kreator gry?!
Probierz nie uznaje kreowania gry,on nigdy w zyciu nie widzial czegos takiego w swojej karierze,chyba ze w druzynach przeciwnych,ale byl zbyt zaaferowany przeszkadzaniem tym druzynom,takze wiele nie podpatrzyl.Gra Cracovii jest teraz odbiciem ograniczen "kopacza" Probierza i inna niestety nie bedzie,bo on tego nie kuma i nie czuje.Pozostaje wiec nadzieja,ze znajdzie idealnych wykonawcow do tej rąbanki,ktora dominuje w jego umysle i bedziemy jakos wygrywac. Wg mnie jego filozofia futbolu na dluzsza mete nie rokuje szans na sukces,ale bardzo chcialbym sie mylic.
Dobra.. bierzmy młodego Gaske ze Slaska i żegnajmy się z Wdowiakiem
Brakuje kreatywności w środku , bo Probierz uparł się na Lucka(przy całej sympatii ) . A ja uważam że powinien grać Dąbrwoski kosztem Lucka a na bok Pik za beznadziejnego Wdowiaka . No i oczywiście czekam na 10 której nie widać na horyzoncie , bo Pelle to dla mnie 8 bardziej
No to czekamy w poniedziałek na nowego Serderova co go Probierz od kilku miesięcy obserwował :) :) :)
[quote='rozrabiaka' pid='1394481' dateline='1566055437']
No to czekamy w poniedziałek na nowego Serderova co go Probierz od kilku miesięcy obserwował :) :) :)
[/quote]
ok, ale co masz do Pellego, Lopesa czy Nawet Rubio po dzisiejszym meczu?
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16955
może ten , średnia wzrostu zostanie nienaruszona przynajmniej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)