Piszesz o 17 czy 18 tys ojro a Janusz otwarcie powiedzial ze 10 tys ojro to jest godne wynagordzenie :)
Zapali sie w doopie to zrobia jak co sezon transfery za gruba kase last minute... rok temu sie udalo... czy w tym sie uda ??
Nie pisze ze portugaleso i brat zwisa z cwks sie nie sprawdza ale ...Ogranych i sprawdzonych zawodnikow tez na potrzeba....
Martwi cisza o tulipanie.... czyzby sie papiery brutto netto znow pomieszaly w rozmowach ?? ;)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='SaNtO' pid='1383492' dateline='1560438400']
100 za sprawdzonego zawodnika to pieniądze jakie powinniśmy płacić.
mnie zastanawiam o czym można tak długo rozmawiać z zawodnikiem, którego chce się kupić?
ile chcesz?
20 k
możemy dać 15
18
17
dobra
tu podpisz
to robota na 5 minut a oni negocjują od kilku dni. ja się pytam co oni negocjują?
[/quote]
Ty myślisz że on tylko z Cracovią negocjuje ? Gość jest przed 30 , kontrakt ze wschodu będzie o wiele bardziej kuszący .
A taka zapowiedź was zadowoli? Wyglada na to,że transfer Marko Vejinovica jest bliski i dojdzie do skutku! a
Cracovia pobije własny rekord transferowy. Klub jest bliski pozyskania Marko Vejinovicia z AZ Alkmaar, za którego ma zapłacić niemal milion euro.
Więcej na interii [url=https://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-cracovia-marko-vejinovic-blisko-klubu,nId,3042590]https://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-cracovia-marko-vejinovic-blisko-klubu,nId,3042590[/url]
Kasa za Mihalika to zamortyzuje
[quote='ZbigniewT' pid='1383499' dateline='1560440974']
A taka zapowiedź was zadowoli? Wyglada na to,że transfer Marko Vejinovica jest bliski i dojdzie do skutku! a
Cracovia pobije własny rekord transferowy. Klub jest bliski pozyskania Marko Vejinovicia z AZ Alkmaar, za którego ma zapłacić niemal milion euro.
Więcej na interii [url=https://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-cracovia-marko-vejinovic-blisko-klubu,nId,3042590]https://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-cracovia-marko-vejinovic-blisko-klubu,nId,3042590[/url]
[/quote]
Będę szczery, mnie na dziś ten transfer średnio podnieca, z krzesła nie spadnę ::) Tzn. czytam forum i widzę pozytywne głosy, więc wam wierzę, ale sam specjalnie nie śledzę polskiej ligi, a jak coś Arki widziałem, to ten zawodnik kompletnie mi się w oczy nie rzucał. Tak samo, jakoś to nazwisko nie obiło mi się o uszy w internecie, tv, gazetach, dopiero jak zaczęliście pisać o nim w kontekście transferu do nas, to dowiedziałem się, że taki gość gra w polskiej lidze ::) Jedyne co to pozostaje mi ufać, że jest faktycznie tak jak piszecie i facet ma odpowiednie umiejętności. Pytanie czy facet faktycznie jest wart 1mln euro? W sumie też młodzieniaszkiem już nie jest, sprzedać go nie sprzedamy, a takie argumenty padały np. w przypadku Cabrery, że szkoda kasy na zawodnika w takim wieku, tak samo było ze Starzyńskim. Szczerze mówiąc, to mnie bardziej zadowoliłoby pozostanie Cabrery i przyjście Starzyńskiego niż kolejny defensywny pomocnik. Ale ok, jak się uda to fajnie, zobaczymy co z niego będzie i czy wart tej kasy.
A co do Cabrery, to potwierdza się info, że chciał ok.20tys. euro miesięcznie. Z tego artykułu wynika, że tylko to zadecydowało, bo rozmów o wykupieniu z Hiszpanii nie było. Według mnie błąd, chcąc budować silny zespół, trzeba na dobrych zawodników wyłożyć kasę. Kontrakt Airama to byłoby 2,5mln zł przez 2lata, więc spokojnie by się ta kasa wróciła w różnej postaci, także w takiej jakiej nie da się na kasę przełożyć, jak np. nauka młodych, którzy przy Cabrerze mogli się sporo nauczyć, bo na boisku widać było doświadczenie, cwaniactwo. Ale cóż, jest jak jest. Jeśli wypali Rafa, to za Airamem płakać nikt nie będzie, ale jeśli nie wypali i będziemy mieć problemy ze zdobywaniem bramek, wtedy te 20tys. euro miesięcznie będzie się wydawać śmiesznymi pieniędzmi, których poskąpił Filipiak. I żeby się nie okazało, że będziemy last minute ściągać kogoś pod koniec sierpnia do ataku i wyjdzie nam to drożej niż Cabrera, bo sobie krzyknie 30tys. euro :)
- ile chcesz?
- 20 k
- możemy dać 10
- 18
- 11
- 16
- 12
- dobra, niec będzie
- tu podpisz
- ale tu jest 8
[quote='Matthias89' pid='1383505' dateline='1560442401']
[quote='ZbigniewT' pid='1383499' dateline='1560440974']
[/quote]
Będę szczery, mnie na dziś ten transfer średnio podnieca, z krzesła nie spadnę ::) Tzn. czytam forum i widzę pozytywne głosy, więc wam wierzę, ale sam specjalnie nie śledzę polskiej ligi, a jak coś Arki widziałem, to ten zawodnik kompletnie mi się w oczy nie rzucał. Tak samo, jakoś to nazwisko nie obiło mi się o uszy w internecie, tv, gazetach, dopiero jak zaczęliście pisać o nim w kontekście transferu do nas, to dowiedziałem się, że taki gość gra w polskiej lidze ::) Jedyne co to pozostaje mi ufać, że jest faktycznie tak jak piszecie i facet ma odpowiednie umiejętności. Pytanie czy facet faktycznie jest wart 1mln euro? W sumie też młodzieniaszkiem już nie jest, sprzedać go nie sprzedamy, a takie argumenty padały np. w przypadku Cabrery, że szkoda kasy na zawodnika w takim wieku, tak samo było ze Starzyńskim. Szczerze mówiąc, to mnie bardziej zadowoliłoby pozostanie Cabrery i przyjście Starzyńskiego niż kolejny defensywny pomocnik. Ale ok, jak się uda to fajnie, zobaczymy co z niego będzie i czy wart tej kasy.
A co do Cabrery, to potwierdza się info, że chciał ok.20tys. euro miesięcznie. Z tego artykułu wynika, że tylko to zadecydowało, bo rozmów o wykupieniu z Hiszpanii nie było. Według mnie błąd, chcąc budować silny zespół, trzeba na dobrych zawodników wyłożyć kasę. Kontrakt Airama to byłoby 2,5mln zł przez 2lata, więc spokojnie by się ta kasa wróciła w różnej postaci, także w takiej jakiej nie da się na kasę przełożyć, jak np. nauka młodych, którzy przy Cabrerze mogli się sporo nauczyć, bo na boisku widać było doświadczenie, cwaniactwo. Ale cóż, jest jak jest. Jeśli wypali Rafa, to za Airamem płakać nikt nie będzie, ale jeśli nie wypali i będziemy mieć problemy ze zdobywaniem bramek, wtedy te 20tys. euro miesięcznie będzie się wydawać śmiesznymi pieniędzmi, których poskąpił Filipiak. I żeby się nie okazało, że będziemy last minute ściągać kogoś pod koniec sierpnia do ataku i wyjdzie nam to drożej niż Cabrera, bo sobie krzyknie 30tys. euro :)
[/quote]
A może nie Filipiak poskąpił tylko Probierz nie chciał ? Podobno to trener decyduje o transferach a jak chciał Mihalika to go kupili. Jesli chodzi o mnie też bym nie palił sie na dwu letni kontrakt, na rok to mniejsze ryzyko a trzeba pamiętać ,że Airam młody nie jest! Poza tym najwyższy już czas zamknąć te dywagacje na jego temat bo sprawa jest nie aktualna.
[quote='ZbigniewT' pid='1383507' dateline='1560442923']
A może nie Filipiak poskąpił tylko Probierz nie chciał ? Podobno to trener decyduje o transferach a jak chciał Mihalika to go kupili. Jesli chodzi o mnie też bym nie palił sie na dwu letni kontrakt, na rok to mniejsze ryzyko a trzeba pamiętać ,że Airam młody nie jest! Poza tym najwyższy już czas zamknąć te dywagacje na jego temat bo sprawa jest nie aktualna.
[/quote]
Ok, zgadzam się, temat pora zamykać, nic nie zmienimy, być może faktycznie decyzja Probierza. Mam tylko nadzieję, że na jesieni, ktoś skutecznie Airama zastąpi, bo inaczej może być krucho.
[quote='SaNtO' pid='1383492' dateline='1560438400']
100 za sprawdzonego zawodnika to pieniądze jakie powinniśmy płacić.
mnie zastanawiam o czym można tak długo rozmawiać z zawodnikiem, którego chce się kupić?
ile chcesz?
20 k
możemy dać 15
18
17
dobra
tu podpisz
to robota na 5 minut a oni negocjują od kilku dni. ja się pytam co oni negocjują?
[/quote]
Santo, widać że nigdy nie uczestniczyłeś w negocjacjach biznesowych. Tak jak napisałeś to można ponegocjować ewentualnie na bazarze w Turcji.
Generalnie nie chodzi o sam wysoki kontrakt, ale (mam nadzieję) w Cracovii ktoś zrobił analizę szans i zagrożeń z której wyszło że te pieniądze nie opłaca się inwestować. Wiem że jest sprawdzony ale weźmy pod uwagę że: ma swój wiek, ma za sobą tylko jeden bardzo udany sezon, gdyby on dostał to co chce to więcej zawodników mogło by zarządać podwyżki - a jeśli by nie dostali to mogło by to źle wpłynąć na atmosferę w szatni.
Nie wiem na ile nasz klub działa profesjonalnie a na ile po staremu "Tabiszowemu" ale mam nadzieję że ktoś zrobił porządną analizę strategiczną, która wyklucza w tym konkretnym przypadku tworzenia kominu płacowego i to jest powodem dlaczego Airam odchodzi.
gdyby co poniektórzy forumowicze mieli decydować o finansach klubu i kontraktach to byśmy byli w B klasie z 100 mln długu.
kupcie auto, zbudujcie dom, spłódźcie 3 dzieci, załóżcie działalność gospodarczą, zatrudnijcie kilku pracowników, zapewnijcie firmie zamówienia a rodzinie godne życie i przede wszystkim odinstalujcie football menagera a wasze spisy i ocena znacznie się zmienią.
ancymonie, mam wrażenie, że bronisz zarządu. Tymczasem, czy Panu Filipiakowi ktoś kazał inwestować w Cracovię? Mniemam, ze nie. Jeśli zatem myślał, że kupuje sobie zabawke to srogo się pomylil i ma obowiazek liczyć się ze zdaniem najważniejszej części Cracovii czyli jej kibiców. Przez 15 lat grał sobie w kulki, ale wygląda na to, że zrozumiał, iż dalej już nie pogra więc może niech k...a m.ć w końcu zrobi coś dla sukcesu?! Przypominam Ci, że na biednego nie trafiło. Skąd wiem? Z bardzo licznych wypowiedzi. Jego wypowiedzi.
Cabrera to rocznik 1987, a Vejinović 1990 - nie zestawiajmy ich w jednej linii. Z jednej strony, trochę szkoda wydawać milion euro za gościa, który ma 29 lat, rozwalone kolana i zaledwie pół dobrej rundy w ekstraklasie.. z drugiej jednak na samych transferach bezgotówkowych lub nisko-gotówkowych ciężko będzie wynieść drużynę na wyższy poziom. Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana.
Osobiście wyczekuję tego transferu od pierwszej plotki, która łączyła go z Cracovią. Piłkarko do spółki z Golem stworzą najlepszy duet pomocników ligi, o ile nie wystąpi żadna sytuacja losowa. Dziwią mnie tylko narzekania, że po co defensywny pomocnik, skoro jest Gol i Dimun. Pytanie tylko, czy Marko faktycznie jest defensywnym pomocnikiem? Dla mnie to numer 8, zdecydowanie bardziej Dąbrowski niż wspomniana dwójka.
Rywalizacja w pomocy między Dimunem a Golem, Marko a Dąbkiem i Javim a Budzikiem. Pomocy może zazdrościć nam każdy klub w lidze.
[quote='Marcepanowy' pid='1383475' dateline='1560433297']
I co z tym Vejinoviciem już miał być a sprawa podejrzanie ucichła ...
Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
[/quote]
Chłopie ocknij się chciałbyś mieć wszystkie transfery na wczoraj a okres transferowy zaczyna się o 01.07 weź troszkę się wycisz bo zaczynają takie posty WKU.r. AĆ
[quote="focus" pid='1383521' dateline='1560449964']
[/quote]
Chłopie ocknij się chciałbyś mieć wszystkie transfery na wczoraj a okres transferowy zaczyna się o 01.07 weź troszkę się wycisz bo zaczynają takie posty WKU.r. AĆ
[/quote]Okej... Pewne rzeczy można napisać poprostu normalnie.... Jeżeli Ci coś nie odpowiada napisz normalnie. Nie pozdrawiam
[quote='Islander' pid='1383513' dateline='1560445173']
ancymonie, mam wrażenie, że bronisz zarządu. Tymczasem, czy Panu Filipiakowi ktoś kazał inwestować w Cracovię? Mniemam, ze nie. Jeśli zatem myślał, że kupuje sobie zabawke to srogo się pomylil i ma obowiazek liczyć się ze zdaniem najważniejszej części Cracovii czyli jej kibiców. Przez 15 lat grał sobie w kulki, ale wygląda na to, że zrozumiał, iż dalej już nie pogra więc może niech k...a m.ć w końcu zrobi coś dla sukcesu?! Przypominam Ci, że na biednego nie trafiło. Skąd wiem? Z bardzo licznych wypowiedzi. Jego wypowiedzi.
[/quote]
Do inwestycji w Cracovię Filipiaka zachęcał P. Misior wraz z grupą 100, a zatem kibice. Filipiak przez 15 lat grał w kulki? Gdyby nie on, nie byłoby ekstraklasy, a co zatem idzie nowego stadionu, budowanego właśnie ośrodka szkoleniowego w Rącznej, czy medali u hokeistów.
[quote='Marcepanowy' pid='1383524' dateline='1560450512']
[quote='focus' pid='1383521' dateline='1560449964']
[/quote]
[/quote]
Okej... Pewne rzeczy można napisać poprostu normalnie.... Jeżeli Ci coś nie odpowiada napisz normalnie. Nie pozdrawiam
[/quote]
focus nie dziw się zdenerwowaniu, do dzisiaj przez naście lat transferów nie było ani przed, ani w oknie transferowym... No były takie ratunkowe...:)
Niesamowite jest to, jak plotka żyje swoim życiem i zostaje uznana za prawdę objawioną.
Kmita puszcza info o kwocie i długości kontraktu Airama, bez podania źródła i innych ISTOTNYCH szczegółów kontraktu. Część forum piekli się , część nieśmiało uznaje, że generalnie takie info to pierd, dochodzi do kłótni na forum, zamykamy wątek, następuje przesilenie, wątek jest otwierany, forumowicze się uspokajają. Po czym ten sam Kmita puszcza ten sam pierd, a my uznajemy to za prawdę, nie ma dywagacji o odstępne dla Hiszpanów, o premie,o żródło tego info, jest wyliczenie, że koszt Cabrery to 2,5 miliona, no skąd ta suma? Jak można się dać tak manipulować przez pismaków - prowokatorów.
nie bronie Filipiaka, Tabisza i ich korpo metod. Sugeruje rozsądek.chce transferów z prawdziwego zdarzenia, pełnych trybun i poszanowania zawodników, zwłaszcza tych zasłużonych jak i kibiców, i wsłuchiwanie się w ich trafne postulaty. Chodzę na Cracovię od lat 90tych i widzę jak rośnie klub, bogaci się. Kto do tej pory w Polsce w ciągu kilkunastu lat zrobił taki postęp mając jakby nie patrzeć mocną konkurencję? Jest jakiś wynik sportowy, mało kto w niego wierzył.
Będzie konkretna baza powiązana z sms, czyli sport i nauka. Nie wiem co z 3 maja ale ten teren to kolejne baza lub obiekt zarabiający na klub. Silny klub spowodował że miasto dało w końcu na piękną halę z której korzysta pasiasta młodzież. sa młodzi hokeiści. są piłkarki, kidsy, akademia. Jak się buduje dom a jest się średnio zamożnym to nie bierze się kasy z kredytu na dom i idzie kupić auto dla sobie i żony w salonie bmw.jest rozsądny trener który nie wylatuje za 3 porażki. kiedyś prawie każdy chciał Probierza. powoli i rozsądnie niech nasz klub rośnie w siłę po pokazówki, życie na kredyt jest na krótką metę. Ledwo się sezon skończył a niektórzy 5 razy dziennie piszą to samo jak jest przeje.bane i że nie ma kim grac. łatwo wydawać cudze pieniądze. przychodzi firma budowlana i przepłacasz im bo zbudował porządnie u sąsiada i chce cię naciągnąć na 2 razy większą kasę! szukasz dalej, kolejnego solidnego za odpowiednią kasę to realizacji budowy. jest czas by pozyskać jeszcze zawodników i czas by iść tą drogą nawet w przypadku kiepskiego występu w europie. nie przez nasze błędy. przez to że jesteśmy słabą i biedną ligą.1906 lat Cracovio!!!
- Edytowany
Zacznijmy od podstawowej kwestii .Przy tej kasie regularnej rok w rok od Comarchu wyniki sportowe to patologia .Powinno się na przykładzie Cracovii napisać książkę ,,jak nie należy zarządzać sportem w Spółce akcyjnej ''Wynik sportowy /wkładu kasy koszmar .Trudno by było inaczej jak cale lata byliśmy bez pionu sportowego ,przewinęło się z 20 trenerów w tym 15 to trudno nazwać trenerami .Transfery i pion sportowy to tabisz z bałdysem w dealu z zaprzyjaźnionym menago plus Filipiak co mu się wydawało że się na piłce zna .Amatorskie zarządzanie =brak wyników .
Za Probierza wiele się zmienia na plus .Koniec transferów z dealu .Ukierunkowanie na jakość a nie ilość .Probierz ma duży procent celności w transferach .
Protest w którym uczęstniczyły już praktycznie całe trybuny firmowany przez Vipy wiele pomógł .Nie mógł Filipiak stosować narreacji że to bandyci chcą przejąć klub jak pod listem podpisało się blisko 100 osób w tym adwokaci ,ludzie prowadzący swój biznes ,dziennikarze i wiele osób z vip .Argumenty zaczęły przekonywać Profesora i siadł do stołu rozmów .Z czasem klimat się ocieplił do tego ruszyła lepsza gra i wynik plus reorganizacja marketingu który jest teraz naszą chlubą .To musiało skutkować wzrostem frekwencji .Pozytywne sygnały typu Rączna tylko to poprawia .
Oby tak było zawsze i oby po roku był krok w przód czyli co najmniej 3 miejsce .
Druga kwestia na którą nikt nie zwraca uwagę to Cabrera i cena za kontrakt .Podawane są kwoty 100 000 zł że tyle oczekiwał a nie wiem od kiedy euro jest po 5 zł .20000 euro na m-c to jakieś 86000 zł i przy założeniu że utagowalibyśmy na 18 tyś mamy kwotę 77000 x 24 .Daje to kwotę 1,85 mln za 2 lata a nie jak podają 2,5 .To było założenie że zejdzie tylko 2 tyś euro ,Może udało być się 3-4 urwać .
To myślę że było warto wydać bo zawodnik ten gwarantował gole i określony poziom sportowy .Sprawa się komplikuje wtedy jak na transfer trzeba by było wydać 500 tyś euro w górę .Wtedy te 2 lata kontraku kosztowało by klub licząc pensje ,transfer ,premie za podpis i róznego rodzaju podatki i daniny ok 4 mln zł czyli po 2 mln za każdy rok .Wtedy to faktycznie bardzo drogo wychodzi .
Trzecia kwestia musi być kupiec na Michalika by Profesor wydał blisko milion euro na Vejinovica .Czysty deal pozbywamy się jednego by przyszedł drugi .Mam nadzieje że w przypadku Michalika zadbamy o co najmniej 10 % od następnych transferów .
A co myślicie o nim, lewych obrońców nigdy za wiele, a on pewnie przyszedłby grać za frytki.
https://www.transfermarkt.pl/jun-choi/nationalmannschaft/spieler/630167
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)