albo w ataku jak drzewiej bywało z Helikiem ;)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='eredin' pid='1381880' dateline='1559408977']
[quote='Mathauzz' pid='1381866' dateline='1559399819']
Zapowiadali 5 wzmocnien, a nie uzupelnien skladu. To tez slowa MP. Więc wypada poczekać.
[/quote]
Dwa już są :)
[/quote]
Chyba żartujesz...
Peskovic do ataku...!!! Wszak pozyskaliśmy bramkarza...:)
[quote='VelVet' pid='1381900' dateline='1559422456']
Zapowiadali 5 wzmocnien, a nie uzupelnien skladu. To tez slowa MP. Więc wypada poczekać.
[/quote]
[/quote]
Chyba żartujesz...
[/quote]
No jeżeli wolałeś Stępniowskiego to nie mam pytań
- Edytowany
Panowie zza klawiatury łatwo pisać kogo by się chciało kogo sprowadziło ale nie wiemy co byśmy zrobili jakbyśmy mieli jakikolwiek wpływ na transfery :)
Gdybyśmy mieli wpływ, to ja chcę Mane! ;)
A ja N'Golo Kante i Hazarda ;)
A jeszcze powiedzcie jak byście ich tu ściągnęli? Łapać w siatkę to nie te czasy a wizja sukcesów na ich poziomie znikoma :-P
- Edytowany
Mylisz sie Koziołku - opowiemy im, ze przychodza grac do najlepszej ligi swiata i najlepszej druzyny..Gadka, bajerka i cyk..kontrakt podpisany :D a czy zagra za 1000 funtow tygodniowo czy 1000 zlotych miesiecznie..kto by sie tam przejmowal takimi drobiazgami :D
Okazja.Uniwersalny żołnierz.[url=https://www.transfermarkt.pl/godfrey-oboabona/profil/spieler/217656]Godfrey Oboabona[/url]
Albo ten [url=https://www.transfermarkt.pl/zarko-tomasevic/profil/spieler/124180]Żarko Tomasevic[/url]
[quote='eredin' pid='1381904' dateline='1559426464']
[quote='VelVet' pid='1381900' dateline='1559422456']
[/quote]
[/quote]
Chyba żartujesz...
[/quote]
No jeżeli wolałeś Stępniowskiego to nie mam pytań
[/quote]
Powoła forumowiczów nie rozróżnia słowa WZMOCNIENIE od UZUPEŁNIENIE składu.
[quote='VelVet' pid='1381921' dateline='1559462420']
[/quote]
Drugi bramkarz to wzmocnienie. Jak ważny jest bramkarz z jajami na ławie mogliśmy oglądać u sąsiadki w ostatnich derbach
[quote='eredin' pid='1381924' dateline='1559464129']
[/quote]
Drugi bramkarz to wzmocnienie. Jak ważny jest bramkarz z jajami na ławie mogliśmy oglądać u sąsiadki w ostatnich derbach
[/quote]
O tym mówię. Dla mnie wzmocnieniem jest kupienie lepszego bramkarza od obecnego.
Joan Román w przyszłym sezonie nie będzie występował w pierwszoligowej Miedzi Legnica.
26-letni hiszpański pomocnik był piłkarzem Miedzi przez pół roku. W tym czasie wystąpił w 12 spotkaniach Lotto Ekstraklasy, w których strzelił pięć bramek.
Wedlug mnie najlepszy zawodnik Miedzi... Pisza ze szukamy srodkowego pomocnika.. Ten sie w ekstraklasie sprawdzil...
Jesli z Velijoviciem nic by nie wyszlo to uwazam ze kandydat do gry u nas jak najbardziej ...
[quote="VelVet" pid='1381929' dateline='1559465328']
[quote='eredin' pid='1381924' dateline='1559464129']
[/quote]
[/quote]
O tym mówię. Dla mnie wzmocnieniem jest kupienie lepszego bramkarza od obecnego.
[/quote]
To dla tego, że Ty patrzysz na pierwszą jedenastkę, a "połowa forumowiczów" widzi trochę szerzej. Jak wymieniamy słabszego zawodnika na lepszego to to jest wzmocnienie. Jakoś tak mi prosta logika podpowiada. Uzupełnienie rozumiem jako dobranie zawodnika na pozycję, na którą mamy za mało graczy, albo nie jesteśmy w stanie zastąpić zawodnika odchodzącego lepszym, (np. Piątek - Piszczek)
Bardzo dobrego bramkarza to pozyskała Legia. Marijan Antolović, lat 21, jak zobaczyłem jego parę różnych interwencji, to rozumiem czemu powiedział, ze Legia zarobi na nim miliony. Kocur.
My sprowadziliśmy bramkarza tzw. doświadczonego, którego już raczej nie oddamy nikomu nie wspominając o zarobku. Ma super warunki, ale mieliśmy już wysokich bramkarzy, których pożegnaliśmy bez żalu. Dla mnie taki troszkę dziwny transfer, który raczej nie wpisuje się w to wszystko, o czym mówi Probierz.
[quote='ian thorpe' pid='1381934' dateline='1559469745']
Bardzo dobrego bramkarza to pozyskała Legia. Marijan Antolović, lat 21, jak zobaczyłem jego parę różnych interwencji, to rozumiem czemu powiedział, ze Legia zarobi na nim miliony. Kocur.
My sprowadziliśmy bramkarza tzw. doświadczonego, którego już raczej nie oddamy nikomu nie wspominając o zarobku. Ma super warunki, ale mieliśmy już wysokich bramkarzy, których pożegnaliśmy bez żalu. Dla mnie taki troszkę dziwny transfer, który raczej nie wpisuje się w to wszystko, o czym mówi Probierz.
[/quote]
Bramkarz to najbardziej nieprzewidywalna pozycja na boisku, młody mega kocur może się nagle stać mruczkiem, a taki Peskovic tygrysem.
Ja tam Antolovićowi nie życzę dobrze, bo źle wybrał;)
Akurat u bramkarza wiek ma drugorzędne znaczenie. Z top 3 ekstraklasy 2 bramkarzy ma powyżej 34lat. Na świecie jest wiele przykładów gdzie bramkarz po 30ce broni lepiej niż wtedy kiedy miał 21-25lat.
- Edytowany
James Rodrigez, Gareth Bale, Kaylor Navas... Tej trójki szukamy.
Nie wiem jak sie wyplacimy, ja moge ich za darmo na treningi wozic...
[quote='potter' pid='1381443' dateline='1559162530']
rev krk -czy ty nie kumasz o co mi chodzi ?Tu nie chodzi o to czy to był piłkarz x czy Y .Chodzi o pewne zasady i pół prawdy .
Tu chodziło o pokazanie pewnego mechanizmu czyli dajesz 50 % podwyżki i krzyczysz co za niegodziwiec że nie chce .Takie przesłanie dajesz do kibicow .Tyle że te 50 % to było 5000 zł bo kontrakt był 10000 .Ta ,,podwyżka ''nic nie zmieniała w kwestii zarobków jeśli chodzi o dojścia do średniej zarobków zawodników podstawowego składu .
Czyli podajesz że 50 % pogardził ale już nie podajesz z jakiej kwoty i że poprzedni kontrakt był 1 ligowy .
Co do Covilo czas pokaże kto miał racje .Poczekajmy na raport roczny mks -sądze że specjaliści z naszego portalu patrzącego Januszowi na ręce taki fakt znajdą (jak takowy jest )lub doczekamy się procesu wtedy JA ,FOCUS I KILKU INNYCH PRZYZNAMY SIĘ DO BŁĘDU .Ba za to że byłem niedowiarkiem w temacie wnioski dla profesora napisze przeprosiny ,,że byłem nie wiernym Potterem '' i nie ufałem w słowa bossa .
Co do nowego napastnika to zapytam osoby wyszukujące statystyki .Liczba bramek na sezon jest znana .Ale interesuje mnie liczba asyst w rozbiciu na sezony i średnia meczowych ocen .Potrafi ktoś to wynaleść i wkleić ?
[/quote]
Potter - jakie pół prawdy? O czym Ty pierdolisz? 99% piłkarzy, którzy do nas trafią to najemnicy. Jak nie mają karty przetargowej w postaci np. dobrej rundy to siedzą cicho a brudy wychodzą jak im jest źle. Lubiłem Covilo ale dojebal sobie sam i dojebal jeszcze ktoś w klubie, kto podał się sam do dymisji... Mimo wszystko miał ważny kontrakt i powinien go wypełnić na warunkach jakie zaakceptował. A płace, kwestie netto brutto czy, że za mało dostał to nie nam oceniać. Jak stać Cię na to to, to zafunduj kontrakt jakiemuś kozakowi, tak jak firma Drutex płaci Błaszczykowskiemu. Musicie zrozumieć, że Filipiak inwestuje swoje pieniądze w sposób jaki uważa za słuszny. Ale jestem pewien, że Filipiak i Probierz chętnie skorzystają z np. Dybali jak ktoś go opłaci i namówi na grę u nas. Szerokie pole do wykazania się.
Wracając do Covilo - wyobraź sobie, że zleciłeś komuś remont łazienki za 10000 zł w 2 miesiące. A ta osoba, bo widzi, że efekt będzie zajebisty po miesiącu mówi Ci to jeszcze 5000 bo do Helgi z Berlina pojedzie robić łazienkę a nie Tobie.
Inna sprawa, że nam, kibicom rzuca się frazesy o europejskich pucharach i wzmocnieniach. Niestety jest to tylko akcja marketingowa.
Z drugiej strony, to jaki szanujący się piłkarz przyjdzie do nas grać? Nie jesteśmy dla większości 1-szym ani 10-tym wyborem, więc znowu Probierz będzie musiał budować skład z odpadów lub nie znanych grajków. I pewnie znowu ktoś odpali a ktoś poleci. W ostatnim czasie x młodych i perspektywistycznych to tylko Piątek przychodząc do nas był rozpoznawalny, wcześniej Dąbrowskiego.
Piłkarze to zmanierowani najemnicy, którzy próbują jak najwięcej ugrać dla siebie - Covilo, Michalik, Drumlak a w interesie klubu nie jest na siłę wszystkich uszczęśliwiać jak mają ważne kontrakty. Zrozumcie, że to działa w 2 strony jeden odpali i będzie chciał podwyżkę a drugiemu trzeba płacić za grzanie ławy albo grę w rezerwach.
- Edytowany
rev winisz Siemiona za sprawę Covilo ?Bo piszesz że zawalił ktoś kto podał się do dymisji a nikt inny nie przychodzi mi do głowy .
Śmieją ci się tabisz z bałysem w twarz .Myślą co za jaja myślmy naważyli piwa winią Siemiona .Żeby zakończyć temat jak prezes klubu dogaduje się z pracownikiem czyli piłkarzem to umowa powinna być realizowana i respektowana .Przecież sam Filipiak mówił że zawalił pracownik klubu -to są jego słowa ..
W normalnym klubie taki pracownik by już nie pracował .Czy Filipiak pozwolił by sobie na to by tacy ,,prezesi ''doprowadzili by przez swoją niekompetencje ,dyletanctwo ,butę co odejścia najlepszego informatyka ?W takim przypadku leciały by głowy .U nas tolerują bez końca takie rzeczy i udają że nic się nie dzieje .Mało wstydu było przy Kapustce i sprawie Tarnovii ?.
Co do wzmocnień im bardziej będziemy cisnęli klub tym bardziej prawdopodobne będą realne wzmocnienia .Wielu to rozumie -szczególnie koledzy z głosu kibola .Owszem jest lepszy klimat na linii kibice -klub ,marketing działa jak nigdy dotąd ,rusza budowa Racznej .Nie zwalnia nas to by we wszystkich mediach ,twiterach ,fB domagać się konkretnych wzmocnień a nie kolejnego podcierania d.......szkłem .
Czy to coś da ?Głos jednomyślny i natarczywy nie zostanie zignorowany .Filipiak na początku protestu prowadził narreacje że to nie normalni kibice chcą radykalnych reform tylko bandyci chcą przejąć klub .Narreacja którą kupowały dziennikarskie szmaty z r22 .Nic tak nie robi dobrze jak dokopanie lokalnemu rywalowi .Więc oni dopisywali ile to Janusz dobrego zrobił i ze przestrogą jest sytuacja w wiśle .Z czasem siła prawdy i argumentów plus to że poparli protest ludzie nie skazitelni o nie poszlakowanej opinii wygrała .Nijak nie mógł ciągle zaklinać rzeczywistość bo coraz więce dziennikarzy tych rzetelnych i uczciwych zaczęło kumać o co naprawdę chodzi i o tym pisać .Trybuny z meczu na mecz stawały się jednomyśle -pojawiły się płutna ,pojawił się hymn LM i wiele spektakularnych przyśpiewek .Nie chamskich ale wyśmiewczych i śpiewanych już ze wszystkich stron .
Miał Janusz już tego dość stąd rozmowy ,odwilż i ocieplenie stosUnków .Doszedł świetny marketing i wynik sportowy co spowodował że klimat w klubie i na trybunach jest inny .Nie ZWALANIA NAS TO JEDNAK W ŻADEN SPOSÓB Z TEGO BY cały czas nie cinąć Bossa o wzmocnienia i zrobienie wszystkiego co się da by wynik sportowy był coraz lepszy . To NASZA DZIAŁKA REV ,INNI KOLEDZY I KOLEŻANKI .
Bardzo proszę administratora, moderatora, kogokolwiek o wyczyszczenie tego wątku bo zrobił się syf nieziemski. Nie da się już tego po prostu czytać. Wątek jest o transferach a wydaje mi się że od końca sezonu przyjął forme rozprawki maturalnej "Covilo - winny czy nie winny. Za pomocą minimum 250 słów wyraz swoje zdanie i podaj argumenty za lub przeciw"
- Edytowany
Potter,to wszystko co piszesz to ok., ja mam tylko kilka przemyśleń.
- rezygnacja Siemiona, była dla mnie "dziwna", zaskakująca, poczułem się tak jakby uciekał z tonącego okrętu, i to wtedy gdy wydawało się, że trzeba wszystkich rąk na pokładzie, to był jedyny "nasz" człowiek w korporacji, z tych "medialnych"i uciekł. Chyba, że nie dawał rady i zawalał sprawy.
- ja mam wrażenie, że Generał w bardzo przemyślany sposób dowodzi, wbrew pozorom. My chcemy żeby wyciągną kasę, nakupił drogich grajków i wygrywał, a On chce zbudować firmę, która ten sukces sama sfinansuje, bez niczyjej łaski. I mimo, że tak jest lepiej to ja się też nakręcam.
- z transferami ostrożnie, 2-3 nowe gęby na rok w pierwszej 11 to max., my potrzebujemy stabilizacji i zrównoważonego rozwoju, a nie kolejnej rewolucji, nie grają gwiazdy, w Polsce takich nie ma, gra DRUŻYNA.
Frik w temacie Siemiona jak nie wiesz co było przyczyną jego odejścia to proponuję zamilcz i nie pisz swoich domysłów i wypocin
frik ale po co spekulować w sprawie Siemiona .Nie jest żadną tajemnicą na jaki sektor chodzi Tomek .Ba jest zawsze w tym samym miejscu .Możesz spytać to się dowiesz .Totalną bzdurą jest twoje zdanie ,,chyba nie dawał rady i zawalał sprawy ''
Był w klubie długo i przy bodajże 6 trenerach a nagle by przy Probierzu nie dawał rady .Winienie Tomka za sprawę Covilo to tabisz i bałdys przewracają się ze śmiechu .Myślą jest dobrze .
frik my potrzebujemy W TRANSFERACH JAKOŚCI A NIE ILOŚCI .By ta drużyna miała szansę na krok do przodu to utrzymanie składu to raz i dodanie 3 zawodników pokroju Gola .Tacy co dają jakość i tacy co zarobią na swój wysoki kontrakt .Czy ktoś w klubie żałuje że ściągnięto Gola i że płacą mu wysoki kontrakt ?.Kasa na takie 3 kontrakty się zwraca z nawiązką .Poza tym trzeba tej kasy poszukać w klubie wyzbywając się tych co nie dają nic sportowo .Na szczęście nie ma już Stępniowskiego bo za 4 lata nie zagrał żadnego dobrego meczu .
Następni w kolejce -Serafin ,Danek plus wypożyczenie 2-3 młodych by regularnie grali .Może grać tylko 1 a mamy Pestkę ,Strózika .Lucka ,Pika ,Kanacha ,Wilka ,Zauche .Przynajmniej 2 trzeba wypożyczyć by grali .Nie rozwiną się w 4 ligowych rezerwach .
Jak zostało napisane wyżej skupmy się na transferach. Są to co prawda luźne rozmowy ale zawsze zostańmy przy tym.
[quote='focus' pid='1382003' dateline='1559540340']
Frik w temacie Siemiona jak nie wiesz co było przyczyną jego odejścia to proponuję zamilcz i nie pisz swoich domysłów i wypocin
[/quote]
Dlaczego to taka straszna tajemnica jest? Poważnie pytam, bo są "wybrani" co wszystko wiedzą ale nie powiedzą, takie trochę zabawy nastolatków, półsłówka, niedomówienia, atmosfera strasznej tajemnicy, która zdradzona doprowadzi do końca świata. A jak nie chcesz napisać to zamilcz i nie strofuj mnie bo ja nie piszę jak było tylko jak to wygląda.
I tak to odbiera wiele osób, tylko nie pisze o tym. A sam fakt nie dawania rady nie czyni nikogo winnym, słabym czy leniwym, bo można kogoś zawalić robotą nie do przerobienia.
Nie znam Go osobiście i tak trochę słabo zapytać, "cześć Tomek, co to się podziało, że zrezygnowałeś",
Ale ok., to nie ten temat, okoliczności i koniec o Tomku, Mirku i tajemnicach. Skupmy się na transferach.
- Edytowany
[quote='frik' pid='1382009' dateline='1559544196']
[/quote]
Dlaczego to taka straszna tajemnica jest? Poważnie pytam, bo są "wybrani" co wszystko wiedzą ale nie powiedzą, takie trochę zabawy nastolatków, półsłówka, niedomówienia, atmosfera strasznej tajemnicy, która zdradzona doprowadzi do końca świata. A jak nie chcesz napisać to zamilcz i nie strofuj mnie bo ja nie piszę jak było tylko jak to wygląda.
I tak to odbiera wiele osób, tylko nie pisze o tym. A sam fakt nie dawania rady nie czyni nikogo winnym, słabym czy leniwym, bo można kogoś zawalić robotą nie do przerobienia.
Nie znam Go osobiście i tak trochę słabo zapytać, "cześć Tomek, co to się podziało, że zrezygnowałeś",
Ale ok., to nie ten temat, okoliczności i koniec o Tomku, Mirku i tajemnicach. Skupmy się na transferach.
[/quote]
Z moich informacji wynika, że za takie sprawy jak posypały się u Covilo odpowiada właśnie Kierownik Drużyny. Potter słowa JF tyczą się pracownika a z tego co wiem Siemion nie był na wolontariacie...
Płacz na forum o zawodników nic nie da, bo jak już pisałem nie jesteśmy atrakcyjni dla młodych perspektywistycznych więc lepiej wyciągać ich z niższych lig i niech 3/10 odpali. Każdy idzie tam, gdzie lepiej płacą a żeby płacili potrzebni sponsorzy i kibice na trybunach proste. Ściągaliśmy już szrot w postaci Matusiaków itp. a lepiej wychodzimy na Dimunach czy Siplakach.
Jak dla mnie stanowcze nie dla szrotu pokroju Starzyńskiego. Zresztą dajmy czas i później rozliczymy MP. Niektórzy już go skreślali a 4 miejsce wywalczył...
PS: "gwiazdy" pokroju Michalaka, Jendriska czy Vestenickiego też za bardzo się nie spisały...
- Edytowany
[/quote]
Chłop pracował za gówniane pieniądze w stosunku do ilości obowiażków , korpo wykorzystywało moim zdadniem jego miłość do barw . ale nieistotne.
Odszedł zaraz po Covilo bo coś w nim musiało pęknąć , a każdy wie jak Jakubek traktuje ludzi , myślicie że tylko piłakrzy kantuje na kasę ?
Pracownicy klubu mają jeszcze gorzej
[quote='morata' pid='1382012' dateline='1559545958']
[/quote]
Chłop pracował za gówniane pieniądze w stosunku do ilości obowiażków , korpo wykorzystywało moim zdadniem jego miłość do barw . ale nieistotne.
Odszedł zaraz po Covilo bo coś w nim musiało pęknąć , a każdy wie jak Jakubek traktuje ludzi , myślicie że tylko piłakrzy kantuje na kasę ?
Pracownicy klubu mają jeszcze gorzej
[/quote]
W jakim wy świecie żyjecie? Każdy zaczynając pracę podpisuje umowę, gdzie jest zakres obowiązków, wynagrodzenie i liczba godzin i godzi się albo nie. Na rynku jest taka posucha, że każdy, kto nie jest kulawy w 2 Dni znajdzie inna pracę.
Wracając do Siemiona to pewnie nie tylko o Covilo poszło, ale nie róbcie z nich męczenników...
Jak już pisałe, też nie lubię jak się mnie w chuja robi jak JF z transferami ale póki co wierzę, że MP coś wymyśli i przyszły sezon będzie lepszy od poprzedniego, szczególnie początek.
Co do piłkarzy, ktoś napisał, że trzeba uzdrowić cały system i usunąć finansowanie z pieniędzy podatników jak w Piaście czy Koronie chyba jeszcze. W przeciwnym razie będą kończyć jak Janczyk z Sandecji a bogacił się będzie Frantic.
W jakim świecie Ty żyjesz raczej , weź popytaj osób które pracowały w klubie .
Może teraz jest lepiej bo bezrobocie w Krakowie praktycznie nie istnieje , ale uwierz mi że Jakubek to nie jest "wymarzony " przełożony , bardzo źle traktuej ludzi . A słyszałem to od wiarygodnych osób , nie tylko tych które zatrudniał ale również od tych które miały ogólnie z nim styczność .
Z Covilo nie robię męczennika , dalej twierdzę że wypiął się na kolegów jako kapitan i w mojej ocenie dyskwalifikuje go to jako wartościowego człowieka. A Siemon , cóż ...
Może MP też nie leżał na przykład.
[b]Cracovia szuka piłkarzy od obrony po atak[/b]
- Nie chodzi o to, by dobrze pograć jeden sezon. Chcemy zbudować stabilny klub na lata - powtarza Michał Probierz, trener Cracovii. Razem z działaczami szuka napastnika, stopera i środkowego pomocnika. Raczej nie uda się za to zatrzymać Airama Cabrery.
Michał Probierz, piłka nożna, Cracovia
Cracovia ostatnio z miesiąca na miesiąc robiła kolejne kroki ku dobremu. O konflikcie kibiców z władzami klubu mało kto już pamięta, a zwieńczeniem dobrego sezonu były awans do eliminacji Ligi Europy i uroczyste rozpoczęcie budowy bazy treningowej w Rącznej. A ta służyć będzie nie tylko pierwszej drużynie, ale też przyszłym pokoleniom.
– Pierwszy krok został zrobiony, a to krok bardzo duży. Cieszę się tym projektem, bo w Rącznej wychowywać się będą młodzi piłkarze Cracovii – podkreśla Probierz.
O tym, że chce zbudować zespół na lata, mówi niemal na każdym kroku, często sięgając przy tym po hasło: „stabilizacja”. Teraz ma na głowie transfery. Na razie ściągnięto dwóch piłkarzy: bramkarza Lukasza Hroszszę z Zagłębia Sosnowiec oraz Rafaela Lopesa, napastnika z Portugalii. Na tym jednak lista życzeń krakowskiego klubu się nie kończy, w planach jest sprowadzenie stopera, środkowego pomocnika i kolejnego napastnika.
Wzmocnienie ataku jest tym bardziej istotne, że prawdopodobnie z zespołem pożegna się Airam Cabrera, który jest wypożyczony do krakowskiego klubu z Extremadury UD. – W maju przedstawił nam warunki pozostania w klubie, które są dla nas nie do spełnienia. Teraz jest w Hiszpanii, wysłaliśmy do niego mail z zapytaniem. W niedzielę miał rozmawiać ze swoim klubem – mówi Janusz Filipiak, prezes Cracovii. Ostateczna decyzja może zapaść jeszcze dzisiaj, ale w klubie nie mają złudzeń: hiszpański napastnik raczej odejdzie.
A to może być bolesny cios dla zespołu, który głównie dzięki bramkom Cabrery zaliczył wyraźny skok w tabeli. Hiszpan od sierpnia strzelił dla Cracovii 14 bramek. – Nie można przywiązywać się do jednego piłkarza – przekonuje jednak Probierz. – Mamy inne opcje, udało się sprowadzić Lopesa. To bardzo dobry piłkarz, w dodatku uniwersalny, a to będzie ważne, szczególnie w kontekście naszych występów w pucharach.
W kręgu zainteresowań Cracovii jest m.in. Marko Vejinović, który ma za sobą dobrą wiosnę w Ekstraklasie. Holender występuje w środku pomocy, był ostatnio wypożyczony z AZ Alkmaar do Arki Gdynia. Ale nie będzie łatwo go ściągnąć. – Rozmawiamy z nim, ale nie tylko my go chcemy. Nie będziemy szli na żadne licytacje, jeśli chodzi o zarobki. Dla nas liczy się przede wszystkim stabilność w klubie – mówi Probierz i dodaje, że bacznie przygląda się rywalizacji na mistrzostwach świata do lat 20 rozgrywanych w Polsce. Wypatrzył nawet piłkarza, który mógłby zasilić drużynę. Chodzi o reprezentanta Arabii Saudyjskiej, która po trzech porażkach pożegnała się już z turniejem.
Tymczasem piłkarze Cracovii wrócą do treningów 17 czerwca, a do europejskich pucharów przygotowywać się będą m.in. na zgrupowaniu w Słowenii. Rywalizację w eliminacjach do Ligi Europy rozpoczną 10 lipca.
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,35800,24854893,cracovia-szuka-pilkarzy-od-obrony-po-atak.html#S.MT_krakow-K.C-B.4-L.1.maly
Trzeba mieć k......tupet i być bezczelnym do bólu by pisać takie bzdury na Siemiona .Pojawia się gość pisze że Siemiona nie zna ale będzie pisał domysły i wypociny że zrezygnował to widocznie ,,winny ''czy nie dawał rady .
Frik nie ma problemu przed jakimś meczem możemy się spotkać pod pomnikiem Kałuży .Siemion wchodzi na sektor dopinujący .Nie masz odwagi podejść zrobię to z tobą zapytasz .Mam tylko nadzieje ze po wszystkim napiszesz publicznie jedno słowo .Jakie myślę ze nie trudno się domyślić .
Najgorsze jest to że zamiast skupić się na transferach i patrzeniu na ręce Filipiakowi (czy kolejny raz nie będą to puste słowa a nie czyny )to trwonimy energie na jakieś dewagacje na temat odejścia z klubu Tomka .
Jako kibice powinniśmy się domagać od PREZESA JANUSZA FILIPIAKA BY DBAŁ O WYNIKI SPORTOWE A PRZEDEWSZYSTKIM DOTRZYMYWAŁ SŁÓW DAWANYCH PUBLICZNIE .To nie kosmici ,nie tabisz tylko właściciel i prezes klubu PUBLICZNIE POWIEDZIAŁ o transferach ,,na bogato ''.Ba sprecyzował cele sportowe GRĘ O MP I FAZĘ GRUPOWĄ LIGI EUROPELSKIEJ .Niech zatem idą za słowami czyny .
Na teraz mamy powtórkę z 4 miejsca Zielińskiego czyli puste słowa zamiast czynów .Pozyskaliśmy 2 bramkarza i to jest plus bo w klubie nie było 2 bramkarza.Przy odejściu Cabrery mamy pobożne życzenie ze następca nie będzie gorszy .Realnego wzmocnienia 0
Na razie Potter nie ocieniajmy , przygotowania nie ruszyły , UEFA nie poprosiła o listę zawodników "A" więc czekajmy cieripliwie . Zgodzę się natomiast o obecną oceną transferów na 3.06 .
Gostomski- Hrosso to wymiana 1 :1 , Stępniowskiego i WIlka nie liczę
Rafa Lopes - +1
Cabrera : -2 , jako że to moim zdaniem dobra "9" i przyzwoita 10 jak się cofał.
Może to jest metoda - ktoś tam cały czas podgrzewa sprawę Covilo, żeby skupić dyskusję na takich tematach i odwracać uwagę od transferów.
A jeśli chodzi o warunki pracy i płace na Wielickiej, to rozmawiałem z osobą tam pracującą. Nie dość, że płace wyjątkowo g..., to na dodatek po zwolnieniu się trudności w otrzymaniu zaległych pieniędzy. W końcu osiągnięto ugodę - wypłacono resztę zaległości w gadżetach, które nie schodziły ze sklepiku klubowego, a kumpel rozdał je dzieciom kolegów-kibiców.
Pasowałoby zrobić jakąś w końcu weryfikację na forum i pozbyć się troli
[quote='potter' pid='1382018' dateline='1559548698']
Jako kibice powinniśmy się domagać od PREZESA JANUSZA FILIPIAKA BY DBAŁ O WYNIKI SPORTOWE A PRZEDEWSZYSTKIM DOTRZYMYWAŁ SŁÓW DAWANYCH PUBLICZNIE .To nie kosmici ,nie tabisz tylko właściciel i prezes klubu PUBLICZNIE POWIEDZIAŁ o transferach ,,na bogato ''.Ba sprecyzował cele sportowe GRĘ O MP I FAZĘ GRUPOWĄ LIGI EUROPELSKIEJ .Niech zatem idą za słowami czyny .
[/quote]
To było o hokeju ;-)
A tak na poważnie - zgadzam się z Potterem bo słowa zostały powiedziane.
Zrozumiem gdy się nie uda bo trafimy na Milan...
[quote='focus' pid='1382029' dateline='1559552520']
Pasowałoby zrobić jakąś w końcu weryfikację na forum i pozbyć się troli
[/quote]
Dokladnie focusie! Czesto musze przewinac kilka stron z bzdurami nie zwiazanymi z transferami...
- Edytowany
Focus ma racje pojawiają się osobniki i mają k....tupet jechać beczelnie po Siemionie mimo że jak piszą nawet go nie znają .Ja myślę że to typowe zadanie pd ,,zlecenie ''.Zasiać ferment by kibice zeszli na tematy zastępcze .
Tematem na teraz jest rozliczenie z rzuconego publicznie po raz kolejny słowa przez prezesa klubu .Albo jest prezesem i poważnym właścicielem albo nie powaznym bajkopisarzem opowiadającym co roku nam kibicom te same bajki tylko w innej narreacji .
Czyli PREZESIE FILIPAK JAK SIĘ POWIEDZIAŁO PUBLICZNIE A TO TRZEBA TO REALIZOWAĆ .
MORATA -właściwie ocenił stan na 3.06 .-TO MINUS 1 !!!!
Druga rzeczą równie ważną jest dopilnowanie by jutro radni Krakowa a szczęgólnie pan radny Hawranek (który tak chce zadbać o ubecko zomowski klub) nie zapomnieli o tym że TO CRACOVII UDZIAŁOWCEM JEST MIAST0 .Chcą pomóc gts to identyczna kasa dla Cracovii za promocje miasta .
Nie może być tak że miasto promuje prywatny milicyjny klub co nie płaci czynszu ,od lat, żyjący ponad stan jak pasożyt, zarządzany przez SZEMRANYCH LUDZI i ubeków a pomija się klub co PŁACI CZYNSZ JEST KLUBEM W KTÓRYM MIASTO MA UDZIAŁY MAJĄCY 2 DRUŻYNY GRAJĄCE W PUCHARACH . DZIŚ JEST CZAS co trzeba się wykazać troską o nasz klub .Działamy -lobbujemy na twiterach ,fb ,stronach urzędu miasta .
Niech wiedzą że patrzą im krakowianie na ręce.
Ten drugi temat pośrednio też może się odbić pozytywnie na transferach .Przy okazji żebrania gts może wpaść Cracovii spora kwota za promocje miasta która do tej pory nie mogła być uwzględniona w przychodach klubu .Nowe środki to nowe możliwości .
JEZUS MARIA, PRZESTAŃCIE! Tego się nie da czytać. Trolle, zlecenia, ferment, GTS-y, Hawranki. Spiski, wojny hybrydowe, szpiegostwo na masową skalę, by zniszczyć Cracovię.
Siemion to nie jest transfer. Covilo to nie jest transfer. Chcę tu czytać o konkretach, przymiarkach, plotkach, komentarzach, a zamiast tego mam mielenie tego samego po sto razy. Weźcie sobie załóżcie oddzielny wątek, a ten zostawcie w spokoju.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (21 użytkowników)
Goście (21)