Ba ! jak Brzęczek był zawowoym piłkarzem i miał ofertę z Cracovii to odmówił ze względu na Kubę , ten by mu nigy nie wybaczył - tak powiedział wtedy obecny selekcjoner.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Tego nie wiedziałem . To rzeczywiście odleciałem.....
Dajcie spokój z tym starym kundlem .płaczczykowskim .
Co do bramkarzy to ten z Lecha szału nie robi .Wołał bym 100 razy Lisa z gts .Jest tam pół roku tylko i po okresie kwarantanny i pozbyciu się pcheł to bramkarz bardzo dobry .
Szukamy skrzydłowych dosłownie w pacanowie a za miedza Kosztal .Młody bardzo dobry szybki skrzydłowy na którym możemy sporo zarobić .
Nasi Słowacy mogli by go wziaść na Słowację i porządnie obciąć z psiej siersci (depilacja )potem szorowanie ,obroża przeciw pchelna i był by ja znalazł ..
Obaj za darmo i takie 2 gwoździe przybite do psiej trumny .
Wiele osób twierdzi, że najwierniejsze są psy wzięte z azylu.
[quote='axe' pid='1355695' dateline='1546721450']
Wiele osób twierdzi, że najwierniejsze są psy wzięte z azylu.
[/quote]
Taaa pomarzyć zawsze można.
- Edytowany
[quote='potter' pid='1355693' dateline='1546721190']
Co do bramkarzy to ten z Lecha szału nie robi .Wołał bym 100 razy Lisa z gts .
[/quote]
Będzie później menelem przerastającym 100 razy pozostałych meneli?
Zagrał 2 dobre mecze, tyle samo z tego co kojarzę (nie będę sprawdzał) im wtopił w pozostałych przeciętność.
[quote='potter' pid='1355693' dateline='1546721190']
Dajcie spokój z tym starym kundlem .płaczczykowskim .
Co do bramkarzy to ten z Lecha szału nie robi .Wołał bym 100 razy Lisa z gts .Jest tam pół roku tylko i po okresie kwarantanny i pozbyciu się pcheł to bramkarz bardzo dobry .
Szukamy skrzydłowych dosłownie w pacanowie a za miedza Kosztal .Młody bardzo dobry szybki skrzydłowy na którym możemy sporo zarobić .
Nasi Słowacy mogli by go wziaść na Słowację i porządnie obciąć z psiej siersci (depilacja )potem szorowanie ,obroża przeciw pchelna i był by ja znalazł ..
Obaj za darmo i takie 2 gwoździe przybite do psiej trumny .
[/quote]
Myślisz że z nimi nie ma rozmów. I że oni nie wiedzą czym to się w Krakowie kończy? że żaden brodaty delfin w koralikach już ich nie uświadomił? Popatrz co pisał Fran Velez !!!
Jeśli chodzi o wzmocnienia, to trzeba wziąć pod uwagę przepisy o młodzieżowcu, idealnie by było aby na tej samej pozycji rywalizowały dwa młode przekoty, daje to komfort przy zmianach, kontuzjach, kartkach, wahaniach formy i problemach z sodówą u "niezastąpionych". Na jakiej pozycji możemy swobodnie wystawić młodego bez obawy o jako taki poziom?, lewa obrona, prawe skrzydło i.....to by było na tyle.Tam bym szukał wzmocnień. Ale co z Siplakiem. Wdowiak jest 2 lata za stary. Może szukać młodego bramkarza? Mocni będą ci, którzy będą mieli 2 -3, minimum, dobrych gówniarzy.
Jutro Janekx89 wrzuci więcej info na temat 3 zawodników przymierzanych do nas .
Pesković jest w tej chwili nr,1.Sprawa jest prosta . Jeżeli załapalibyśmy się do 8 nie widzę innej możliwości.Ogrywamy w miarę możliwości do końca sezonu młodego bramkarza z CLJ i On zastępuje Peskovića od nowego sezonu ,albo trzeba szukać kogoś innego.Tym innym dla mnie byłby Drągowski ,jeżeli to prawda że możliwy jest Jego powrót do Jagieloni jak podaje 90 minut. Poziom na pewno czołówka EX,wiek odpowiedni .Musi się gdzieś pokazać .Po wojażach zagranicznych myślę ,że byłoby kilka lat spokoju. Jeszcze raz powtarzam moje propozycje, Drągowski i Kurzawa ..Obydwaj nie grający w swoich klubach. Może nierealni, ale o takich zawodnikach powinniśmy myśleć , jako o wzmocnieniach, Nie podniecajmy się zawodnikami którzy byli przysłowiowo 100 lat temu w juniorach jakiegoś znanego klubu, bo póżniej okazuje się ,że następne lata spędzili na zadupiu futbolu i nagle znajdują się w Polsce.
Juz dość spadów z Lecha .Mało macie Drawniaka i Serafina?Teraz chcecie kolejny spad ?Nawałka go nie chce nas ma zbawić ?Ten bramkarz dopiero robi babole .
Eredin nie strasz rekinami bo wielu siedzi a reszta nie długo dołaczy (misiek sypie z tego co mówią hurtowo ).Mają swoje problemy i ci co zostali to pilnują kasy co by ukraść .Nie w głowie im jakieś zemsty za to że jakiś najemny piłkarz przejdzie do nas .
Quentin zagrał wiele meczy Lis dobrze 29 pkt nie wzięło się z sufitu .Kilka meczy ewidentnie im wybronił .Ma duże umiejętności i jest młody a nie jakiś stary rezerwowy Lecha .
Kosztal u nas byłby wzmocnieniem a było by mu łatwo wejśc bo miałby rodaków i praktycznie bez konkrurenta na prawym skrzydle .Nie licze Zenjova bo zagra 1 mecz dobrze na 4 -5 .Na lewym mamy tylko Wdówkę więc też nie ma alternatywy na kartki czy kontuzje .
Ma kilka plusów młody sprawdzony można na nim zarobić .Lepszy taki niż Culiny ,Serderovy ,Zorile i tacy ,,piłkarze ''
[quote='potter' pid='1355729' dateline='1546728463']
Juz dość spadów z Lecha .Mało macie Drawniaka i Serafina?Teraz chcecie kolejny spad ?Nawałka go nie chce nas ma zbawić ?Ten bramkarz dopiero robi babole .
Eredin nie strasz rekinami bo wielu siedzi a reszta nie długo dołaczy (misiek sypie z tego co mówią hurtowo ).Mają swoje problemy i ci co zostali to pilnują kasy co by ukraść .[b]Nie w głowie im jakieś zemsty za to że jakiś najemny piłkarz przejdzie do nas .[/b]
Quentin zagrał wiele meczy Lis dobrze 29 pkt nie wzięło się z sufitu .Kilka meczy ewidentnie im wybronił .Ma duże umiejętności i jest młody a nie jakiś stary rezerwowy Lecha .
[b]Kosztal u nas byłby wzmocnieniem a było by mu łatwo wejśc bo miałby rodaków i praktycznie bez konkrurenta na prawym skrzydle .Nie licze Zenjova bo zagra 1 mecz dobrze na 4 -5 .Na lewym mamy tylko Wdówkę więc też nie ma alternatywy na kartki czy kontuzje .
Ma kilka plusów młody sprawdzony można na nim zarobić .Lepszy taki niż Culiny ,Serderovy ,Zorile i tacy ,,piłkarze ''[/b]
[/quote]
Ależ Potter - ja się z Tobą zgadzam. Tylko że nie będzie łatwo go pozyskać. O tym napisałem. Gdyby jak piszesz Misiek sypał hurtowo to Sarapata już dawno byłaby na Monte, podobnie Dukat. Nie miej złudzeń, jeden siedzi a na jego miejsce jest już kilku następnych...
Wg ostatnich propozycji skład mógłby być taki: Lis/Drągowski / Peskovic, Rapa/Diego, Datković/Dytiatiew/Helik, Siplak/Pestka, Kostal/Struzik, Dąbro./Gol/Milan/Javi/Budzik?/Serafin?, Wdówka/Kurzawa, Cabrera/Piszczek/Oliva.
2 młodych, trochę biednie. Dobrze by było kroić już skład na przyszły sezon, bo potem z młodymi będzie bida, a i ograć ich jakoś trzeba, poza tym trzeba się liczyć, że sprzedamy Siplaka albo/i Dimuna, no i odejdzie Dąbro a Peskovic będzie miał 38 wiosen. Trzeba szukać młodych.
Kurzawa i Drągo to mimo wszystko sf.. Kostal zresztą też.
Przeceniasz grę młodzieżowcem. W lidze nie zmieni się wiele, największy szum zrobiły zespoły które nie mają młodych, czyli Legnica i Płock reszta miała to w ... Ile tych utalentowanych młodych biega w ekstraklasie? 2-3? Reszta to średnia/przeciętna i nie wpłynie znacznie na wyniki w przekroju całego sezonu. Kto ma być silny, będzie silny z młodzieżowcem czy bez niego (w sensie jakości).
Wystarczy popatrzyć jak się to rozkłada w pierwszej lidze i będziesz miał odpowiedź jak ważni są juniorzy w odniesieniu do rezultatów w lidze. 2-3 chłopaków kopiących prosto piłkę, potrafiących przyjąć i z pojęciem która bramka to przeciwnika i to wystarczy na tą ligę ;).
Nieśmiało wspomne, że Lis też jest spadem z Lecha :-D dodatkowo za niego trzeba jeszcze Lechowi zapłacić choć to pewnie Wisła będzie miała dług a grać może gdzie indziej.
[quote='quentin' pid='1355741' dateline='1546735421']
Przeceniasz grę młodzieżowcem. W lidze nie zmieni się wiele, największy szum zrobiły zespoły które nie mają młodych, czyli Legnica i Płock reszta miała to w ... Ile tych utalentowanych młodych biega w ekstraklasie? 2-3? Reszta to średnia/przeciętna i nie wpłynie znacznie na wyniki w przekroju całego sezonu. Kto ma być silny, będzie silny z młodzieżowcem czy bez niego (w sensie jakości).
Wystarczy popatrzyć jak się to rozkłada w pierwszej lidze i będziesz miał odpowiedź jak ważni są juniorzy w odniesieniu do rezultatów w lidze. 2-3 chłopaków kopiących prosto piłkę, potrafiących przyjąć i z pojęciem która bramka to przeciwnika i to wystarczy na tą ligę ;).
[/quote]
Ci najsilniejsi wezmą najlepszych młodych, ale czy to będzie miało znaczenie? To się okaże, tak czy siak, ja i tak bym wolał by ci najlepsi byli w Pasach. A jak piszesz, że to nieważne to czemu jest takie ssanie na wypożyczanie młodych do 1 ligi, pobrali by sobie do składu juniorka od siebie i nara. Lekceważenie tego przepisu to błąd strategiczny. Ja nie twierdzę, że nie należy szukać innych (w sensie starszych) wzmocnień, a raczej mam obawę, że rywalizację na jakiejś pozycji wygrać może zawodnik gorszy bo jest młody. To może lepiej tam gdzie mamy już dobrych swoich juniorów szukać im konkurencji "uczciwej" w sensie wieku. Patrz na moje zestawienie, albo gra Pestka za Siplaka, albo Struzik za przekota, co go ściągniemy. To jak, odstrzelamy Siplaka, czy lepiej aby ten przekot miał 18-19 lat?
Jak już mamy kupować młodego bramkarza to wolę ogrywać w ekstraklasie Majchrowicza bo powinien być z niego dobry bramkarz na lata :)
Koziołku Lis grał w Lechu jako junior )ostatnio wiosna 2016 .Potem Podbaeskidzie i w seniorach tylko w Rakowie i w gts .Doroslej piłki nie nauczył się w Lechu .Te 2 gamonie co wzieliśmy od was to można napisac krótko przeciętny Drewniak i Serefin totalne nieporozumienie >Bez umiejętności ,bez ambicji i bez charakteru .
Co do proponowanego nam trzeciego spradu czyli Putocny za Gostomskiego to nic nie daje nam ta wymiana prócz kosztów .Pozbywamy się przeciętnego i bierzemy przeciętnego w dodatku nie młodego .Lis to co innego wystarczy popatrzeć na rocznik .Będzie tylko lepszy.
Eredin misiek sypie mówią o tym sami kibice gts .Sypie nie pionki typu Sarapata czy Dukat tylko innych rekinów .Sporo ich ubyło są na wczasach ,wielu pouciekało .Pośrednio świadczą o tym ich wyjazdy był płacz że nie miał kto przypilnować na wyjazdach by nie pili na umór.
Poza tym do tej pory granica czyli nie atakowanie piłkarza nie została przegroczona .Oczywiście jak by zamieszkał na Olszy II,Pradniku czy np na Kazimierowskim bądź Na Lotnisku to mógłby miec problemy .
Nie należy się tego obawiać w miejscach gdzie nie istnieją kibice wisły albo są takim marginesem że boja się ujawnić .
Co do Kosztala łakomy kąsek spore umiejętności ,sprawdzony w ekstraklasie .młody i to nie jakiś pies tylko najemnik zza granicy .Aż prosi się by zainwestować .Sportowo by nam pomógł i jest bardzo prawdopodobne że sporo klub by zarobił za rok -=dwa .Dodatkowy plus dołączamy do rozbioru gadziego ścierwa .Kolejna sprawa jaki jest % tego że weźmiemy kogo innego i się sprawdzi ?Wydamy kasę i okaże się kolejnym ,,skrzydłowym ala Culina ,Serderov ,Zorila czy Zenjow.Ile nasz tych 4 nieudaczników kosztowało ?
Moim skromnym zdaniem - [b]ŻADNEGO GOŚCIA Z PRZESZŁOŚCIĄ W GIETEESIE[/b] - Wolę postawić na naszych chłopaków. Mamy Pika, są też inni. Jeżeli chodzi o konkretnych skrzydłowych to wolałbym by to był albo Sobota (kiedyś Śląsk, obecnie gdzieś 2 liga niemiecka) albo Kupisz (jego Ascoli ma mega problemy finansowe, do wzięcia za grosze). O Haraslinie nie piszę bo to SF.
Prawda to że Pik ma zostać wypożyczony do Widzewa?
[quote='obiektywny92' pid='1355762' dateline='1546767310']
Prawda to że Pik ma zostać wypożyczony do Widzewa?
[/quote]
Pnoć nie. Kilka stron wcześniej Focus (a jego info jest pewniejsze niż telefoniczne ;;) zdementował te doniesienia.
Brać z gtsu tych zagranicznych najemników. Dla samego bólu. A jak będą jeszcze coś grać to super. Brać imaza
Aha koniec z żartami o kurzawie. Kurzawa to nie jest piłkarz. To zwykłaciota paralityk, który nie potrafi nawet2 biegac. Niech mi nikt nie mówi że koonal że stojącej piłki z japonia. Nie potrafi nic i do niczego się nie nadaje. Do zapierdalania mocnym pressingiem na pełnej szybkości u probierza tym bardziej.
Cześć
Juliusz Letniowski, Bytovia kontrakt do czerwca 2019
Do Zagłębia z wypożyczenia wrócił Patryk Szysz. Kontrakt do 06.2022r. ciężka sprawa, ale frajerzy Piątka oddali.
Według mnie z Kante nic nie wyjdzie,a może się mylę?
[quote='frik' pid='1355768' dateline='1546768387']
[/quote]
Idzie do Lecha
[quote='focus' pid='1355771' dateline='1546770868']
Według mnie z Kante nic nie wyjdzie,a może się mylę?
[/quote]
no i dobrze
Jeżeli mam się wypowiedzieć o Kante, to mam mieszane uczucia. Niby jest rozpoznawalny w Ekstraklapie, niby poszedł z Górnika do Legii, ale nigdzie nikt nie napisał o nim woooow, ale gracz. Przecież z takiej Legii to powinien trafić do lepszej ligi niż nasza.
Trafi do nas, ok, nie trafi, też ok.
Co do zagranicznych graczy z GTS-u , króciutko, brać tych najlepszych z WIELU POWODÓW !
Kante -sprawdzony w naszej lidze napastnik .Jestem na TAK .
Mam podobne zdanie jak IAN w kwestii zabrania wiśle najlepszych zawodników zagranicznych .Szczególnie chodzi o Kosztala i Imaza .Ten drugi co prawda spłacony ale kontrakt do czerwca 2019 tylko.
A jakby wyglądała sytuacja gdy KL nie zwraca im licencji, 3 walkowery i degradacja, dalej ma Imaz kontrakt ważny?
[quote='gargamel9998' pid='1355773' dateline='1546771296']
[quote='frik' pid='1355768' dateline='1546768387']
[/quote]
Idzie do Lecha
[/quote]
To się trzeba bić o niego. Mamy być silni, czy odpuszczać, bo jak Lech, Legia, Jaga to nie mamy szans? Nie kupuję tego. To stara retoryka Janusza " nie będę się z nikim ścigał" - to jak się nie będziesz ścigał to nie wygrasz, proste.
Co do gry u nas tych z gts mam mieszane uczucia . Potrafię docenić umiejętności i fakt zawodowstwa ale przecież nie możemy być sępami . jakoś tak to ujął nasz niedoceniany rycho z mozpn . ;)
Hank, właśnie też ze względu na "Rycha", uważam ze powinniśmy lepszych zawodników z GTS-wyjąć. Pod każdym względem będzie to trafiona inwestycja. Sportowo i medialnie strzał w dziesiątkę. Oni się dobrze czują w Krakowie, mają naprawdę niezłe umiejętności jak na potrzeby Ekstraklapy, w Pasach jest już paru graczy z Hiszpanii. Myślę, że dobrze są zorientowani o warunkach bycia zatrudnionym w Cracovii. Nie wierzę, że hiszpańska kolonia w Krakowie jest dla siebie obca.
Bądźmy właśnie "sępami". W piłce nożnej o sukcesie decyduje też spryt np. przy transferach. Jeżeli jest szansa, "brać" co lepsze, bo na końcu się liczy MIEJSCE W TABELI.
Zgadzam się z Ianem, wyrwanie jakiegoś zawodnika z gts, to strzał w 10. Oczywiście mowa tylko o obcokrajowcach
tylko jak wyrwać Jimaza?
nie wiadomo przecież komu płacić
[quote='squier strat' pid='1355816' dateline='1546780837']
tylko jak wyrwać Jimaza?
[/quote]
Trzeba z nim podpisać kontrakt od czerwca i poczekac aż będzie mógł rozwiązać stary z winy kundli.
Ja również się z Kolegami zgadzam, powinniśmy skorzystać z sytuacji i wybrać co lepszych z gtsu. Trzeba się z tym spieszyć, bo pewien jestem, że menadżerowie tort już podzielili. Kogo, nie wypowiadam się, nie znam się na piłce jak większość z Was. Mnie przesiąkniętemu w nienawiści do gtsu, nie przeszkadza, że zawodowy piłkarz będzie Nasz, pod warunkiem, że to nie jakiś dzban przesiąknięty sympatią do psów.
Mało tego, jestem pewien, że były ich zawodnik, który grał za darmo/drobne przez ostatnie pół roku i zostawiał zdrowie na boisku, osiągając wyniki dzięki którym byli długo w szczycie tabeli, gdy dostanie regularne, comiesięczne, terminowe wpłaty bardzo szybko przekona się, że warto tu grać i gts był błędem w karierze. Pomimo "uroków" naszego chorego pięterka, lepiej grać za gotówkę niż jej obietnice.
[quote='frik' pid='1355817' dateline='1546781017']
[quote='squier strat' pid='1355816' dateline='1546780837']
tylko jak wyrwać Jimaza?
[/quote]
Trzeba z nim podpisać kontrakt od czerwca i poczekac aż będzie mógł rozwiązać stary z winy kundli.
[/quote]
bzdura.
Hiszpan jest spłacony
Nie do końca
Od spłaty zaraz minie tyle czasu ze znów będzie mógł złożyć wezwanie do zaplaty
- Edytowany
Hank ty masz skrupuły że ,,nie powinniśmy być sepami ''?Właśnie odwrotnie trzeba im wbijać gwoździe do psiej trumienki .Jak bym był na miejscu Filipiaka to kontrakt z Imazem byłby podpisany od czerwca i Kosztal za darmo bez ekwiwalentu dla ścierwa .
Sportowo bardzo dobrzy piłkarze zagraniczni najemnicy nie jakieś psy co ich interesuje klub .
Wygrywamy też medaialnie a tak spocony rysio stary ubecki dziad wyrwał by ze złości oststnie kłaki z pustek pały .
Myślisz hank że w odwrotnej sytuacji mieli by skrupuły ?.
Na miejscu Filipiaka dobił bym ich doszczętnie .Poprzez spółkę widmo wykupił bym udziały u wanny i Szweda oczywiście dalej nic z tym ścierwem nie robiąc prócz pustych obietnic .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)