Ja to bym chyba nie chciał żadnego transferu na skrzydło, znów przyjdzie ktoś mniej lub bardziej do odbudowania, pogra chwilę i się okaże że jest nie do odbudowania, a my przy okazji stracimy kilka punktów. Gdy w końcówce rundy na bokach grali Wdowiak i Rapa, to skrzydła wyglądały chyba najlepiej odkąd prowadzi nas Probierz. Do tego można liczyć na Strózika i od biedy Zenjowa czy Diego. Jest jeszcze Pik, który obok Strózika ma chyba największe szanse na regularne występy w przyszłym sezonie, kiedy wejdzie przepis o młodzieżowcu.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Transfer na skrzydło MUSI być, ale nie żadni zawodnicy do odbudowania tylko ktoś, kto naprawdę da nam jakość na boku. Żadne tam wynalazki typu Serderowy, Culiny, Monety, Mazki.
[quote='Marcepanowy' pid='1354165' dateline='1546034361']
A co myślicie o zawodnikach Korony którym kończą się umowy chodzi mi głównie o Możdżenia i Soriano ?
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
[/quote]
Soriano jak najbardziej .
Najlepszym transferem było by wydubcenie Zenjova :D
no i Kuba pozostaje bez klubu na tę chwilę ;)
[quote='abc' pid='1354175' dateline='1546037777']
I to właśnie różni mnie od części szanownych kolegów z forum. Wolę żeby przyszedł 1 zawodnik który Nas znacząco wzmocni niż kilku przeciętniaków. Myślę że wypłata Culiny, Serderowa i Zenjowa i kilku innych spokojnie ,by wystarczyła i jeszcze zostało by na dobrego juniora. Wszyscy piszą że chcą grać o najwyższe cele a proponujecie bardzo średnich zawodników, których raczej ich obecne kluby chcą się pozbyć To nam jakości nie podniesie, takich grajków to my mamy. Moja zasada jest taka, że za półdarmo nikt dobrego zawodnika nie odda,chyba że kończy mu się kontrakt albo jest pokłócony z klubem.Patrzmy na jakość gry zawodnika w ciągu kilku sezonów ( chyba że to junior ) a nie na jedną rundę, bo mieliśmy już takich grajków jednej dobrej rundy w ciągu kilku lat. Mieliśmy napastników po jednej dobrej rundzie którzy w ciągu kilku lat strzelali razem mniej bramek niż król strzelców EX w ciągu jednego sezonu.
Jeżeli mamy ściągać średniaków ( a średniakami są jak są w dobrej formie) to lepiej dajmy więcej szans najlepszym juniorom. Może moja propozycja jest nierealna, ale myślę że w takim kierunku powinniśmy iść.
A już nazwisko które proponuje tu jeden z kolegów od kilku okienek czyli Hołota rozwala mnie na łopatki ( bez urazy to taki przykład).
[/quote]
Tez mam takie zdanie na temat jakości zawodników, tzn. lepsza jakość niż ilość, tylko problem polega na tym ,że taki zawodnik musi swoje zarabiać i nawet nie jest problemem to że nie mamy na to kasy w budżecie , bo jakbyśmy wywalili paru parodystów w stylu Culiny czy Serderova to kasa by się znalazła , ale niestety nasz zarząd jest chory na kominy płacowe i tu jest pies pogrzebany.
Ktoś pisał o Błaszczykowskim - to byłby dopiero hit , oczywiście nierealny bo poza kasą jest to kundel z definicji, ale kurewa mać chyba by psom wtedy dupy rozerwało z bólu ::) no i sukces marketingowy gwarantowany o Prezesie by cała Polska mówiła.
[quote='ALRS' pid='1354240' dateline='1546078766']
[quote='abc' pid='1354175' dateline='1546037777']
I to właśnie różni mnie od części szanownych kolegów z forum. Wolę żeby przyszedł 1 zawodnik który Nas znacząco wzmocni niż kilku przeciętniaków. Myślę że wypłata Culiny, Serderowa i Zenjowa i kilku innych spokojnie ,by wystarczyła i jeszcze zostało by na dobrego juniora. Wszyscy piszą że chcą grać o najwyższe cele a proponujecie bardzo średnich zawodników, których raczej ich obecne kluby chcą się pozbyć To nam jakości nie podniesie, takich grajków to my mamy. Moja zasada jest taka, że za półdarmo nikt dobrego zawodnika nie odda,chyba że kończy mu się kontrakt albo jest pokłócony z klubem.Patrzmy na jakość gry zawodnika w ciągu kilku sezonów ( chyba że to junior ) a nie na jedną rundę, bo mieliśmy już takich grajków jednej dobrej rundy w ciągu kilku lat. Mieliśmy napastników po jednej dobrej rundzie którzy w ciągu kilku lat strzelali razem mniej bramek niż król strzelców EX w ciągu jednego sezonu.
Jeżeli mamy ściągać średniaków ( a średniakami są jak są w dobrej formie) to lepiej dajmy więcej szans najlepszym juniorom. Może moja propozycja jest nierealna, ale myślę że w takim kierunku powinniśmy iść.
A już nazwisko które proponuje tu jeden z kolegów od kilku okienek czyli Hołota rozwala mnie na łopatki ( bez urazy to taki przykład).
[/quote]
Tez mam takie zdanie na temat jakości zawodników, tzn. lepsza jakość niż ilość, tylko problem polega na tym ,że taki zawodnik musi swoje zarabiać i nawet nie jest problemem to że nie mamy na to kasy w budżecie , bo jakbyśmy wywalili paru parodystów w stylu Culiny czy Serderova to kasa by się znalazła , ale niestety nasz zarząd jest chory na kominy płacowe i tu jest pies pogrzebany.
Ktoś pisał o Błaszczykowskim - to byłby dopiero hit , oczywiście nierealny bo poza kasą jest to kundel z definicji, ale kurewa mać chyba by psom wtedy ***** rozerwało z bólu ::) no i sukces marketingowy gwarantowany o Prezesie by cała Polska mówiła.
[/quote]
Tylko jak taki "jakościowy" zawodnik złapie kontuzje albo obniży loty to robią się kłopoty... Taki zawodnik swoimi wysokimi zarobkami może też rozwalić szatnie, bo nie wszystkim kolegom te jego wysokie zarobki będą się podobać.
Kurzawa nie przyjdzie. Ale sądzę że możemy być świadkami innego powrotu .
Myślę, że Probierz wyczerpał juz llimit na błędy takie jak Culina>Rakels na przykład. Teraz wygrał kilka meczy ale niech si3 jeszcze sprawdzi jako łowca. Licze na 2/3 dobre, nie zajebiste transfery.
[quote='BartossusB' pid='1354245' dateline='1546080261']
Taki zawodnik swoimi wysokimi zarobkami może też rozwalić szatnie, bo nie wszystkim kolegom te jego wysokie zarobki będą się podobać.
[/quote]
Jak mnie takie gadanie wk.urwia. Takie typowo polskie myślenie - nie ważne żebym ja miał dobrze tylko żeby inni nie mieli lepiej :@
A może jeden z drugim piłkarzykiem by spiął poślady i jeszcze ciężej harował na treningach żeby stać się lepszym piłkarzem i żeby podnieść swoje zarobki? A tak to po co się przemęczać jak i tak wszyscy maja podobną kasę bo nie wolno robić "kominów"
Ciekawe czy jak taki Cristiano, Neymar albo inny gwiazdor przechodzili do innych klubów to się włodarze nie martwili, że jego zarobki mogą rozwalić szatnię?
A Kapustkę bez szans by go wypożyczyć ?
[quote='bodzio969' pid='1354259' dateline='1546084994']
[quote='BartossusB' pid='1354245' dateline='1546080261']
Taki zawodnik swoimi wysokimi zarobkami może też rozwalić szatnie, bo nie wszystkim kolegom te jego wysokie zarobki będą się podobać.
[/quote]
Jak mnie takie gadanie wk.urwia. Takie typowo polskie myślenie - nie ważne żebym ja miał dobrze tylko żeby inni nie mieli lepiej :@
A może jeden z drugim piłkarzykiem by spiął poślady i jeszcze ciężej harował na treningach żeby stać się lepszym piłkarzem i żeby podnieść swoje zarobki? A tak to po co się przemęczać jak i tak wszyscy maja podobną kasę bo nie wolno robić "kominów"
Ciekawe czy jak taki Cristiano, Neymar albo inny gwiazdor przechodzili do innych klubów to się włodarze nie martwili, że jego zarobki mogą rozwalić szatnię?
[/quote]
Zwłaszcza, że nawet nawet jak taki gostek złapie kontuzję to mamy z niego taki pożytek jak dzisiaj z Culiny i Serderova czyli żaden, a więc nic nie tracimy.
Zawsze jeszcze można koszulki sprzedawać, a z nazwiskiem Serderowa, to nawet szkoda produkować :D
[quote='Mathauzz' pid='1354248' dateline='1546081443']
Myślę, że Probierz wyczerpał juz llimit na błędy takie jak Culina>Rakels na przykład. Teraz wygrał kilka meczy ale niech si3 jeszcze sprawdzi jako łowca. Licze na 2/3 dobre, nie zajebiste transfery.
[/quote]
Niczego nie wyczerpał, ani on ani zarząd. Drużyna jest na razie na bezpiecznym miejscu więc nic tylko handlować. Spodziewam się tradycyjnie 2-3 grajków typu Culina + 1 "młody obiecujący" (który zagra potem w sumie ze 2 mecze i tyle).
Interes się kręci więc po co zmieniać coś co "działa"...
[quote='RobertoBaggio' pid='1354261' dateline='1546085553']
A Kapustkę bez szans by go wypożyczyć ?
[/quote]
Nie ma takiej opcji do maja musi zostać w Belgii.
- Edytowany
[quote='morata' pid='1354247' dateline='1546080588']
Kurzawa nie przyjdzie. Ale sądzę że możemy być świadkami innego powrotu .
[/quote]
Jak do tej pory dwa powroty nie udane / Rakels , Budzik / ale może do trzech razy sztuka . ;)
Mnie się zdaje, że czas podjąć rozmowy z upatrzonymi zawodnikami z drugiej strony Błoń. Jak czytam, że Sarapata z biletów za Lecha przelała 300 tysięcy dla SKWK :D to sobie myślę, że niektórzy to już się sami zgłoszą :cool:
O jakim powrocie wy piszecie? Kapustka przyjść nie może, Klich na dobrej drodze do Premier League, Piątek na drodze do pobicia rekordu transferowego w Polsce, nawet dla Jaroszyńskiego na wcześnie na powrót do ekstraklasy.
Od wczoraj rozpiera mnie ciekawość kto ? Bo jakoś nie przychodzi mi do głowy nazwisko ewentualnego kandydata .
- Edytowany
A kiedy Oliva wraca do grania? Jego nam najbardziej brakło w jesieni po Covilo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Polan77, Goście (2)