[quote='ian thorpe' pid='1329521' dateline='1533460829']
Będą Pasy po ComArchu, będą w historii następni...Jednak by tak było, muszą zawsze być kibice.
[/quote]
Dokładnie tak, jeżeli Cracovia ma przeżyć Comarch musi mieć kibiców, kibiców tylko i wyłącznie Cracovii, nie mks-u nie AW-u, nie kiełbasy etc. etc.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Przezylismy okupację, przeżyjemy korporację !
Ian -dostaliśmy furę kasy za Piątka i dojda bonusy .Moze się zamknąć kwotą 5 mln euro .Jeśli mamy zrobić krok do przodu a Probierz zapowiada walkę o MP to nie możemy bawić się w pobożne życzenia (nada się albo nie )Trzeba sprowadzać zawodników o określonej klasie sportowej .Takich trzeba wyszukać i tacy kosztują .
Korpo prowadzi politykę rabunkową drogo sprzedać kupić pobożne życzenia Wtórują im niektórzy ,,kibice ''. jJak to nazwać jak niejaki konserwa w bilansie zysków i strat pozycja defensywny pomocnik odejście Covilo i przyjście gościa z rezerw Lecha traktuje jako bilans 0 .Jak w lidze księgowych to nawet bym napisał +1 .Wpada kwota ....50 tyś uero plus zejście z drogiego kontraktu przychodzi znacznie tańszy gracz .
Z parą Fink -Danek podobna sytuacja .
Nasuwa się pytanie kto chce sukcesy sportowe ?Na pewno nie Probierz ,nie Filipiak i jego świta .Tym nie zależy na wyniku tylko na napełnianiu kasy Brednie Probierza o MP będziemy słuchać i bajki pinokia F .Sukcesu chcą kibice i to nie wszyscy .Tacy jak konserwa ,eredin i kilku innych grają w ligę księgowych .Ty Andrzeju też dochodzisz do nich .Robią cię w bambuko co sezon a ty dalej wierzysz że winna braku sukcesów jest ,,dola garbata ''.Nie ludzie winni ,nie olewactwo Filipiaka ,zatrudnianie tabiszy ,bałdysów ,sprzedawanie kogo popadnie tylko ta przeklęta garbata dola ''.
Niejaki konserwa w ocenie zawodników nie zbłaźnił się nawet w 5% tego co Ty :)
Oceniasz nie zawodników, ale wyobrażenia, wspomnienia, stare statystyki, pojedyncze udane zagrania, pojedyncze bramki - efekt - pośmiewisko Forum - zejdź z tej drogi, a na poczatek przynajmniej nie krytykuj innych.
Covilo gdyby u nas został to już w tym sezonie, po powrocie Dąbrowskiego robiłby za wybór nr.3 albo nawet 4.
To nie jest Covilo sprzed dwóch lat. Jeśli tego nie rozumiesz - nic nie rozumiesz.
[quote='konserwa' pid='1329553' dateline='1533472302']
Covilo gdyby u nas został to już w tym sezonie, po powrocie Dąbrowskiego robiłby za wybór nr.3 albo nawet 4.
To nie jest Covilo sprzed dwóch lat.
[/quote]
Możliwe , tylko byłoby to zależne w jakiej dyspozycji byłby po powrocie na boisko Dąbrowski . Po tak długiej przerwie nieco wątpię aby był w dobrej dyspozycji .
[quote='hank' pid='1329566' dateline='1533474636']
[quote='konserwa' pid='1329553' dateline='1533472302']
To nie jest Covilo sprzed dwóch lat.
[/quote]
Możliwe , tylko byłoby to zależne w jakiej dyspozycji byłby po powrocie na boisko Dąbrowski . Po tak długiej przerwie nieco wątpię aby był w dobrej dyspozycji .
[/quote]
Ale nie oznacza to, że Covilo nie obniżył [s]lotów[/s] wartości. Potter porównuje wspomnienia do niewiadomej.
[i]Covilo gdyby u nas został to już w tym sezonie, po powrocie Dąbrowskiego robiłby za wybór nr.3 albo nawet 4.[/i]
Przecież to oczywiste, po to zrobiono go kapitanem. Z ławki by dyrygował drużyną:).
- Edytowany
Tak teraz sobie skumalem...
Covilo odpalili z najwyższym kontraktem... Dla prasy poszło że chcieli Polańskiego lub Gola... i teraz wytłumaczenie mają... ze chcieli...ze sie starali... ze Cracovia nie jest klubem pierwszego wyboru.. ze zarzadzajacy sa cacy tylko że zawodnicy są bee...
Mam takie 2 propozycje z ligi Słowackiej. Pasują i do wzmocnienia składu jeśli chodzi o pozycje na których mamy braki jak i do Filipiakowej koncepcji sprzedaży netto:
https://www.transfermarkt.pl/erik-jirka/profil/spieler/339693 - Erik Jirka. Obserwowałem go podczas meczu Spartaka z Legią. Bardzo dobry skrzydłowy, potencjał ma ogromny i jak dla mnie do składu na już dając ogromne wzmocnienie w tej formacji
https://www.transfermarkt.pl/osman-bukari/profil/spieler/548650 - Osman Bukari. Chwilę grał w meczu z Górnikiem. Generalnie jest młody i czarny czyli musi być dobry.
Każdą propozycję warto przeanalizować tylko czy my jeszcze mamy w planie jakieś ruchy kadrowe ? Czy brazyliani to już etap zamknięty ?
Ale że Ekspert odpuścił temat to ja się dziwie -taki fajny był lepszy od Piony ! :)
[img=506x337]https://pbs.twimg.com/media/Dj6XOqPW4AEQ64f.jpg[/img]
- Edytowany
Witam!
Kibic ze Szwecji sie klania.
Tak sobie patrze na losowanie w pucharach i mnie fantazja niesie. Legia i Lech maja stanowczo rozniace sie budzety od reszty ligi. Oznacza to w skrocie ze brak miejsc premiowanych pucharami to rzadki precedens w ich przypadku. Jagiellonia jest dobrze zarzadzana. Od 2010 maja staly postep. Gra w pucharach robi swoje mimo ze zdarzaly im sie wpadki. Klub ktory nie gra [b]wielokrotnie[/b] w europejskich pucharach, nie ma mozliwosci rozwoju. Mam nadzieje ze "pocalunki smierci" sa juz za nami Panie Michale ;). Budzet Jagiellonii lezy na tym samym poziomie (dane wziete ze skarbu kibica ekstraklasy P.S 2018/2019) co Cracovii.
Jezeli Arka i Gornik mogli to i Cracovia moze. Przy odpowiedniej szatni i dobrej atmosferze mozna budowac swoja marke tak jak wspomniana Jagiellonia. Pare lat z pucharami i klub bedzie w zupelnie innym miejscu. W miedzy czasie wyrosnie nowa baza treningowa. Wiadomo ze to proces kilkuletni ale gdzies trzeba zaczac.
Realia sa takie ze co roku trzeba kogos wytransferowac (piorko do kapelusza dla klubu) za spora kase i nie ma co liczyc (moze w przyszlosci?) na milionowe transfery do klubu. To nie Shakhtar Akhmetova.
Wspinaczka Gornika nie wyglada wcale tak stromo: Zaria Balti, Trencin, Feyenoord, Sturm Graz/AEK Larnaka. Niech taka sciezka sie trafi raz na 4-5 sezonow w pucharach. Bedzie co wspominac i czym sie rozkoszowac.
Glowy do gory. Bedzie dobrze.
Pozdrawiam
Mnie nie obchodzą puchary. Liczy się liga polska i MP, oraz bicie psa.
Puchary są tylko nagroda za sezon. Najpierw liga.
Na już ktoś do środka pola i na skrzydło....
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
[quote='Marcepanowy' pid='1329753' dateline='1533579061']
Na już ktoś do środka pola i na skrzydło....
[/quote]
No i napastnik by się przydał, chociaż jeden ...
Do pomocy i ataku na już kogoś trzeba . Co z Pikiem ?
Może to już moment na powrót?
http://www.sport.pl/pilka/7,65080,23759103,premier-league-bartosz-kapustka-ma-kolejnego-rywala-rachid.html#Z_BoxSportLink
Bartek jak wróci do Polski to prędzej do Legi albo Lecha...[quote='Cthulhu' pid='1330002' dateline='1533633059']
Może to już moment na powrót?
http://www.sport.pl/pilka/7,65080,23759103,premier-league-bartosz-kapustka-ma-kolejnego-rywala-rachid.html#Z_BoxSportLink
[/quote]
Oprocz Kapustki przyda sie Michalak (z zagwarantowana kwota transferu) i pokusilbym sie o Sobiecha.
- Edytowany
Lech chyba juz zamknal kadre...Nie sadze ze szukaja kogos na skrzydlo biorac od uwage ze maja Klupsia i Jozwiaka ktorzy graja malo a moje spore mozliwosci. Legia to jeden wielki balagan. Mysle ze Kapustka dostalby sie z deszczu pod rynne.
Moze zabrzmi to kontrowersyjnie w uszych niektorych ale szkoda ze nie doczekalismy sie Forsella w barwach Cracovii. Chlopak nie ma rzezby CR7 ale Cracovii moglyby dac urozmaicenie. Pilke ma przyklejona do nogi przy czym "odrywa wzrok z murawy" i potrafi rozdawac niezle pilki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)