To już Pesković jest lepszy od Gostomskiego.Transfer trochę z d....
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='ian thorpe' pid='1301173' dateline='1516825928']
Gostomski niezły bramkarz. Natomiast, to co piszą pod tym Janexem na tt o Koronie, nadaje się do kabaretu. Mam nadzieję, że Pasy jak i sam zawodnik wiedzieli jaki jest status bramkarza w Koronie i nie ma tam jakiś jaj. Teraz, będzie taka burza, ze prawdopodobnie Gostomski wyląduje w u nas jeszcze w tym okienku. Nie chodzi o samo odejście, tylko o sam sposób załatwienia sprawy, gdzie włodarze Korony wychodzą na idiotów. Ja bym na ich miejscu, szybko się takiego "ziemniaka" pozbył, by wyjść z twarzą i coś tam zarobić. Trzymanie w takiej sytuacji zawodnika w klubie, w klubie kokosa, bo na bramce sobie nie wyobrażam, by było niepotrzebną stratą wizerunkową i finansową.
[/quote]
Wymieni na Malarczyka. Oby tylko nie okazało się że Korona wyjdzie na tym na +
[quote='lukaszksc' pid='1301176' dateline='1516826731']
[quote='maszczerano' pid='1301172' dateline='1516825706']
Czy to nie on wtedy bronił kiedy wpakowaliśmy Lechowi tyle bramek?
[/quote]
Ten sam
[/quote]
To pamiętam, że jak oglądałem skróty, to mi wyglądało jak jakiś sabotaż bramkarza, zwłaszcza bramka Rakelsa, gość się rzucił tak jakby specjalnie chciał nie złapać piłki.
[quote='quentin' pid='1301177' dateline='1516828670']
Gość rozegrał jeden pełny sezon (w 2 lidze parę lat temu) i 2 sezony w ekstraklasie gdzie rozegrał po 20 spotkań. Do tego jeszcze kolejnych dwadzieścia parę meczy przez resztę kariery. Naprawdę trzeba mieć fantazje by nazwać go "niezłym bramkarzem". Zakładam że ściągamy trochę młodszą wersje Peskovica, taki typ rezerwowego co to grzecznie posiedzi na ławie i poogląda jak koledzy bronią.
[/quote]
Wiesz... dziś na ławce jest Wilk, Stępniowski i Peskovic - w ten sposób patrząc to Gostomski JEST niezłym bramkarzem
Ale gość chyba najgorszej rundy nie miał w Koronie? Wygrał rywalizacje z samym Zlatanem.
[quote='maszczerano' pid='1301180' dateline='1516829372']
[quote='lukaszksc' pid='1301176' dateline='1516826731']
[quote='maszczerano' pid='1301172' dateline='1516825706']
Czy to nie on wtedy bronił kiedy wpakowaliśmy Lechowi tyle bramek?
[/quote]
Ten sam
[/quote]
To pamiętam, że jak oglądałem skróty, to mi wyglądało jak jakiś sabotaż bramkarza, zwłaszcza bramka Rakelsa, gość się rzucił tak jakby specjalnie chciał nie złapać piłki.
[/quote]
Nie wspominając już o karnym jaki zrobił po faulu też na Rakelsie
Moze strategia jest taka,ze jak bedziemy mieli duzo bramkarzy w kadrze, to wladze ligi pozwola zeby gralo u nas dwoch na raz. Wtedy ten transfer sie broni.
[quote='eredin' pid='1301181' dateline='1516829713']
Gość rozegrał jeden pełny sezon (w 2 lidze parę lat temu) i 2 sezony w ekstraklasie gdzie rozegrał po 20 spotkań. Do tego jeszcze kolejnych dwadzieścia parę meczy przez resztę kariery. Naprawdę trzeba mieć fantazje by nazwać go "niezłym bramkarzem". Zakładam że ściągamy trochę młodszą wersje Peskovica, taki typ rezerwowego co to grzecznie posiedzi na ławie i poogląda jak koledzy bronią.
[/quote]
Wiesz... dziś na ławce jest Wilk, Stępniowski i Peskovic - w ten sposób patrząc to Gostomski JEST niezłym bramkarzem
[/quote]
Tylko po jakiego grzyba nam 4 bramkarz, czy nie lepiej mieć Wilka i zamiast tych trzech zakontraktować jednego który by zarabiał tyle co tych trzech ?
[quote='ALRS' pid='1301204' dateline='1516868705']
[quote='eredin' pid='1301181' dateline='1516829713']
[/quote]
[/quote]
Tylko po jakiego grzyba nam 4 bramkarz, czy nie lepiej mieć Wilka i zamiast tych trzech zakontraktować jednego który by zarabiał tyle co tych trzech ?
[/quote]
Zobacz do kiedy kontrakty mają Peskovic i Stępniowski
Nie porównujcie Gostomskiego sprzed dwóch lat do tego obecnie. Chłop zagrał rundę życia, ratował Koronę w nie jednym meczu. Na 12 spotkań aż 5 razy zaliczył czyste konto, był też w 11stce kolejki.
http://ekstraklasa.tv/maciej-gostomski-autorem-najlepszej-interwencji-14-kolejki/9w4c34
Dokladnie Kamaz, bardzo solidna runda w Koronie, wygral im kilka meczów, Puchar Polski z gts-em, mecze w lidze z Plockiem, czy cwks-em, duzo wiecej spotkan kiedy zaliczyl udane wystepy niz takich ktore zawalil, ze slabszych meczow przychodzi mi na mysl jedynie koncowka rundy i mecze z Jagiellonia i Arka (na jego usprawiedliwienie caly zespol zawiodl w ostatnich trzech meczach rundy).
Na pewno ma swoje wady, chwilami brakuje koncentracji i lepszej komunikacji z obroncami, w porównaniu do Sandomierskiego podobny poziom jesli chodzi o gre na przedpolu i na linii bramkowej, moze odrobine lepsze wyprowadzanie pilki.
I nie rozumiem jednej rzeczy, skoro ocenia sie go przez pryzmat jednego meczu, to czemu ma to być mecz z nami a nie np mecz z Lechia w Lechu kiedy jego interwencja w koncowce meczu dala Lechowi mistrzostwo Polski? :)
[i]I nie rozumiem jednej rzeczy, skoro ocenia sie go przez pryzmat jednego meczu, to czemu ma to być mecz z nami a nie np mecz z Lechia w Lechu kiedy jego interwencja w koncowce meczu dala Lechowi mistrzostwo Polski?[/i]
Od wczoraj jesteś na forum? :D
- Edytowany
Kilka transferow za nami a nie mamy dalej rozeznania kto szrotem kto TKKF a kto wzmocnieniem?
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=1018]@Potter[/url] czekamy na fachowe spojrzenie i ocene zanim kopną coś w lidze ;)
Czemu Potter zbanowany?
Gostomski wg mnie był lepszy od Buricia i strasznie się dziwiłem, że nie zawsze na niego stawiali. Odszedł bo chyba znudziło mu się być raz pierwszym, raz drugim (tym bardziej gdy sam czuł, że jest lepszy)
Gostomski jest dobrym bramkarzem i na ten moment nie byłby 4 tylko rywalizowałby z Sandomierskim a jeżeli ten odejdzie to powinien być pierwszym bramkarzem.
Mecz z Cracovią jest jedynym gdzie tak z głowy pamiętam, że nam coś zawalił na maksa a ten karny to ja nie wiem co on chciał zrobić.W każdym razie każdemu się zdarza i liczę jeżeli to prawda, że pokaże się z dobrej strony i nie nazywałbym go "tą drugą" opcją :)
@"KruszynaKSC" Potter jest zbanowany ponieważ poprosił o to w prywatnej rozmowie.
- Edytowany
Jak to już bywało z banami, potter sam poprosił.
Skoro jednak go nie ma to poświęcę się dla dobra ogółu i już Kruszyno podaje.
Rakels - wiadomo, dobry transfer
Culina - lepszy niż goście z jesiennej kadry, zatem delikatnie na plus (do czasu aż się nie zacznie potykać na boiskach ekstraklasy)
Brock-Madsen - tu nie mam wątpliwości - szrot - na potwierdzenie fachowej oceny odsyłam do wątku o wyższości Trabanta nad Garbusem (albo na odwrót, sytuacja jest dynamiczna i z każdą minutą przybywa zwolenników jednej lub drugiej opcji)
Pik - melodia przyszłości (jeszcze ma czas zostać szrotem)
Stępniowski - no litości, potterowe szrocicho
Gostomski - starszy brat Stępniowskiego (przyznaje w wieku 29lat zaliczył jedną przyzwoitą rundę w karierze)
Podsumowując gdyby nie powrót Rakelsa można by uznać że wagon ze złomem zaparkował w Cracovii na dobre.
*** - miejsce na klasyczną nawalankę o jakości Tabiszowych transferów i jego kumplu Weberze.
Ja nie rozumiem jaki jest sens rozstawania się z Sandomierskim - który jak na ekstraklase jest super bramkarzem i ściągnięcie Gostomskiego który jest słaby?! Ja pierdole top nie prościej było podpisać kontrakt z Grześkiem nowy i mieć numer 1 z prawdziwego zdarzenia?!. Logika transferowa zajebista. Już chyba wolę Pilarza :)
Bo chyba Sandomierski nie chce u nas już występować
[quote='Vola1906' pid='1301219' dateline='1516874375']
Ja nie rozumiem jaki jest sens rozstawania się z Sandomierskim - który jak na ekstraklase jest super bramkarzem i ściągnięcie Gostomskiego który jest słaby?! Ja pierdole top nie prościej było podpisać kontrakt z Grześkiem nowy i mieć numer 1 z prawdziwego zdarzenia?!. Logika transferowa zajebista. Już chyba wolę Pilarza :)
[/quote]
Grzesiek trzykrotnie odrzucił propozycję przedłużenia kontraktu przedłożoną przez Zarząd (2 x w lecie i raz na jesień). Jasno zakomunikował, że chce wyjechać na Zachód.
Ale na obecną chwilę to ten Zachód jakoś Grześka chyba nie bardzo chce .
Ale on chce, a dla chcącego nic trudnego;)
Były już ze 3 informacje na forum. Chyba jedna czeska (no tak, to nie Zachód) i 2 hiszpańskie (dalej na zachód już trudno, zwłaszcza, że pisali o Asturii. Pozostaje jeszcze Galicja, ale z Galicji do Galicji to żadne przenosiny;))
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)