[quote='MakuKSC' pid='1296739' dateline='1513950509']
Nawet mi sie nie chce wchodzic w dysputy, skoro uwazacie,ze ten drewniany typ za te 17 tys ojro miesiecznie nadaje sie do nas i to jeszcze jako wzmocnienie rywalizacji. Takie gaze w naszym klubie chyba nie istnieja, wiec jesli MP mialby pozbyc sie swojego budzetu na wyplaty na takiego kolka, to bylby chyba opetany, zwlaszcza jak wzmocnienia wymagaja inne formacje. Kolejna sprawa, MP bedzie raczej gral jednym napastnikiem, bo ma duza liczbe zawodnikow do srodka pola, jesli wroci Dabrowski i Covilo,a do tego dodamy Hernandeza i Drewniaka, to z tej 4 ktos musi usiasc, bo np Hernandez slabo nadaje sie na skrzydlo. Jesli mialoby siedziec dwoch, bo graloby dwoch napastnikow(na dodatek typu Sheridan) to bylby to strzal w kolano. Sterby juz wspominal o kibicowskich ambicjach i braniu spadow z innych zespolow. Zdecydowanie wole poszukiwania dwoch no-name'ow, sumarycznie za taka wyplate jak dlugowlosy. Psiarnia jakos sobie trafila Carlitosa, tylko u nas kibice ciagle chca zgrane karty.
[/quote]
A Rakels to niby ile tych dobrych rund zagrał ? Dalej kozak,czy jednak zgrana karta ? I pewnie przyjdzie tutaj grać na śmieciowym kontrakcie ..Zapominacie,że Cilian trafiał do bramki w taktyce Probierza
[url=http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=12947&id_sezon=89]http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=12947&id_sezon=89[/url]
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
Jeśli w zamyśle Probierza jest dalsza gra taktyką " na dzidę" to rzeczywiście Cilian byłby ziszczeniem jego mokrych snów ;)
Sheridan za słaby na Cracovie - ale mamy pakę, puchary to minimum. A tak serio to brać na wczoraj.
Nie wiem czy ktoś powiedział, że za słaby - Sheridan w formie to top ekstraklasowy. Słowo klucz - w Formie. No ale skoro w Jadze u MP mu dobrze szło, to może naszemu trenerowi uda się do niego przemówić. mimo wszystko, w jego transfer do nas nie wierzę.
Dla mnie Rakels to taki sobie transfer, ale on przychodzilby po odbiciu sie od naszej ligi, bo w Lechu sie nie przebil. Wy caly czas nie rozumiecie kwestii domniemanych zarobkow Sheridana, czy ktos w klubie zarabia 17 tys ojro(oprocz moze MP)? Za taka kase to my potrzebujemy zawodnika do pierwszej jedenastki a nie pobozne zyczenie odbudowy w wieku 28 lat.
Żeby była jasność (bo nie wiem czy zostałem dobrze zrozumiany), to co napisałem o tym, że potrzeba nam napastnika, nie znaczy, że jestem jakimś zwolennikiem tego gościa z Jagiellonii. Szczerze mówiąc bardzo rzadko oglądam polską ligę, by móc stwierdzić czy jest dobry czy nie, nie mam pojęcia czy warto dawać taką kasę na pensję, bo nie wiem czy jest tyle wart, tak samo jak nie wiem czy potrzebujemy akurat takiego typu napastnika, bo też myślę że tak jak ktoś tu napisał, lepszy byłby inny typ gracza. Tak więc ja nie jestem jakoś specjalnie za tym transferem (oczywiście jeśli cokolwiek jest na rzeczy, w co wątpię), ani nie jestem też przeciwny, bo nie mam pojęcia co on gra, jedyne o co chodziło mi w tym co napisałem, to to, że napastnika także potrzebujemy, bo raz, że przydałby się ktoś jednak bardziej skuteczny niż Piątek, który wykorzystuje 1 na 3 świetne okazje, a piłka po jego przyjęciu odskakuje na parę metrów, dwa że zakładając nawet że Piątek jest w pierwszym składzie, to nie mamy nikogo na rezerwę, nie ma też w tym momencie żadnej opcji jeśli idzie o wprowadzenie zawodnika i zmianę taktyki, by grać na 2napastników.
Co do Rakelsa według mnie zawsze wzrosłaby konkurencja, Rakels w formie, to jednak lepszy zawodnik niż Szczepaniak, Wójcicki czy Wdowiak, tak więc jeśli jest możliwość, to można go brać. Choć po tym w jaki sposób od nas odchodził, to jednak u mnie zawsze ma już pewne "ale". Natomiast też nie uważam, że Rakels jest już zaklepany. Ogólnie po wielu okienkach transferowych (szczególnie ostatnie lato i nazwiska jakie tu padały :) ) podchodzę do wszelkich informacji na spokojnie i nie biorę ich całkowicie na poważnie, według mnie te nazwiska co się tutaj przewinęły, to bardzo realne, że nikt do nas nie przyjdzie, a przyjdzie jakiś zagraniczny, nieznany zawodnik w połowie lutego :)
Rakels już dogadany. Zostało tylko papiery żeby doszły.
Bruno 100 % racji niektórzy mają problem z pamięcią .Sheridan wiosną był uważany za najlepszy transfer zrobiony w ekstraklasie .Grał tam po prostu świetnie dając bezcenne bramki i asysty . Jesień słabsza ale patrząc na to jakie posiada umiejętności to nie mam złudzeń że u nas Sheridan to był by ten z wiosny .17 tyś euro ?Jak masz dobrego zawodnika warto dać a może uda się trochę z kwoty zejść .
Domański -śledzę 1 ligę i zawodnik ciekawy pod każdym względem -da sobie radę w ekstraklasie .Mamy w kadrze wielu słabszych od niego .
Różne nazwiska się przewijają ale generalnie najważniejsze by tych konkretnych graczy dograć przed rozpoczęciem przygotowań. Niech więc Tabisz spina poślady i podpisuje kontrakty, a potem niech odejdzie już z Cracovii i niszczy inny klub.
[quote='KruszynaKSC' pid='1296751' dateline='1513956207']
[quote='zerox1906' pid='1296745' dateline='1513954466']
Obiło mi się o uszy, że jesteśmy zainteresowani[font=Arial Black] Maciejem Domańskim z Puszczy.[/font] Ciekawy zawodnik, jednak, na ile to jest poważny temat, to już inna sprawa.
[/quote]
Ktos cos na temat tego zawodnika?? Pozycja...jak gra..widzial moze go ktos na zywo??
wzrost......167cm.... szalu ni ma...
[/quote]
https://www.youtube.com/watch?v=DRtVESO9VD0
- Edytowany
Jasne,że raczej nikt po tak słabej rundzie nie zagwarantuje Sheridanowi gwiazdorskiej gaży.On sam pewnie teraz nie liczy zer na nowym kontrakcie,szukając formy z wiosny.Jeśli raz mu się udało,niemalże z marszu na Podlasiu,to zapewne teraz dałby od siebie jeszcze więcej,żeby u tego samego trenera,znależć bilet do kraju w którym zarobi na emeryturę.I tyle..
Film potwierdził to co widziałem w meczach .Domański szybki ,kreatywny obunożny zawodnik .Jeden z lepszych zawodników 1 ligi .Przydał by się u nas .Tak czy siak trafi do ekstraklasy .
[quote='eredin' pid='1296744' dateline='1513954406']
[quote='sterby' pid='1296741' dateline='1513953070']
Recykling uprawiacie Waszmoście.
[/quote]
Świerczok to też recycling
[/quote]
Nie, Świerczok to pała z mineralogii, nie odróżnili węgla od "diamentu".
[quote='kscpeter' pid='1296773' dateline='1513963492']
Rakels już dogadany. Zostało tylko papiery żeby doszły.
[/quote]
Tzn z kim dogadani jesteśmy, z Rakelsem, czy Readingiem?
Do 31.12.2017 Rakels nie ma prawa się z nami dogadywać, więc go nie podpi....ać,
A też nie za bardzo chce mi się wierzyć że taki Reading nie będzie chciał odzyskać, choćby części nakładów poniesionych na wykup gracza z pazernych rąk Tabisza.
Jeśli natomiast położył lagę, to co takiemu Lechowi, który ma go wypożyczonego do czerwca, przeszkadzałoby by trzymać go dłużej, podpisać kontrakt i skasować 100 czy 200 tys euro?
Jesteście ludzie niepoprawnymi fantastami finansowymi.
Ja zrozumiałem, że Lech kończy wypożyczenie i my go bierzemy na pół roku, a jego wartość jest teraz mniejsza niż wtedy.
Jak widać to po machinacjach vice w innych sytuacjach (proces z MZPN i Tarnovią), to układ z Rakelsem będzie taki, że tanio go wypożyczymy, a ewentualny wykup będzie szedł w miliony ;)
A mnie się wydaje że Rakels to za wysokie progi dla naszych działaczy.
Apel do newcomerów: prosimy o nie defekowanie na forum przed Wigilią.
Wspominany tu Matras ponoć blisko Piasta (via Dominik Klekowski, Weszlo, tt).
Trener powiedział, że z Rakelsem jesteśmy już dogadani. Zostało parę drobiazgów i to mnie niepokoi, bo w naszym przypadku właśnie te drobiazgi zwykle robią różnicę na nie (np. brutto czy netto w kontrakcie...)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (17 użytkowników)
mzilikazi, PASIAK06, GSC, Aligator, Jeden9Zero6, DawidSiemaszki, Marlon, Niewidoczni (2), Goście (8)