Dąbrowski i strzał z dystansu, to jak Małecki i intelekt. Albo blok, albo w trybuny (lub wysoko nad nimi).
-
-
Milan Dimun - witamy!
4 dni później
Po cichu liczę na przełamanie Dimuna w tym sezonie, nie piszę, że będzie nam ciągnął grę, ale może być na prawdę bardzo przydatnym zawodnikiem.
Kolejny dobry występ chyba odblokował głowę :) bo nie wierzę że w 3 tyg się nauczył grać , pomału widzę czemu z uporem maniaka na niego stawiano mimo że nic nie grał ,oby to teraz tylko procentowało
Dzisiaj świetna zmiana, do zawsze bardzo dobrego przygotowania fizycznego dołożył nareszcie trochę umiejętności piłkarskich. Niech powtórzy to w 3-4 meczach i można będzie uznać, że mamy solidnego środkowego pomocnika.
Może czas aby kolejny mecz rozpoczął w pierwszym składzie ?
Pora wcielić w życie plan Cracovia 2021 - Na Dimunie do Europy!
Wygwizdali Cię na prezentacji co musiało być przykre, a Ty się nie obraziłeś, tylko JAK ZAWSZE dajesz z wątroby.
Wielu tęskni za Golem, ale ja u Janusza takich piłek jaki Ty czasem rzucasz, nie widziałem. Pomijam grę w destrukcji, w odbiorze, pomijam charakter walczaka.
Brawo Milan i oczywiście oby tak dalej. Zasłużony pierwszy skład.
Chciales Ianie pochwalic I slusznie bo jest za co,ale tym porownanien do Gola popsules wydzwiek tego posta. Albo nieuwaznie ogladales nasze mecze z Golem w skladzie albo celowo wplatasz taka manipulacje.
A niby czemu manipulacja?
Porównanie z Golem dotyczy nie całokształtu gry na pozycji, nie samej kreatywności a tylko rzucanych piłek i rzeczywiście, w całym poprzednim sezonie Gol (niczego mu nie ujmując) nie rzucił tylu fajnych piłek omijających całe formacje co Dimun w 2 ostatnich meczach.
Teraz to juz w poprzednim sezonie, tylko post wyzej trzeba wyedytowac. :D :D :D
- Edytowany
Wszedzie pisza i mowia po naszym meczu z Malmo ze zabraklo "takiego" Gola bo dziura w srodku ale Konserwa tego nie widzial ...Nie widzial dziury w srodku bo to nie trendy bylo... poszlo w media ze zagrali super mecz to super mecz zagrali.. bez bledow... a gole sie same strzelaly...
Pusc sobie nawet dzisiejsza Misje Futbol gdzie mowia o naszym meczu i o Golu gdzie widzieli dobrze ze nie bylo srodka pola u nas....
A to już manipulacja a la Kruszyna.
Bo mógłby se chłop wejść na wątek meczowy i spośród innych narzekań i płaczów znaleźć te Konserwy, w których było jak wół że przegrywamy przez dziurę w środku pola - o tym czasie pisałem o tym tylko ja i sterby. Dla Kruszyny za ciężki wysiłek?
faktem jest, że Gol nie rzuca crossów na nos. nie chcę przedwcześnie spalić chłopa ale jeśli ma tak grać to ja olewam Gola. dla mnie nazwiska nic nie znaczą. liczy się tylko dobra gra i wynik
27 dni później
Za gol24.pl
"Teraz już wiemy, że głowę miał zaprzątniętą sprawami znacznie ważniejszymi od piłki nożnej. - Wynik dedykujemy Milanowi Dimunowi, który zagrał mimo trudnej sytuacji rodzinnej. Wyrazy współczucia dla niego. Został, nie wrócił na Słowację - podkreślił na pomeczowej konferencji Michał Probierz."
Czy ktoś wie o co chodzi?
[quote='leszeczek' pid='1453883' dateline='1601288217']
Za gol24.pl
"Teraz już wiemy, że głowę miał zaprzątniętą sprawami znacznie ważniejszymi od piłki nożnej. - Wynik dedykujemy Milanowi Dimunowi, który zagrał mimo trudnej sytuacji rodzinnej. Wyrazy współczucia dla niego. Został, nie wrócił na Słowację - podkreślił na pomeczowej konferencji Michał Probierz."
Czy ktoś wie o co chodzi?
[/quote]
No właśnie. Mimo że nie chce człowiek grzebać w problemach innych, ale czy ktoś wie z czym mierzy się Milan?
Let the sleeping dogs lie, roztrzasanie tematu jest bez sensu zwlaszcza z punktu widzenia Milana. Jego zycie, jego sprawy, moze woli miec teraz swiety spokoj.
Zwłaszcza że tak miło był przyjęty na prezentacji.
A dla mnie Dimun, jakkolwiek by to nie zabrzmiało, to taki pasiak z krwi i kości. W klubie od lat, zawsze zostawia na boisku serce, nigdy nie narzeka, jest zawsze do dyspozycji trenera, na treningach zasuwa. Pewnego poziomu nie przeskoczy, ale czuje się z klubem związany i nigdy nie słyszałem o nim, czy jego postawie złego słowa.
[quote='Dorwas' pid='1454028' dateline='1601365737']
A dla mnie Dimun, jakkolwiek by to nie zabrzmiało, to taki pasiak z krwi i kości. W klubie od lat, zawsze zostawia na boisku serce, nigdy nie narzeka, jest zawsze do dyspozycji trenera, na treningach zasuwa. Pewnego poziomu nie przeskoczy, ale czuje się z klubem związany i nigdy nie słyszałem o nim, czy jego postawie złego słowa.
[/quote]
Rok temu pod stadionem DAC Dunajska Streda spotkałem gromadę Słowaków w koszulkach w pasy. Wszyscy mieli numer 8 i wiadomo jakie nazwisko na plecach. To była rodzina Milana. Widać, jak bardzo go wspierają i jak on sam dumny jest z reprezentowania Cracovii.
Trzeba też doceniać takich zawodników w czasach, gdy przez naszą szatnię przewijają się najemne stada podrzucane co rundę przez piłkarskich handlarzy.
To jeszcze dorzućcie Diego i Rapę. Dla tych zawodnikow Cracovia to szczyt pilkarskich mozliwości- żaden lepszy klub ich nie chce. A jak zachce to szybko się zgodzą. Tacy z nich Pasiacy jak z obecnych Wiślaków patrioci. Solidni najemnicy i tyle.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)