Mysle, ze Dabrowski.
U Drewniaka chyba spory zjazd, skoro go nie w kadrze meczowej.
Co z Deja?
-
-
Milan Dimun - witamy!
Drewniak, chyba, złapał kontuzję na rozgrzewce przed Arką, tak mi coś chodzi po głowie.
Wczoraj u Dimuna podobało mi się, że zaczął grać poprawnie głową.
Milan zuch. Fajnie, że ci się ta bramka trafiła
To taka nagroda za dobrą postawę na boisku we wcześniejszych meczach.
Mam nadzieje, że jeszcze bardziej będziesz zmobilizowany do jeszcze lepszej gry.
Powodzenia
Zeby nie bylo za slodko...
Czy Milan ma lewa noge? ?
[quote='gimli' pid='1309665' dateline='1521465349']
[/quote]
A widziales kogos kto w czasie meczu przebiegnie 12km na jednej nodze??Czym niby mialby kopac pilke ?? Ujem??
Widzialem dosc dokladnie.
Pije do tego, ze wczoraj przez brak jego lewej zatrzymal akcje, ktora miala duzy potencjal nawet na gola.
Wskaz mi pilkarza z naszej buraczanej ligi grajacego obiema nogami...
gimli
A [b]make up[/b] miał odpowiedni ?
Nie zaobserwowałeś jakiś niedoróbek do czego można by się było przyczepić..;) - zawsze jakiś punkt zaczepienia, aby skrytykować....
Coby nie było za słodko.... a po słodyczach mdli podobno.. nima to jak pomyje coś "fajnego" zawsze się trafi...
Jezeli konstruktywna krytyke uwazasz za pomyje to obawiam sie, ze nie mamy o czym dyskutowac.
[quote='KruszynaKSC' pid='1309669' dateline='1521466990']
[quote='gimli' pid='1309665' dateline='1521465349']
[/quote]
A widziales kogos kto w czasie meczu przebiegnie 12km na jednej nodze??Czym niby mialby kopac pilke ?? Ujem??
[/quote]
Kopie prawą a paprykiem się podpiera
Wariant defensywny to Dimun i Deja/Datković na defensywnym. Ten drugi chyba też może grać na tej pozycji ale nie wiem czy nie ma czasem kontuzji. Bardziej ofensywny wariant to właśnie Dimun + Drewniak/Dąbrowski no ale Drewniak chyba faktycznie kontuzja, a Dąbrowski jeszcze daleki od optymalnej formy.
Ja kuwa nie rozumiem jak można trenowac kilka czy kilkanaście lat i nie nauczyć sie choćby podawać slabsza nogą??? Cos tam kopałem w zyciu kilka lat i mimo żem prawostronny to lewuchom naumialem sie dobrze podać i czasami strzelić ale to zasługa naszego trenera. Byly często treningi i gierki tylko przy użyciu slabszej strony. Kabaret na boisku tak to wyglądało na poczatku ale dużo to dało , owszem były cymbały co prawie sobie nogi połamały ale naprawdę da się.
Tak teraz zauważyłem kto był założycielem wątku o Dimun ie.... a my nie wierzylismy ;) cud :)
[quote]
Trener Michał Probierz mówił, że piłkarz przychodził do niego zimą trzy razy prosić o wypożyczenie, ale w mocnych słowach wybił mu to z głowy. - Teraz już jestem zadowolony z tego, jak się to potoczyło – mówi Dimun. - Wcześniej nie byłem. A miałem okazję wrócić na Słowację i grać regularnie. Dobrze jednak, że gram tutaj.
[/quote]
Cały artykuł: http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/cracovia-milan-dimun-chcial-odejsc-z-cracovii-ale-trener-sie-nie-zgodzil,13024127/
Co do rzetelności pismaka, to to był gol na 2-0. Albo nieuprawniony skrót myślowy, albo nie chciało się sprawdzić.
[quote='KruszynaKSC' pid='1309673' dateline='1521467807']
[/quote]
Każdy oprócz Dimuna i Zenjova. Taka wypowiedź to już jest kpina. Jeśli od ekstraklasowego zawodnika nie możemy wymagać by umiał dobrze kopnąć slabsza noga to wyrzućmy ta lige do smietnika. W a klasie się śmiejemy jak ktoś słabsza noga nie potrafi grać
A reprezentant Marciniak?
Ja jakoś nie zaobserwowałem by Dimun aż tak unikał gry słabszą nogą jak Adaśko u którego mnie to strasznie irytowało.
[quote='SaNtO' pid='1309907' dateline='1521561596']
[quote='KruszynaKSC' pid='1309673' dateline='1521467807']
[/quote]
Każdy oprócz Dimuna i Zenjova. Taka wypowiedź to już jest kpina. [font=Arial Black]Jeśli od ekstraklasowego zawodnika nie możemy wymagać by umiał dobrze kopnąć slabsza noga to wyrzućmy ta lige do smietnika.[/font] W a klasie się śmiejemy jak ktoś słabsza noga nie potrafi grać
[/quote]
Od wczoraj ogladasz ta lige?? tylko Dimuna widzisz i Zenjova?? no to slabo ze wzrokiem....bo w tej lidze takich zawodnikow jest ogrom...
A co do drugiej czesci zdania... a czym ta liga jest?? jest wielkim smieciem opakowanym w piekne sreberko w piekne pudeleczko i po lekkim otwarciu wylewa sie z niej tyle gooowna ze az w oczy szczypie... fajne stadiony od niedawna,fajnie liga pokazywana w telewizji a na boiskach kilo dziadostwa....a ogladam przynajmniej ja mecze Cracovii i zlamie sie nieraz na cos wiecej....czego pozniej bardzo zaluje przewaznie....I to ze pisze nieraz ze Jaga gra fajnie czy Gornik jesienia... to szukanie pozytywow ktorych jest tak malo ze az malo....
Napiszę krótko - wymagać mamy prawo ale nasze wymagania z reguły nie idą z możliwościami nabywczymi naszych klubów , które kupują kogo kupują . Kolejny problem, poruszany zresztą na forum to kwestia szkolenia młodzieży - sprawa, która kuleje a w zasadzie leży od lat na łopatkach .Lata 50 -te, 60 - te czy 70 -te należeliśmy do czołówki europejskiej pod względem wyszkolenia technicznego piłkarzy - gdzie jesteśmy dziś ?
Wy chyba zapomnieliście o mistrzu jeden nogi - Ślusarskim XD
Milan strzelił gola w meczu słowackiej mlodziezowki z Albania. Gratulacje.
Może ktoś wrzucić wywiad z Milanem w całości z GW?
Nowe oblicze piłkarza skreślanego. Jak Milan Dimun zrobił w Cracovii krok do przodu
- Panie trenerze, czy na pół roku mogę odejść z Cracovii? - zapytał Milan Dimun. Trener się nie zgodził i Dimunowi wyszło to na dobre.
Milan Dimun przyznaje, że gdyby półtora miesiąca temu ktoś mu powiedział, jak to wszystko się potoczy, nie uwierzyłby. Bo półtora miesiąca temu Cracovii zdecydowanie bliżej było do strefy spadkowej niż najlepszej ósemki ligi, a Słowak tkwił na ławce rezerwowych. Nie to, co teraz.
– Długo czekałem na szansę, były trudne momenty, ale cieszę się, że w końcu gram i że wygrywamy – recytuje Słowak.
Został sprowadzony do Krakowa w czerwcu 2016 roku z FC VSS Koszyce. Jacek Zieliński, ówczesny trener Cracovii, tłumaczył, że Dimun jest za młody, by od razu zbawić drużynę, że trzeba dać mu czas, że ściągnięto go z myślą o przyszłości. Dlatego dotąd grał rzadko, a jeśli już, to słabo. Zdarzało się, że zastępował kontuzjowanych kolegów, ale jedyne, co wnosił do gry, to nerwy i niepewność.
Ostatnio w półtora miesiąca sprawy przybrały zaskakujący obrót. Cracovia zaczęła wygrywać mecz za meczem, jest o włos od wciśnięcia się do grupy mistrzowskiej, a Dimun – kto by pomyślał! – ma w tym spore zasługi. Nie chodzi nawet o gola, którego zdobył w ostatnim meczu z Sandecją. Wygryzł przecież ze składu m.in. Szymona Drewniaka i wspólnie z Miroslavem Covilą próbuje rządzić w środku boiska. I te próby wychodzą mu bardzo przyzwoicie.
Długo na to czekał i być może sam zaczął myśleć, że się nie doczeka. Zimą dopytywał, czy aby nie lepiej będzie, jeśli zostanie wypożyczony na pół roku. Usłyszał, że nie ma o tym mowy. – Nie zgodziliśmy się na jego wypożyczenie, bo uważamy, że Milan ma bardzo duży potencjał, który powinien zacząć wykorzystywać – tłumaczy Michał Probierz, trener Cracovii. – Wszyscy go skreślali, było wiele szyderczych komentarzy na jego temat, a on dziś robi krok do przodu.
Dimun: – Była okazja zostać wypożyczonym do ligi słowackiej. Nie chcę powiedzieć, że się poddawałem, bo nigdy nie można tego robić, ale jestem młody, potrzebuję regularnej gry, więc wydawało mi się, że to będzie dla mnie dobra opcja. Wyszło na dobre, że trener nie pozwolił mi odejść.
Na mecz z Sandecją przyjechał ojciec 22-letniego pomocnika. I z trybun patrzył, jak jego Milan wpycha piłkę do siatki sprzed linii bramkowej. Kiedyś sam kopał piłkę, ale tylko amatorsko, w meczach ligi okręgowej. Dziś jest ponoć surowym recenzentem syna. – Co mówi tata? Najczęściej krytykuje, wskazuje błędy. Wiem, że dużo od mnie wymaga, bym nie zadowolił się tym, co jest, tylko robił postępy. A co do gola... Cieszę się z niego. Tym bardziej że już w meczu przeciwko Arce miałem dobrą okazję, ale wtedy strzelić się nie udało – przypomina.
Ma za sobą serię pięciu meczów rozegranych od deski do deski, od pierwszej do ostatniej minuty. Dzięki niej w końcu doczekał się powołania do młodzieżowej reprezentacji Słowacji. W piątek jego drużyna wygrała 3:2 z Albanią, a pomocnik Cracovii w debiucie strzelił gola.
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,23182233,nowe-oblicze-pilkarza-skreslanego-jak-milan-dimun-zrobil-w.html
41 dni później
Aż dziw bierze, że nikt nie pisze o Milanie. Zaliczył ogromny skok do przodu, strzela bramki i to jakie!
Bo większość piłkarzy zrobiła postęp. Np. Helik to moim zdaniem najlepszy stoper w lidze.
Bardzo dobry mecz, przepiękna bramka!
Ja tam już wcześniej pisałem, że Milan dla mnie to największa niespodzianka i cieszy mnie, że się wobec niego myliłem :-)
- Edytowany
Gra Dimuna na wiosnę to mistrzostwo. Pomijam bramki, które zaczął zdobywać, ale organizacja naszej gry w środku to zupełnie inny poziom niż wcześniej, między innymi dzięki kilometrom, które Milan przebiega (chyba w każdym meczu najwięcej ze wszystkich na boisku) i to w bardzo mądry sposób. Dzisiaj doskakiwał do malinowych kiedy było trzeba praktycznie na całej długości i szerokości boiska.
Jego problemem jest to, że często się na chwile wyłącza. Boczny obrońca rzuca mu piłkę na nogę, aby odegrał z powietrza, a ten wali w aut. Bardzo często się to zdarza, a nie jest to jakoś trudne techniczne zagranie.
Nie zapominajcie, że problemem Dimuna jest twarz, jak światle zauważył kiedyś jakiś forowicz :D.
Szkoda, że nie pamiętam kto to był.
Twarz, no tak: wygląda na urzędnika z magistratu, a nie na piłkarza. To dlatego Zieliński trzymał go tak długo na ławce (nie lubi urzędników).
[quote='leszeczek' pid='1314772' dateline='1525461927']
Nie zapominajcie, że problemem Dimuna jest twarz, jak światle zauważył kiedyś jakiś forowicz :D.
[/quote]
O ile się nie mylę, to Potter.
[quote='niegramotnyj' pid='1314798' dateline='1525466621']
Twarz, no tak: wygląda na urzędnika z magistratu, a nie na piłkarza. To dlatego Zieliński trzymał go tak długo na ławce (nie lubi urzędników).
[/quote]
To było raczej coś w stylu, że ma głupią gębę
[quote='octop' pid='1314803' dateline='1525468616']
[quote='leszeczek' pid='1314772' dateline='1525461927']
[/quote]
O ile się nie mylę, to Potter.
[/quote]
Nie raczej to nie był potter, jego znam osobiście więc pewnie bym zapamiętał
To nie byl potter...
Mnie dzis zatkalo po tej bramie, w sensie szczeka mi opadla, Brawo Milan
[quote='leszeczek' pid='1314805' dateline='1525469299']
[quote='niegramotnyj' pid='1314798' dateline='1525466621']
[/quote]
To było raczej coś w stylu, że ma głupią gębę
[/quote]
... że w jego twarzy widać głupotę i od razu widać że nigdy nie będzie dobrym zawodnikiem
najlepsze jest to, że ten ktoś cały czas wygłasza swoje nowe prawdy objawione
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=10852]@MSC[/url] ale.kto.to był?
- Edytowany
Straciłem parędziesiąt minut życia, ale zagadka rozwiązana.
[color=#5a5a5a][font=sans-serif]Miszczu2007[/font][/color][color=#5a5a5a][font=sans-serif]Nikogo lepszego od Probierza nie znajdziemy, ale właśnie na przykładzie Kanacha i Dimuna widać brak klasy i cebulactwo trenera. Dla mnie Dimun jest gościem, który nigdy nie powąchałby murawy. Nie zasiadłby także na ławce. To drewno porównywalne z Jarabicą i Wasilukiem, typ zupełnie bez talentu i w dodatku z tępą gębą. Gdybym był trenerem 1 ligowego zespołu, byłoby to samo. Wystawienie Dimuna to wystawienie kibiców, którzy przychodzą oglądać mecz i płacą za bilety. Jak Filipiak by się czuł, gdyby ktoś na wystawnym bankiecie podał mu harnasia w butelce? Właśnie tak czuję się kiedy Dimun gra lub jest na ławce. Kanach nie musi być wybitny, ale jest naturalnym wyborem na DP gdy nie ma Damiana, Drewniaka i Miro. W razie czego lepiej przestawić tam zawodnika z innej pozycji, nawet Szczepaniaka [/font][/color];)
Ps. Przepraszam pottera za pomyłkę
Na miejscu pottera żądałbym satysfakcji :)
Z powodów obiektywnych nawet gdybym przeczytał wszystkie widoczne strony forum jak Chuck Norris cały internet to bym tej perełki dzisiaj nie znalazł. Dzięki octop.
Same argumenty w tym poście Miszczu ujął... argument goni argument że się nie nadaje do gry w Cracovii :D :D :D
Jeszcze jakby coś było o erystyce to post byłby kompletny jak niektórzy zawodnicy :D :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)