Prezes Rakowa zaoral xD
🎙 Młody chłopak pyta: - Czy Łukasz Tomczyk był pierwszą myślą po tym gdy dowiedział się o tym, że Marek Papszun chce odejść do Legii?
🗣️ 🇵🇱 Michał Świerczewski:
"Opowiem anegdotkę, chociaż nie wiem czy akurat Ty jesteś dobrą osobą do słuchania o relacjach damsko-męskich ale dobrze.
Kiedy żyjesz ze swoją partnerką, kochasz ją i nagle słyszysz od niej, że w zasadzie to chce odejść do innego i że w zasadzie to jej szkolna miłość, ta pierwsza, to jesteś zszokowany.
Ale gdy wiesz, że Twoja sąsiadka się w Tobie od dawna podkochuje i jest atrakcyjna, no to bierzesz od razu i się nie zastanawiasz."
MISTRZ 😂😂😂
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Nie ważne kto z kim śpi ważne żeby dziwci byĺy zdrowe...
Mariusz Stępiński w Koronie
Wg Piłki nożnej:
Media: Turecki golkiper na celowniku Legii
Na radarze Legii Warszawa miał znaleźć się Irfan Can Egribayat z Fenerbahce.
W ubiegłym tygodniu jako szkoleniowiec „Wojskowych” oficjalnie zaprezentowany został Marek Papszun. Żaden z zawodników klubu z Łazienkowskiej nie może czuć się bezpieczny i wszystko wskazuje na to, że w drużynie dojdzie niebawem do wietrzenia szatni.
Wygląda na to, że nastąpić może m.in. roszada w bramce. Jak informuje dziennikarz Ertan Suzgun, w orbicie zainteresowań Legii znalazł się Irfan Can Egribayat. 27-letnim Turkiem tej zimy interesowała się także Cracovia.
[quote]#post1704435 Mariusz Stępiński w Koronie[/quote]
No to pewnie Kapustka dołączy do niego
Z trenerem Jackiem Zielińskim nie pracowałem. Pierwszy raz rozmawiałem się, kiedy pojawiło się zainteresowanie ze strony kieleckiego klubu. Ale wiem, jak trener pracuje, bo przy okazji zgrupowań reprezentacji zawsze byłem w pokoju z Bartkiem Kapustką, a on pracował z trenerem Zielińskim w Cracovii. Wiem jak to wszystko wygląda i tak jak już powiedziałem, musimy mierzyć wysoko - podkreślił Mariusz Stępiński, którego pozyskanie można nazwać hitem transferowym.
Plan przygotowań Piasta:
8 stycznia - powrót do treningów
10 stycznia - sparing z czeskim SK Sigma Ołomuniec
12 stycznia - początek zgrupowania w Hiszpanii
17 stycznia - sparing z duńskim Brøndbyernes IF
23 stycznia - powrót ze zgrupowania
Saga "gdzie zagra Oskar Pietuszewski" powoli dobiega końca. Jak informuje Tomasz Włodarczyk z Meczyków, piłkarz jest już dogadany z FC Porto. Teraz pozostaje kwestia porozumienia między klubami, które raczej nie powinno być wielkim problemem.
za Onet
Za Piłka nożna:
Brandon Domingues został nowym piłkarzem Górnika Zabrze. Francuz trafił na Górny Śląsk na zasadzie półrocznego wypożyczenia z Realu Oviedo. Górnik zagwarantował sobie opcję wykupu zawodnika.
Górnik, który przerwę zimową spędza na fotelu wicelidera Ekstraklasy, rozpoczął zbrojenia przed rundą rewanżową na wiosnę.
Hiszpanie oddali bez żalu Dominguesa, który od przenosin latem 2025 roku w barwach Realu rozegrał tylko jeden mecz w Pucharze Króla.
– Miałem poczucie, że Górnik bardzo chce, żebym dołączył do zespołu. Dlatego jestem bardzo zadowolony. Zakochałem się w tym stadionie. Wiele osób wspominało o atmosferze, jaka panuje tu podczas meczów. Czekam z niecierpliwością, by tego doświadczyć – powiedział tuż po podpisaniu kontraktu.
25-letni ofensywny pomocnik w przeszłości występował także m.in. w węgierskim Debreczynie i Honvedzie Budapeszt. Portal Transfermarkt wycenia go na 600 tys. euro.
4 dni później
Plan sparingów Lecha Poznań:
17 stycznia - słowacki MŠK Žilina
24 stycznia - armeński Noa Erewan i uzbeckie Dinamo Samarqand
Patryk Dziczek od 1 lipca będzie zawodnikiem Pogoni Szczecin, z którą związał się umową ważną trzy lata z opcją przedłużenia o kolejny sezon.
za http://www.90minut.pl/news/340/news3402020-Patryk-Dziczek-od-lipca-w-Pogoni.html
Pietuszewski ostatecznie poszedł do Porto za pi razy oko 10 milionów ojro, wliczając w to przewidywane bonusy.
Ku pamięci tych co za Wójcika życzą sobie od 10 milionów w górę.
- Edytowany
Plan sparingów Niecieczy:
10 stycznia - NŠ Mura (Słowenia)
13 stycznia - FK IMT Novi Beograd (Serbia)
16 stycznia - FK Spartak (Subotica) (Serbia)
23 stycznia - Stal Mielec
24 stycznia - Stal Rzeszów
Edit. Niestety ale Karol Angielski w Pogoni :(
Bartłomiej Dragowski w widzewie
7 dni później
21-letni słoweński obrońca Mitja Ilenič w Rakowie
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/fb-img-1768800672905-jpg-30413168.jpg[/img]
Nowy właściciel.
Również kibic. Takim trochę łatwiej.
Kasa od Miasta.
https://igol.pl/slask-wroclaw-na-kroplowce-i-miasto-ktore-nie-chce-powiedziec-dosc/
@Kamaz80#42570 Brawo dla Wrocławia. To oczywiście patologia, a malinowych bardzo nie lubimy. Ale przecież w I lidze jest ktoś, kogo nie lubimy jeszcze bardziej. Tak bardzo, bardzo. Lubię więc każdą kasę, która może pomóc, by w pierwszej dwójce nie był twór im. Jerzego Gruby.
[quote]#post1707032 ... by w pierwszej dwójce nie był twór im. Jerzego Gruby....[/quote]
Szlachetne marzenie.
Proponuję jednak oswajać się z myślą o derbach w przyszłym sezonie.
My nie spadniemy mimo kasandrycznym wizjom co poniektórych
U malinowych tak prowadzą klub.😂
- 30 baniek😱
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/g-qvtidwiaarh8a-jpeg-47941862.jpeg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)