[quote='CP 1906' pid='1351924' dateline='1544898507']
[quote='Leesior' pid='1351913' dateline='1544896491']
Tak naprawdę to nie Aon, nie Microsoft, nie Apple, ale NASA.
Docelowo gts ma grać na Marsie.
[/quote]
Zostanie rozegrany ten słynny mecz o przetrwanie ziemi między gts-a marsjanami.
[/quote]
Jak gts wyląduje na Marsie z miśkiem i spółką, to Mars ma przej.ebane…
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Aon, nie aon, profilaktycznego maila z historią gts nie zaszkodzi wysłać :)
I dokonaniami (z galerią zdjęciową) miśków w Rzymie i okolicach. Nie ma to jak sponsorować nazioli!
Dziurkacz I keleb wyślijcie te profilaktyczne maile .Jak jest możliwość zaszkodzenia ubeckiej k......to trzeba to robić .Tępić ich jak karaluchy .
Najlepiej zobaczyć jakie wielkie korporacje w tej branży działają w Krakowie i profilaktycznie wysłać maila do wszystkich.
- Edytowany
Ale ich zabolała ta przyśpiewka na meczu. Nawet jeśli się im uda to to cośmy się pośmiali to nasze,:)
[quote='Maretzky' pid='1351901' dateline='1544893970']
"...W przeszłości ten gigant finansowy sponsorował jeden z bardzo znanych europejskich klubów i eksponował swoje logo na trykotach klubu..."
Czyżby chodziło o [b]Aon Hewitt [/b](posiada oddział w Krakowie i sponsorował MU w latach 2010-14)?
[/quote]
Jeżeli janex pisze, że w przeszłości to raczej nie chodzi o AON bo oni nadal są głównym sponsorem MU (umowa do 2021 roku) :P
https://www.manutd.com/en/Partners/Global/Aon
Panowie, kto ma TT to pisać o tym AON. Robić smród, przecież to kabaret, że np. Knura nie pisze o tym żeby nie zaszkodzić - co to w ogóle za absurd.
Co tutaj się dzieje ... ludzie ... chyba Gts musiał by być jak to mówią "w czepku urodzony" ... od kilku lat nikt się tym bagnem nie interesował, nawet gdy dług nie był jawny, a teraz nagle by się o to szambo mieli zabijać inwestorzy z za granicy ... po uja komu taki syf ... jak ktoś ma poważne pieniądze to sobie poszuka poważnego zespołu gdzieś gdzie będzie o nim głośno a nie w Polsce gdzie nasza liga jest na szarym końcu w jakim kol wiek rankingu. Wierzycie w te wyssane z palca bzdety ? ... idźcie napić się piwa, bo wygraliśmy z paprykarzem, a nie zastanawiać się nad sytuacja "somsiadki" Ubeki to Ubeki nawet tego microsoft nie zmieni ...
Dopóki one szukają nie inwestora, który by w tym burdelu trochę porządku zaprowadził, a jelenia, który by ten burdel finansował, nie ma się czym martwić.
[quote='bielizna' pid='1351972' dateline='1544911791']
Dopóki one szukają nie inwestora, który by w tym burdelu trochę porządku zaprowadził, a jelenia, który by ten burdel finansował, nie ma się czym martwić.
[/quote]
Aktualnie inwestora szuka mój GKS Tychy i wcale o niego nie jest tak łatwo. Polska piłka nie jest zbyt atrakcyjnym "produktem" dla biznesmenów z zachodu, a co dopiero klub typu GTS - z milionami długów i powiązaniami z gangsterką.
Życie ponad stan właśnie dla wisły się kończy i albo szybko ogłoszą upadłość i wystartują z czystą kartą od IV ligi, albo będą zdychać latami... jak dla mnie obie opcje są ok
- Edytowany
No cóż ... podobno kosmici są już prawie przekonani że inwestycja w towarzystwo ma sens. Zanim jednak wpompują setki miliardów dają sobie jeszcze parę dni by zrozumieć jak to się stało że mimo takich możliwości muszą jeździć na wizyty do aresztu i tam się tłumaczyć.
W każdym razie do czasu aż te niezmierzone bogactwa nie zaleją stadionu przyjdzie nam jeszcze kilka dni zastanawiać się o co w tym chodzi.
Fakty:
Wachowski (szef departamentu rozgrywek krajowych PZPN) twierdzi że mają 14mln długu licencyjnego. W skrócie związek, pracownicy klubu i instytucje państwowe.
Stankiewicz (rzeczniczka towarzystwa) potwierdziła około 24mln długu.
Na koniec trzeba odnieść się do mniej potwierdzonych danych, czyli słynnego 20+20+40 (w pierwszym przypadku zweryfikowany do 14 przez Wachowskiego, drugi obstawiam to takie combo W+S i realnie ciut mniejsze, trzecia liczba to telefonika przede wszystkim i jelenie typu apteka tu też padała liczba 47).
Jedno jest pewne długi są spore i duża ich część musi zostać ogarnięta w kilka miesięcy.
Tenże Wachowski potwierdził że nic im nie grozi do marca (ze strony związku i komisji), Animucki (szef Ekstraklasy) również potwierdza że do końca sezonu dograją (choć gdyby trzymać się jego wersji to ma większy odlot niż niektórzy kibice towarzystwa). Jaki zatem mają problem? Związek nie będzie robił problemów (ten główny i ten niemiecki), US i ZUS pewnie trzeba będzie spłacić lub (który to już raz) poprosić o rozbicie zaległości (z tego co kojarzę do momentu rozpatrzenia komisja mając na stole papier że klub o to wystąpił, tylko monitoruje sytuacje i nie utopi ich z tego powodu). W przypadku gdy urzędy pójdą na rękę to ... zostają piłkarze i pracownicy klubu. Ci drudzy w większości to aktualnie pociotki grupy trzymającej realną władze zatem się nie wychylą (co zabawne to oni trzepią kasę, od sprzątaczek po zarząd) bo nie mają powodów jako jedyni. W układance niewiadomą są piłkarze, a raczej byliby gdyby nie fakt że grają już 4-5 miesiąc za darmo. Nie wiem czy ktoś im wytłumaczył że mogą grać za darmo, albo połamani już nigdy nie zagrać, ale fakt jest taki że przy ewentualnym zgonie towarzystwa, które ich zatrudnia stają na ostatnich miejscach w kolejce po kasę od komornika. Pewnie stąd oczekiwanie. Jak już zostało wspomniane ci co znajdą kluby pewnie rozwiążą umowy lub za puszczenie ich w styczniu odpuszczą długi. Podsumowując trzeba ogarnąć kwity na marzec. Kwity i pewnie część kasy, ale na pewno nie całość i do tego potrzeba kasy z zewnątrz.
Na prześmieszną komisje licencyjną nie ma co liczyć. Przykład Ruchu wyraźnie pokazał że "takie kluby" muszą się same spuścić. Pocieszające jest to że obecna władza w towarzystwie myśli najwięcej o tym jak wyprowadzać na swoje konta kasę. To wg mnie największa szansa na zjazd z ligi.
Opcje pozytywne dla nich są dwie. Nowy duży sponsor lub nowy właściciel (najlepiej bogaty i poważny). Pierwszy przypadek wg mnie jest bardziej realny.
Z racji że ktoś/coś uzna za sensowne wypromowanie się na Reymonta - mała dygresja nie powinno dziwić że w ostatnim czasie wiele mniejszych lub większych firm próbuje się wybić nad tym trupem, za czasów Cupiała byli odsyłani na trybuny z plebsem (skąd my to znamy), teraz mogą się trochę ogrzać w skyboxach i nikt ich nie wyrzuci do momentu jak będą wyciągać z portfela większe a nawet i mniejsze pieniądze, w końcu dla obecnych władz każdy tysiak się liczy. Poszukiwany duży sponsor (a mówimy o sponsorach tylko i wyłącznie działających globalnie, dla których jakieś info o odwołaniu meczu koszykówki i jakiś farbach ma pomijalne znaczenie) wyłoży kasę, "omaluje" bandy swoim brandem, przez jakiś czas wypromuje w Polsce swoją nazwę i jeszcze na portalach społecznościowych jakieś lemingi zrobią akcje lajkowania na potęgę. Nic tylko się cieszyć. Kto wie (ja wiem) może jakiś niemiec ich pochwali? Wydrukują sobie do biura takie podziękowania? Różnej maści dziennikarze a nawet największy z prezesów. W tym przypadku jednak nie ma co liczyć na cuda o pompowaniu kasy w klub. To mogą być "ładne" kwoty i przy normalnym zarządzie może pozwoliłyby restrukturyzować spółkę, no ale właśnie ... trzymamy kciuki za obecny zarząd. Sponsor, słowo klucz. Sypnie kasą, ale dźwigać towarzystwa całościowo nie będzie. Poda kroplówkę, ale nie sprawdzi czy została dobrze podłączona.
Co innego nowy właściciel (na starcie dostanie pomocną dłoń z gazet, związku a może i od wierzycieli jeśli będzie wiarygodny). Nie będę rozważał kwestii czy obecny aresztant ma ochotę się pozbywać magazynów, siłowni i wejścia na skyboksy. Tutaj sprawa jest o wiele poważniejsza. Odniesiemy się do liczb z początku postu: 14/24/20/47. Na 14 baniek trzeba mieć kwity i wydaje się że przy zmianie właściciela ten przy dużo mniejszych nakładach załatwi "papier" że zaczyna spłacać i ... temat zamknięty dla KL. Tam gdzie komisja nie ingeruje może być trudniej (min 10mln długu). W końcu licencja nie zabezpiecza i nie chroni pieniędzy tych firm i osób. Pytanie czy mogą realnie przeszkodzić w funkcjonowaniu towarzystwa? Wszystko jest kwestią co to za firmy/instytucję/osoby, ale dług jest długiem i nowy właściciel w tym przypadku musi go wziąć na siebie, raczej mało ciekawa perspektywa. 47 baniek (+/-) to dług długoterminowy telefoniki i pewnie mniejszy biznes. Pozytywne (i to bardzo!!!) jest to że duża część z przyszłych wpływów (ewentualnych) jest już zablokowana(miasto - ekstraklasa, telefonika - nc+), to znacznie ograniczy nowego właściciela a raczej spowoduje kolejne dziury finansowe do zasypania. Pół roku minie szybko, zacznie się nowy sezon stare długi przypomną o sobie, część piłkarzy "uwolniona" z klubu przypomni sobie o zaległościach (liczę na tych zagranicznych), kolejni wierzyciele będą naciskać, przychody zablokowane, trzeba wyłożyć z własnej kieszeni a "koledzy" aresztanta coraz bardziej dają w kość (bez względu na to ile % tsu przejął nowy właściciel). No właśnie ... nowy właściciel.
Tu każdy kierunek sugeruje zjazd do 4 ligowej bazy i wyczyszczenie długu z uśmiechem na ustach. Osobiście liczę że jeszcze się pomęczą w ekstraklasie (choć ideałem byłaby 2 liga), wielka szkoda że jednak opcja hiszpańska sprowadziła im paru ogarniętych grajków, bolałoby bardziej (ich oczywiście) gdyby z Sosnowcem szorowali dół tabeli.
Jak będzie zobaczymy, ale poza włoską mafią ja tam nie widzę sensu inwestować. Sponsoring na trupie? Tu widzę szansę na ostatni wyzysk prze pogrzebem (wyzysk w tym sensie że sponsor więcej się wypromuje niż realnie uratuje towarzystwo, co najwyżej Marzena klepnie szybkie przelewy na Karaiby czy gdzie ona tam lata z księgową).
Ps. Marzeny mi trochę szkoda, ale tylko trochę ;).
I jak oni to skopiują na tt? (kibice gts co tu siedzą 24h na dobę) Płaczą że życzymy im upadku. :)
O ile jestem w stanie (z trudem, bo to dalej brzmi mocno abstrakcyjnie :) ) uwierzyć w Aon jako sponsora, to nie wierzę, że zostaną właścicielem.
Oni się po prostu nie angażują w tematy właścicielskie i nie są funduszem inwestycyjnym.
Oferują usługi doradcze, analityczne etc. ale nie są stronami w tego typu transakcjach.
[quote='Jarek44' pid='1351857' dateline='1544881689']
Kruszyna ja nie mam złudzeń, że kogokolwiek oprócz nas drażni historia gts. Chodzi mi o to, że w naszej kopanej akceptuje się różne zasady w stosunku do różnych klubów. Jedni za zaległości względem piłkarzy są karani, inni nie, jedni w przypadku czerwonej kartki w PP nie mogą wystawić piłkarza tylko w PP, zaś innym się to rozszerza na całe rozgrywki... Chodziło mi bardziej o to, że jak toś powstał na oszustwie i kombinowaniu będzie to robił zawsze, szczególnie gdy widzi przyzwolenie...
[/quote]
Niestety myślę, że w tym poście jest dużo racje ale dla mnie ktoś kto nie zna albo nie chce znać prawdziwej historii swej dużej i małej ojczyzny jest jakimś podrzędnym obywatelem.[b] Piłsudski napisał o tym jeszcze bardziej dosadnie:[/b]
[color=#545454][size=small][font=arial, sans-serif][b]„[/b][/font][/size][/color][color=#6a6a6a][size=small][font=arial, sans-serif][b]Naród[/b][/font][/size][/color][color=#545454][size=small][font=arial, sans-serif][b], [/b][/font][/size][/color][color=#6a6a6a][size=small][font=arial, sans-serif][b]który[/b][/font][/size][/color][color=#545454][size=small][font=arial, sans-serif][b] traci pamięć przestaje być Narodem – staje się jedynie zbiorem ludzi, czasowo zajmujących dane terytorium.” [/b]A zakłamywanie historii tak jak robią to gts-owcy jest niczym innym jak świadomym traceniem pamięci o prawdzie. Dla gts-owców jest to konieczne bo inaczej zostaliby uznani za odrażających zdrajców, a to zniszczyłoby im markę. Natomiast niestety korzystne dla nich jest, że żyją wśród ludzi, którzy też tracą pamięć i wcale nie chcą jej odzyskać. W ten sposób mogą do woli nimi manipulować.[/font][/size][/color]
Prezes Ryszard Niemiec przypomina: - Na przełomie wieków miasto bardzo aktywnie podeszło do skrajnych potrzeb Cracovii i wyciągnęło do niej pomocną dłoń.
Czytaj więcej: https://dziennikpolski24.pl/krakow-dramatyczna-sytuacja-wisly-krakow-kto-zaplaci-za-utrzymanie-stadionu/ar/13743430
Szkoda, że na wspomnianym przełomie wieku ta pieprzona menda również nie wyciągnęła pomocnej dłoni do Cracovii...
[img]https://scontent.fktw1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/48362818_2453285584742058_7610532935837417472_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent.fktw1-1.fna&oh=90cec25dcb4eb6702d87176df2d47e69&oe=5CAABD56[/img]
Janekx89
Przed meczem piłkarze mieli dostać informację, że pojawiło się mocne światełko w tunelu i trwają rozmowy z zainteresowanym zagranicznym podmiotem. Nie jest to przedstawiany już wcześniej Noble Capital Partners. Ta firma w tym tygodniu dostarczyła do klubu dokumenty finansowe. Nie są to jednak tak jak sugerowały niektóry media gwarancje finansowe, a jedynie wyciągi i tak jakby bilanse z rzekomymi zasobami spółki.
Ratunkiem dla klubu na ten moment może być dogadywana wczoraj (nie w Krakowie) oferta od ogromnej korporacji świadczącej usługi w zakresie doradztwa i outsourcingu, szczególnie w obszarze zarządzania kapitałem ludzkim. Rozmowy te są mocno utajnione, zainteresowana strona zagroziła zerwaniem umów w przypadku wypłynięcia w mediach szczegółów negocjacji i nazwy firmy. W przeszłości ten gigant finansowy sponsorował jeden z bardzo znanych europejskich klubów i eksponował swoje logo na trykotach klubu. Dość mocno rozbudowuje swój outsourcing w Europie Środkowo-Wschodniej, posiada rozbudowywany oddział w Krakowie. Oferta ma być obecnie analizowana przez prawników TS-u.
Docierają także informacje o zainteresowaniu firmy budowlanej z Wielkopolski, jej właściciel posiadający inne firmy posiadać ma majątek szacowany na 800 mln złotych.
[quote='maksymilian' pid='1352009' dateline='1544955526']
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24282369,ekstraklasa-wisla-krakow-uratowana-ogromna-firma-chce-przejac.html?utm_source=pushpushgo&utm_campaign=sport&utm_medium=push
Tak jak wczoraj pisałem...
[/quote]
"Wisła Kraków uratowana? Ogromna firma chce przejąć klub " Prokuratura ?
[quote='hank' pid='1352014' dateline='1544956316']
[quote='maksymilian' pid='1352009' dateline='1544955526']
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24282369,ekstraklasa-wisla-krakow-uratowana-ogromna-firma-chce-przejac.html?utm_source=pushpushgo&utm_campaign=sport&utm_medium=push
Tak jak wczoraj pisałem...
[/quote]
"Wisła Kraków uratowana? Ogromna firma chce przejąć klub " Prokuratura ?
[/quote]
Ja myślę, że któryś ze SKOKów będzie chciał ją kupić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)