[quote='ZbigniewT' pid='1349037' dateline='1543385418']
[quote='xyzKSC' pid='1349036' dateline='1543384425']
Mówił coś Mają tego frajera z Chin co ma utrzymać towarzyszy miśka?
[/quote]
Na razie wszystko u nich jest płynne i nie maja nikogo konkretnego ale jak to nich bywa, maja zawsze szczęście i znowu mogą kogoś naiwnego znaleźć chociaż może być trudniej teraz ,że względu na miśka i jego kompanów..Szukać dla nich d[b]esperata może nawet miasto, bo będzie miało ze stadionem za 600 baniek problem.[/b] Ostatnio mówił, że nie maja[size=small] [/size][size=small]nawet[/size][size=small] [/size][size=small] kasy na organizacje meczów wyjazdowych..[/size]
[/quote]
Ja tego za bardzo nie kumam, teraz to niby miasto problemu nie ma ? Gdzieś czytałem że utrzymanie roczne azylu kosztuje 5 baniek, a gts płaci 2, a więc 3 i tak miasto dokłada. Ciekaw jestem czy jakby gts-u tam nie było to koszty były by mniejsze ? zakładając spadek Garbarni i jej powrót na swój stadion ? W Brazylii na jednym stadionie po mistrzostwach świata zrobiono zajezdnie autobusową, no więc u nich można by zrobić podobnie, dodatkowo w trybunach jakieś biura, a na trybunach bazar i myślę że dokładało by się mniej niż obecnie.
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
cała psia gawiedź na twitterach uważa właśnie, że ich gra i "dokładanie" się do utrzymania stadionu jest ich mocną kartą przetargową
wcale tak nie uważam,
można nawieść ziemi i fajny wyboisty tor dla mini monster trucków czy motocykli terenowych zrobić
chętnych na całoroczne wariactwo zawsze się znajdzie
podsyłajcie prezydentowi pomysły na zagospodarowanie tego bubla po gts-ie
Już gdzieś pisałem, że ja bym tam park&ride zrobił. Z tej strony krakowa czegoś takiego nie ma.
No to może ogłosić w necie konkurs na wykorzystanie ubek areny? I może byśmy się zrzucili na nagrody? ;)
- Edytowany
park and ride 1500 metrow od rynku, no ktos tu ocipial.
Problem z utrzymaniem stadionu po upadku gts to bajeczka by doić miasto. Gts nie płaci, więc obecnie miasto traci PODWÓJNIE-powierzchnie są zajęte, a przychodu do miasta nie ma. Po upadku gts miasto powinno przejąć stadion i zacząć wynajmować go komercyjnie na biura, basen, strzelnicę, park linowy, quady, lofty. Pomysłów jest tysiące i będą z tego pieniądze
Z tymi pomysłami jeszcze trochę poczekajmy , ja cały czas boję się, że tej hydrze odrośnie kolejny łeb .
prezydent@um.krakow.pl. Zawsze można mu pomysł na stadion podesłać:)
Dla zainteresowanych Miga miesza w kotle. Anglicy to Ci co są w Slavia Praha ? Bo już mi się to wszystko myli... :)
https://twitter.com/MateuszMiga/status/1067738389410140161?s=20
- Edytowany
A ja bym zaoral cały i park pod nazwą "smutnego gieetesowca" zrobił :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :D
W artykule między innymi o tym że dwie raty za biura nie zapłacone a trzecia faktura w drodze. Tak miasto robi się w xxx
https://twitter.com/knuram/status/1067741638167023616?s=20
A może jakiś klub w Izraelu jest spadkobiercem nieistniejącej Jutrzenki i znajdzie się jakiś bogaty działacz chcący odzyskać tereny i reaktywować ten klub?
[quote='zubereg' pid='1349053' dateline='1543401737']
. Po upadku gts miasto powinno przejąć stadion i zacząć wynajmować go komercyjnie na biura, basen, strzelnicę, park linowy, quady, lofty.
[/quote]
zapomniałeś ... i na siłownię :D
Aby coś zrobić konkretnego na terenach stadionu na r 22, to należałoby go wyburzyć, teren dokładnie posprzątać i dać developerom aby wybudowali osiedle mieszkaniowe pod nazwą " Powiśle".
To by było lepsze rozwiązanie niż wynajem tego gniota, potworka architektonicznego szpecącego miasto, zwycięzcy konkursu Archi- Szopa za 2011 rok [url=https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/stadion-wisly-krakow-archi-szopa/75s4e]https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/stadion-wisly-krakow-archi-szopa/75s4e[/url]
[quote='xyzKSC' pid='1349061' dateline='1543405740']
prezydent@um.krakow.pl. Zawsze można mu pomysł na stadion podesłać:)
Dla zainteresowanych Miga miesza w kotle. Anglicy to Ci co są w Slavia Praha ? Bo już mi się to wszystko myli... :)
https://twitter.com/MateuszMiga/status/1067738389410140161?s=20
[/quote]
Miga to bajkopisarz, już nie raz się skompromitował m.in. z tymi Niemcami co mieli przejąć gts, także na jego doniesienia patrzyłbym przez palce, pewnie dostał od Marzeny rozkaz żeby uspokoić psy i puszcza pierdy.
Najlepszy jest fragment o twardej walucie.
Poza tym skoro taka super oferta od tych Anglików, to po co czekają na Chinoli, po co niemiec robi podchody, po co miasto miałoby im umarzać opłaty za dwa mecze itp.?
Nie wiem kim jest ale dobrze opisała ty chmów z tweetera. Warto skomentować polubić podać dalej...
https://twitter.com/TPatrycja/status/1067782802488418304?s=20
Flag nam nie zawinęli ... tak jak KAR-OLEK pisał w innym wątku :"Weszli do mniejszego pomieszczenia gdzie trzymany jest sprzęt nagłaśniający oraz transparenty, oraz kilka innych rzeczy" Była tam flaga, którą odzyskali ... Jeżeli chodzi o transparenty, mała strata napisać można inne, białe płótno i trochę farby z tego co kojarzę jeszcze pałeczki do bębnów ...
Pałeczki tabisz będzie miał do suschi.
Misiek z kumplami tak łatwo z łap nie wypuszczą dojnej krowy (towarzystwa). Księgowa też musi z czegoś żyć. Zaraz znajdzie się jakiś inny kundel (słup), z którym podpiszą umowę na wynajem siłowni za trochę większą kasę.
Poza tym, zła sytuacja towarzystwa chyba jest im na rękę. Zbiórki idą w najlepsze, kasa się zgadza - żyć nie umierać.
Wierzysz sam w to co napisałeś?
Władzom Krakowa to należy podziękować, że pomagają gts... Tak, podziękować. Takie kluby nie upadają od tak, jest i będzie ogromna presja na różne podmioty by im pomóc, ratować, również wielu ważnych ludzi, a i zwykłych szarych, będzie pytało, jak miasto pozwoliło upaść gtsowi, mistrzostwa, Parmy, puchary. Miasto musi jakoś pomagać właśnie ze względu na tą presję i należy się tylko cieszyć, że ta pomoc jest taka niepozorna, nieznaczna, nie za wiele dająca.
Bankructwo gts może pomóc też otrzeźwieć tym wszystkim naszym rewolucjonistom, którzy widzą wszędzie czających się sponsorów z walizkami pieniędzy, których Tabisz przegania miotłą po kątach, by się wreszcie odczepili i zabrali te swoje pieniądze w cholerę, bo ani malutkiego napisiku nie dostaną na bandzie i nie zobaczy ich te 3 tys kibiców na trybunach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)