Ciekawe, że nasz stadion nie pada w rozważaniach. Idea jednego stadionu dla dwóch klubów by się ziściła, a Tabisz by udowodnił, że i rzekę da się zwindykować ;-) ha ha
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Wróbelki ćwierkają, że faktycznie poszło na noże pomiędzy wiceprezydent Król, a dyrektorem Kowalem. Choć do tej pory to był bardzo zgrany tandem.
Na razie radni miejscy, którzy byli adwokatami gtsu, mocno rozpaczają, że zarząd gts olał posiedzenie Komisji Budżetowej i się nie pojawił.
Ja oficjalnie zglaszam sie na ochotnika na przemalowanie krzeselek na brazowo i stworzenie napisu Garbarnia, pod warunkiem ze pozwola mi ostentacyjnie powyrywac i np. spalic biale krzeselka z tymi brzydkimi napisami szpecacymi trybuny.
[quote='MakuKSC' pid='1324067' dateline='1531297071']
Ja oficjalnie zglaszam sie na ochotnika na przemalowanie krzeselek na brazowo i stworzenie napisu Garbarnia, pod warunkiem ze pozwola mi ostentacyjnie powyrywac i np. spalic biale krzeselka z tymi brzydkimi napisami szpecacymi trybuny.
[/quote]
Idę z tobą, pisz priv ;)
http://stadiony.net/aktualnosci/2018/07/krakow_brakuje_milionow_a_zegar_tyka Kolejny artykuł ubolewający nad losem gts-u i szkalujący dobre imię Cracovii. Dziwi mnie że Nasz klub nie interweniuję, zwłaszcza że to nie pierwszy raz w ostatnich dniach kiedy jakiś redaktor bez żadnych podstaw atakuję Cracovię. Nie wiem czyj jest ten portal ale czasami czytam tam o stadionach.
Taka mała podpowiedź dla miasta co ze stoczni ewentualnie można zrobić.
[url=http://www.bryla.pl/bryla/1,85298,5602761,Nowe_szaty_stadionu_Highbury.html]http://www.bryla.pl/bryla/1,85298,5602761,Nowe_szaty_stadionu_Highbury.html[/url]
Popatrzcie na tt jak dziennikarze gts się organizują aby pomóc gts. Co za jedność w tym przypadku. Oby ich wysiłek poszedł na marne a tą kasę przeżarł zarząd gts. (Co jest bardzo prawdopodobne)
Z kwot jakie jakie się pojawiają wynika, że gts przez ponad 2 lata nie zapłacił za stadion złamanego grosza i teraz bardzo zdziwieni, że miasto nie chce nowej umowy podpisać.
- Edytowany
[quote='Samurajsam' pid='1324071' dateline='1531297770']
http://stadiony.net/aktualnosci/2018/07/krakow_brakuje_milionow_a_zegar_tyka Kolejny artykuł ubolewający nad losem gts-u i szkalujący dobre imię Cracovii. Dziwi mnie że Nasz klub nie interweniuję, zwłaszcza że to nie pierwszy raz w ostatnich dniach kiedy jakiś redaktor bez żadnych podstaw atakuję Cracovię. Nie wiem czyj jest ten portal ale czasami czytam tam o stadionach.
[/quote]
Zawalać ich mailami. Ja już im napisałem co nieco. Oni są jakoś powiązani z GTSem bo wykorzystują jej zdjęcia, ale siedzi ich dwóch więc ciupanie może pomóc.
http://stadiony.net/kontakt
Michał Karaś
e-mail [email=michal@stadiony.net]michal@stadiony.net[/email], tel. kom.: 531 574 004
W serwisie: [b]redaktor naczelny,[/b] osoba do kontaktu z mediami; informacje o stadionach, projekty, stadiony w budowie, newsy, publikacje.
PS: Zagadka rozwiązana:
[quote]
[align=justify][b]WYWIAD Z KARASIEM:
http://rfbl.pl/wywiad-michal-karas/
Czyli w dzieciństwie nie bardzo byłeś chętny by chodzić na mecze i same stadiony? Pasja pojawiła się z wiekiem?[/b][/align]
[align=justify]Pochodzę ze Stalowej Woli, więc teoretycznie miałem gdzie chodzić. Stal zawsze jakoś sobie radziła, ale pierwszy mój mecz był na Wiśle Kraków. Czasami chodziłem na piknikowe mecze A-klasy, natomiast[b] pierwsze mecze „zawodowe” były przy Reymonta. Z racji studiów w Krakowie zacząłem tam chodzić regularnie i tak już zostało do dzisiaj.[/b] Wkręciłem się, poczułem jak ta atmosfera wygląda na żywo. Na Stal też się wybieram, kiedy jestem w Stalowej, choć wiem, że niektórzy patrzą na to krzywo.[/align]
[/quote]
Grzegorz Kaliciak
[url=https://uk.linkedin.com/pub/grzegorz-kaliciak/2/663/342][img=80x15]https://static.licdn.com/scds/common/u/img/webpromo/btn_profile_bluetxt_80x15.png[/img][/url]
e-mail: [email=grzegorz@stadiony.net]grzegorz@stadiony.net[/email] tel. kom.: 692 292 236 [color=#880000]Kontakt WYŁĄCZNIE w sprawach serwisu [b]Stadiony.net[/b]. Nie udzielamy informacji dotyczących obiektów, które posiadamy w naszej bazie (np. kiedy jest mecz lub gdzie kupić bilet).[/color]
W serwisie: założyciel; obsługa techniczna, reklama.
A mnie uderza wielka doza bezczelności w wypowiedzi pani prezes tarapaty / w nie wpadła / o niegospodarności miasta . Niegospodarnością jest wynajmowanie a wlaściwie dawanie prezentów bankrutowi - który za nic nie płaci a jeszcze śmie się odgrażać .
Cytat tej ich nowej rzecznik z tt
Iwona Stankiewicz
@Iwa_Stankiewicz
12 godz.
W odpowiedzi do @knuram
"Panie redaktorze, remont biura stanowił dokonane za uzgodnieniem z miastem nakłady, które pomniejszyły czynsz dzierżawy. Autokar to natomiast domena wyłącznie sponsorów."
Nas się czepiają, że te bandy reklamowe pomniejszyły czynsz, podczas gdy u nich takie rzeczy również były praktykowane. I ciekawe czy miasto obniżając im czynsz za dzierżawę, ogłosiło przetarg na wykonawce remontu biura...
[quote='Rock' pid='1324076' dateline='1531299627']
[quote='Samurajsam' pid='1324071' dateline='1531297770']
[/quote]
Zawalać ich mailami. Ja już im napisałem co nieco. Oni są jakoś powiązani z GTSem bo wykorzystują jej zdjęcia, ale siedzi ich dwóch więc ciupanie może pomóc.
http://stadiony.net/kontakt
Michał Karaś
e-mail [email=michal@stadiony.net]michal@stadiony.net[/email], tel. kom.: 531 574 004
W serwisie: redaktor naczelny, osoba do kontaktu z mediami; informacje o stadionach, projekty, stadiony w budowie, newsy, publikacje.
Grzegorz Kaliciak
[url=https://uk.linkedin.com/pub/grzegorz-kaliciak/2/663/342][img=80x15]https://static.licdn.com/scds/common/u/img/webpromo/btn_profile_bluetxt_80x15.png[/img][/url]
e-mail: [email=grzegorz@stadiony.net]grzegorz@stadiony.net[/email] tel. kom.: 692 292 236 [color=#880000]Kontakt WYŁĄCZNIE w sprawach serwisu [b]Stadiony.net[/b]. Nie udzielamy informacji dotyczących obiektów, które posiadamy w naszej bazie (np. kiedy jest mecz lub gdzie kupić bilet).[/color]
W serwisie: założyciel; obsługa techniczna, reklama.
[/quote]
Wczoraj wieczorem napisałem i właśnie dostałem śmieszną odpowiedź.
[quote]
Pana prośba nie kwalifikuje się do prostowania artykułu, ponieważ przedstawia jedynie opinie. Może się Pan z tekstem nie zgadzać, ale to Pana sprawa. Nie wykazał Pan, w którym miejscu piszemy nieprawdę, co jest konieczne, by dokonać zmian lub prostować tekst. Pan natomiast podaje nieprawdę w kwestii rzekomego wyboru projektu, ponieważ Wisła nie brała w tym udziału poza bardzo wczesną fazą, gdy zgłaszała zapotrzebowanie na stadion o jedną trzecią mniejszy i sama poleciła prof. Obtułowicza, co bez wątpienia okazało się błędem. Pisze Pan również nieprawdę na temat rzekomej stawki promocyjnej dla Wisły, ponieważ stawka jest jak najbardziej rynkowa. Nie jest mi znana żadna analiza, która podałaby tę stawkę jako zaniżoną.
Nikt z nas nie promuje bezprawia, co zresztą w tekście jest jasno napisane. Nie kwestionujemy też, że Cracovia ma inny model zarządzania stadionem, ani że ten stadion jest mniejszy (i to więcej niż dwukrotnie, ale nie piszemy tego, bo to oczywiste). Przypomnę, że Wisła też miała być operatorem "swojego" stadionu, ale wycofała się między innymi wskutek katastrofy, jaką stał się stadion budowany bez porozumienia z klubem. Jeden z nas stale monitorował tę sprawę w trakcie budowy i wiemy, że miasto nijak nie liczyło się z uwagami klubu, fundując podatnikom błędy na ich rachunek.
Również jesteśmy zdania, że Wisła musi spłacić swoje zobowiązania, ale przede wszystkim uważamy, że w interesie i miasta, i klubu jest gra przy Reymonta. W tym przypadku nie ma mowy - jak to było w przypadkach Cracovii czy Lecha Poznań - o negocjowaniu lepszych warunków dla własnego biznesu, ale z realną niewypłacalnością jedynego długoterminowego użytkownika stadionu. Że długi Wisły są winą i odpowiedzialnością Wisły to żadna tajemnica, ale nie jest też tajemnicą, że miasto jest współodpowiedzialne za stworzenie tej sytuacji. Może się Pan z tym nie zgadzać, ale to nie czyni tego nieprawdą.
Pozdrawiam,
[/quote]
Widać że pchlarze ;)
Dwa ciekawe transfery Zagłębia. Uczestnik Ligi Mistrzów w Lubinie
Słoweniec Damjan Bohar, uczestnik tegorocznej Ligi Mistrzów w barwach NK Maribor, dołączył do Zagłębia Lubin. Drugim nowym zawodnikiem został były reprezentant Rosji juniorów, Vladislav Sirotov.
więcej https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/765350/dwa-ciekawe-transfery-zaglebia-uczestnik-ligi-mistrzow-w-lubinie
Cześć. Niestety obawiam się że scenariusz będzie zupełnie inny. Co prawda nie uzbierają potrzebnej kwoty, ale mocno ta sytuacja zjednoczy kibiców rzeki, sprzedadzą dwa razy tyle karnetów co zwykle, wymienią zarząd na być może bardziej ogarnięty ( chyba że misiek chce to wszystko zaorać, ale nie sądzę bo mają na stadionie swoje pomieszczenia i skrytki) do tego uzbierają ze sprzedaży plakatów, a na koniec to znaczy jutro, nasz prezydent (wraca jutro do Krakowa) ugnie się pod naporem i podpisze umowę obarczając ją jakimiś tam dodatkowymi warunkami. Odnoszę wrażenie że z politycznego punktu widzenia takie rozwiązanie będzie dla niego najlepsze, wjedzie na białym koniu wracając z Wiednia i uratuje (chwilowo) gts.
Obawiam się że była to dobrze skalkulowana gra polityczna pokazująca mieszkańcom że dba o kasę miejską, że potrafi być twardy, a z drugiej strony na końcu tylko on rzuci koło ratunkowe. Na swój sposób genialne zagranie, baty zbierze p.Król , a Majcher uratuje rzekę. Nie zmienia to faktu, że to pierdolnie, i to szybko, bo nikt nie będzie reanimował trupa. A ekstraklasa jeszcze jest przychylna, jeszcze pomoże, ale jak przyjdzie co do czego, jak wizerunek będzie cierpiał, to sami wbiją kilka gwoździ. Potrzeba trochę czas. Był las nie było nas, będzie las nie będzie nas. Poczekajmy
[quote='MakuKSC' pid='1324067' dateline='1531297071']
[/quote]
Ja też, ja też!!! ;)
Pewna frakcja w krk magistracie najwyraźniej uznała, że to dobry moment, by - ze względu na brak zaufania do obecnych władz - doprowadzić @GTSWislaKrakowSA do upadku/dymisji zarządu/przejęcia klubu. Był nawet telefon do PZPN z apelem by odebrano GTSowi licencję.
https://twitter.com/MateuszMiga/status/1016981058863140864
Ha.
Haha.
HAHAHAHAHAHAHA!!!!
Miasto i Pasy.
Moze udupimy GTS po wsze czasy :D
A może by tak niezależnie od tego, jak zakończy się cała sprawa zorganizować zbiórkę dla bezdomnych psów ze schronisk w czasie naszego pierwszego meczu domowego? Raz, że byłaby to szlachetna rzecz dla prawdziwie potrzebujących istot, dwa, wydźwięk medialny mogłby doprowadzić człekokształtnych do bardzo głośnego wycia
Świetny pomysł! STC - proszę podjąć temat - zbiórka środków dla bezdomnych psów - piękna medialna akcja z prztykiem dla sąsiadki!
[quote='LuckiMar' pid='1324086' dateline='1531301470']
Cześć. Niestety obawiam się że scenariusz będzie zupełnie inny. Co prawda nie uzbierają potrzebnej kwoty, ale mocno ta sytuacja zjednoczy kibiców rzeki, sprzedadzą dwa razy tyle karnetów co zwykle, wymienią zarząd na być może bardziej ogarnięty ( chyba że misiek chce to wszystko zaorać, ale nie sądzę bo mają na stadionie swoje pomieszczenia i skrytki) do tego uzbierają ze sprzedaży plakatów, a na koniec to znaczy jutro, nasz prezydent (wraca jutro do Krakowa) ugnie się pod naporem i podpisze umowę obarczając ją jakimiś tam dodatkowymi warunkami. Odnoszę wrażenie że z politycznego punktu widzenia takie rozwiązanie będzie dla niego najlepsze, wjedzie na białym koniu wracając z Wiednia i uratuje (chwilowo) gts.
Obawiam się że była to dobrze skalkulowana gra polityczna pokazująca mieszkańcom że dba o kasę miejską, że potrafi być twardy, a z drugiej strony na końcu tylko on rzuci koło ratunkowe. Na swój sposób genialne zagranie, baty zbierze p.Król , a Majcher uratuje rzekę. Nie zmienia to faktu, że to pierdolnie, i to szybko, bo nikt nie będzie reanimował trupa. A ekstraklasa jeszcze jest przychylna, jeszcze pomoże, ale jak przyjdzie co do czego, jak wizerunek będzie cierpiał, to sami wbiją kilka gwoździ. Potrzeba trochę czas. Był las nie było nas, będzie las nie będzie nas. Poczekajmy
[/quote]
Że się dogadają to ja dla mnie pewne. Ale stracili już milion na spłatę długu, pozatym przeglądałem ich fora i raczej ludzie są wkurzeni na zarząd, że doprowadził do takiego stanu, pensje biją w oczy.
Jeżeli usuną Sarapatę to na jej miejsce powołają albo jakąś marionetkę, a jeżeli faktycznie ktoś inny miałby przejąć władzę to wtedy mają potężny rozłam między szarakanami a resztą kibiców. Jednak nie wierzę w to żeby Misiek i spółka oddali władzę.
Oni już są intensywnej terapii a morfina uśmierza ból ale nie leczy, za pół roku znowu będą w czarnej dupie. tak jak pisałem kiedyś poszli na całość przez ostatnie dwa lata liczyli na jakiegoś inwestora, jednak taki się nie pojawił i wszystko się wali.
No chyba że ichniejszy zarząd chce wytrzymać jak najdłużej , żeby opchnąc tereny i wtedy niech się dzieje co chce
Ja myślę że przeceniacie pozytywny wpływ na wynik wyborczy działania na rzecz sportu zawodowego - naprawdę niewielki procent wyborców oczekuje że Miasto rzuci im koło ratunkowe, dla większości mieszkańców Krakowa i gts i my to wrzód na dupie miasta, który kosztuje gigantyczne pieniądze, powoduje zakłócenia w życiu miasta generuje negatywne zjawiska społeczne i jakby mogli to najchętniej by to zaorali w piździec, więc teraz jak Majchrowski się ugnie i doprowadzi do tego że dalej gts będzie im grał na nosie na oczach mieszkańców to raczej sobie pogorszy notowania, a Waserman tylko czeka na jakiś punkt zaczepienia w kampanii.
Do tego dochodzi kwestia ich bezczelnego zachowania o którym już wcześniej pisałem, plus to że wyciekły pensje zarządu, znane są publicznie obroty spółki, pojawiają się koszty zatrudniania trenerów, zawodników, więc ludzie widzą że gts kasę ma, tylko z wyboru nie płaci miastu.
Przecież wystarczyło wdrożyć program naprawczy, zejść z kosztów, dotrzymać umowy spłat rozłożonej na raty, pograć na niższym poziomie parę lat rozsądnie wydając pieniądze i by to inaczej wyglądało.
A teraz to wygląda tak że szastają pieniędzmi na prawo i lewo a miastu mówią że nie zapłacą bo nie mają kasy i co im w związku z tym zrobią.
No to miasto słusznie się wkurwiło i zareagowało jak zareagowało. A wyborcy docenią raczej próbę ratowania finansów publicznych niż zarządzanego przez bandytów trupa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)