Krótko.
Wymiana piłkarzy nic nie daje. Problem istnieje.
Wymiana trenerów pomaga tylko na chwilę. Problem istnieje.
Każdy popełnia błędy, ale tylko głupi je powtarza.
Coś Panu Prezesowi umyka...
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II
przecież Was nie obchodzi, której lidze będzie grała Cracovia to na co Islanderowi pieniądze.
pokopiemy w A klasie, na to nam wystarczy
[quote='squier strat' pid='1230743' dateline='1491069610']
przecież Was nie obchodzi, której lidze będzie grała Cracovia to na co Islanderowi pieniądze.
pokopiemy w A klasie, na to nam wystarczy
[/quote]
Podawany był przykład Legły. Właściciel niech spieprza i kupi klub w Szwajcarii
[quote='gargamel9998' pid='1230707' dateline='1491068242']
3. Akurat Tabisz z Filipiakiem dali Zielińskiemu takich gości jakich chciał. Jakos nie był zły, gdy dał 700 000 na Piatka i niewiele mniej na Vestenicky'ego? A ktoś ten szrot sprowadzony musiał zaakceptować. NIE WIERZĘ, by trener przyklepał transfer gościa, którego nie chciał.
[/quote]
Człowieku, skupiasz się na Zielińskim, a w tym wątku omawiamy PIĘTNAŚCIE LAT rządów Comarchu w klubie.
Do Twojej wiadomości, jedynym trenerem, który przez te 15 lat się stawiał był Lenczyk.
A właściwie to on się nie stawiał, tylko po prostu wszystko robił po swojemu.
Kuba nie miał łatwo, żeby go wypierdolić, ale potraktował to jako ambicjonalne wyzwanie i koniec końców dopiął swego.
No, jeszcze Szatałow też miał inne zdanie, gdy zobaczył co się odpierdala, ale on zamiast walczyć z wiatrakami, po prostu, jak to Rusek, stwierdził, że nic nie robi, "i niech mnie wypierdolą, chociaż odprawę dostanę" (ja się mu w sumie nie dziwię).
Cała reszta to mniejsze lub większe lizodupy, którzy po prostu trzymali się stanowiska. Tak, Zieliński też.
Wnioski z powyższego wyciągnij sobie sam.
Znów jesteśmy poświemiskiem Krakowa :@
- Edytowany
byle chuj z takim potencjalem zrobil by druzyne na miejsca od 1-8 co sezon!!!! serio
tylko nie Filipiak
mowie tu o potencjale finansowym.
Ryba zawsze psuje się od głowy!
Gargamel, sorki, ale z powodu Twojego trochę internetowo-gazetowego kibicowania naszemu klubowi, Ty jego trochę nie "czujesz". Piszesz z pozycji informacji medialnych, a tutaj siedzą kibice którzy dupę wozili za Cracovią wiele lat, czują te "układy" "pięterka" itd.
Wiem, ze chcesz jak najlepiej dla Cracovii, wierzysz w to, ale staraj się czasem wsłuchać w głos kibiców którzy więcej mają "niucha".
- Edytowany
Panie Prof. Jak pan czyta to prosze o refleksje. Jesli ma Pan tytul naukowy uczelni, w ktorej nota bene tez udalo mi sie jakis uzyskac - to prosze nie przekladac tej widedzy stricto do zarzadzania klubem sportowym. W sporcie 2 +2 nie zawsze daje wynik 4. Np. trzeba bylo zatrzymac Rakelsa za kazda kase... Moj niepelnioletni syn to widzial rok temu. I co ?? A Pan wiedzial??? Trzeba bylo zmienic trenera w zimowej przerwie. I co ??? A Pan wiedzial???? Jesli ma Pan zarzuty, ze klubie brakuje dyrektora sportowego, Pan twierdzi ze jest niepotrzebny. I co ???? Znow ma Pan racje??? Bo w sporcie do zarzadzania klubem trzeba miec TALENT. Oczywiscie podparty wiedza, doswiadczeniem, umiejetnosciami. Wnioski: do zarzadzania finansami klubu mamy odpowiednia osobe:) Do planowania rozwoju sportowego niestety nie. Nawet najlepszy trener nie podola obowiazkom ustawiania druzyny na kazdy mecz, wszystkich elementow treniegu i do tego planowania dlugofalowej polityki rozwoju druzyny. Pieniadze w spocie sa niezbedne. Ale na pewnym etapie te pieniadze mozna zarabiac, a nie jak wg Panskiego sadu tylko dokladac. Nawet taka deklaracja kompromituje sie Pan jako Prezesa klubu sportowego. Oczywiscie, jako wlasciciel ma Pan prawo wydawac pieniadze wg wlasnegu uznania. Tylko ze Klub oprocz obiektow, zawodnikow, infrastruktury to tez kibice, ktorzy wydali by kazda sume aby pojechac np na final mistrzostw Polski na stadion narodowy. Z Pana podejsciem do zarzadzania klubu sportowego, takie sukcesy nigdy nie nastapia. Jestesmy wrecz niepotrzebnym elementem, ktory domaga sie ciagle sukcesu doskonale zarzadzanego klubu. Spodziewalem sie wyniku wczorajszego meczu i co - jest mi z tym lepiej? A jaka bedzie pozycja Cracovii na koniec sezonu??? Prosze sie zapytac kibicow - mysle ze z bolem serca powiedza to co i ja. Sorki ale obecny kryzys jest spowodowany przede wszystkim Pana decyzjami.
Ile razy Wam trzeba tłuc do głowy że Filipiak cały czas wykonuje plan jaki był założony. Zyskiwać miał wyłącznie Comarch i tak jest. Plan działa. Ludzie przychodzą, kiełbasy kupują. Społeczeństwo zadowolone. Misja społeczna wypełniona. Janusz King.
Jak już nie potrafimy sie zebrać i zrobić demonstracji to przynajmniej przestańmy łazić ogladać to dziadostwo. Kilka meczów z pustymi trybunami by pokazało bufonowi jakie efekty da ten jego plan w dłuższej perspektywie.
[quote='Rock' pid='1231039' dateline='1491122019']
Ile razy Wam trzeba tłuc do głowy że Filipiak cały czas wykonuje plan jaki był założony. Zyskiwać miał wyłącznie Comarch i tak jest. Plan działa. Ludzie przychodzą, kiełbasy kupują. Społeczeństwo zadowolone. Misja społeczna wypełniona. Janusz King.
Jak już nie potrafimy sie zebrać i zrobić demonstracji to przynajmniej przestańmy łazić ogladać to dziadostwo. Kilka meczów z pustymi trybunami by pokazało bufonowi jakie efekty da ten jego plan w dłuższej perspektywie.
[/quote]
Jak nie potrafimy się zebrać i zrobić demonstracji to właśnie zróbmy to na meczu, zaczynając od slaska, a na Leglej kulminacyjny doping anty-comarch. Grajki i tak punktu nie ugraja, za to ugrywac mozemy zacząć my.
A co na to młynek? Mogą na zarządzanie narzekać czy nie wypada dżentelmenom?
- Edytowany
Filipiak flustracja kibiców jest coraz większa .Kwestią czasu jak staniesz się wrogiem i okupantem .Do tego dążysz ?
.Nie na ten stan NA 15 LAT ŻENUJĄCO NIEUDOLNYCH RZĄDÓW JAKO PREZES i osoba zarządzająca piłką pracujesz długo .
.W hokeju mamy sukcesy bo dajesz pieniądze a całą struktura sekcji to Rohaczek .Jest świetnym trenerem i menagerem z kontaktami . Mamy bardzo nieliczny odsetek pudeł transferowych i zawodnicy co na warunki Plh normalnie byli by nie do ściągnięcia tacy jak Sykora czy Kalus..
To daje sukces bo Rohaczek jeszcze prócz tego potrafi dogadać się z tele tabiszem i tobą .Brak Rohaczka i ta sekcja wyglądała by tak jak piłka czyli przypadkowe transfery przypadkowi trenerzy .
W piłce jakiekolwiek racjonalne zarządzanie skończyło się po odejściu Misiora .Jest prowizorka .Trenerzy ?4 na blisko 20 nadawali się do pracy w profesjonalnym klubie .Selekcja zawodników wzmocnienia ?Nie robi tego od lat nikt .Sam trener nie da rady .Poza tym musi być osobą zarządzająca czyli szef znający się na piłce mający układy w środowisku i reagująca na to co się dzieje .Musi być jasno określona struktura trenera nie wybiera się przez przypadek bo znajomy Stefek Majewski doradzi Pasiekę czy Rząsa Ulatowskiego .Trenera wybrać powinien szef sekcji czyli osoba odpowiedzialna .ON powinien wskazać trenera ,z nim współpracować i w porozumieniu z nim ściągać piłkarzy .Pan jako prezes powinien wyznaczyć sportowy cel i z tego rozliczać .
Tak jest w innych klubach nie było wyników w Płocku ale zaufano trenerowi i pomogli mu ściągając w zimie kilku dobrych piłkarzy .
Łęczna nie szło sięgnięto po Smudę czyli trenera co nie cacka się z grajkami .Piast słabe wyniki i Wdowczyk od razu ..Korona podobnie jest Bartoszek ale i jemu pomogli ściągając piłkarzy .U nas nic się nie dzieje jest towarzystwo wzajemnej adoracji z tabiszem i bałdysem na czele .Oni mają decydować co robić ?W lecie zrobiliśmy zakupy hurtowe ale jaka jakość tych zawodników i kto za to bierze odpowiedzialność ?
W tej w chwili z żalem wskazuje panu gts .Ma szefa przez duże S .Bez kasy pościągali niezłych zawodników i dobrego trenera .Mają od razu progres .Da się ?Oczywiście tylko że mają Junco czyli faceta znającego się na robocie i nikt mu nie przeszkadza .U nas od pozbycia się Misiora osoby takowej brak .
Jestem w 100 % przekonany że Misior plus np Płatek ogarnęli bo to tak że drużyna walczyła by o puchary nawet przy tym budrżecie a słabszy sezon był by tym 6-8 .Teraz mając taki bonus za Kapustkę drużyna była by na poziomie Jagi bijąca się o MP .
Co dalej .Można uratować się ale trzeba reagować szybko .Płatek i Misior do klubu z klubu bałdys ,Kasperczyk .Oni decydują .
Na ten czas potrzeba nam uratować ligę .To najważniejszy cel .Co do Zielińskiego raczej już nic z tego nie wyciśnie .Potrzebny nam doświadczony trener co spowoduje że zacznie ta drużyna punktować .Może grać brzydko byle skutecznie . Do tej roli idealnie nadaje się Michniewicz słynący z tego że zespoły co prowadzi tracą mało bramek .
Misior kolejny zbawca:). Dajże spokój
Puste trybuny niewiele dadzą, bo ich wali to czy będzie 3tys kibiców czy 8tys. Bilety tanie, bez różnicy. Tylko głośny ryk stadionu szczegolnie w czasie meczu z Legła anty-tabiszowsko-comarchowo-wlascicielski uderzy mocno. Zapewne i dziennikarze podlapia, naskrobia co nieco, a to również uderzy w przerośnięte ego.
jak czytam o tym, że Misior racjonalnie zarządzał to mi się robią legendarne zajady :P:
I to sedno naszego problemu. Jaki by nie byl przedstawiciel kibicow w zarzadzie , od razu jakas grupa zacznie go atakowac, a JT z JF to tylko zgrabnie rozegrają. I zeby byla jadnosc nie chodzi mi o Misiora -tylko regule. Żal.
Ja bym tomexa dał do zarządu. Może nawet na prezesa.
- Edytowany
Tu nie chodzi o to czy był przedstawicielem kibiców czy nie, a o styl działania.
Misior może miał "dobry niuch" jak to ktoś artystycznie określił, ale jest olewusem i obibokiem. Ile projektów MKSu zostało zawalone, bo Pawełek zaspał, zapomniał albo mu się nie chciało - to wiedzą nieliczni. Nie dziwię się, że po pewnym czasie Filipiak szukał tylko pretekstu.
Dla mnie Misior skompromitował się (jako prezes MKS) mówiąc mi jaki to Filipiak jest be, bo nie chce dać 2 milionów (15 lat temu to były niezłe pieniądze) na Gołasia i Łukasiewicza a to tacy fenomenalni zawodnicy. Zapytałem Pawła czy zaproponował Filipiakowi te kandydatury, na co usłyszałem "a po co? Wystarczy, ze z Wojtkiem to obgadałem"
Dziękuję
P.S. Wszystko jednak zależy od punktu odniesienia. W porównaniu np. z panem B. - Misior to faktycznie geniusz zarządzania ;)
[quote='szaleniec' pid='1231106' dateline='1491134216']
I to sedno naszego problemu. Jaki by nie byl przedstawiciel kibicow w zarzadzie , od razu jakas grupa zacznie go atakowac, a JT z JF to tylko zgrabnie rozegrają. I zeby byla jadnosc nie chodzi mi o Misiora -tylko regule. Żal.
[/quote]
A czy musi być taki przedstawiciel? Nie, nie musi. Po pierwsze Tabisz wypad, to przede wszystkim, po drugie, zatrudnienie na jego miejsce profesjonalisty i rozliczanie takiej osoby po każdym sezonie.
Tabisz już tyle lat w klubie i żadnej odpowiedzialności. Spieprzaj dziadu, tyle na do widzenia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)