Od przyszłego sezonu podobno Leszek Ojrzyński
https://watch-esa.pl/2021/04/17/ojrzynski-wstepnie-w-cracovii-probierz-na-dotrwanie/
Podobno zwolnili go ze Stali bo podpisał wstępny kontrakt z Cracovią
-
-
Giełda trenerów - odsłona kolejna.
Dziwię się, że chce tu przyjść, pomimo wszystko .Kolejny, którego trzej muszkieterowie / JF, JT MB / rozłożą na czynniki pierwsze ?
[quote='hank' pid='1484359' dateline='1618747038']
Dziwię się, że chce tu przyjść, pomimo wszystko .Kolejny, którego trzej muszkieterowie / JF, JT MB / rozłożą na czynniki pierwsze ?
[/quote]
Tutaj jest łatwo.. zarabia się kasę i tyle...
Mogli by niezliczonej ilości studentów ta kasę dać - efekt pewnie byłby taki sam ..
No ale potrzebna jest Uefa-pro ...
Taki z tym PRO pokornie maila otworzy ze składem, odczyta kto gra , usiądzie na ławce i luzik..... czeka na zwolnienie.. i oby jak najdłużej czekał.
Spoko robota.. no bo co się będzie z koniem kopał...
Ojrzyński to twardziel. Tabiszyzm spłynie po nim jak woda po kaczce (ZERO polityki ;) ) . Po prostu jak nie dadzą mu żyć to odejdzie.
ja jedynie cały czas mam przed oczami obraz kiedy w momencie wykrzykiwania epickiego KKKUUUUUUUUUUUUURWAAAAAAA całuje różaniec,
niech w.y.p.i.e.r.d.a.l.a
Urban to nie jest trener :) tak serio to on wprowadzi super atmosferę, będą grać i walczyć ale jeśli na dłużej to wyjdą braki i będzie kiepsko.
Ojrzyński sam w sobie nie jest zły.
Dużo gorsze są transfery, jakie potencjalnie mogłyby się z pojawić razem z nim.
Już widzę te Kolevy, Jankowskie etc.
Tutaj musiałoby być stanowcze weto.
Za to teraz są świetne transfery, szczególnie Marqezy, Gardawskie....
- Edytowany
A kiedy ostatnio były dobre transfery?
Odchył od normy to był chyba tylko czas, gdy był u nas T.Rząsa.
[quote='Camron' pid='1484591' dateline='1618782761']
A kiedy ostatnio były dobre transfery?
Odchył od normy to był chyba tylko czas, gdy był u nas T.Rząsa.
[/quote]
Super były - w jednym sezonie o mało spadek, w następny już spadek z hukiem.
Pomysł z Ojrzyńskim - jeśli to prawda - wygląda trochę jak ta historia z Szatałowem, a wcześniej z Mikulskim. Brzydko, ale przede wszystkim to wtedy dało bardzo niewiele, marny manewr na przetrwanie, później bęc.
Jak już mowa o trenerze z konkurencji do spadku... był w klubie trener Kasperczyk, nie bardzo w sumie wiadomo, czym się zajmował, jakie były zwłaszcza efekty jego pracy... nagle okazało się, że jak przeszedł na samodzielne stanowisko trenera do PBB, daje sobie radę podobnie jak jego były szef w Cracovii? Pytanie - po co u nas był, albo lepiej - czemu nie został lepiej wykorzystany?
[quote='Khalid' pid='1484405' dateline='1618759504']
Ojrzyński to twardziel. [b]Tabiszyzm spłynie po nim jak woda po kaczce[/b] (ZERO polityki ;) ) . Po prostu jak nie dadzą mu żyć to odejdzie.
[/quote]
Wątpię, obstawiam, że będzie jadl psycholowi z ręki, cąłując różaniec przytuli prowizję za prowizją ;)
A jeśli się mylę, to i tak bez znaczenia, zostanie odjebany, a część kibiców znowu się będzie jarać typami na nowego trenera ("zagraniczny to już mega na bank na pewno nie da się Tabiszowi! Fornalik też!")
I tak do usranej śmierci (naszej lub biedaka).
- Edytowany
Dokładnie tak. Oni sobie takie "twardości" zmiękczają do poziomu kisielu odpowiednimi zapisami w umowach.Probierz też myślał że sobie odejdzie jak będzie chciał.W sumie tak,tylko że jak tego będzie chciał sułtan ze Szwajcarii. I w tychże umowach kneblują każdemu usta. Ja sobie nie przypominam żeby ktoś kto odszedł z Cracovii cokolwiek powiedział o Klubie.
jak mnie wkurza to zaszufladkowanie. pisałem o tym w innym temacie. że co Ojrzyński to walka o utrzymanie a Skorża to walka o majstra? Jak to było w tym powiedzeniu o Krawcu?
Ojrzyński zawsze wyciskał z zastanego syfu wszystko co się dało. Zwykle trenował drużyny w których mało było piłkarzy a kluby zazwyczaj stały na głowie i to nie w znaczeniu, że na niej stawały w celu osiągnięcia sukcesu.
Ojrzyński to bardzo dobry trener, motywator a do tego potrafi przygotować drużynę pod względem fizycznym. Kilka razy robił wyniki ponad stan. Co by wspomnieć samą Arką, gdzie jeśli się nie mylę zwolniono go bo 8 miejsce to było za mało na ambicje tego klubu. Chociaż grał Siemaszkami. Jak to się skończyło wszyscy wiemy.
Probierz na zostaje na dyrku bo jak wykazałem robi dobre transfery a do szatni wchodzi nowa miotła, z nowym pomysłem. Jeśli nie ma opcji usunięcia Filipiaka to jest to rozsądny ruch.
Czyli Filipiak z probierzem kończą projekt Wielkiej Cracovii jak sami to tak nazwali.
[quote='SaNtO' pid='1484616' dateline='1618815713']
jak mnie wkurza to zaszufladkowanie. pisałem o tym w innym temacie. że co Ojrzyński to walka o utrzymanie a Skorża to walka o majstra? Jak to było w tym powiedzeniu o Krawcu?
Ojrzyński zawsze wyciskał z zastanego syfu wszystko co się dało. Zwykle trenował drużyny w których mało było piłkarzy a kluby zazwyczaj stały na głowie i to nie w znaczeniu, że na niej stawały w celu osiągnięcia sukcesu.
Ojrzyński to bardzo dobry trener, motywator a do tego potrafi przygotować drużynę pod względem fizycznym. Kilka razy robił wyniki ponad stan. Co by wspomnieć samą Arką, gdzie jeśli się nie mylę zwolniono go bo 8 miejsce to było za mało na ambicje tego klubu. Chociaż grał Siemaszkami. Jak to się skończyło wszyscy wiemy.
Probierz na zostaje na dyrku bo jak wykazałem robi dobre transfery a do szatni wchodzi nowa miotła, z nowym pomysłem. Jeśli nie ma opcji usunięcia Filipiaka to jest to rozsądny ruch.
[/quote]
Ojrzyński w klubie z normalnym budżetem to może wypalić.
tak naprawdę to dotychczas nie miał okazji trenować w klubie stabilnym finansowo. A tam gdzie pracował potrafił zrobić wyniki ponad stan.
pozostaje kwestia czy się dogada z cyganem z Kańczugi?
[quote='SaNtO' pid='1484616' dateline='1618815713']
[/quote]
Od siemaszek to ty się trzymaj z daleka, syn marnotrawny się odezwał :D :D
Nie ma tematu Ojrzyńskiego u nas, gość jest praktycznie dogadany z ŁKS-em.
Santo, myślałem podobnie - Probierz zostaje jako wiceprezes do spraw sportowych (czyli dyrektor) i może koordynator szkolenia grup młodzieżowych. Przychodzi na trenera 1 drużyny gość typu Ojrzyński, dobry, ale bez wielkich sukcesów i nieskonfliktowany z Probierzem. Akceptujący rolę zderzaka (kontrakt na rok, a później się zobaczy, może P. sobie odpocznie i nabierze ponownie ochoty do trenowania 1 drużyny, bo tego narkotyku nie da się tak łatwo odstawić).
Tak czy owak, zmiana, choćby na jakiś czas, jest konieczna. Nie dlatego, że gramy źle - bo wczoraj czy z Lechem nie było źle. Ale zwyczajnie Probierz ma dość psychicznie, to widać, słychać i czuć.
Aha, jakby ktoś chciał zagranicznego trenera, właśnie wyrzucili z Tottenhamu Mourinho. Ale z dwojga złego to ja już bym zostawił Probierza :dodgy:
Docencie, żaden poważny człowiek nie przyjdzie mając nad głowa Probierza. Zapomnij. Może jakiś praktykant na dorobku z UEFA C najwyżej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)