Najlepszy wybór jaki mógł się nam trafić , trener z ogromnym autorytetem któremu nikt nie podskoczy liczę na jego dlugofalowa prace .
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
-
Giełda trenerów - odsłona kolejna.
- Edytowany
A ja się poniekąd zgodzę z Gargamelem.
Piszecie jakby to przyszedł Guardiola czy Mourinho i widzę że nawet "ostrze" antyfilipiakowe zostało stępione, bo wierzycie że przyszedł Probierz i wszystko odmieni - szrot w super graczy, niepiłkarzy w piłkarzy itd.. Ludzie ten gościu to naprawdę świetny fachowiec, ale zobaczcie sobie z ilu klubów on już wylatywał, gdzie mu nie poszło. Jedyne jego sukcesy to te z Jagielonią - 4 miejsce w tabeli i ten wicemistrz ostatnio. Nie zamienił wszystkiego czego się tknął w złoto. I tak samo może być u Nas.
A u Nas naprawdę trafi na ciężkie warunki, bo Tabisz nie zmieni się z dnia na dzień.
I ja naprawdę nie piszę tego, bo nie lubię Probierza - zawsze go szanowałem za bezkompromisowość i cięty język, ale może być różnie, jak to w Polskiej lidze - loteria. Gościu meczu nie zagrał, więcej - treningu nie przeprowadził, a niektórzy piszą na poważnie o pucharach.
Piszę to bo boję się że znowu są niesamowite oczekiwania, znowu wszyscy zapomnieli o Tabiszu i za pół roku jak się (oby nie!) okazało że nie gramy o puchary to znowu wszyscy będą jechać po Probierzu i czekać na nowego trenera.
Oby było inaczej i oczywiście tego sobie życzę, by był to najlepszy trener nie tylko w erze Comarchu, ale w całej historii.
Fakt, że kibicom potoczanki solidnie w twarz napluł tym ruchem :)
A czemu niby naplul?? Tam tez juz kwas jakis musial byc ... Widac to bylo na fecie czy na zakonczeniu sezonu i rozdaniu medali....
Jakby poszedł do zagranicznego klubu, to by nie było problemu, ale skoro wybrał Cracovię zamiast Jagiellonii... :)
Gwoli informacji, sprawa MP wyszla w poniedzialek. Wczesniej byla chec zatrudnienia WF zrodlo twitter
Piszę spod samochodu, a to dlatego, że leżę tam i szukam swojej szczęki.
Nie ogarniam tego na logikę, nie wiem jak będzie, ale na pewno będzie CIEKAWIE.
Zastanawiam się jak nasze grzeczne chłopaczki będą współpracować z takim tyranem.
[quote='sterby' pid='1253498' dateline='1498050695']
Zastanawiam się jak nasze grzeczne chłopaczki będą współpracować z takim tyranem.
[/quote]
Wlasnie to mnie nastraja optymistycznie, bardziej niz wizje zakontraktowania nowych pilkarzy. Juz widze ten strach w oczach kopaczy-opierdalaczy i ten krzyk rozpaczy "Ja bede teraz musial biegac, koniec z piciem i hot-dogami"
- Edytowany
[quote='maszczerano' pid='1253486' dateline='1498049510']
Gwoli informacji, sprawa MP wyszla w poniedzialek. Wczesniej byla chec zatrudnienia WF zrodlo twitter
[/quote]
Też mi się tak wydaję, że Fornalik był dogadany z całym sztabem(min.bratem), zatrzymali Mosóra wszystko się popieprzyło, we Wrocławiu też Śląsk jakieś dziwne ruchy robił co nie podobało się Probierzowi dlatego nie wszedł w to bagno. Na zwiedzanie do Wrocławia chyba MP nie jechał.
Wydaje wam się, a za trzy lata przeczytamy na forum, że dokładnie tak było.
[quote='MakuKSC' pid='1253518' dateline='1498053122']
[quote='sterby' pid='1253498' dateline='1498050695']
[/quote]
Wlasnie to mnie nastraja optymistycznie, bardziej niz wizje zakontraktowania nowych pilkarzy. Juz widze ten strach w oczach kopaczy-opierdalaczy i ten krzyk rozpaczy "Ja bede teraz musial biegac, koniec z piciem i hot-dogami"
[/quote]
spokojnie - pójdą w kontuzje...
[quote='Bucky Nome' pid='1253708' dateline='1498071128']
Wydaje wam się, a za trzy lata przeczytamy na forum, że dokładnie tak było.
[/quote]
Może się tak okazać, to wie tylko góra, Probierz i Fornalik ewentualnie Mosór, ja osobiście uważam, że przyjście MP to być może jeden z najszczęśliwszych zbiegów okoliczności, wszystko tak się zgrało w czasie (Mosór, zwolnienie JZ i Śląsk, Profesor pod ścianą), że summa summarum wyszło prawdopodobnie lepiej niż być miało. Prawdopodobnie, bo zobaczymy jak to się na koniec sezonu okaże. Jednak wydaje mi się, że Probierz na lata nie zostanie, jak nie odniesie sukcesu to kop w dupę, jak odniesie to wyjedzie za granicę, może reprezentacja. Pożyjemy zobaczymy.
PS. To tylko moje przypuszczenia
Będzie dobrze.
Taki #flashback na na rozluźnienie :D Miłego wieczoru :D
https://t.co/TSlKa9r8Uh oglądajcie od 7:20
80 dni później
- Edytowany
Panie Jacusiu, wróć Pan! Zbudujmy to gówno razem! Na nowo! :D
Haha to wiem ze jakis zart jest, mozecie sprowadzic 1000 nowych trenerow i to nic nie da!
ten watek powinien byc zablokowany do momentu wyjebania tabisza.
[quote='Nesta' pid='1277436' dateline='1505053983']
Haha to wiem ze jakis zart jest, mozecie sprowadzic 1000 nowych trenerow i to nic nie da!
ten watek powinien byc zablokowany do momentu wyjebania tabisza.
[/quote]
Czyli na jakieś 23 lata, chyba że zmieni się wiek emerytalny albo Jakub nie będzie się kwapił pójść na emeryturę :D
W tym momencie mamy "najprawdopodobniej" najlepszego Trenera w Polsce. Jesli jego misja sie nie powiedzie, a chcac nie chcac musze przyznac,ze zaczynam powatpiewac, to zaden inny Trener tu nie pomoze. Obawiam sie,ze pozbycie sie Tabisza jest mozliwe tylko wtedy, jesli na jego miejsce Prezes znajdzie jeszcze lepszego ksiegowego. Pozostaje tylko miec nadzieje,ze projekt "Probierz" odpali, nawet nie pisze wiare, tylko nadzieje.
Bardzo szkoda, że nie pozostano przy Fornaliku. To świetny trener klubowy, potrafiący spokojnie, systematycznie i bez niepotrzebnych, zagranicznych transferów budować drużynę.
Komuś się wydawało, że przyjdzie Probierz i będziemy mieć drużynę jak Jagiellonia... (Naiwne myślenie po raz n-ty, bo to nie tylko sprawa trenera). Niestety uwarunkowania Cracovii są inne, a drastyczne działania Probierza z zespołem jak dotychczas się nie sprawdzają.
Podobno Fornalik ma iść do Niecieczy, więc niedługo i Termalika nam ucieknie...
Squier ma rację Aleks. Fornalik narazie nigdzie poza chorzowem nie osiągnął nic specjalnego, a z reprezentacją to już w ogóle dramat a miał do dyspozycji o wiele lepszych grojków. Ja mam wrażenie że 80% ludzi na tym forum to myśli tak " dobra mamy super trenera teraz to co najmniej 3 miejsce jak nie majster" a potem właśnie są płacze, przymiarki nowych trenerów, płacz o powrót poprzednich itp. Trener potrzebuje czasu i dajmy mu ten czas. Ja ufam trenerowi bo to nie jest przypadkowy gościu, czas rozliczeń będzie po 37 kolejce....
.... A po za tym sądzę że jakub tabisz powinien zostać zwolniony :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)