kiedy admin włączy nam minusowanie postów?
-
-
Pan Piłkarz - Mateusz Wdowiak
- Edytowany
Poziom dyskusji schodzi do stanu depresji, skoro Tabisza utożsamiasz z Cracovią.Tabisz jest tylko narzędziem w rękach Nadprezesa, dzięki któremu Cracovia istnieje, gramy w ekstraklasie, mamy stadion i lodowisko, i hokej. Zaznaczam nie jestem zachwycony wieloma działaniami tzw. pięterka, ale należy tolerować mniejsze zło. Przypuszczam, że wielu z powyższych dyskutantów nikt i nic by nie wprawiło w błogostan. Wynika to z wielu powodów osobowościowych.
Spróbuj wyobrazić sobie, że zostałeś właścicielem Cracovii. Od czego byś zaczął i na czym byś skończył? Takie tom proste.
Zacząłbym od zgnojenia jakiegoś piłkarza.
Dobra. Konkretnie.
Ile Filipiak dał na miejski stadion?
"Wzgarda... lecz tylko głupiec gardzi tym ciężarem,
którego wziąć na słabe nie zdoła ramiona."
K. Przerwa-Tetmajer
Nie potrafisz nawet jednego zdania na ten temat wykrztusić, a odpowiadasz pytaniem na pytanie, jak na cwaniaczka przystało. Otóż, gdyby nie Filipiak, nie byłoby stadionu.
Przecież już dawno przyjęliśmy jako zdanie a priori, że przyjście Procesora przyczyniło się do uratowania i rozwoju klubu, więc to jest żaden argument. Chodzi o formę zarządzania klubem i ogólnie filozofię rozwoju. Jeśli udowodnisz mi, że dla dobra klubu pożycza pieniądze Comarchowi, a nie wzmacnia siły drużyny (no chyba, że chcemy zarabiać na wynajmowaniu infrastruktury na ligę biznesu i każąc rodzicom juniorów kupować wodę mineralną, nie wspominając o droższym sprzedawaniu sprzętu dzieciakom z Akademii). Tylko nie mów, że to była lokata pieniędzy na Rączną, bo przecież słyszymy co okienko, że mamy miliony na transfery. Nie chce mi się wałkować tematu atmosfery wynikającej ze szczególnej kultury traktowania pracowników w klubie, bo rzecz nie dotyczy tylko piłkarzy czy hokeistów (znajomy pracował na stanowisku "fizycznym" i opowiadał mi niezłe historue o odnoszeniu się pana wice w stosunku do pracowników - nie był to leniwy pracownik - pbecnie prowadzi z sukcesem firmę budowlaną). Chyba zacznę jak Lepper (choć mi do jego poglądów baaardzo daleko) kończyć każdą wypowiedź zdaniem: Tabisz musi odejść!
- Edytowany
Cracovia istnieje dzięki Filipiakowi? Serio? I z tego wynika, że dobro ego Filipiaka jest dobrem Cracovii i dlatego należy gnoić piłkarza, który ostatnio był w najlepszej formie z całej drużyny?
Ja pyerdole... Ręce opadają.
PS. Tylko głupiec wybiera "mniejsze zło". Ja wybieram wszystko albo nic i Cracovia również z tego słynęła aż do momentu przyjścia do klubu Filipiaka.
Cracovia istnieje dzieki Filipiakowi
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe !!!!!111111111111jedenasciejedenascie
co nastepne? Rzeczpospolita?
- Edytowany
Tak, to prawda. Suma sumarum. Szef jest zwyczajnym biznesmenem, a nie fanatycznym kibicem Cracovii. Stąd nasz niedosyt.
cyt. "Ja wybieram wszystko albo nic i Cracovia również z tego słynęła aż do momentu przyjścia do klubu Filipiaka."
Wiem kim jesteś. Gdzie byłeś, gdy na trybunie było nas tylko garstka? Co Ty dałeś Cracovii, gdy my (Grupa 100 i inni) utrzymywaliśmy Cracovię za swoje pieniądze przy życiu? Przeżyłeś już prawie pół życia (nie zaprzeczaj, bo Cię znam) i co w nim osiągnąłeś? Powiadasz: wybierasz wszystko albo nic! Oczywiście z akcentem na NIC, bo tak robią gołodupcy. Powiadasz, że Cracovia z tego słynęła? Z czego? Z rozgrywek w okręgówce?
Demagogicznie pytasz: czy "należy gnoić piłkarza, który ostatnio był w najlepszej formie z całej drużyny?" Źle stawiasz pytanie. Nikt go nie gnoi. On sam siebie pogrążył, a ponadto nie był to zawodnik najlepszy, co udowodnił swoim postępowaniem. Odsunięcie takiego zgniłego kartofla leży w interesie dobra Klubu.
to nazwij jeszcze, zdefiniuj proszę frazę "dobro klubu" i będziemy już wszystko wiedzieć
[quote='Chwostek' pid='1457076' dateline='1602765276']
cyt. "Ja wybieram wszystko albo nic i Cracovia również z tego słynęła aż do momentu przyjścia do klubu Filipiaka."
Wiem kim jesteś. Gdzie byłeś, gdy na trybunie było nas tylko garstka? Co Ty dałeś Cracovii, gdy my (Grupa 100 i inni) utrzymywaliśmy Cracovię za swoje pieniądze przy życiu? Przeżyłeś już prawie pół życia (nie zaprzeczaj, bo Cię znam) i co w nim osiągnąłeś? Powiadasz: wybierasz wszystko albo nic! Oczywiście z akcentem na NIC, bo tak robią gołodupcy. Powiadasz, że Cracovia z tego słynęła? Z czego? Z rozgrywek w okręgówce?
Demagogicznie pytasz: czy "należy gnoić piłkarza, który ostatnio był w najlepszej formie z całej drużyny?" Źle stawiasz pytanie. Nikt go nie gnoi. On sam siebie pogrążył, a ponadto nie był to zawodnik najlepszy, co udowodnił swoim postępowaniem. [b]Odsunięcie takiego zgniłego kartofla leży w interesie dobra Klubu.[/b]
[/quote]
Czy mógłbyś mi wytłumaczyć jaki interes odniosła Cracovia nie wystawiając do kadry Mateusza na mecze z Zagłębiem, Rakowem czy Śląskiem ? Rozumie że, w/g Ciebie te mecze rozegrane z nim w składzie wyszły by nam gorzej ???
Widzisz ja tą sprawę widzę w dwóch kwestiach - jedna to kontrakt, tutaj nie dyskutuje kto ma rację, wiadomo każdy trzyma swoją stronę. Druga kwestia to odsunięcie go od kadry meczowej, tego nie mogę zrozumieć, ponieważ dla mnie jest to celowe osłabianie drużyny, a dodatkowo podcinanie i tak nienajlepszej reputacji klubu. Co by przeszkadzało, żeby Mati grał cały czas ???
Ps. Ja też należałem do G100, czyli jak rozumie mogę się wypowiadać ::))
Znam, dość dobrze, osobę, po rozmowie z którą, Kolonizator postanowił wejść w Cracovię.
Ta osoba, jako pierwsza zawiesiła na stadionie płachtę "od XV lat rządzicie, wstyd nam tylko przynosicie"
Ale to pewnie przypadek.
Zaproś go na forum, niech nabierze troszkę pokory i szacunku do Filipiaka, który zbudował stadion.
Pisuje na forum, choć rzadko
Brzmicie Wszyscy jak jakieś towarzystwo masońskie.
tylko nie towarzystwo ;)
- Edytowany
[quote='squier strat' pid='1457142' dateline='1602841338']
tylko nie towarzystwo ;)
[/quote]
No fakt, źle dobrałem słowo. Może Tajna Grupa Masonów.
- Edytowany
Panowie, dajcie sobie spokój już z tym Wdowiakiem. Większości tu piszących nie tyle chodzi o Wdowiaka, ile o znalezienia czegoś, co pozwoli się dopier....ć do pięterka, które zresztą ma też swoje za uszami w różnych sprawach.
Tymczasem facet najwyraźniej nie chce grać w Cracovii, a dodatkowo zapewne menago robi mu z mózgu wodę, kusząc jakimiś transferami, z których największą forsę ma właśnie menago. Jednak wszystko wskazuje, że jakiś ekstra ofert jak dotąd nie ma, bo gdyby były, to klub zamiast się handryczyć, pewnie by go sprzedał.
A że nie gra? Nic dziwnego, zawodnik, który chce odejść z klubu nie będzie szalał na boisku, w trudnej sytuacji odstawi nogę, bo a nuż jakaś kontuzja i kto go wtedy weźmie?
Jeszcze trochę, a wyjdzie nam Wdowiakgate, a on w całej karierze zagrał 3-4 niezłe mecze(fakt, że akurat te ważne), bo gdyby było inaczej, to już niejeden Włoch by się po niego zgłosił.
Trudno jednak zakładać, że Probierz wraz z Filipiakiem, podtrzymywani przez Tabisza z Bałdysem uklękną przed Mateuszem błagając, by został w Cracovii.
- Edytowany
Mi przykładowo chodzi tylko o Wdowiaka i o to co dawał drużynie w ostatnich miesiącach a był jej najlepszym zawodnikiem. Irytuje mnie niesamowicie takie pisanie że nie chce grać w Cracovii. Nie wiemy tego bo nie pozwalają mu grać w Cracovii. Niech go Probierz wystawi to się dowiemy czy chce czy nie. Jak przeczłapie cały mecz to będziemy mieli pewność i nikt już afery o niego robić nie będzie ale mam przeczucie że Mati zapieprzałby na maksa tak jak to robił zawsze w barwach Cracovii.
Mylisz ander pojęcie przedłużenia kontraktu z chęcią gry dla Cracovii. Czy przedłuży czy nie to mnie wali, nie moja sprawa, nie moje negocjacje ale jego obecny kontrakt obowiązuje do czerwca więc do czerwca ma grać bo lepszych na jego miejsce nie mamy.
EDIT. Jeszcze jedno. Jeszcze to mityczne dobro klubu. Sadzając najlepszego skrzydłowego na trybunach i nie sprowadzając nikogo na jego miejsce klub strzela sobie sam w stopę. Gramy na skrzydle zawodnikami, którzy grać tam nie potrafią, zdobywamy mniej punktów, zajmujemy niższą pozycję niż powinniśmy zajmować. Jeżeli punkty, które Wdowiak pomógłby zdobyć dałby by nam na koniec sezonu powiedzmy 5 miejsce zamiast 8 to zarobilibyśmy na tym więcej niż te żetony, które teraz możemy na Mateusza dostać. Tak trudno to pojąć? Dla dobra klubu Wdowiak ma grać.
Z drugiej strony bez Gola wygraliśmy PP, bez Wdowiaka SPP.
Pytanie kogo trzeba będzie zgnoić żeby w końcu zdobyć MP.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)