Nie zmienia ro faktu, ze nasi grojkowie przeszli kolo meczu.
Porażka jest wyliczona w sport, ale poddać się bez walki jest hańbą.
-
-
[17] Legia Warszawa - CRACOVIA, 1.12.2014 godzina 18:00
Ale oni tak mają.
Nie chcę tu nikogo obrażać i też może się nie znam ale obrońca w takiej sytuacji jak przy drugiej bramce powinien mieć odruch atakować piłkę. To co zrobił to kryminał.
Przy pierwszej to widzieliśmy skutek, ale przyczyną było to że się "wystraszył" i w pewnym momencie nie kontrolował ani obrońcy ani piłki. Więc co zrobił no kopnął :)
I chyba to jest najgorsze że wcale nie przeszli obok meczu tylko po raz kolejny mecz przeszedł po nich :)
Trochę dziwny jest wielki forumowy płacz po fakt, porażce, ale z Legią, mistrzem Polski, który pewnie i w tym sezonie wygra. Mam wrażenie, że mniej negatywów było nawet po porażce z Piastem, niż teraz :)
Taka była taktyka.Walnąć sobie samobójczego w pierwszych minutach i tym sposobem przeczekać , niestety nie udało się to tak do końca.
Mamy pochwiastą tą drużynę.
Niech mi ekspert jakiś wytłumaczy bo ja w temacie piłki jestem chyba laikiem ale dlaczego grały takie nazwiska jak Kita czy Zjawiński a na boisku nie pojawił się Kapustka?
Cinek Ksc bo Podoliński postanowił grać dwoma napastnikami licząc na kontry. Kapustka to bardziej zawodnik do rozgrywania.
Kita i Budzik po pierwszej połówce - pod prysznic ! Zjawa i Bartek daliby moim skromnym zdaniem więcej w ofensywie.
Szkoda meczu, Legia nic nie pokazała. Ale jak sie robi takie numery jak Marciniak to jak można liczyć na wynik....
Chyba nie zasługujemy na grę w ekstraklasie. To jest jedno wielkie kalectwo. Może odpuśćmy sobie i grajmy i wygrywajmy w niższej lidze ?
Jak nie Żytko, to Marciniak , w dodatku nie mamy strzelców. Dąbrowski podchodzi do 27- metrowego strzału jak do podania z 2 m !
Ciągle w plecy, a i Covilo dostosowuje się poziomem do gwiazd typu Deleu, Dialiba, Budziński itd.( musiałbym oprócz Pilarza wymienić wszystkich pozostałych).
Żal dupę ściska.
Covilo sam wszystkiego nie zrobi...
[b]Może to wyda się herezją ale pomimo beznadziejnej obrony Cracovia jeszcze większe problemy ma w ofensywie.[/b]
Po prostu nie ma kto strzelać bramek! Po stracie Nowaka widać to jeszcze bardziej wyraźnie. Cracovii bardzo ciężko zdobyć jedną bramkę na mecz, bardzo rzadko strzeli dwie, a nigdy nie udało się trafić trzy razy.
BEZRADNOŚĆ I BEZBARWNOŚĆ!!!
Covillo i Kapustka zostają.
Reszta do rezerw.
Cały problem z tym meczem polega na tym, że wirtuozeria Adam położyła go w dziesiątej minucie. Co z tego, że RP miał jakiś pomysł na mecz, chłopaki mieli jakąś koncepcję wdrukowaną, skoro już od samego początku wszystko się zjebało? Graliśmy z mistrzem Polski, podarowaliśmy mu bramkę, potem już mu się nie chciało bardzo biegać, bo i po co, skoro miał rezultat? Zmieniło się trochę po wejściu Sa, który chciał się chyba pokazać Bergowi - w każdym razie, jak się można nastawiać na kontry z zespołem, który do tych ataków się nie pali z powodu korzystnego dlań rezultatu? :-)
do konca rundy nie krytykuje tak jak sobie zalozylem po wygranych derbach.
Ale a propo's - dlaczego tylko w derbach widac bylo zaangazowanie na 100% i gryzienie trawy na wysokosci darni?
Patrze na podbeskidzie i widze ze sie da. Nawet z teoretycznie mocniejszym rywalem, grajac w 10ciu walcza ambitnie i do konca. Korona - tez.
A my? "pyk.... pyk... strata.... a moze kolega cos zrobi... pyk... pyk... strata"
jancrac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chyba nie zasługujemy na grę w ekstraklasie. To
> jest jedno wielkie kalectwo. Może odpuśćmy
> sobie i grajmy i wygrywajmy w niższej lidze ?
> Jak nie Żytko, to Marciniak , w dodatku nie mamy
> strzelców. Dąbrowski podchodzi do 27- metrowego
> strzału jak do podania z 2 m !
>
> Ciągle w plecy, a i Covilo dostosowuje się
> poziomem do gwiazd typu Deleu, Dialiba, Budziński
> itd.( musiałbym oprócz Pilarza wymienić
> wszystkich pozostałych).
> Żal dupę ściska.
Nie no, jak rozumie wszystko, ale jesteśmy nad strefę spadkową, naprawdę bywało gorzej,a ty chcesz składać broń ? W takim razie nie ma co się dziwić piłkarzykom że nie mają wiary, skoro nawet u kibiców jej brakuje.
Co nie którzy to powinni zejść na ziemie... Walka o MP, miejsce premiując nas grę w pucharach... Pora otworzyć oczy szeroko i popatrzeć w tabele. Będziemy walczyć do końca sezonu o utrzymanie... Niestety taka jest prawda nie mamy w ogóle drużyny i 11 piłkarzy którzy by gwarantowali nawet miejsce w 8 a nie wspomnę w górnej tabeli. Nawet mam wątpliwość czy nawet zagramy w finale PP...
PS. A to co zrobił wczoraj Marciniak to jest kabaret...
I gdyby nie fartowne zwycięstwa w dwóch meczach co strzelamy bramki w doliczonych czasie w derbach i Korona to mieli byśmy tyle samo punktów co Ruch Chorzów...
Skład mamy jaki mamy. inni (poza wyjątkami) wcale nie mają składów lepszych. Pewny jesteś, że Ruch nie zdobył punktów "fartownych". Jesteś przekonany, że nie straciliśmy żadnego punktu frajersko lub przez błędy "czarnych". Po co siejesz defetyzm?
PS.
Też wątpię, że zagramy w finale PP, ale nie można tego być pewnym w obecnej sytuacji.
Ja tam wolę fartowne 1:0 dla Cracovii w derbach niż wtopy 4:1 z Legią i 1:6 z Lechem po wyrównanych meczach.
jakie wyrównane, prawie piłki nie powąchali , taki ich tikitakowaliśmy :P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)