Moim zdaniem jeden z lepszych w tym meczu. Ma świetne warunki fizyczne. Z całym szacunkiem do Metla, ale jeszcze bu trochę brakuje do niego. Trener to samo twierdzi i widać to było po minutach spędzonych na lodzie z Tychami. Nasi młodzi adepci póki co musza najpierw nadrobić braki kondycyjne i sile. Zbudowanie takiej formy wymaga niestety czasu. Gra w seniorach jest bardzo dużym przeskokiem.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
[quote]#post1707422 ... Moim zdaniem jeden z lepszych w tym meczu. Ma świetne warunki fizyczne. Z całym szacunkiem do Metla...[/quote]
Ja nie chwaliłem Mętla, jest najsłabszy w drużynie, co jest normalne, ale nadrabia to walką i robi postępy. Natomiast Szkarabau przed stratą 1 bramki trzy razy był w bezpośrednim starciu z napastnikami GKS, miał krążek na kiju i mu go zabierali - w rezultacie nie wyszliśmy z tercji padła bramka. Jest ociężały i brak mu szybkości. Na tym etapie sezonu już nie widzę szansy na poprawę.
- Edytowany
Powoli już można zacząć spekulować na temat możliwych ćwierćfinałowych par w fazie Play Off. Na kogo Waszym zdaniem było by najlepiej trafić, albo inaczej, przez kogo możemy zostać wybrani?
[b]Edycja z 27.01.2026 o godz. 15:42 (scalono posty)[/b]
Tutaj chyba trzeba typować z punktu widzenia drużyny i z punktu widzenia kibiców.
Zdziwię się jak ktoś się wyłamie od klasycznego "#1 bierzę #8 itd...", bo dla większości decydentów gmeranie przy tym to jest trochę "szukanie problemów" i jak nie ma ku temu wyraźnych przeciwwskazań to tego się raczej nie robi. Na pewno niechętnie będzie brany Toruń (kilometry) i Jastrzębie (było nie było mocny start i zdobyty Puchar Polski). Ale one będą "piątką" i "szóstką" (tyle że nie jest pewne w jakiej kolejności), więc ten wybór będzie problemem "trójki z zasadniczego".
Coś w kwestii "chęci wyboru" mogą zmienić transfery, ale tu jeśli ktoś z dolnej połówki znacząco poprawi kadrę, to będzie to raczej JKH, bo mają wakat po "pierwszym napadziorze". Zatem sprawa jest raczej dość prosta i oczywista - będziemy #8 i zdziwię się jak nie weźmie nas lider. Ewentualnie... no na 10% jak nie weźmie nas lider, to wybierze nas "dwójka".
Generalnie - z naszego punktu rywalizacja o jedynkę do plejofów to jest też rywalizacja o bycie naszym rywalem w ćwierćfinale (moim subiektywnym zdaniem).
My jako ,,8" jesteśmy łakomym kąskiem dla wszystkich, ale pewnie wybierze nas ewentualna ,,1" ale na górze tabeli jest w punktach tak ciasno,że na dzień dzisiejszy to może być każdy z tej czwórki ( Tychy, Unia, Zagłębie, Katowice) Pytanie, która z tych drużyn jako domniemana ,,1" nam pasowała by najbardziej?
Chyba Zagłębie byłoby ewentualnie w naszym zasięgu. Reszta poza naszym zasięgiem.
4 dni później
- Edytowany
Taka kartka pojawiła się na drzwiach pierwszej druzyny:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/img-8744-jpeg-71318411.jpeg[/img]
W szybkim tłumaczeniu: Jak tu wchodzisz to trenuj na 100% żeby wygrywać albo nie marnuj czasu innych i znajdź sobie inną pracę.
- Edytowany
Ciekaw jestem kto jest jej autorem?
[b]Edycja z 01.02.2026 o godz. 23:35 (scalono posty)[/b]
Trenerzy, Zarząd, czy sami zawodnicy?
Mnie się wydaje że Dziubek lubi takie hasła. Na rolkach z szatni było to widać, ale oczywiście to tylko moje domysły.
ja mysle, ze to Marchewa.
[quote]#post1708890 ja mysle, ze to Marchewa.[/quote]
Eeeee , na Marchewę to za bardzo konstruktywne. 🤣
Jest dwójka naszych adaptowanych Krakusów rodem z Finlandii.😁
https://hokej.net/artykul/szostka-hokejnetu-35-kolejka-thl-2
12 dni później
- Edytowany
Podobno nasze szeregi zasilić jakiś kanadyjski napastnik Alexis Toussaint
[quote]#post1711316 Podobno nasze szeregi zasilić jakiś kanadyjski napastnik[/quote]
Oto jest i on https://www.eliteprospects.com/player/737130/alexis-toussaint
Fajnie, mała pomoc na play-off. Może rywal się troszkę namęczy z nami. Na to liczę.
Ciekawe w której piątce ,,Dziubek" i Tero umieszczą Olka Toussainta?🤔
Co to za wydarzenie na naszym lodowisku? Na Instagram ie jakieś tajemnicze video. Jakaś imprezka?
Porsche cos tam sobie wymyśliło
https://www.instagram.com/reel/DU80_nQAC4j/?igsh=N2pveW56bm9qNWZj
No i gites 👍 każda kasa dla klubu (mam nadzieję) jest mile widziana. A nawiasem mówiąc, czy taka iluminacja przed meczem nie uatrakcyjniła by widowiska?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
torreador, Goście (2)