[quote]#post1700339 To byłaby ciekawa informacja. Wogóle po pierwszych kilku meczach na ławce trenerskiej zaczął się pojawiać Witos i mam wrażenie że zajmował pozycję taką jak kiedyś jako Kierownik. Może coś tam in nie zagrało jednak albo po prostu znalazł sobie cos innego?[/quote]
Albo szukają oszczędności (wreszcie!) albo ktoś inny jest szykowany do tej roli. Poczekajmy na oficjalny komunikat Klubu, jeśli takowy się pojawi oczywiście!
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Na jednym z domowych meczów słyszałem z ust komentatora, że być może Łukasz Hebda wróci do bramki. Czyli jakieś takie dywagacje były, czy są w dalszym ciągu nie wiem.
Co do Karola Sterbenza pewnie zaważyła jego słaba skuteczność, miał parę dobrych sytuacji których nie wykorzystał. Mamy w dalszym ciągu głód mocnej ofensywy zwłaszcza w trzeciej i czwartej piątce. Potrzeba nam ,,na gwałt" mocnego napastnika, a najlepiej dwóch. Nie wiem czy sztab trenerski sięgnie po kolejnych młodzieżowców, myślę że będą coś ,,łowić" w innych krajowych klubach, bo tam też roszady w kontraktach. No chyba, że stać nas na kolejne kontrakty ze Skandynawii lub zachodnich krain.
- Edytowany
To w sumie ciekawy dylemat. Jesteśmy w lidze gdzie jesteśmy i nawet jak weźmiemy paru dobrych obco to może cos tam wygramy od czasu do czasu ale nagle nie znajdziemy się na górze tabeli. Więc pytanie, po co drenować budżet na ten sezon.
Z drugiej strony jak będziemy dalej przegrywać to nasili się krytyka kibiców i zrobi się średnia atmosfera.
Pewnie najlepiej byłoby wziąć jakiś dobrych Polaków ale to jest zawsze loteria bo to będą ludzie którzy co do zasady się nie odnaleźli gdzie indziej (tacy którzy wypadają z obecnych klubów). Jak odpalą to wszyscy będą chwalić przebiegłość i rozeznanie jak nie odpalą to nasilą się opinie o kolesiostwie.
Myślę że kluczowa będzie opinia Dzióbka i Witosa.
Wogole mam wrażenie że Witos to nie wychodzi z klubu w tym roku. Albo trenuje mini albo inne grupy młodzieżowe albo przygotowuje coś dla seniorów. Ma się wrażenie że jest wszędzie.
Seba to zajebisty gość, on podtrzymuje moją wiarę w pasiasty hokej!
Na bandach pojawiły sie loga KHK i Ekospalarni. Rozumiem ze oficjalnie zostali sponsorem.
Nawet jest grafika na zdjęciach dodawanych na fajansie.
- Edytowany
Powiem Wam tak... Po kilkunastu latach nie obecności, wejście na halę, zrobienie sobie zdjęcia :) i zobaczenia tyłu dzieciaków grających w hokeja...Poryszałem się w sercu..;)
10 dni później
Odszedł obrońca, przyszedł napastnik
𝐙𝐚𝐦𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐳𝐚𝐰𝐨𝐝𝐧𝐢𝐤𝐨́𝐰 𝐰 𝐝𝐫𝐮𝐳̇𝐲𝐧𝐢𝐞 𝐏𝐚𝐬𝐨́𝐰! 𝐖𝐢𝐭𝐚𝐦𝐲 𝐓𝐚𝐚𝐯𝐢 𝐓𝐢𝐚𝐥𝐞̨! 🇫🇮
W ostatnich dniach w składzie Comarch Cracovii doszło do roszad, które mają na celu wzmocnienie i motywację zespołu. Żegnamy się z Mans Hanssonem. Obrońca, choć zostawił na lodzie dużo serca, opuszcza "Pasy" po rozegraniu 19 spotkań (3 gole, 6 asyst). Dziękujemy Mansowi za jego wkład i życzymy powodzenia w dalszej karierze!
➡️ Witamy zawodnika, który doskonale zna naszą szatnię:
Miejsce w składzie zajmuje 32-letni, dobrze znany krakowskim Kibicom Taavi Tiala! 🤩
Ten fiński napastnik o silnym "pasiastym" DNA, reprezentował już nasze barwy w sezonie 2020/2021, gdzie w 34 meczach zanotował 7 bramek i 12 asyst. Jego doświadczenie zdobyte we francuskiej ekstraklasie (Amiens, Nicea) oraz na Węgrzech (Ujpest) będzie ważnym zastrzykiem jakości i liderowania. Taavi Tiala to gwarancja zaangażowania i znajomości naszego systemu! Liczymy, że jego powrót przełoży się na nowe punkty!
Witamy z powrotem w Cracovii, Taavi! Niech lód przy Siedleckiego znów zapłonie!
Ciekawe, Mans raczej się dobrze pokazywał, ale może budżet nie puszcza
Szkoda, ale my głownie mamy duże problemy w ataku i kreowaniu sytuacji bramkowych. I pewnie stad taki pomysł.
Obrona staje się jeszcze słabsza ..
Ale atak na plus.
Odejścia Mansa to dla mnie szok. Oki, w obronie był średni, tzn. dobry, ale bez szału, no moim zdaniem "trochę nie dowoził w kategorii zagraniczny obrońca nr1 do 1szej formacji" i pod tym względem to faktycznie uwagi podzielam. Ale wskoczył na skrzydło w meczu z Zagłębiem i zagrał naprawdę super. Nie tylko o gola mi chodzi, ale i poza tym on zrobił naprawdę dobrą robotę. Latał po skrzydle, wprowadzał gumę do ataku, ścinał do bramki zamykać akcje, nooo... naprawdę bardzo fajnie się zaprezentował jako napadzior. Byli na meczu nawet jego znajomi (jak ktoś widział człowieka w bluzie Rodovre Mighty Bulls na sektorze F, to była ta ekipa), po meczu jak do szatni schodzili to Mans poprosił mnie żebym im fotki wspólne cyknął i parę słów zamieniliśmy - Mans był bardzo zadowolony ze swojego występu i moim zdaniem miał ku temu pełne podstawy.
- Edytowany
Tiala ten sezon nie grał, poprzedni sezon Nicea i 18 pkt.
Odszedł najlepszy obrońca, w obecnym składzie😏
Szkoda. Napadzior wiadomo było, że by się przydał ale nie kosztem Mansa. W tej obronie to my jednak kulejemy baaardzo a on był chyba najpewniejszy i najmniej tych "prezentów" rozdawał. Na skrzydle też się fajnie odnalazł więc można było jeszcze z nim w tej roli próbować bo to może był by ten dodatkowy plus w ataku a i obrońca byłby w razie czego. No cóż, osłabiliśmy jeszcze już słabą obronę... Oby nasz nowy napastnik dużo goli strzelał : )
- Edytowany
@żółta kaczka#4267 pamiętam jak na jednym z meczów w pierwszej rundzie psioczyłeś że gość się nie nadaje zupełnie na stranieri i nie można na nim polegać w obronie… wiem że zagrał jeden bardzo dobry mecz ale pytanie czy balans pensja/jakość wychodził na plus.
Jak rozumiem nasi zagraniczni zawodnicy raczej mają dobre warunki do gry, najlepsze miasto do życia w THL. Z tego co mówił kiedyś Witowski wynikało ze klub zapewnia im fajne mieszkania. Zarabiają pewnie więcej niż nasi młodzi, więc muszą dowozić, nie raz na jakiś czas ale co mecz.
- Edytowany
Bo początek miał słaby, potem trochę do góry, ja psioczyłem z zaznaczeniem, że "nie daje poziomu jakiego oczekuję od zagranicznego obrońcy nr1" - co zresztą w poście powyżej napisałem. Był porządny, ale patrząc przez pryzmat "zagraniczny obrońca nr1" to od takiego oczekiwałbym więcej
Na pewno Bradnhammara Ci dawałem jako skalę porównawczą wtedy, wypadałoby to zaznaczyć chyba, zatem ja zaznaczę - nie wiem kim jesteś, ale z kilkoma osobami z którymi o Mansie rozmawiałem, to z każdą zaznaczałem, że "...jako zagraniczny obrońca nr1 w porównaniu do Branhammara...". Cóż, muszę albo mniej kłapać dziobem w prywatnych rozmowach na hali, albo się wymiksować z Forum, albo założyć sobie jakieś konto incognito chyba...
- Edytowany
@żółta kaczka#4267 Na którymś z meczów podejdę się przedstawić. :) Po prostu siedziałem niedaleko. A Twoje opinie na forum i na trybunie (zasłyszane w formie komentarza do meczu) cenię jak mało kogo w kwestii hokeja. Absolutnie nie łapie Cię więc „za język” ale jestem ciekaw zmiany opinii i argumentów za tą zmianą.
Zaczął lepiej grać w obronie, nie wspaniale ale znacząco lepiej, na tyle że był ewidentnie czołowym naszym obrońcą. Po prostu tyle. Co nie zmienia faktu, że nie wybijał się znacząco "powyżej" W kategorii "zagraniczny obrońca nr1 w drużynie" oczekuję "top gry defensywnej", a w porównaniu do Brandhammara byłby "wyraźnie poniżej Antona". Napisałem to już. Mans był (no bo już "był" a nie "jest") naszym czołowym obrońcą porównując wszystkich "1 do 1". Natomiast patrząc przez pryzmat roli "zagraniczny defensor nr1" no to nie dowoził.
Skrzydłowym okazał się fajnym, wiem, w 1nym meczu, no ale na podstawie tylu można mieć opinię.
Był u nas, nie ma, go u nas, c'est la vie.
A za Strebenza ktoś przyszedł?
Ale to nie koniec transferów, słyszałem o co najmniej jeszcze dwóch.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)