Wygranie PP - sukces zawodników, nie Probierza
Przejebanie derbów - wina Probierza, nie zawodników
Nie mam zamiaru bronić go bo typ dla mnie jest błaznem. Aczkolwiek skoro z Cracovią wiąże się hasło "Ty który tu wchodzisz, żegnaj się z nadzieją" to motywem przewodnim tego forum powinno być "Ty który tu wchodzisz, żegnaj się z logiką".
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
„puchar pocieszenia , który można zdobyć tak na prawdę 5 dobrymi meczami . Nie powiem była radość po wygraniu , ale to nie jest nie wiadomo jakie osiągnięcie”
Probierza bronił nie będę bo nie ma czego - skoro to takie proste to czemu mamy tylko jeden taki w gablocie?
Kurwa mac to był sukces - prawdziwy sukces i czy chcemy tego czy nie osiągnął to Probierz - pierdolenie ze nie ma w tym jego (również) zasługi pokazuje naprawdę nikła wiedzę o piłce i roli trenera w tejże
Jego czas w Cracovii ciężko pozytywnie ocenić biorąc pod uwagę co po nim zostało i co nawyprawial w lidze
Ale puchar jest jego (również) sukcesem i nie ma co udawać ze było inaczej
Tyle
Co nie zmienia postaci rzeczy, że łatwiej o puchar niż podium w lidze. A te mieszkania to tabiszowe,co klub wynajmuje? Skądś ten dług musiał się wziąć. Tabisz wynajmował dwa razy ten sam lokal, raz przez klub,drugi raz prywatnie studentom?
Radek Kanach strzela przepiękną bramę dla Resovii w derbach Rzeszowa ze Stalą.
https://twitter.com/i/status/1708202384617292141
Slaby Wdowiak wchodzi z lawki w 45 minucie i szczela gola... nie to co mialby w Cracovii.. i zmarnowal sie w Rakowie zdobywajac dwa puchary i mistrzostwo... a mogl miec ciepla wode na Cracovii..
Nudny już jesteś Kruszyno z tymi wrzutkami na temat kariery Wdowiaka zwieńczonej transferem do Zagłębia.
Niczego nie zrozumiałeś z tego co w tej sprawie pisałem.
Chyba, że uważasz, iż Mateusz nie był w stanie niczego więcej w piłce osiągnąć. Ale jeśli tak, to po co drążysz temat? Nie jest tego wart.
- Edytowany
Nie pije do Ciebie w zaden sposob... poprostu pokazuje ze mogl zostac i grac w Cracovii a nie szczelac dla Zaglebia czy robic mistrzostwo z Rakowem to go Bolek oszukal... na kij mu jakies puchary mistrzostwa jak mogl kopac na spokojnie i miec ciepla wode...
Milos Kosanovic w FC Ujpest
Michał Helik strzelił gola dla Huddersfield w przegranym 1-4 (0-2) meczu 10. kolejki angielskiej Championship (drugi poziom ligowy) z Birmingham. Dla Polaka, który rozegrał cały mecz, było to trzecie ligowe trafienie w tym sezonie.
Ale czwórka z tyłu stoperowi chwały nie przynosi. Michał zawsze był takim ofensywnym stoperem.
Tomasz Pasieczny przestaje pełnić funkcję dyrektora sportowego Warty
A tymczasem Saidi Ntibazonkiza strzela bramke dla druzyny Simba.
https://twitter.com/i/status/1710743973269061854
4 dni później
Nasz były trener tryumfuje na Wyspach owczych.
- Edytowany
Pewnie każdy by tam triumfował. I to nawet lecąc z ekipą Cracovii.
- Edytowany
Probierz king... przełamał klątwę pierwszego meczu nowego trenera 😎
Nikogo nie zwyzywał, a przynajmniej publicznie, ale po meczu kogoś szturchnął bodiczkiem i to któregoś z naszych piłkarzy 😎
Tęskniłem za tym bytomskim-niemieckim na konferencjach
Denis Rakels strzela "złotego gola" dla Hutnika w meczu z Polonią Bytom
Polonia 0-1 Hutnik (Rakels 76 minuta)
- Edytowany
Nie żyje były trener Cracovii, Puszczy, Garbarni i Wieczystej
Nie żyje Tadeusz Piotrowski. Szkoleniowiec niemal przez całą karierę był związany z małopolskim futbolem. Prowadził takie drużyny, jak Cracovia (na poziomie ekstraklasy), Puszcza Niepołomice, Garbarnia Kraków czy Wieczysta. O jego śmierci poinformował Małopolski Związek Piłki Nożnej. Odszedł w wieku 76 lat.
Zanim Tadeusz Piotrowski zasiadł na trenerskim stołku, przez lata był piłkarzem. Grał na pozycji obrońcy i był wychowankiem Krakusa Nowa Huta, ale najbardziej kojarzony jest z występów w Cracovii w latach 1965-1974 i 1975-1976. Kibice przy Kałuży pamiętają go szczególnie z nadzwyczajnej waleczności. Pod koniec kariery wyjechał za ocean, w poszukiwaniu większego zarobku. Wylądował w Polonii Milwaukee, którą trenował znany skrzydłowy Garbarni i Cracovii, Maciej Gigoń.
Jeszcze w trakcie gry w piłkę studiował na Akademii Wychowania Fizycznego, gdzie uzyskał uprawnienia trenerskie. Po powrocie ze Stanów do Polski w drugiej połowie lat 80', gdzie już pracował jako trener Polonii Milwaukee, został szkoleniowcem Garbarni Kraków, a następnie objął stery Cracovii. Po zwolnieniu ze stanowiska wyruszył do Norwegii, gdzie w niższych ligach pracował przez kilkanaście lat. Po ponownym powrocie do kraju trenował zespoły z niższych lig, m.in. Karpaty Siepraw, Wieczystą Kraków, Górnika Wieliczkę czy Garbarnię. Tak trafił do Puszczy Niepołomice, z którą awansował z IV do II ligi w kilka lat. Razem z Michałem Królikowskim bardzo udanie prowadził też reprezentację Małopolski w jednej z edycji UEFA Regions’ Cup.
Przez krakowską społeczność piłkarską jest uważany za jedną z najważniejszych postaci w historii. Znacząco przyczynił się do rozwoju futbolu w tamtym regionie. Sam jednak nie do końca był zadowolony ze swojej trenerskiej kariery. - Jestem Ryśkowi wdzięczny za tę szansę. Za okazaną pomoc i możliwość trenowania takich klubów jak Speed, Kjolsos i Barum Oslo. Ale też mam świadomość, że kilkanaście lat spędzonych na fiordach zahamowało mój trenerski rozwój. Jestem pewien, że gdybym spędził ten okres w kraju dziś moja pozycja wśród szkoleniowców stałaby znacznie wyżej - mowił Piotrowski swego czasu na łamach jednego z wydań "Futbolu Małopolskiego" w 2010 roku.
We wtorek 17 października Małopolski Związek Piłki Nożnej poinformował, że Tadeusz Piotrowski nie żyje. Zmarł w wieku 76 lat. Jego pogrzeb odbędzie się 24 października o godzinie 11:45 na Cmentarzu Rakowickim w Krakowie.
Źródło: https://www.sport.pl/pilka/7,65039,30315288,nie-zyje-byly-trener-cracovii-puszczy-garbarni-i-wieczystej.html#do_st=RS&do_a=1440&do_sid=1440&do_w=57&do_v=992#s=BoxOpLink
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)