Janek ,spieprzaj z tej Rumunii bo to wałek jest po całości. Golasy z Luksemburga i Ameryki Południowej, reprezentowani przez słupów z Hiszpanii,nie mają 5 baniek ojro.żeby spłacić stare długi. ..Nic Ci to nie przypomina ? Dzieciaki w akademii podobno po 2 piłki na zajęciach mają. .Hanca,dobry chłopak, niech sobie naprawia ten swój świat,a Ty wracaj do domu.
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
Saidi wznowił karierę! Powrócił do reprezentacji, huknął w niej bramę i znalazł nowy klub! :)
https://dziennikpolski24.pl/saidi-ntibazonkiza-wrocil-do-pilki-w-swietnym-stylu-zdjecia/ar/c2-15260904
Pomocnik Damian Dąbrowski stał się pewnym punktem Pogoni, kibice wybrali go na najlepszego gracza miesiąca.
Damian Dąbrowski może być zadowolony z pierwszych tygodni nowego sezonu. Po pierwsze, prezentuje się bardzo dobrze i jako jedyny ze środkowych pomocników nie musi się obawiać w czasie prezentacji podstawowego składu, bo jego imię i nazwisko na pewno się w nim znajdzie. Po drugie, zakażenie SARS-CoV-2 i związana z nim przymusowa izolacja nie wpłynęły wyraźnie negatywnie na dyspozycję 28-latka, co potwierdził świetnym występem przeciwko Legii Warszawa (0:0).
– Powiem szczerze, że na początku byłem bardzo spokojny, pewnie dlatego, że gładko przeszedłem chorobę. Zacząłem się przejmować, kiedy pierwsza część zespołu już dostała zgodę na wznowienie ćwiczeń, a ja byłem w grupie, która ciągle miała pozytywne wyniki. Wtedy zacząłem się niepokoić. Wówczas te testy zaczęto przeprowadzać coraz częściej i pojawiła się spora doza niepewności. Czekało się, żeby to już minęło. I na szczęście w miarę szybko miałem negatywny rezultat – wspomina.
Postawę Dąbrowskiego docenili również kibice, którzy wybrali go na najlepszego piłkarza września. Pomocnik trafił do Szczecina rok temu w związku z poważną kontuzją kolana Kamila Drygasa, ale potrzebował czasu, by zacząć prezentować się tak dobrze jak w najlepszych momentach w Cracovii. Czy warto było czekać? W Szczecinie nie mają, co do tego wątpliwości. Seria pięciu spotkań bez porażki z rzędu to w dużej mierze zasługa dobrej gry w środku pola Dąbrowskiego.
Mecz Pogoń Szczecin – Jagiellonia Białystok odbędzie się w piątek, 30 października o 18:00.
za https://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/pko-ekstraklasa/pogon-szczecin/pogon-jagiellonia-transmisja-online-stream-i-tv-gdzie-ogladac/ls269sx
Życzliwi inaczej mają swoje priorytety. Cracovia stoi w nich wyżej niż pazerność na kasę niektórych naszych aktualnych czy byłych zawodników.
A Damianowi Dąbrowskiemu życzę powodzenia, myślę, że zawsze będzie mile witany na Kałuży.
Wiadomo, tak pieknie sie roznimy :D
4 dni później
„W Cracovii nie stawiali na młodych Polaków. Były rozmowy z trenerem, ale zabrakło czynów”
https://weszlo.com/2020/11/04/jakub-serafin-puszcza-niepolomice-wywiad-lech-poznan-cracovia
Wszystko spoko, ale oprócz bycia młodym Polakiem pasowałoby coś sobą reprezentować piłkarsko, a Serafin był mega cienki.
[quote='Nosacz' pid='1459641' dateline='1604490350']
„W Cracovii nie stawiali na młodych Polaków. Były rozmowy z trenerem, ale zabrakło czynów”
https://weszlo.com/2020/11/04/jakub-serafin-puszcza-niepolomice-wywiad-lech-poznan-cracovia
[/quote]
Klasyczne weszło. Chłop opowiada o swojej karierze w różnych klubach ale tytuł że w Cracovii nie stawia się na młodzież.
Wspomina też naszego niezapomnianego bramkarza...,,dużą polewkę mieliśmy z Maćka Gostomskiego w Cracovii. Maciek musiał zrzucić kilka kilogramów i podsunęliśmy mu plan treningowy, który miał mu w tym pomóc. Maciek myślał, że jest to rozpiska od trenera przygotowania fizycznego i skrupulatnie wykonywał każde ćwiczenie. Wręcz zajeżdżał się. Ale dzięki naszym treningom osiągnął cel. Po 2/3 dniach było nam go już szkoda i przestaliśmy mu aplikować takie obciążenia. Baliśmy się przyznać mu, że to nasza sprawka. Maciek chodził zadowolony, że trenerzy tak dbają o niego, o jego przygotowanie. Dopiero gdy zszedł z wagi i dzięki temu mógł jechać na obóz, przyznaliśmy się, że to my tworzyliśmy te rozpiski."
5 dni później
Na razie Peskovic profesor, aż mi się żal zrobiło :(
Panie Kapitanie,z okazji urodzin, zdrowia,szczęścia powodzenia ! Wracaj już z tej dzikiej Rumunii i dawaj do nas z powrotem.
Dwóch byłych Pasiaków: Piątek, Klich w wyjsciowym składzie reprezentacji. A z GTS-u .......0
Tak jakoś radośnie się robiło.
I Piątek strzela 1:0 dla Polaski
Brawo Krzysiu, to nie była łatwa piłka do skończenia.
A przy okazji chciałem coś napisać o Lopezie. Dostał skandalicznie niską klauzulę odejścia, fakt. ALE... dla Lecha, który był nim również zainteresowany, te 150 tys. Euro okazało się za dużo !?! Chcieli go, ale za darmo... teraz chyba troszkę żałują, bo w lidze Lechowi nie układa się różowo.
[quote='docent' pid='1460433' dateline='1605127288']
Brawo Krzysiu, to nie była łatwa piłka do skończenia.
A przy okazji chciałem coś napisać o Lopezie. Dostał skandalicznie niską klauzulę odejścia, fakt. ALE... dla Lecha, który był nim również zainteresowany, te 150 tys. Euro okazało się za dużo !?! Chcieli go, ale za darmo... teraz chyba troszkę żałują, bo w lidze Lechowi nie układa się różowo.
[/quote]
Myślę, że po tym jak się prezentuje w legii to nie mają czego żałować.
W meczu który dla nich jest jak dla nas derby wbił im gola w doliczonym czasie gry, więc chyba lekki wkurw jest.
wkurw tak ale czy powód by żałować, że nie przyszedł?
Na pewno więcej by dał Lechowi niż Kaczarawa i/lub Muhar, bo te pozycje u nas obskakiwał. Czyli chyba można żałować - u nas też jest wkurw, że wybrał Legię, albo inaczej - że Lech go nie wybrał.
Właśnie przed chwilą zakończył się w Bujumburze mecz kwalifikacyjny do Pucharu Narodów Afryki pomiędzy Burundi a Mauretanią. Bohaterem meczu Saidi Ntibazonkiza strzelający 2 gole (1 z wolnego) . Burundi wygrywa 3-1.
Braaaaaaaaaaać! ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)