Nie jestem obrońcą Stawowego, ale trzeba zauważyć, że dziś środek pola grał generalnie bardzo słabo. Budzik, Dąbrowski, Zejdler i Straus - wszyscy zagrali słabą pierwszą połowę, a w drugą weszli jeszcze gorzej. Na miejscu Stawowego raczej nie ściągałbym Budzika w pierwszej kolejności, a już w okolicach 50.-55. minucie zmieniłbym równocześnie Dąbrowskiego i kogoś z dwójki Zejdler/Straus.
Pod koniec meczu miałem przygotowaną puentę - że z ocenieniem Zejdlera i Strausa jest problem, bo pierwszego w ogóle nie widać podczas meczu, a drugiego widać aż za dużo, bo wyłącznie negatywnie. Ale chwile później Zejdler postanowił wystawić patelnię Starzyńskiemu, zdobyć żółtko w przedziwnej sytuacji oraz popisywać się nieudolnymi wrzutkami w pole karne. W przekroju meczu, na pewno najsłabszy zawodnik - no może na spółkę ze Strausem, choć ciężko go bezpośrednio winić za stracone bramki.
Podobał mi się ten Dziwniel z Ruchu. Warto by dotrzeć do źródełka, które podsyła Ruchowi takich młodych z Niemiec.
No i nie mogę się zgodzić z opinią, że Ruch był dziś do zjedzenia na luzie. Oczywiście nie są to tytani futbolu i jak najbardziej można było się pokusić o komplet punktów. Ale naprawdę parę fajnych akcji wyprowadzili, a sposób gry w dziesiątkę - zagęszczenie okolic pola karnego i wychodzenie bardzo szybkimi, groźnymi kontrami - podręcznikowy.
==edycja==
Szeliga nie wniósł jakości na prawej stronie. Sam nie wiem czy w środę powinien zostać na tej pozycji Sławek, czy znowu łudzić się, że Kuś odpali.
-
-
Ruch Chorzów - CRACOVIA 3 : 2
Jak grający w dziesięciu i non stop kopiący się po czołach Ruch mógł wygrać ten mecz?
gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kosa idzie na hat-tricka :D
Prorok jaki czy co? :P
Statystyki wymowne: nasze 22 strzaly, 6 celnych; Ruch strzałów 9, celne 3. Przegrywamy 3:2.
Ciężko po takim meczu...
pawlus17 Napisał(a):
> Nowka miał meczówkę na 3-2, jakby strzelił
> śmierdziele by się już nie podniosły. Szkoda!
No właśnie, dokładnei to samo myślę. Po strzale Kosy naprawdę, taki gracz jak Nowak nie powinien tego spieprzyć. Zupełnie inaczej by było...
Poza tym nie wiem, ciężko mi powiedzieeć, powtórki nei pokazały dobrze, ale dla mnie karny z kapelusza. Znacznei bardziej erwidentne e nipodykrtowane dla nas w kilku ostatnich meczach...
Inna rzecz, że przy stanie 2:2 po bramce grając 11-10 dać sobei strzelić taką bramkę i nie utryznaćchoćby remisu to megafrajerstwo. Wolny po który było 3:2 też po faulu Kosy zresztą. Plus meczu mozę nie, ale
"piłkarz meczu" na pewno ;)
Jeżeli liczymy strzały typu "piłka leci i płacze" to skonczyło sie tak jak sie skonczyło... do tego doliczyć kiwającego się obrońcę przy linii bocznej na naszej połowie ....pomijam oczywiście występ kolejki...3 bramki i asysta.... :-(
No Chłopaki dzisiaj mi się 1 raz nie podobało od początku sezonu , myślę że taktyka taktyką ale kiedy nie idzie to trzeba włączyć własne myślenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . Na następnym meczu na pewno będę i dalej mi się podoba CRACOVIA
podobanie ok, ale co z tego, to samo sobie myslalem w pierwszej polowie, a potem podarowalismy bramke Ruchowi, nawet nie museili sie wysilac, chrzanie takie walory estetyczne
Już bym wolał środek tabeli, ale pewny, z zespołem, który gra równo. To jest właśnie Ekstraklasa, gdzie każdy może wygrać z każdym. Chłopaki wygrają 4 mecz pod rząd, wszyscy się cieszymy, a potem znowu zaczyna się to samo, nagły dziwny spadek formy po takich meczach jak z Górnikiem. Lepiej jakbyśmy byli w środku, ale wygrywali z gorszymi i przegrywali z lepszymi, oraz mieli jako taka skuteczność, której prawie w ogóle nie ma, nie mówiąc już o tym kiedy na boisku brak Saidiego i Dawida. W meczu z Lechem moim zdaniem graliśmy lepiej, ale co z tego jak mamy 0% skuteczności, brak szczęścia i "pomoc" ze strony sędziów. Lech, zespół, który w końcu wykorzystał nasze błędy i z ich skutecznością, której nam brakuje, wyszło jak wyszło. Teraz Ruch, który grał tak słabo, że szkoda gadać, ale na ich szczęście nasi piłkarze nawet jak są w dupie to nie potrafią sami pomyśleć tylko słuchają trenera i nawet głupiej piłki z obrony nie wykopią byle gdzie do przodu tylko klepią. Ludzie, nawet najlepsi obrońcy na świecie tak czasem robią i nie tracą godności..
TolekBanan Napisał(a):
> No Chłopaki dzisiaj mi się 1 raz nie podobało
> od początku sezonu , myślę że taktyka taktyką
> ale kiedy nie idzie to trzeba włączyć własne
> myślenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
> . Na następnym meczu na pewno będę i dalej mi
> się podoba CRACOVIA
Z Lechem na Kałuży Ci się podobało?
[b]Ten mecz wygrał nie beznadziejnie słaby Ruch tylko Cracovia go przegrała na życzenie Stawowego.[/b] Niestety ale Stawowy zachowuje się jak trenerski imbecyl - ciągle te same błędy, których nigdy nie koryguje. Tę drużynę pod jego wodzą cechuje zupełny brak obrony i umiejętności gry defensywnej, praktycznie każde dośrodkowanie kończy się przegraniem pojedynków główkowych przez m.in. Żytkę i Kosanovica.
Krótko pisząc: schematyczna taktyka i wynikająca z tego bezsensowna zabawa z piłką przed własnym polem karnym (vide Dąbrowski, Strauss przed pierwszym straconym golem czy niecelne podanie Zejdlera w 45 minucie), brak pressingu, brak odpowiedniej arytmii gry, zła obrona przed stałymi fragmentami gry przeciwnika, fatalne zmiany personalne i dokonywane w nieodpowiednim momencie i z uporem maniaka trzymanie się ciągle tych samych nazwisk (zwłaszcza w obronie).Stawowy powinien wiedzieć, że prawdziwego trenera poznaje się nie po tym jak zaczyna tylko w jaki sposób kończy. Obecnie drużyna znajduje się w dużej mierze przez jego schematyzm na równi pochyłej.
[b]Mimo tego nie jestem za zmianą trenera bo po prostu nie ma na chwilę obecną odpowiedniego kandydata na następcę.[/b]
Zgranie zgraniem ale trzeba dac do myslenia obroncom, ze nie sa niezastapieni
takich ogórów jak ci z ruchu to dawno w akcji nie widziałem
nie pier*dolcie głupot że piłkarze Ruchu to ogórasy, bo mają w swoim składzie kilku młodych i zdolnych piłkarzy np. Starzyński,Dziwniel którzy dziś zdobyli gole:) a po drugie to w Ruchu już widać ręke fachowca. Pewnie mało kto z was wie ale JAN KOCIAN kiedyś prowadził reprezentacje SŁOWACJI i był asystentem selekcjonera w reprezentacji AUSTRII.
Żarko Napisał(a):
> takich ogórów jak ci z ruchu to dawno w akcji
> nie widziałem
Których ?bo jakoś te ogóry wygrały z naszymi.... tak jak wczoraj miedziowe ogóry były o krok pokonania Lecha...
Patrzmy na swoich ,zakonserwowanych .... ;-)
Ale to fakt, że Ruch to ogórki, które w dodatku w tym meczu nic nie grały. Podarowaliśmy im frajersko to zwycięstwo i strata tych punktów boli mnie chyba najbardziej. Z Koroną byłem podobnie zdenerwowany ale potem mi przeszło, mieliśmy wtedy 2 nieodgwizdane karne. A dzisiaj ten mecz był tragiczny, po strzeleniu gola na 2:2 grając w przewadze powinniśmy ich dobić, a wtedy nasi mieli najgorszy okres w tym meczu. To wina Stawowego, który trzymał na boisku najsłabszych piłkarzy czyli Zejdlera i Strausa.
Zagraliśmy słabo, bardzo słabo, praktycznie nie stwarzaliśmy sytuacji, bo poza bramkami i szansą Nowaka, to jakoś ciężko sobie przypomnieć inne groźne akcje. Ale mimo wszystko mecz był do wygrania i przegraliśmy go tylko i wyłącznie na własne życzenie. Ciężko nie mieć dość po tej ostatniej serii 4meczów, gdzie spokojnie można było zgarnąć 9pkt, a jest... 1pkt.. Ale jak się samemu strzela sobie bramki, to o czym tu mówić?
uroczy dzień , dobrze że nie mamy drużyn w innych dyscyplinach oprócz piłki i hokeja
To już kompromitacja - brak słów na to co zagrali,i naprawdę trudno powiedzieć co Stawowy myśli nie wpuszczając dużo wcześniej na boisko np. Kity , jednego z NIE WIELU którym chce się biegać i chce się grać w piłkę. już nie bedę powtarzał nazwisk psełdo piłkarzy tych którzy kompromitują nasz Klub. mam nadzieję że przetrwamy w Extraklasie a w przyszłym sezonie nie zobaczę już kilku gęb tych partaczy. Na poprawienie sobie humoru zanucę sobie hymn naszej Cracovi .
tomek1906 Napisał(a):
> uroczy dzień , dobrze że nie mamy drużyn w
> innych dyscyplinach oprócz piłki i hokeja
ciekawe, skad takie info? ja o kilku slyszalem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)