Gramy dalej.... bez faulu...ja pierdole co za patologia...
https://x.com/sport_tvppl/status/2094059942692999470
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
Tutaj jest wina braku VAR-u na tym poziomie rozgrywkowym. Nie zebym bronił sędziego, mógł naprawdę nie widzieć (być za daleko). Jestem przekonany, że gdyby był VAR i przerwa w grze, to karny i kartka dla obrońcy
- Edytowany
Chyba żartujesz gargamelu.
Jest 3 sędziów z czego minimum 1 (liniowy) powinien być na wysokości tego zdarzenia i po tej samej stronie boiska.
A jak nie miał VARu to sobie mógł odcisk buta na brzuchu zawodnika sprawdzić i porównać z korkami obrońcy.
Świt chybaxwraca na dawne tory. "Tutaj nie ma co trenować..."
[quote]#post1743101 Chyba żartujesz gargamelu.
Jest 3 sędziów z czego minimum 1 (liniowy) powinien być na wysokości tego zdarzenia i po tej samej stronie boiska.
A jak nie miał VARu to sobie mógł odcisk buta na brzuchu zawodnika sprawdzić i porównać z korkami obrońcy.
[b]Świt chybaxwraca na dawne tory. "Tutaj nie ma co trenować..."[/b][/quote]
To nie ten Świt
@Arena#64
Dzięki za zwrócenie uwagi.
A wczoraj w meczu Widzew-Lech też szopka pod koniec.
Stadion zawrzał i oczekuje karnego na 3-2, a wcześniej spalony (tutaj akurat ok, w sensie, VAR to musi obejrzeć bo w momencie akcji sędzia mógł się zagapić), a sekundy potem widzewiak zagarnia piłkę zza końcowej linii, a tego żeby nie widzieć to trzeba być ślepym, na żywo czy na monitorze jeden kij, bo na monitorze widzisz to w sekundę bez cienia wątpliwośći.
A oni deliberują 2 minuty nad całą sytuacją, WTF???
Mamy do czynienia z postępującym zidioceniem zawodu sędziego.
- Edytowany
Nie chcę bronic decyzji ostatecznej sędziów ale chyba protokół zobowiązuje ich do rozpatrywania zdarzeń i wydania decyzji zgodnie z ich przebiegiem, nawet jeśli później piłka ewidentnie wyszła poza linię to muszą rozpatrywać czy wcześniej nie było spalonego.
możliwe, ale robi się z tego kabaret
Tak to dziwne ale może jest jakiś powód, którego nie znam i przyjmuję, że tak mówią przepisy.
W tej sytuacji z 2 ligi, przecież sędzia jest pare metrów obok, widać jak piłka wraca na środek.
Za co mu płacą jeśli chłop nie widzi takich wybryków, przecież to nie zamieszanie przy rogu w polu karnym ale klarowna akcja.
Zaćmienie umysłu miał w tamtym momencie 😉
Niektórzy panowie w arbitrzy dziwne zaćmienia miewają prowadząc mecze Cracovii , zwłaszcza - Lasyk, Sylwestrzak , Piszczelok czy Raczkowski .
Może by im pomogły badania psychiczne ?
Nie mówiąc już o Varciniaku
- Edytowany
A ja się zastanawiM nad rozstrxygnięciem tej sytuacji w Łodzi. Widzewiak był na pozycji spalonej, ale piłka wyszła za linię po interwencji Lechity. Nie powinno być rożnego?
No w tym sensie to ma sens, bo tam był spalony odgwizdany. Ok. Ale nawet, długo to trwało.
Pamięta ktoś co sędzia na żywo pokazał?
- Edytowany
karnego. a potem zmienił na spalonego.
A karny taki mięciuchny, że nawet Baszczyński się zdziwił.
[quote]#post1743189 A ja się zastanawiM nad rozstrxygnięciem tej sytuacji w Łodzi. Widzewiak był na pozycji spalonej, ale piłka wyszła za linię po interwencji Lechity. Nie powinno być rożnego?[/quote]
Karny miękki ale dał pretekst i nie raz gwizdali takie karne. Młody ma szczęście ale jak wchodził to mówiłem "odjebie coś"...
Co do kolejności to jest to dziwna sytuacja bo normalnie Kapuadi był na pozycji spalonej i mógłby kontynuować grę po odbiciu od bramkarza bo wcześniej nie uczestniczył w grze i nie przeszkadzał w interwencji. Natomiast gdyby wygarnął piłkę przed linią to niejako skorzystał z ustawienia, że był na pozycji spalonej ale po odbiciu od bramkarza mógłby jednak kontynuować. Ciekawe jak to powinno się rozstrzygać ale wg mnie ruszył do piłki zanim ta wyszła na rzut rożny i skorzystał z tego, że był na pozycji spalonej by być tam szybciej więc sędzia go odgwizdał. Być może ta sytuacja jest tak zagmatwana, że jakimś przepisem to wykluczają ale nie jest prosta do oceny bo chyba każdy ma argument za tym by gwizdać a drugą stronę. Wg mnie kluczowe jest, że odniósł KORZYŚĆ z bycia na pozycji spalonej więc spalony słuszny.
zgoda, spalony bo ruszyl w kierunku pilki, to ze wyszla to inna kwiestia. uczestniczyl w grze, spalony.
- Edytowany
Ciekawe czy będzie taki raban w mediach jak wczoraj po meczu Legii, 3 ogromne błędy z pierwszej połowy tego drukarza:
2 gole nieuznane i karny na Traore, ale że grała Cracovia to wszyscy mają to w pompie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)