Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Żałośni Polscy sędziowie ...

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 03.11.2013 o 22:18
      Ostatnia aktywność 4 dni temu o 10:52
      467306 wyświetleń
    • 3lvis

6.5K
      6.3K
    • 18.03.2025 o 01:16
      Post #1666872 18.03.2025 01:16
    Jestem jak najbardziej poważny. Tak, widziałem wiele skandalicznych decyzji, niezrozumiałych decyzji, wiele mnie szokowało ale w zdecydowanej większości była to kwestia innej niż moja interpretacji, kwestia złego doboru powtórki przez VAR, zbytniej nadgorliwości zespołu sędziowskiego czy przeoczenia czegoś przez VAR tak jak właśnie na omawianym już przykładzie Lusiusza. W sytuacji z meczu Bayernu z Realem różnica jest taka, że Marciniak swoim gwizdkiem nie dał nikomu możliwości sprawdzenia, narysowania linii czy interpretacji. Sam zdecydował że ma gdzieś te wszystkie systemy VAR czy półautomatycznego spalonego za grube miliony i wyeliminował Bayern z półfinału LM. Dlatego dodając jedno z drugim uważam że to była jedna z najgorszych decyzji jakie widziałem w futbolu. Na koniec ponownie zacytuję szefa sędziów w Hiszpanii Mateu Lahoza, tej Hiszpanii z której klub akurat skorzystał na tamtej decyzji, jemu chyba niechęć do Marciniaka nie przesłaniała obiektywnego spojrzenia : [quote]- Nastąpiła katastrofa, której nikt nie chciał. Sygnał gwizdka uniemożliwia wejście systemu VAR - podkreślił były arbiter, opisując całą sytuację. - [b]Stało się najgorsze, co może się zdarzyć w sędziowaniu[/b]. System VAR nie był w stanie pomóc (...). Sędziowie to sportowcy, sędziowie popełniają błędy - skwitował. [/quote] Stało się najgorsze co może się zdarzyć w sędziowaniu. Widać on też musi być naprawdę...paranoiczny. Ewidentnie się nie dogadamy, każdy zostanie przy swoim zdaniu, nie ma co dalej zaśmiecać tego wątku. Życzę i Tobie i sobie byśmy mieli w przyszłości jak najmniej decyzji do takiej dyskusji, co oznaczałoby same dobre decyzje sędziów, a jak najwięcej radości z wyników Cracovii. Pozdrawiam.
    • Kamaz80

2.4K
      3.1K
    • 18.03.2025 o 20:17
      Post #1666948 18.03.2025 20:17
    Na C+ sport zaczął się o 20.00 program Debata + Sędziowie. Program na żywo.
    • Spider1985

1.9K
      2.4K
    • 18.03.2025 o 21:30
      Post #1666955 18.03.2025 21:30
    Fajny program ale szef kolegium 🤐
    • Antoine

1K
      2.5K
    • 19.03.2025 o 17:30
      Post #1667008 19.03.2025 17:30
    http://www.90minut.pl/news/336/news3364718-Czerwona-kartka-Damiana-Kadziora-anulowana.html
    • RZ1975

3.2K
      6.2K
    • 19.03.2025 o 17:38
      Post #1667009 19.03.2025 17:38
    [quote]#post1667008 http://www.90minut.pl/news/336/news3364718-Czerwona-kartka-Damiana-Kadziora-anulowana.html[/quote] Ciekawe czy klub złożył pismo o anulowanie kartki dla Van Burena 🤔
    • hank

45.8K
      54K
    • 19.03.2025 o 18:22
      Post #1667010 19.03.2025 18:22
    Wątpię.
    • macqoo1910 lubi to.
    • Saunk

486
      652
    • 19.03.2025 o 23:46
      Post #1667032 19.03.2025 23:46
    • Edytowany
    [quote]#post1666872 Dlatego dodając jedno z drugim uważam że to była jedna z najgorszych decyzji jakie widziałem w futbolu. [/quote] Istotnie, wygląda na to, że nie dogadamy się - bo Ty ciągle swoje, z niezrozumiałym dla mnie uporem. Może rzeczywiście tam nie było spalonego, ja tego tak dokładnie nie pamiętam i nie śledziłem późniejszych analiz. Gdzieś stwierdzono, że był spalony, tyle że niepotrzebnie gwizdnął. Może potem uznano, że było inaczej. Ale naprawdę - piszesz, że to[b] jedna z najgorszych decyzji sędziowskich jakie widziałeś w futbolu[/b] i jeszcze piszesz, że [b]jesteś przy tym poważny[/b]? Dla mnie jest po prostu [b]niewiarygodne[/b], że ktoś, kto ogląda mecze, może takie coś napisać. Ileż w naszej ekstraklapie jest bardziej skandalicznych decyzji, w tym w meczach Cracovii! Takich wstrzymań akcji jest masa. Tu po prostu gwizdnął za wcześnie. I jeszcze wcale nie wiadomo, czy wtedy padłaby prawidłowa bramka, A Ty -[b] jedna z najgorszych widzianych rzez Ciebie decyzji[/b]? [b]W całej oglądanej przez Ciebie piłce[/b]? Karne, nieprawidłowo uznane bramki, niesłuszne wyrzucenia z boiska... W tym w meczach o wiele większej rangi... Przepraszam, ale teraz napiszę, że moim zdaniem są dwie możliwości. Jedna - że w tej sprawie jesteś skrajnie niekompetentny. Nie sądzę, by ktokolwiek poważny uznał tę decyzję za "jedną z najgorszych". Druga - że tak Ci się napisało, a teraz nie chcesz się wycofać i "brniesz w zaparte". Obie mi się nie podobają. Pozdrawiam.
    • Diabel

14.7K
      18.4K
    • 20.03.2025 o 08:35
      Post #1667038 20.03.2025 08:35
    • Edytowany
    Przeciez bramka padła :) Skandaliczne złodziejstwo w meczu o tak wielkiej stawce. Marciniakowe top3. Ciezko mi tak ogarnąć pamięcią 40+ lat oglądania kopanej, ale tutaj to naprawdę jes coś, bo nie mówimy tutaj o błędzie, sram na te przeprosiny Marciniaka po meczu i przyznanie się do błędu. To nie był błąd, to był rozbój w biały dzień, taki w stylu tego chuja złodzieja. Dokładnie wiedział co robił.
    • 3lvis, SaNtO, hank oraz Pasiak04 lubią to.
    • 3lvis

6.5K
      6.3K
    • 20.03.2025 o 10:20
      Post #1667042 20.03.2025 10:20
    • Edytowany
    [quote]#post1667032 [quote]#post1666872 Dlatego dodając jedno z drugim uważam że to była jedna z najgorszych decyzji jakie widziałem w futbolu. [/quote] Istotnie, wygląda na to, że nie dogadamy się - bo Ty ciągle swoje, z niezrozumiałym dla mnie uporem. [/quote] Niesamowity poziom hipokryzji. Podaje Ci kolejne argumenty którymi się kieruję, podaje Ci cytaty z ekspertów, dziennikarzy czy szefa hiszpańskich sędziów, który wprost mówi o najgorszym co się mogło stać w sędziowaniu a Ty kolejny raz totalnie to ignorujesz a jedynym Twoim kontrargumentem jest że Ty uważasz inaczej i to mi zarzucasz niezrozumiały upór? Spójrz w lustro. Moim zdaniem są dwie możliwości: Jedna - rozmawiam ze ścianą, która nie przetwarza żadnych argumentów Druga - rozmawiam z nastoletnim trollem Obie mi się nie podobają EDIT: [quote]#post1667032 ... Takich wstrzymań akcji jest masa. Tu po prostu gwizdnął za wcześnie...[/quote] Ty widziałeś w ogóle tą sytuację? Czytając takie coś zaczynam wątpić że wiesz o czym od kilku dni mówimy. Gwizdek przerywający prawidłową akcję bramkową, w momencie oddawania strzału, który wpada do bramki w ostatniej akcji półfinału LM. Gwizdek, który zabrał opcję sprawdzenia sytuacji na VAR i w efekcie przepchnął jedną z drużyn do finału największych klubowych rozgrywek i czytam że po prostu gwizdnął za wcześnie i takich wstrzymań jest masa. Potrafisz wskazać choćby ze dwie podobne sytuacje czy znowu skończymy na tym że Ty pamiętasz? Dobrze to ujął poważny człowiek jakim w moich oczach jest Diabel: skandaliczne złodziejstwo.
    • SaNtO oraz hank lubią to.
    • Saunk

486
      652
    • 20.03.2025 o 18:35
      Post #1667088 20.03.2025 18:35
    • Edytowany
    [quote]#post1667042 Niesamowity poziom hipokryzji. Podaje Ci kolejne argumenty /quote] No to napiszę jeszcze raz, bo ja z kolei odnoszę wrażenie, że Ty albo nie czytasz tego, co ja piszę, albo tego nie rozumiesz. [b]Racja, niesamowity poziom hipokryzji, ale po Twojej stronie.[/b] Piszesz "Jedna - rozmawiam ze ścianą, która nie przetwarza żadnych argumentów" - no to właśnie ja rozmawiam ze ścianą - czy Ty w ogóle to czytasz co ja piszę? Ja napisałem (i przyznałem) że dokładnie tych okoliczności już nie pamiętam. To nie jest dla mnie sprawa istotna, ja się interesują CRACOVIĄ (na której mecze chodzę od kilkudziesięciu lat, co można łatwo zauważyć z moich postów, to a propos "nastoletniego trolla"). Było dawno, dla mnie mecz bez większego znaczenia. A propos "bramka padła" - ALE PO GWIZDKU! Wcale nie wiadomo, czy by padła, gdyby sędzia nie zagwizdał. Podobnie jak w pewnych derbach jakiś czas temu z jedną bramką dla Gwardii (na Hutniku), która padła po gwizdku. Były wtedy dyskusje o tym, że gwizdek był niesłuszny (być może tak) ale to nie miało znaczenia, bo bramka padła po gwizdku, wtedy nie ma prawa być uznana. Jakoś nie piszesz o tym, że decyzja sędziego Piaseckiego w dniu 11 maja 2010 była jedną z najgorszych jakie widziałeś w życiu? Gdybyś tak napisał, to Forum by Cię chyba zjadło z korzeniami... A jeśli popatrzymy na to obiektywnie, to jest to de facto niemal to samo. [h2]Ja w tej chwili dyskutuję tylko o jednym - o tym, że Ty to nazywasz[/h2] [b] jedna z najgorszych decyzji sędziowskich jakie widziałeś w futbolu[/b] to jest dla mnie wyraz Twojej absolutnej niekompetencji i "pójścia w zaparte". Niesamowity poziom hipokryzji reprezentujesz, drogi 3lvisie.
    • 3lvis

6.5K
      6.3K
    • 20.03.2025 o 22:30
      Post #1667106 20.03.2025 22:30
    Czy sędzia Piasecki w dniu 11 maja 2010 miał dostępne warte dziesiątki milionów systemy VAR i półautomatycznego spalonego, które pomogły by mu podjąć decyzję? Nie? To dziękuję, następny przykład poproszę bo tu nie jesteśmy nawet blisko. Po gwizdku, po gwizdku. Dokładnie, po gwizdku, którego nie powinno być. Rozumiem że jak, przykładowo, napastnik Cracovii wyjdzie sam na sam, minie bramkarza a sędzia przerwie mu nieprawidłowo akcję gwizdkiem to zapominamy o sprawie bo po gwizdku i tak nie ma prawa być uznana a poza tym to nie wiadomo czy by się nie wywrócił mając przed sobą pustą bramkę? Jak sędzia nie potrafi wytrzymać ciśnienia i gwiżdże wtedy kiedy nie powinien, to nie nadaje się do sędziowania na takim poziomie. Próbowałem merytorycznie podyskutować, Ty wolałeś od samego początku mnie atakować personalnie i próbować ośmieszyć zamiast odpowiedzieć na pytania, które Ci zadawałem lub podać konkrety, o które prosiłem. Przeczytałem do tej pory między innymi że jestem niepoważny, niekompetentny, uparty, nie oglądam meczów i to co piszę jest paranoiczne. Kulturalnie pisałem, że rozumiem iż Twoim zdaniem nieodgwizdany karny w meczu Cracovii może być znacznie większym skandalem niż ordynarne przepchnięcie jednego z klubów do finału LM i raczej nie znajdziemy porozumienia bo ja to widzę inaczej więc lepiej zakończyć tę dyskusję, Ty wolałeś dalej atakować. Widzę że ze zrozumieniem znaczenia słowa hipokryzja też masz problemy. Przypominam że to Ty zacząłeś polemikę w temacie półfinału LM, Ty próbowałeś kogoś pouczać że wiesz lepiej bo był oczywisty spalony, pamiętasz lepiej analizy ekspertów a jak Ci udowodniłem że się mylisz to nagle jest to sprawa nieistotna i Ty się interesujesz tylko Cracovią. Gratuluję stażu, życzę kolejnych dekad na stadionie ale to nie czyni Cię alfą i omegą mającym w każdym temacie rację. Zafiksowałeś się na tym "to jest jedna z najgorszych decyzji sędziowskich jakie widziałem w futbolu" i nie potrafisz zaakceptować ani zrozumieć że ktoś może mieć inne zdanie na ten temat niż Ty (a z tego co widzę jest takich osób kilka). Pytanie czy jesteś na tyle ograniczony że automatycznie odrzucasz każdy argument bo Ty wiesz lepiej i chuj, przez co ciągle odpowiadasz atakiem czy, jak to szło... "tak Ci się napisało, a teraz nie chcesz się wycofać i brniesz w zaparte"? Moglibyśmy dalej się zaczepiać ale nie specjalnie mi się chce obrzucać błotem z innym kibicem Cracovii a napisać czemu sumarycznie moim zdaniem tamta decyzja Marciniaka była aż taka zła już napisałem więc nie widzę sensu ciągnąć tej dyskusji. Z mojej strony to wszystko.
    • Saunk

486
      652
    • 21.03.2025 o 13:43
      Post #1667138 21.03.2025 13:43
    No to ja jeszcze raz. Ja PRZYZNAŁEM już dwa razy, teraz piszę to po raz trzeci- że być może (zdaje się, że to bardzo prawdopodobne) nie było tam spalonego. Ja widziałem sytuację w TV i krótką dyskusję po tym gdzie twierdzono, że tam spalonego nie było, pokazano linię. Dalej mnie to specjalnie nie interesowało - ani Bayern, ani Real, ani personalnie sędzia Marciniak nie są jakimiś obiektami mojego większego zainteresowania. Piszesz o VAR. Ale sędzia nie popełnił błędu źle interpretując VAR - on po prostu gwizdnął przedwcześnie (fakt, źle zrobił, co cały czas przyznaję) i już potem nie miał wyjścia. ZNACZNIE WIĘKSZYM błędem Marciniaka był karny przeciwko nam w meczu ze Śląskiem - nie dlatego, że przeciw nam, nie dlatego, że Marciniak, ale dlatego że po sprawdzeniu VAR. Piszesz [i] Zafiksowałeś się na tym "to jest jedna z najgorszych decyzji sędziowskich jakie widziałem w futbolu" [/i] - bo też dla mnie w tym, co napisałeś, [b]to było najbardziej istotne![/b] Dyskusja na temat błędu/niebłędu, jakich wiele tu się toczy. [b]Ale to jest bardzo istotny komentarz, oceniający, podający pewnego rodzaju rangę błędu![/b] Po prostu gwizdnął przedwcześnie (co ja też cały czas przyznaję). Taki naprawdę duży błąd z czasów VAR, który podpada pod "jeden z najgorszych błędów sędziowskich" to dla mnie sędzia z półfinału PP Gwardia - Widzew. Mamy ewidentne przeszkadzanie bramkarzowi, ale sędzia uznaje gol [b]w ostatniej akcji meczu[/b], w efekcie tego mamy doprowadzenie do dogrywki i zmiana wyniku PO SPRAWDZENIU VAR. Większym od błędu Marciniaka z Realem - ale mniejszym od Gwardia-Widzew - błąd sędziego na naszym meczu z GKS, bramka po ewidentnym faulu, w ostatniej akcji meczu. Dlaczego to mniejszy błąd od "gwardyjskiego"? Bo tam sędzia sprawdził VAR i podjął złą decyzję, w Cracovia-GKS nie sprawdził. Dlaczego mniejszy od Marciniakowego? Bo z Realem Marciniak NIE MÓGŁ sprawdzać VARu, bo gwizdnął. Ja nie jestem fanem Marciniaka, ale - jeszcze z dawnych lat - od spalonych są liniowi. Czy Wy naprawdę myślicie, że on mógł w meczu takiej rangi, w dobie VAR, świadomie podjąć tego rodzaju błędną decyzję? Zobaczył "spaloną chorągiewkę", gwizdnął. I już nic nie można było zrobić. I robienie z tego takiej afery i nazywanie tego "jednym z najgorszych błędów" jest dla mnie niepoważne. Ja Cię atakuję personalnie? To ja nazwałem Cię "nastoletnim trollem"? Ale proszę bardzo, teraz będzie personalnie. Ja przyznałem, że jeśli chodzi o spalonego,. to zapewne masz rację. Teraz proszę, przyznaj, że jeśli chodzi o "jeden z największych błędów sędziowskich", to się z tego wycofujesz. Bo jeśli tego nie zrobisz, to uznam, że jesteś albo kompletnym piłkarskim abnegatem, albo zadufaną w sobie osobą, która jeśli palnie jakiś idiotyzm, to nie jest w stanie się z tego wycofać.
    13 dni później
    • Kamaz80

2.4K
      3.1K
    • 03.04.2025 o 19:51
      Post #1668225 03.04.2025 19:51
    Nie wiem czy to ten wątek 😂😂 ponieważ.... Sędzią meczu Jagiellonia - piast Japończyk Yusuke Araki z Japonii. Powodzenia,oby się po weekendzie Japończyk nie znalazł w tym wątku.
    • gargamel9998 lubi to.
    • 3lvis

6.5K
      6.3K
    • 04.04.2025 o 20:57
      Post #1668445 04.04.2025 20:57
    Oglądałem mecz z krótkimi przerwami dlatego włączyłem skrót czy coś mi nie umknęło i widzę coś takiego: [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-04/img-5581-jpeg-69226892.jpeg[/img] Co to kurwa ma być za linia? Najebani na tym wozie czy o co chodzi?
    • Rock, Kajak oraz macqoo1910 lubią to.
    • gargamel9998

17.4K
      16.4K
    • 04.04.2025 o 21:00
      Post #1668447 04.04.2025 21:00
    Spalony przy bramce Hasicia
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • 04.04.2025 o 21:00
      Post #1668448 04.04.2025 21:00
    No szczerze mówiąc wygląda na jebany wał.
    • macqoo1910 lubi to.
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • 04.04.2025 o 21:02
      Post #1668450 04.04.2025 21:02
    • Edytowany
    No linia spalonego o co Ci chodzi? Linia równoległa do końcowej, przez ostatnią część ciała, którą można strzelić gola przedostatniego zawodnika drużyny broniącej. Nie wiem kto jest najebany. Sędzia źle ustawiony, ale decyzja słuszna. Linia trawy nie musi być równoległa, ale kto wie. Może masz rację.
    • gargamel9998 oraz MSC lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • 04.04.2025 o 21:04
      Post #1668451 04.04.2025 21:04
    Popatrz jak idzie linia trawy. Jakby wyrysowali jak nalezy, czyli rownolegle, to nie ma spalonego.
    • MakuKSC

6.1K
      11K
    • 04.04.2025 o 21:09
      Post #1668455 04.04.2025 21:09
    A od kiedy pan Mietek od kosiarki jezdzi rownolegle do linii koncowej?
    • leszeczek, KruszynaKSC oraz MSC lubią to.
    • Jeden9Zero6

1,000
      2K
    • 04.04.2025 o 21:09
      Post #1668456 04.04.2025 21:09
    Wygląda, jakby rysowanie linii zaczynali od nogi zawodnika Mielca. W takiej sytuacji kąt prosty z linią boczną to sprawa drugorzędna. Może Myć w wozie VAR odrabiał z dzieckiem pracę domową. Ćwiczyli rysowanie prostej przechodzącej przez punkt.
    • RZ1975 lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie