[quote='bodzio969' pid='1277299' dateline='1505033931']
Nie wiem czy to prawda bo nie ma jeszcze potwierdzenia, ale na TT jakiś kibic Jagiellonii w wątku o spalonym przy bramce dla nich zapytał K. Marciniaka z NC+:
[i]A sprawdzicie tekst sędziego Gila do Sandomierskiego: "Grzesiu jakbyś podniósł rękę zagwizdałbym spalonego" to dopiero jest parodia[/i]
[/quote]
A co, Sandomierski dorabiał na boku jako sędzia liniowy? Poza tym, jak ma podnieść rękę, jak ją wyciągnął jak długi by
obronić? Zadaniem bramkarza jest, by piłka nie wpadła do bramki, od kontrolowania, kto jest na spalonym, są sędziowie...
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
Marciniak, Gil - sędziowie 3 X tak - w prowadzonych przez siebie zawodach każdy z nich dymał nas po trzy razy . I co zrobiono z tymi faktami ? Nic. Jeśli klub teraz nie zaprotestuje no to nie wiem o co chodzi, inni odwołują się choćby od kartek i wygrywają . A my ?
[quote='hank' pid='1277389' dateline='1505046000']
Marciniak, Gil - sędziowie 3 X tak - w prowadzonych przez siebie zawodach każdy z nich dymał nas po trzy razy . I co zrobiono z tymi faktami ? Nic. Jeśli klub teraz nie zaprotestuje no to nie wiem o co chodzi, inni odwołują się choćby od kartek i wygrywają . A my ?
[/quote]
Hank, gdybyśmy w ciągu tych kilkunastu lat zdobyli kilka tytułów MP to i szacunek byłby do nas większy. Na szacunek trzeba zapracować. Wyniki tworzą wizerunek. Smutne, ale prawdziwe.
[quote='pasywpasy' pid='1277403' dateline='1505048389']
[/quote]
Hank, gdybyśmy w ciągu tych kilkunastu lat zdobyli kilka tytułów MP to i szacunek byłby do nas większy. Na szacunek trzeba zapracować. Wyniki tworzą wizerunek. Smutne, ale prawdziwe.
[/quote]
Czyli co? Najpierw trzeba wygrywać gdy Cię przekręcają, to potem przestaną cię przekręcać? Bo nie wiem jak zrozumieć Twoja wypowiedź.
ruchaja nas równo,to fakt, ale dobrze sie to wpisuje w retoryke ze wszyscy sa be, Probierz jest be, a Janusz chichocze w swoich butach za tysioncpincet ojro
[quote='leszeczek' pid='1277430' dateline='1505052491']
[/quote]
[/quote]
Czyli co? Najpierw trzeba wygrywać gdy Cię przekręcają, to potem przestaną cię przekręcać? Bo nie wiem jak zrozumieć Twoja wypowiedź.
[/quote]
Ja bym te słowa odebrał w sensie traktowania podmiotów/klubów/ przez instytucje z góry , im który słabszy to się go zlewa , natomiast pomaga się mocniejszym lub mającym tzw układy .My jesteśmy traktowani jak nie przymierzając ubogi petent .A reakcji klubu jakoś na to brak .I jako kibica Cracovii to mnie bardzo boli .
[quote='hank' pid='1277439' dateline='1505054423']
[quote='leszeczek' pid='1277430' dateline='1505052491']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ja bym te słowa odebrał w sensie traktowania podmiotów/klubów/ przez instytucje z góry , im który słabszy to się go zlewa , natomiast pomaga się mocniejszym lub mającym tzw układy .My jesteśmy traktowani jak nie przymierzając ubogi petent .A reakcji klubu jakoś na to brak .I jako kibica Cracovii to mnie bardzo boli .
[/quote]
Właśnie o to mi chodziło. Mamy bardzo słabą reputację, oczywiście z różnych powodów. Niestety słabe wyniki również mają na to wpływ. To jest sport - jeśli chcesz, by inni się z Tobą liczyli, najlepiej z nimi wygrać.
Meczu nie oglądałem. Obejrzałem tylko skrót.
Spalony przy golu dla potoczanki EWIDENTNY. Ciekawe czy klub coś zrobi, czy nadal będzie dłubał palcem w nosie i pozwalał się ruchać...
Powinno byc tak, jesli jakis sedzia zrobi duzy blad w meczu to jest zawieszany na jakis tam okres czasu, albo dostaje kare finansowa. Wtedy by to wygladalo zupelnie inaczej ... a tak, oni moga robic "cuda" w trakcie meczu i 0 konsekwencji potem z takiego "sedziowania". Inaczej nigdy nie bedzie normalnie :dodgy:
[quote='wrobelson' pid='1277522' dateline='1505075012']
Powinno byc tak, jesli jakis sedzia zrobi duzy blad w meczu to jest zawieszany na jakis tam okres czasu, albo dostaje kare finansowa. Wtedy by to wygladalo zupelnie inaczej ... a tak, oni moga robic "cuda" w trakcie meczu i 0 konsekwencji potem z takiego "sedziowania". Inaczej nigdy nie bedzie normalnie :dodgy:
[/quote]
Ale nasi sędziowie, którzy robią błędy, w nagrodę (?) sędziują Ligę Mistrzów, Ligę Europejską - w najbliższym tygodniu Marciniak, Gil, Stefański czyli ci właśnie, którzy nas ostatnio koncertowo "przekręcają". To znaczy, ja absolutnie nic nie insynuuję, nie przekręcają tylko robią błędy w naszych meczach.
Ale - gdzieś czytałem, że oni za granicą sędziują bez błędów. Hmmmmm... Tam błędów nie robią, tu robią. Wydaje mi się niemożliwe, by profesjonalista w różnych miejscach sędziował inaczej. Aż się boję pomyśleć - ale jedyne rozwiązanie tej zagadki jest takie, że oni te błędy... no nie chce przejść przez klawiaturę - robią specjalnie... Panie Przesmycki, co Pan na to?
Sędzia (nie tylko piłkarski) to zajebista fucha - popełniasz błąd i następny i kolejny i co? I nic!!! W normalnej robocie już by cię wyjeba...:D:D:D
Tak samo z piłkarzami, popełniasz błędy i grasz dalej.
Śmieszne jest to, że dopiero co się mądrzyli w związku z nieuznaną bramką Kazachów... A najgorsze w tym wszystkim, że mimo wszystko w Polsce są lepsi sędziowie niż w niektórych topwych ligach...
[quote='koziołek' pid='1277542' dateline='1505079438']
Tak samo z piłkarzami, popełniasz błędy i grasz dalej.
[/quote]
Nie do końca bo jeśli piłkarz popełni jeden czy drugi kardynalny błąd to na jego miejsce jest zazwyczaj 1-2 zawodników (patrz taki Malarczyk) a sędziów mogących prowadzić mecze ekstraklasy jest chyba tam jakaś ograniczona liczba.
Mimo wszystko za takie błędy powinni dostawać jakieś 1-2 miesięczne bany. Już pomijam fakt, że ten nasz idiotyczny zarząd ma obowiązek wystosować jakiś list protestacyjny upominając się o te nasze dwa ostatnie spotkania i domagając się wykluczenia tych sędziów z prowadzenia naszych spotkań.
Chyba ta druga opcja mnie zadziwia najbardziej - bierność zarządu.
Proszę nie obrażać zarządu. Nasz zarząd nie jest bierny, jest nieobecny a to duża różnica.
Co do spalonego. Strzał z kierunku na, którym stał Sheridan. Dość prosta do interpretacji sytuacja, jak widać nie dla sędziów.
marciniak i raczkowski będą sędziować mecz LM 13 września w Holandii. czyli te 2 patafiany raczej z cwks nam nie posędziują.
zostaje stefański :(, albo frankowski - niewiele lepszy
Został jeszcze Przybył , ten od oglądnięcia był karny czy nie w tv . :D
I jako ciekawostka po naszym meczu we Wrocławiu. Gdyby ktoś poddawał w wątpliwość moje informacje podawane na tym forum.
[quote='LuckiMar' pid='1277631' dateline='1505128748']
I jako ciekawostka po naszym meczu we Wrocławiu. Gdyby ktoś poddawał w wątpliwość moje informacje podawane na tym forum.
[/quote]
Wnioskuje,ze sędziowie odgrywają się za zachowanie MP ,piłkarzy i kibicow.... Na wniosek i prośbę prezesa ZB :)
Jeżeli to prawda z tym zablokowaniem podwyżek ... to w przyszłym sezonie szykuje się fajny wyjazd.
Do Mielca.
Dziwi mnie tylko, że głosowanie nie odbyło się zwykłą większością głosów i że nie było tajne.
[img]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t35.0-12/21618190_1697357253668884_177817434_o.jpg?oh=37e9c5439d01ccc6a5052ead5af4a699&oe=59B981E2[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)