Taki transfer to jest bardzo słuszna koncepcja.
WFista i tak nie daje pograć nowym zawodnikom , więc kupiono takiego co nie gra!
W końcu ktoś zaczął myśleć w tym Klubie.
-
-
Marcin Kuś - witamy w Cracovii !!!
Skąd wiecie, że Stawowy nie zaakceptował tego transferu? Ja się cieszę bo wreszcie mamy dobrego obrońcę. Jeszcze jeden stoper, napastnik, skrzydłowy, defensywny pomocnik i lewy obrońca i możemy grać w tej lidze :)
Powodzenia!!!
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Skąd wiecie, że Stawowy nie zaakceptował tego
> transferu? Ja się cieszę bo wreszcie mamy
> dobrego obrońcę. Jeszcze jeden stoper,
> napastnik, skrzydłowy, defensywny pomocnik i lewy
> obrońca i możemy grać w tej lidze :)
Mamy do obsadzenia jeszcze tylko 10 newralgicznych pozycji na boisku i jakoś to będzie :)
Witamy !
Miszczu2007 Napisał(a):
> Skąd wiecie, że Stawowy nie zaakceptował tego
> transferu? (...)
Nie mamy pojęcia i wszyscy trzymamy kciuki by było odwrotnie.
Póki co (odpukać) chyba jest dobrze, bo nie słychać nic o żadnej tajemniczej kontuzji naszego nowego nabytku ;)
To jest ten sam Kuś który był wielką nadzieją Bońka?
Jak dzisiaj Kuś zagrał ?
Koledzy zbytnio mu nie podawali, nie miał dużej szansy żeby się wykazać.
jeśli kogoś martwi, że koledzy nie dostrzegają Kusia i nie wykorzystują prawego kanału tak, jak by mogli, to przypominam, że podobnie wyglądały początki Marciniaka u nas. też chłop biegał. wychodził na pozycję, i na początku nic - nie dostawał podań. ale z czasem to zatrybiło, i gdy Marciniak był w formie, hulało całkiem nieźle. więc podobnie może być z Kusiem.
Mi się wydaje, że z czasem Marciniak przestał tyle wychodzić na pozycję co wcześniej, bo czuł, że i tak nie dostanie piłki. Zauważyłem coś takiego na przestrzeni sezonu.
20 dni później
Mocno się wczoraj zawiodłem. Liczyłem na nową jakość z prawej strony a tu lipa. Wcale nie lepszy od Nykiela. Notorycznie spóźniony i nieobecny na prawej stronie defensywy a i w ofensywie bardzo przeciętnie. Oby z czasem było lepiej.
to chyba inny mecz ogladales. odbijali sie od niego jak od sciany. jedyny obronca jakiego obecnie mamy.
W ofensywie może rzeczywiście troszkę brakowało mu wczoraj zdecydowania ale w defensywie przyzwoicie.Dodatkowo jest dosyć szybki no i nieustępliwy.Tych walorów nie posiada Krzysiu Nykiel.Z jego gry głową(przy dobrze wykonywanych stałych fragmentach)powinniśmy mieć sporo pożytku.
on jest obronca, ma zapobiegac utracie bramek. rozegrać tez potrafi nieźle, przede wszystkim szybko I DO PRZODU a nie w bok (pod tym względem wczoraj był lepszy niż choćby Straus...).
Widać roczną przerwę, ale poziom jak na naszą obronę to przyzwoity (takie + 3, wg oświaty z lat 50-tych)
Jak był w obronie to całkiem przyzwoicie .. problem w tym że za dużo to go jednak w tyłach nie było ;)
Sprawdziłby się na stoperze?
Marcin zagrał bardzo dobry mecz, jeżeli utrzyma taki poziom przez cały sezon to o jedną pozycję w obronie możemy być spokojni.
K_tomas_S Napisał(a):
> Jak był w obronie to całkiem przyzwoicie ..
> problem w tym że za dużo to go jednak w tyłach
> nie było ;)
A to już nie jest wina jego, tylko taktyki WS. Warto też zawuażyć, że jego powroty przy naszych stratach są o wiele szybsze niż Marciniaka po drugiej stronie..
Rock Napisał(a):
> on jest obronca, ma zapobiegac utracie bramek.
> rozegrać tez potrafi nieźle, przede wszystkim
> szybko I DO PRZODU a nie w bok (pod tym względem
> wczoraj był lepszy niż choćby Straus...).
Szkoda że trener zapomina o tym że linia obrony głównie ma za zadanie zapobiegać utracie bramek, a dopiero później ofensywne zabawy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)