Oficjalna potwierdza:
[quote=Cracovia.pl]
- Jesteśmy licencjonowanymi sędziami. Obaj prowadzimy mecze piłkarskie w Stanach Zjednoczonych, wcześniej byliśmy arbitrami w Polsce. W USA sędziujemy ligi amatorskie, nie tylko polonijne - wyjaśnia Ireneusz Mierzejewski, prywatnie kibic Cracovii, a Andrzej Turecki dopowiada: - Sędziujemy razem od jakiegoś czasu i rozumiemy się bez słów.
Obaj panowie na co dzień mieszkają w Chicago. - Jesteśmy nie tylko przyjaciółmi, ale również bliskimi sąsiadami - informuje Mierzejewski.
Osoby pana Andrzeja Tureckiego kibicom Cracovii nie trzeba przedstawiać. To m.in. były piłkarz, który przez całą swoją karierę pozostał wierny ?Pasom". - Nie wiem jak kibice zareagują na moją postać w nowej dla nich roli. A jakim jestem arbitrem? Koledzy mówią mi, że daję zdecydowanie za mało kartek - uśmiecha się Turecki. - Jest bardzo cierpliwy - wtrąca Mierzejewski. - Wolę wziąć zawodnika na bok i powiedzieć co wolno, a czego nie, upomnieć go słownie. Ale kartki też pokazuję - dopowiada były zawodnik Cracovii.
Jak będzie wyglądał podział obowiązków obu panów w czasie Treningu Noworocznego? - Myślę, że podzielimy się połowami na boisku. Ja przykładowo będę sędzią głównym, gdy akcja będzie toczyć się na jednej "połówce", a Irek gdy na drugiej - wyjaśnia Turecki, który już nie może doczekać się najbliższego Treningu Noworocznego: - Będzie świetna zabawa, zapraszam wszystkich kibiców!
Tradycyjny Trening Noworoczny odbędzie się 1 stycznia 2013 roku o godzinie 12:00, oczywiście na stadionie przy ulicy Kałuży 1.
DG
[/quote]
-
-
(GLOS) 1.01.2013 Trening!!! godzina 12-00
Przecież kiedyś każdy wchodził za darmo z browarem albo flaszką i nikt nie sprawdzał przy bramach. Wiadomo, że jak by nabili wejściówki na wszystkie karty kibica to i tak nie przyszłoby przez to więcej ludzi a ci, którzy będą mieliby łatwiej.
Turecki. Tata mi opowiadał o nim.
Turecki wolał biedę w 3 lidze klepać niż odejść z Pasów. Na koniec kariery awansował z Cracovią do pierwszej ligi.
Wszyscy na trening.
Śmieszne a zarazem bezmyślne to wszystlo
Czy "myslący " w Cracovii uważają iż kibice przychodzący na TN dla pieknej gry, wspanialych akcji itp ?
Zasieki, bilety,karnety, zdjęcia bio... coś tam - jakaś paranoja
Toż to kibice przychodzą aby spotkac sie ze znajomymi, wypic piwko, zabawic się - zawodnicy też się bawią
Pan Prezydent oficjalnie z oficielami szampana sączą a kibic = trzoda niepotrzebna - lepiej aby nie przychodzili
A jak juz przyjdzie to bilety, karnety, zdjęcia bio należy zrobic , ochrona wymaca jak przestepce - zniechęcając gno..ja aby wiecej nie przyszedł.
Taka szopka juz nie dla mnie - mimo wszystko bawcie się dobrze ;)
jak ktoś chce przyjść to przyjdzie, nie chce to nie przyjdzie, po co dopisywać cale epopeje ze jest tak a nie srak ... z kolegami się napije zaraz po tym jak wyjdziemy z treningu, choć możliwe że i przed ...
Pewnie bede musial ze znajomym ze 2 h wczesniej przyjechać ( kumpel z Irlandii z dziewczyną przylatuje do mnie na sylwka) , w planach jest trening noworoczny , ale najgorsza to biometryka... stanie czekanie... Jeszcze napewno beda kolejki przy wejsciu.. No ale cóż... Raz do roku jest trening... :)
znowu o 12:00??
bez sensu, za wczesnie.....
:)
Trapez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Śmieszne a zarazem bezmyślne to wszystlo
>
> Czy "myslący " w Cracovii uważają iż kibice
> przychodzący na TN dla pieknej gry, wspanialych
> akcji itp ?
> Zasieki, bilety,karnety, zdjęcia bio... coś tam
> - jakaś paranoja
>
> Toż to kibice przychodzą aby spotkac sie ze
> znajomymi, wypic piwko, zabawic się - zawodnicy
> też się bawią
> Pan Prezydent oficjalnie z oficielami szampana
> sączą a kibic = trzoda niepotrzebna - lepiej aby
> nie przychodzili
>
> A jak juz przyjdzie to bilety, karnety, zdjęcia
> bio należy zrobic , ochrona wymaca jak przestepce
> - zniechęcając gno..ja aby wiecej nie
> przyszedł.
>
> Taka szopka juz nie dla mnie - mimo wszystko
> bawcie się dobrze ;)
zgadzam sie w 100% procentach z ta roznica ze ja sie pojawie
http://terazpasy.pl/Fotogalerie/Pilka-nozna/2004-2005/Stare-zdjecia-Trening-Noworoczny-AD-2004-153-zdjecia-fot.-Crac milo powspominac jak bylo wczesniej. teraz to nic :)
Ja dyplomatycznie tylko: KUREFA, to jest chore!!!
A Treningowi Noworocznemu i wszystkim Pasiakom zycze... POWROTU DO NORMALNOSCI!!!
to faktycznie jest chore ale, zwróćcie uwagę na fakt iż Cracovia jako organizator imprezy masowej nie ma jakiegokolwiek wpływu na przepisy -
ma obowiązek formalnie zachować się zgodnie z prawem
Co mieli napisać na oficjalnej ?
będziemy wpuszczać po 2 piwka na łeb i delikwentów z max 2,8 promila? :), dokładnie ta sama sytuacja z pirotechniką
Swoją drogą jak organizator postawi jutro dystrybutory z piwem to padnie rekord sprzedaży :)
Przecież to nie klub jest autorem ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych,
Co do dystrybucji wejściówek 100% poparcia , brać się do roboty w klubie - to POWINNA być formalność od ręki.
PASIAKI, WSZYSCY NA TN !!!
[url=http://www.poznan.sport.pl/sport-poznan/1,124485,13122527,Pilkarze_z_Lubonia_sprobuja_strzelic_pierwszego_gola.html]sport.pl[/url]
Luboński KS Fogo i Stella Luboń zmierzą się 1 stycznia o godz. 12 w meczu o puchar burmistrza Lubonia. To powrót do tradycji rozgrywania w tym mieście towarzyskiego meczu w Nowy Rok.
Luboń - choć liczy sobie 30 tys. mieszkańców - może poszczycić się dwiema niezłymi drużynami piłkarskimi. Lepszy jest trenowany przez byłego piłkarza Lecha Poznań Marcina Drajera Luboński KS Fogo - gra w III lidze, a mijającym roku jego marsz w Pucharze Polski zastopowała dopiero Wisła Kraków. Stella występuje dwa poziomy niżej, czyli w lidze okręgowej.
Piłkarze obu tych drużyn zmierzą się w towarzyskim meczu 1 stycznia o godz. 12 na boisku Stelli przy ul. Szkolnej w Luboniu. Jeśli szybko strzelą gola, być może będzie to pierwsza bramka strzelona w nowym roku na polskich boiskach. Podobne mecze odbywały się w Luboniu kilkanaście lat temu, ostatnio jednak ich organizacji zaniechano. Teraz następuje powrót do tej tradycji.
Najsłynniejszy w Polsce mecz noworoczny organizuje co roku Cracovia. Od prawie 90 lat mierzy się w nim pierwsza i druga drużyna tego zasłużonego klubu. W 2012 r. wygrał pierwszy zespół 2:1, ale pierwszego gola strzelił w 14. min gracz rezerw Dawid Sarga.
Kalendarze Opravcze na rok 2013 również dostępne będą na jutrzejszym Treningu Noworocznym pod gniazdem :)
A Ja mam tylko jedno życzenie, żeby Bojan Puzigaca strzelił pierwszą bramkę ;)
fafa777 Napisał(a):
> A Ja mam tylko jedno życzenie, żeby Bojan
> Puzigaca strzelił pierwszą bramkę ;)
Wolałbym, by to Jakub Tabisz strzelił pierwszą dla pierwszego zespołu, ale wiem, że to nierealne...
tomek1906 Napisał(a):
> to faktycznie jest chore ale, zwróćcie uwagę na
> fakt iż Cracovia jako organizator imprezy masowej
> nie ma jakiegokolwiek wpływu na przepisy -
> ma obowiązek formalnie zachować się zgodnie z
> prawem
> Co mieli napisać na oficjalnej ?
> będziemy wpuszczać po 2 piwka na łeb i
> delikwentów z max 2,8 promila? :), dokładnie ta
> sama sytuacja z pirotechniką
> Swoją drogą jak organizator postawi jutro
> dystrybutory z piwem to padnie rekord sprzedaży
> :)
>
> Przecież to nie klub jest autorem ustawy o
> bezpieczeństwie imprez masowych,
>
> Co do dystrybucji wejściówek 100% poparcia ,
> brać się do roboty w klubie - to POWINNA być
> formalność od ręki.
>
> PASIAKI, WSZYSCY NA TN !!!
kiedys tak bylo wchodziles przez bramke nawet z psem i nikt nic nie mowil nawet z alkoholem i nie kitrales... teraz trzepia cie jak kryminaliste...
Obudzil mnie niepokoj, ze zasplem... Na szczescie i na zdrowie jest 10.00 OBYM DOTRWAL BRACIA BO WISNIOWECZKA NIE GLASKA!!!!
fajna pogoda, cieplutko, tylko ludzi jakby mneij ..............
Totalna porażka organizatorów z systemem wpuszczania. Wielu widząc kolejke do kasy wycofała się. A szkoda, bo pogoda piękna można było kilku nowych zarazić Cracovią.
Po co drukuje sie plakaty, skoro potem otwiera sie dwie kasy (dwa kompy nie dwie budki) Jaką frekwencję przewidywali organizatorzy skoro uważali, że dwa punkty wydawania wejściówek sobie poradzą?
Nawet heroiczna postawa wiceprezesa Szarańca i jego zaangażowanie w zwiększenie przepustowości bramek nie zmieniają bardzo złego wrażenia jakie dzisiaj odniosłem.
A wystarczyło bramy otworzyć...ehh
leszeczek Napisał(a):
> Totalna porażka organizatorów z systemem
> wpuszczania. Wielu widząc kolejke do kasy
> wycofała się. A szkoda, bo pogoda piękna można
> było kilku nowych zarazić Cracovią.
> Po co drukuje sie plakaty, skoro potem otwiera sie
> dwie kasy (dwa kompy nie dwie budki) Jaką
> frekwencję przewidywali organizatorzy skoro
> uważali, że dwa punkty wydawania wejściówek
> sobie poradzą?
> Nawet heroiczna postawa wiceprezesa Szarańca i
> jego zaangażowanie w zwiększenie przepustowości
> bramek nie zmieniają bardzo złego wrażenia
> jakie dzisiaj odniosłem.
Heroiczna? Czyli że szybciej kręcił kołowrotkami? :D
Ja tam bardziej ciekaw jestem, jaki to heros zadecydował, że parę tysięcy pasiastych skacowanych mord będzie się wpuszczać przez wąskie gardło, na dodatek jak już wspomniałeś jednocześnie otwierajac dwa stanowiska z darmowymi wejściówkami...
Dziwne uczucie, patrzeć jak piłkarze rozpoczynają Trening Noworoczny przy kilkuset widzach na trybunach. Aha - zastanowiło mnie też skandowanie "Wpuśćcie kibiców, wy k***y wpuśćcie kibiców". To dziś na stadionie były jakieś k***y? :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)